If vakuutusyhtiössä saa olla tarkkana....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja mercman, 23.7.2014.

  1. mercman

    mercman Gearhead

    Olkaapa tarkkana kun otatte museo ajoneuvoonne vakuutusta.Ja kysykää mikä on todellinen vuosihinta....
     
  2. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Re: If vakuutusyhtiö kusettaa museovakuutuksen hinnassa.

    Niin kyseessähän ei sitten tosiaan ole vuosihinta vaan ensimmäisen vakuutusjakson hinta.
    Tulee yleensä otettua tarjoukset kirjallisena.
    Taitaa olla kyseessä jokin kaskovakuutus jos liki 200€/vuosi? Ei kai sentään liikennevakuutus kun prätkässä taitaa olla omassa yhtiössä 15-20€/vuosi.

    EDIT: jaa topikin aloittaja muokkasi sekä otsikon että typisti viestinsä ja poisti kaikki faktat.

    Jos tämä olisi minun moderoima palsta, moisesta seuraisi vähintään varoitus tai bannia. Meillä pistetään viestit lukkoon 24h kirjoittamisesta, viestien poistokielto ei riittänyt. Ja siihen on ihan syynsä, ketjut menee täysin pilalle, kun kirjoitetaan kiihkossa ja myöhemmin aletaan välissä olevia viestejä poistamaan ja muuttamaan.

    Vaikka ei tuossa ollut mielestäni syytä poisteluihin, otsikon tarkennus ok.

    Itselläni ei ole kauhean pahaa sanottavaa IFistä, vaikka yhtiötä vaihdoinkin. Hukkasivat tosin kahden auton bonukset ja saivat tehdä päivän töitä korjatakseen virheen. Menetin silti 5% yhden auton bonuksista, mutta ne koko bonukset oli alkujaan tulleet heidän virheenä, joten en katso tuota kauhean pahalla.

    Lähitapiolasta sain selkeät tarjoukset joissa ei ollut kauheasti tulkinnanvaraa.

    Tässäkin tapauksessa olisi hauska tietää, oliko se 13.8.2014-12.8.2015 maksu sitten se sama vajaa 50€, eli ottivatko ekalta ajalta joka vain kolmisen kuukautta, koko vuoden maksun. Näin voinee käydä museoauton kanssa, jolla melko pieni maksu ja ei seisonta-aikaa. Voi käydä ehkä muissakin vakuutusyhtiöissä. Kun ekasta viestistä sai käsityksen että tuo uusi jakso voi olla enempikin.

    Tuleeko tuo vakuutuskauden päättyminen yhtiöltä vai siitä, kun aloittaa ensimmäisen vakuutuksen k.o. yhtiössä? Muistelen että itselläkin IFissä vakuutuskausi olisi vaihtunut elokuun tietämissä.

    Sittenhän se voi olla hyvä bisnes, kun vakuutuksia otetaan keväällä, jos saa heti täyden vuoden maksut ja syksyllä lisää.

    Tosin isommissa vakuutuksissa minulla nuo maksut on laskettu päiväkohtaisesti k.o. ajalta.

    Itseä harmittaa enemmän se, kun ostaa autoja suoraan seisontaan niin silti joutuu maksamaan jonkin vakuutuksen aloittamisen minimimaksun 14-19€.
     
  3. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Mitä epäoikeudenmukaista on tapahtunut?

    Missä meni pieleen?

    Missä pitää olla tarkkana?
     
  4. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Eikös tuo ole normaalia aloittajan juttu vaan aika epäselvä :)

    Itselläni ollut IF,ssä ja osa vakuutuksista vaihtunut muualle ikävä tosiasia jos vuosihinta 300-400 euroa halvempi sekä omavastuu 150 eikä 200 ja kohta taas siirettävä kun 170 oli eukon auto halvempi muualla.

    Niitä hintoja todella kannattaa seurata sen ensimmäisen vuoden jälkeen silloin yhtiöt palauttavat asiakkaat ruotuun.
     
  5. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Niin sehän aloittajalla oli viestissä ennenkuin muutti sen, että oli toukokuussa ottanut vakuutuksen ja maksanut ilmoitetun vuosihinnan, ja nyt elokuussa vakuutuskauden vaihtuessa olisi jo pitänyt maksaa lisää.
     
  6. nv-550

    nv-550 Gearhead

    Kyselkääpä Op-Pohjolasta ja sitte Aktiasta,luulempa että yllätytte kuinka paljon voi olla vakuutus-hinnoissa eroa! Ei pelkästään museoajoneuvo-vakuutuksissa..oma Buicki Pohjolassa 70% bonuksilla 650€,Aktiassa putos 285€,ihan normaali pakollinen liikennevakuutus.Ifin tarjousta en ees tänne kehtaa kertoa.
     
  7. pas2

    pas2 Gearhead

    Ja kun näitä hintoja kerrotaan niin merkki ja vuosimalli olis kiva vähintään tietää. Kiva lisätieto on asuinpaikkakunta ja konekoko. Väitän, että vakuuttaisin Buikin halvemmalla ifissä. Olisko Dodge Coronet 73 jääny 35 bonuksilla jotain 200 pintaan. 70 bonuksilla 650-285=365 kuulostaa kalliilta.
     
  8. pas2

    pas2 Gearhead

    Ja kun näitä hintoja kerrotaan niin merkki ja vuosimalli olis kiva vähintään tietää. Kiva lisätieto on asuinpaikkakunta ja konekoko. Väitän, että vakuuttaisin Buikin halvemmalla ifissä. Olisko Dodge Coronet 73 jääny 35 bonuksilla jotain 200 pintaan. 70 bonuksilla 650-285=365 kuulostaa kalliilta.
     
  9. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Noihin vakuutusmaksuihin vaikuttaa aika moni asia.
    Esim. koneen koko, auton ikä, käyttäjän ikä ja asuinpaikka. Ja tietysti bonukset.

    Ite olen huomannut, että mun kannattaa vakuuttaa autoni ifissä.

    Mun -76 360cid. Plymouthin vakuutus on 153,60€/v. Helsingissä.
    Tohon tulee vielä keskittäjäalennukset, niin en maksa noinkaan "paljoa" :)
    En usko, että mistään muualta sais halvemmalla. Jos en asuis pk-seudulla, olis vielä halvempi.
     
  10. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Keväällä tsekkasin 2 auton, 2 mp:n, talon ja peräkärryn vakuutukset. Tuloksena vakuutukset kannatti ottaa neljästä eri yhtiöstä, keskittämisedut ei riitä kattamaan hintojen eroja. Lisäksi halvimmat hinnat sai suoraan netitse, puhelimella tai konttorissa pyydetyt tarjoukset olivat kalliimpia kuin nettihinnat.
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Koneen koko tuntuu olevan legendaa menneiltä ajoilta, näin kehtaisin väittää.

    Mulla ollut halvimmat vakuutukset yleisesti jenkeissä ja vanhempi ja isokoneinen ollut myös edullinen.


    Vois luulla että joku pikkiriikkinen prosentti hinnoista tulee senkin perusteella miten kys autolla ajellaan ja miten niitä on kolaroitu.
     
  12. voittol

    voittol 2nd gear

    Nyt jo 4 vuotta autojen vakuutukset pois IF:istä ,fenniassa , joka vuosi iffi ottaa yhteyttä ja tekee tarjouksen , joka on 200 euroo kalliimpi /vuosi / kahdelta autolta/täydet bonukset / vaikka moottorin koko säilyisi samana /kuskin ikä lisääntyy vuoden / sukupuoli pysyy samana ? / olisihan varmasti vielä halvempia kuin fennia tai kalliimpia kuin iffi ,kyselkää jos haluatte säästää , itte en nettilaskureista löydä kuin normi lada /touota avensikset , ei niillä pysty vertaileen hintoja jos omistaa aidon Hindenburg 2500 gt:n.
     
  13. Putte

    Putte 1st gear

    Moottorin koko toki vaikuttaa vakuutuksen hintaan, mutta sillä ei enää ole merkitystä onko moottori noin kolme litrainen vai seitsemän litsrainen, sillä vakuutusyhtiöt katsovat suuriksi moottoreiksi yli 2,5 litraiset.
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin. Isäukko aina tapaa sanoa että vakuutusyhtiö punnitaan sitten vahingon sattuessa, ei välttämättä halvoilla hinnoilla.
     
  15. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Se raja taitaa mennä jossain 3,5 litrasen kohdalla.
     
  16. Putte

    Putte 1st gear

    Ennen hintakilpailua, kun kaikilla vakuutuyhtiöillä liikennevakuutusmaksu oli sama valtion määräämä, raja oli 2,5 litraa. Sen jälkeen moottorin koko ei enää vaikuttanut vakuutuksen hintaan.

    Itse olen sitä mieltä, että liikenne vakuutuksen perusmaksun tulisi olla joka yhtiössä ja jokaisessa autossa koosta tai mistään seikasta riippumatta Bonusjärjestelmä toki säilytettävä) aina sama, koska liikennevakuutushan ei oman ajoneuvon vahinkoja korvaa, ainoastaan vastapuolen vahingot ja henkilövahingot.
     
  17. TompSa

    TompSa 2nd gear

    Tällä viikolla If halusi välttämättä tehdä tarjouksen. Tarjous oli kuitenkin kalliimpi kuin nykyiset vakuutukseni: koti, käyttöauto kaskoineen, museoauto, prätkä osakaskolla ja traktori. Ainoastaan prätkä oli Ifissä halvempi, mutta kokonaisuutena LähiTapiola pysyi halvempana.

    Tarjouksessa auton kaskosta vielä puuttui laaja keskeytysturva ja lasivakuutus, mikä olisi nostanut hintaa entisestään. Museovakuutuksesta puuttui kuljetusvakuutus, mikä LähiTapiolassa taas on. Traktorista puuttui osakasko. Lisäksi saa S-bonusta, mikä on paljon parempi verrattuna If:in K-plussaan.

    Vakuutusukko tähän kaikkeen sitten totesi että vakuutuseni ovatkin sitten jo hyvässä mallissa, hyvää kesän jatkoa... :D
     
  18. nv-550

    nv-550 Gearhead

    -86 Buick LeSabre farkku 5.0L koneella,paketti-auto.Asuinpaikkakunta Lestijärvi,Keski-Pohjanmaa.45v,2 lapsen yh-isä,normaali liikennevakuutus,70%bonukset,näillä tiedoilla 813€ IF:llä vakuutus.Voin laittaa kopion "tarjouksesta" mikäli joku ei usko_Omakoti-talossani on IF:llä kaikki vakuutukset jonka takia kyselin tyhmänä sieltä ensimmäisenä autoon vakuutusta,en kysy enää.Aktialta tulee elokuun alussa vakuutus-asiamies kotia laskemaan ja tekemään tarjousta kaikista mitä perheessä voi vakuuttaa.
     
  19. Motorhead

    Motorhead 1st gear

    Outo käytöstä ifissä kun lukee teidän juttuja...Meikäläisellä on ifissä chevy van 6.2D vm89 siinä 70bonusta ja vakuutus (huom pelkkä liikenne) 197€ vuosi...
     
  20. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    if. cutlass. liikennevak. 0% bonus 470e. (olisi saanut netistä 10% halvemmalla muttakun en huomannut ajoissa tehdä sitä ja kerkesi katsastustäti lyömään sen jo läpi. kilpailutetaan se sitten vaikka ensikeväänä kaikki taas) .pohjolan ja fennian jne vakuutukset olisivat olleet 2-300e enemmän. jossain paikassa oli lähes 900e vuodessa.
     

Kerro tästä muillekin!