desoto AA-525

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 944676, 6.6.2010.

  1. 944676

    944676 1st gear

    Eli hain pari viikkoa sitten imatralta desoto adventurer 4d ht -60 itelleni projektiksi. auto on suomi auto. nyt kiinostais kaikki mitä tuosta autosta löytyy tietoa? jos täällä od:llä olis vaikka entisiä omistajia? myös osat kiinnostaa. jokun verran puuttuu ja jonkun verran kuluneita ja rikki menneitä vuosien saatossa. ja sit onko desotoille jo olemassa täällä jossain joku keskustelu? tai onko suomessa jotain kerhoa?
     
  2. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    OD:ltakin löytyy muistaakseni jonkin verran keskustelua ja tämän lisäksi suosittelen englanninkielistä www.forwardlook.net palstaa, sieltä löytyy myös Skandinaavian oma osio.
     
  3. SK

    SK Gearhead

    Auto on (ainakin minulle) yksi Suomi-roddingin legendoja, ja se on esitelty V8:ssa 8/80 Adventurerina tittelillä "Siivekäs seikkailija". Tuon aikaisesta olemuksesta löytyy pari kuvaa FHRA-Kouvolan nettisivuilta, edestä ja takaa. Auto on rakennettu tuohon asuunsa Lahden seudulla: lasikatto, valkoiset penkit ja ovipahvit verhoiltuna punaisella paksulla plyyshillä.

    Tuon asun jälkeen (kauan ennen nettiaikaa) näin sen flake-punaisena, mustalla nahkasisustalla, ja turbine-tyyppisillä vanteilla.

    Auton alkuperästä muistan nähneeni Mobilistissa kuvan, jossa sen sanottiin olleen (muistaakseni) Nokian edustusauton. Kuvassa pisti silmään sivulasien välissä ollut kiinteä tolppa. Eikös auto lisäksi ole oikeasti Fireflite eikä Adventurer?

    Hieno auto jokatapauksessa. Ja yksi niistä harvoista joissa (mielestäni) voisi olla potentiaalia vähän erilaiseen, Suomi hot rod -entisöintiin.
     
  4. pumpuli

    pumpuli Gearhead

    Tuttu auto jo -70 luvulta Lahesta,Musta ja tolppamalli.Pari entistä omistajaaki on tiedossa.
     
  5. 944676

    944676 1st gear

    joo kyllä rekisteri otteen mukaan se on 4d fireflite. Ja ilmeisesti on alunperin ollu 4 ovinen tolppa ja tosiaan suomen kumitehtaan edustusauto. Ilmeisesti salon esa joskus muuttanut tuollaiseksi 4d ht:ksi. Värejä on varmaan ollu melkein yhtä paljon kun on ollu omistajiakin. Nyt auto on oranssi. Mustasta nahkasisustasta on jonkun verran jäljellä mut ainakin etu penkit on jääny johonkin välille. Nyt tilalla joku sininen liian lyhyt kangas verhoiltu sohva. Mulla on toi kyseinen v8 lehti jossa auto esitellää adventurerina tossa kans. Pitää käydä tutkimassa tota linkkiä. Entiset omistajat on myös selvillä tietääkseni kaikki mut olis tietysti mukava jos esim. Täältä od:ltä heitä löytyis.
     
  6. Tunaman

    Tunaman 3rd gear

    Onkos tämä projekti missä vaiheessa?
     
  7. 944676

    944676 1st gear

    No auto on hyvässä kuivassa säilössä ja odottelee pääsyä uuteen talliin jota tossa oon rakennellu. Eli ei oikein paljon ole edistynyt mutta toivottavasti jossain vaiheessa löytyy aikaa ja rahaa laittaa kuntoon. :)
     
  8. esmi

    esmi Gearhead

    Hienoa että Soto tallessa! Lahdesssa penskana tuttu näky liikenteessä!
     
  9. Tunaman

    Tunaman 3rd gear

    Hyvä,ruuvaa kasaan ja tule käymään Lahti-cruisingissa,taatusti ihmettelijöitä riittää.Osaa itsekseen Lahden torille. :D
     
  10. 944676

    944676 1st gear

    Jep. Yritetään. :) pitää tulla sit kun sen siihen malliin saan että uskallan niin kauas lähtee. :D
     
  11. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Miitääh?! Onko Saku Imatralta myynyt vanhan Suomi DeSoton?
     
  12. 944676

    944676 1st gear

    Juu jo tosiaan 2010 olen tuon sakulta hakenut.
     
  13. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Millä motilla se nyt on? Sakulla oli vähän viritetty bb (413?) siinä joskus.
     
  14. 944676

    944676 1st gear

    Siihen tuli sakulta 440 vähän viritetty moottori, mutta siinä on laakeri vika ja sen takia auto ei oo nyt ollu ajossa.
     

Kerro tästä muillekin!