Camaro ei starttaa kuumana / TOIMII!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja fastback65, 17.7.2014.

  1. challenger-70

    challenger-70 Gearhead

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Täältä veikataan solenoidia ja sen jälkeen akkua...
     
  2. Bronto

    Bronto 3rd gear

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Sillävälin kun muut olivat pulkkamäessä niin meikäläinen istui fysiikan tunnilla ja jäi vaan yksi juttu mieleen aiheeseen liittyen. Magnetismi heikkenee jos sydänrauta lämpiää. Eli startti pitäisi lämpöeristää, samoin lähellä oleva pakosarja ja sitten taas toimii.
     
  3. fastback65

    fastback65 3rd gear

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Akku mitattu, ei putoa jännite kuin 10-11voltin tietämille. Ja sikäli uutta että nyt solenoidi antoi tutun kuivan naksahduksen myös kylmänä, auto oli ajamaton yön yli "jäähtynyt". Sai jonkun verran naksutella, samalla tavalla kuin kuumanakin....

    Eli enpä lähde sitä lämpösuojaa rakentelemaan, jonnekkin se virta nyt katoaa välille, tutkitaan lisää....

    Ainii, ja startti tuli purettua tuossa pari päivää sitten, juotokset ym oli sisällä kaikki kunnossa.
     
  4. ViLU

    ViLU Gearhead

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Löitkö solenoidin atomeiksi? R-nastan ruuvit kokonaan pois,sitten sen lyhkäsen paksun ruuvin mutteri pois ja kopan ruuvit auki. Sitten kansi pois ja näkee mikä on vialla. Sen kautta menee virta moottorille ja jos solenoidi ei ole kunnossa niin se vain naksuu tai sitten se iso paksu syöttö poikki.
     
  5. fastback65

    fastback65 3rd gear

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Miten toi CRK-sulake vois vaikuttaa tähän ongelmaan, tuo ainut mikä oli sökö?
    Tuo palanut muistaakseni joskus aiemminkin ja välillä ei ole ollut edes koko sulaketta paikoillaan. Jos en väärin muista, tuolla taisi olla jotain tekemistä startin kanssa?


    Tänään naputeltu vasaralla starttia samalla kun toinen starttaa, ei vaikutusta, naksuu vain. Edelleen johtoja/liitoksia käyty läpi, mutta on niin hiton mukavan lämmintä ettei malta oikein rassata kokoajan....
     
  6. ViLU

    ViLU Gearhead

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Mä ottaisin jo sen startin irti sillä samalla hikoilulla. Startti ruuvipenkkiin kiinni ja virittelee sen kaveriksi akun starttikaapeleilla kiinni. Sitten vaan hyppylangalla plussaa siihen solenoidin S-nastaan ja ihmettelee mitä tapahtuu. Jos ja kun ei tapahdu mitään niin PURKAA SE SOLENOIDI. Oletko vielä purkanut solenoidia, siihen et vastannut?
     
  7. fastback65

    fastback65 3rd gear

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Käytetty jo ruuvipenkissä ja toimii, solenoidia en ole purkanut, on jotenkin puristamalla kasaan laitetun näköinen, sellanen X-racer malli, pien startti muutenkin, ei "perinteisen"-mallinen.

    Ja jarruvalojen toimimattomuuskin selvisi ohimennen, oli mennyt poikki anturi polkimen juuresta, melko varmaan virtalukon pohjan vaihdon yhteydessä :mad:
     
  8. ViLU

    ViLU Gearhead

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Aivan, luulin et siellä on alkuperäistyylinen startti. Niistä sentään saa ne solenoidit auki ja sisuskalut vaihdettuu. Mulla on myös hyllyssä joku helkutin pieni tehostartti missä ei ole solenoidi purettavissa.

    Ei siinä voi sitten oikeen olla mitään muuta, kun se startin syöttö on poikki tai ei saa kunnolla maata. Jos se kerran toimi pöydällä kokeiltaessa.
     
  9. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Ettei tuos nyt kumminkin ois GM-vehkeiden "tyyppivika", hapertuneet maakapelit? Päällepäin näytää ok mutta sisus hapettunut mössöksi.

    Ensi keralla kun vika päällä, starttikaapeli akun -navasta startin runkoon ja kas lähtenee toimimaan.
     
  10. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Voisiko olla ihan mekaaninen vika?
    Vetoratas ottaa lämpimänä hammaskehään kiinni, eikä siten vedä pohjaan asti ja ei kytke pyöritystä siten päälle??
    Auttaisko jos shimmeillä siirtää starttia vähän ulommaksi?
     
  11. fastback65

    fastback65 3rd gear

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Shimmilevyt olleet paikallaan kokoajan. Tänään taas rassattua kun viikolla sotkee jo työt harrastusta....

    Laitettu uudet paksut virta-, ja maajohdot startille, ei mitään vaikutusta. Mutta samalla testattu herätteet suoraan akulta ja toimii :)

    Eli herätevirtajohdossa jossain matkan varrella huono liitos, nyt helpottaa jo aika paljon, pitää käydä vain tuon johdotus ja liitokset virtalukolle asti. Nyt uimaan =>
     
  12. altzu

    altzu 1st gear

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    toimiikos tossaki se virtalukon pohja sillä tangolla ?
    ja eikös siinä pohjas oo ne soikeet reijät ? jos olis vaan säädöstä kiinni ? mulla 79 malibus oli tollanen vika kun olin vaihtanu virtalukon pohjan.
     
  13. fastback65

    fastback65 3rd gear

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Tanko on tässäkin, iso työ olisi alkaa säätämään, tosin ei mitään väliä kunhan saa toimimaan. Mitattu ohimennen alkuperäinen herätejohto kun starttaa, 12,1V, eli poppia menee solenoidille sen mitä tarvitsee tuon mukaan??????

    Testailtu nyt suorilla piuhoilla akulta solenoidille, toimii mutta kun laittaa katkaisijaa väliin niin ei toimi :(

    Tuleeko liikaa vastusta ettei piuhat jaksa lyödä tulille vai mikä lie, ajatus oli vetää piuhat kojelautaan ja nappikäynnistys....
     
  14. ViLU

    ViLU Gearhead

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Selkeesti kytkennät vituillaan, mitään muuta vikaa varmaan alunperinkään ollu. Onko alkuperäiset auton kytkennät käytössä vai onko ite vedetty jakajalle/puolalle/startille uusia piuhoja? Kun toimii uusilla piuhoilla niin mikä toimii, siis pyöriikö startti ja moottori ei lähde käymään?
     
  15. fastback65

    fastback65 3rd gear

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Alkuperäiset piuhat ja solenoidi naksuu ja välillä toimii. Jos vetää hyppylangan solenoidin hertätevirtaliitoksesta akulle, toimii sillä joka kerta.

    Totta tuo että tuossa tuskin mitään "vikaa" ole joku ei vain nyt nastaa.
     
  16. ViLU

    ViLU Gearhead

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Sulla oli tässä jossain vaiheessa alkuperäinen startti kiinni? Kun vaihdoit toisen startin niin jäikö karvoja "ylimääräiseksi"?
     
  17. fastback65

    fastback65 3rd gear

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Tuota en itse vaihtanut mutta nyt jälkikäteen tarkistettu että kaikki on kiinni niinkuin pitää.

    Yksi asia mikä kiinnittänyt huomiota kun ei starttaa, eli solenoidi vain naksuu, kun aikansa naksuttelee niin naksahduksen ääni ns. pehmenee ja tuolloin tietää että seuraavalla avaimen käännöllä starttaa...

    Ja jäi sitten Forssan reissu väliin tänä vuonna :(
     
  18. 383

    383 Gearhead

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Tarvii releen väliin ainakin mulla auttoi
     
  19. fastback65

    fastback65 3rd gear

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Jenkkien 3g-palstoilla oli juttua tuosta releestä, et olis josain tapauksissa auttanut...

    Tähän samaan hengenvetoon kun en ole sähköexpertti, niin mitä toi rele tuossa välissä tekee?

    Alkaa epäillyttämään vielä kuitenkin tuo chevyn akku, oli nyt yön yli latauksesa kun eilisen remppauksen aikana meni tyhjäksi. Nyt ei taas mitään ongelmaa autossa vaikka miten starttailee, joka kerta käynnistyy, pitää nyt vielä mitata jänitteet kun seuraavan kerran naksuilee. Toi akku on vaihdettu joskus edellisen omistajan aikana, eli vähintään 6-vuotta vanha. Tarkistus-silmä näyttää edelleen vihreää, mutta onko tuolla mitään käytännön merkitystä. Aiemmin mittasin tuon kun starttailtiin niin silloin oli Voltit ok, muttei tullut mitattua silloin kun solenoidi vain naksuu.
     
  20. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Re: Camaro ei starttaa kuumana

    Oiskoon tuo niin jotta virtalukko ohjailee releen vetokäämiä ja kontaktit kytkee herätteen ns suoraan akkuun ei alene jännite/virta.

    Kyl sanoisin et 6-vuotias akku alkaa ehtoopuolella olla.
     

Kerro tästä muillekin!