Tarinoita Trafista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 1purehell, 11.8.2014.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

  2. Riuska-Petteri

    Riuska-Petteri 3rd gear

  3. wili

    wili 3rd gear

    Suomessa on 5,4 miljoonaa asukasta ja Saksassa 80,2. Molemmissa maissa ns. julkinen sektori työllistää saman verran väkeä. Jotain pielessä?
     
  4. arskax

    arskax 1st gear

    . ”Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on laittanut ajokieltoon ajoneuvoja, kun ajoneuvoveron maksuerää on maksettu liikaa.”

    Joo tuo tuli todistettua parivuotta sitten kun menin katsastamaan . Katsastusmies vain sanoi että on verot maksamatta eikä antanut leimaa.
    Oli maksettu muutama euro ylimääräistä vahingossa :poff: . Piti soittaa Trafille jossa korjasivat sitten tilanteen :odroll:
     
  5. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mutta ajatteles, jos ne kaikki turhat virkamiehet joutuis työttömiksi, niin kuinka paljon tulis työttömiä lisää. Parempi vain pitää ne suojatyöpaikoissaan, niin kaikki pysyvät tasaisen kiireisinä. Me tuottavan työn tekijät ainakin, kun yritämme raapia lisää rahaa kasaa saadaksemme elättisiat pysymään +5000€:n kuukausipalkoissa ja kahden kuukauden kesälomilla.
     
  6. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Hieman samanlainen tilanne on kotipitäjässäni Ruovedellä... alle 5000 asukasta, mutta kunnantalolla on väkeä saman verran kuin 18000 asukkaan kunnassa... On otettu byrokratiatrendi vakaasti huomioon. No, kunta konkurssin partaalla... Syylliseksi on todettu todennäköisin syin koululaiset ja vanhukset...
     
  7. Lintta cruiser

    Lintta cruiser Gearhead

    Onko pahempi maksaa x euroa kotiin jollekkin kuin 2x euroa johonkin suojatyöpaikkaan joka ei tuota mitään?
     
  8. M

    M Gearhead

    Julkinen sektori Suomen Sosialistisessa Neuvostostotasavallassa on suojatyöpaikka monelle. Erityisen paljon julkisella puolella on johtajia, päällikköjä, projektipomoja ym. jotka ovat saaneet asemansa esim. virkaiän tai juurikin liitosten kautta. Ja rahaa palaa..

    Trafi on hyvä esimerkki siitä, mutta samanlailla homma pelaa mm. terveydenhuollossa.
     
  9. JS78

    JS78 3rd gear

    Ei ole. Jos ne olisivat kotona niin se säästäisi meitä muita niiden keksimiltä turhilta säädöksiltä ja pykäliltä = selvää rahan säästöä.
     
  10. Dna Kerma

    Dna Kerma Gearhead

    Aijettä, tuo pitää kyllä tulostaa tarrapaperille ja liimata autoon :rotfl:
    edit: siis tuo kuva, ei kommentti...
     
  11. hara64

    hara64 1st gear

    Pitääisköhän laittaa porukalla työ hakemukset trafiin?
    Työ kokemusta tuollaisesta virasto hommasta ei kyllä tosin ole,mutta ei kai se haittaa.
     
  12. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    No kannattaa nyt muistaa, että kaikki niistä viranhaltijoista eivät ole suoranaisia "virkamiehiä" vaan siellä on myös siivoojia, virastomestareita (eli talonmiehiä) ja muita ylläpitoon tms. kuuluvia. Suomessa on yleensä kaikki kuntien ja valtion henkilöt ns. nimitetty virkaansa ja kyseessä on virkasuhde, mikä näkyy sitten tilastoissa hiukan vääristävänä verrattuna joihinkin muihin maihin.
    Jos siivoojat ja muut olisi palkattu työsuhteeseen, niin tilasto näyttäisi erilaiselta. Palkanmaksaja olisi silti sama.
    Aika paljon on nyt noita ulkoistettu ja tilastot "paranee" siltä osin. Suora palkanmaksaja on eri, silti se homma tehdään ja valtio maksaa tehdystä työstä mutta välissä on lisäksi yksi porras.

    Minun järkeen kävisi kyllä paremmin suora palkkaus kuin ulkoistettu palkkaus.
     
  13. M

    M Gearhead

    tuo ulkoistaminen julkisella puolella on vain keino saada tilastot näyttämään paremmilta ja se "oma" rahakirstu suoranaisesti täydemmältä. kulut maksetaan sitten jostain muusta laarista. vielä kun tähän soppaan heitetään esim. kuntien hinku muodostaa yksiköistään liikelaitoksia ja osakeyhtiöitä niin rahaliikenne menee todella mielenkiintoiseksi. kaikkien on tuotettava voittoa tai ei ainakaan tappiota ja sitten laskutetaan toinen toistaan edestakaisin. näyttää paperilla hyvältä, mutta lopputulos on todelliselle maksajalle eli meille veronmaksajille sama. tai oikeastaan vielä isompi, sillä pitäähän joka paikassa sitten olla toimitusjohtaja, talouspäällikkö, sihteerit näille jne... suuri kuluerä on juurikin nuo lukemattomat ja päällekkäiset pomot, joita julkiselta puolelta löytyy.

    julkinen puoli on ulkoistanut myös noita siivoojia ja vahtimestareita esmes iss:lle ja vastaaville. eikä varmasti ole halvempaa kuin itse maksaen, mutta näitä voidaan laskea niin monella tapaa.

    hyvä esimerkki on jokin aika sitten terveydenhuollossa käytettävät vuokrahoitajat/lääkärit. omaan älyyn ei vain mahdu miten vuokrafirman työntekijän voisi saada halvemmalla, kun vuokrafirma maksaa kovempaa palkkaa kuin julkinen puoli. siihen vielä lasketaan firman ottama kate toiminnastaan niin johan tulee tilaajalle laskua.

    jos minä olisin isoin pomo jossain trafin kaltaisessa lafkassa, käyttäisin ensimmäiset työviikkoni haastattelemalla jokaikisen ihmisen talossa. vain yksi kysymys: miksi sinä olet täällä töissä, kerro kolmessa minuutissa.
     
  14. sectoid

    sectoid Gearhead

    Tämä on esimerkki kekkosslovakialaisesta hyväveli korruptiosta. Aika kovaa tuntipalkkaa saavat ihmisten kiusaamisesta. Homma haisee kuin stalinistin pieru.
     
  15. 2ford37

    2ford37 Gearhead

    Onko joku tehnyt näitä tarroja, ostaisin heti 3 kpl.

    Toinen hyvä tarra aihe olisi." Musta tulevaisuus - Valtio vie kaiken." :rotfl:
     
  16. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Kyllähän tässä kyyniseksi vaan omakin ajattelutapa muuttuu, ei mitään voi. Ei sellaista budjettiriihtä ettei autoilijoilta lisää otettaisi. Kaipa se sitten vaan on niin helppo rasti kun ajattelee vaikka tuota paljon jauhettua aloitetta 608, josta ei sit mitään tullut. Päättäjille se on kuin lupalappu,otetaan noilta ei ne mitään meille mahda. Alan tässä raivaamaan autojeni kojelautaan tilaa itse hankittavalle ja ylläpidettävälle satelliittivalvonta järjestelmälle. Tätähän me haluamme kun ei mitään aloitteita eikä mitään muutakaan saada läpi. Aloitteeseenhan piti ihan tunnistautua, siinäkö se suurin este nykyihmiselle oli? Eikö tämä rahastus todellakaan lopu koskaan?
     
  17. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Tossa ajattelemisen aihetta liittyen edelliseen ja vähän muuhunkin...

    Suomen sokea konkurssi

    Toimin yrittäjänä ja olen koko ikäni tehnyt töitä, luonut työpaikkoja ja rakentanut elämääni sillä ajatuksella, että asun Suomessa koko elämäni. Nyt kuitenkin viimeiset vuodet sekä kansanedustajien että eduskunnan edesottamukset ovat tehneet työnteon ja elämän rakentamisen Suomessa niin vastenmieliseksi ajatukseksi, että olemme laittaneet asuntomme myyntiin. Olemme muuttamassa yrittäjyyttä ja työntekoa kannustavaan maahan, josta toivottavasti saamme myös kansalaisuuden.
    Kansanedustajat puhuvat aina työllisyyden parantamisesta, mutta tekevät samalla kuitenkin jatkuvasti päätöksiä, jotka lisäävät byrokratiaa ja kustannuksia, vaikeuttavat työllistämistä sekä kannustavat kansalaisia olemaan menemästä töihin!

    Muutama esimerkki asiasta:

    1. Sosiaaliturva on Suomessa ( asumistuet yms. )niin hyvä, ettei pienpalkkatöihin kannata lähteä. Jos menee pätkätyöhön niin etuisuudet katoavat samalla ja yleensä asunto on maksettu veromaksajien rahoilla niin kalliilta alueelta, ettei kenenkään palkka riitä vuokranmaksuun!

    2. Ay-liikkeet ajavat yritykset pois Suomesta, koska vaatimukset ovat aivan kohtuuttomia. Työnantaja voi aina ottaa työntekijät esim. Puolasta, koska ulkomaalaiset ei valita eikä lakkoile!

    3. Uusi rakennusalan ilmoita-palvelu ainoastaan työllistää rehellisiä yrityksiä ilman että sitä voitaisiin siirtää hintoihin. Myös verottajan ilmoita-palvelu maksaa, mikä aiheuttaa kokonaisuudessaan huomattavia kustannuksia suomalaisille yrityksillle, jotka jo muutenkin joutuvat kilpailemaan esimerkiksi virolaisen halpatyövoiman kanssa (virolaisen kuukausipalkka on 900€ ja vastaavan suomalaisen työntekijän bruttopalkka on 3000€). Kuitenkin nämä ulkomaiset yritykset löytävät keinon kiertää lisäkustannukset. Lisäksi veronmaksajien rahoilla palkataan ihmisiä valvomaan ilmoita-palvelua… Hyöty: Ulkomaiset firmat saavat loputkin keikat ja verotulot menevät niihin maihin! Haitta: Suomalaiset firmat kärsivät (konkurssit ), työpaikkojen menetykset sekä lisäkustannukset veronmaksajille ilmoita-palvelun tarkkailusta! HYVÄ!

    4. Nykyisin ei enää voi vain ottaa kesätyöntekijää esim. rakennukselle vaan ensin on koulutettava ja hankittava kesäpojalle työturvallisuuskortti (8t), tulityökortti (8t), ensiapukortti (8t), työmaaperehdytys (4t) ja lisää tulee jatkuvasti (seuraavaksi kävelykortti 16t). Tietenkin työhöntulotarkastus pitää suorittaa työterveyshuollossa kolmena eri päivänä keskellä päivää, niin sitten kesäpoika on valmis aloittamaan sairausloman!

    5. Dieselvero (vai mikä se nykyisin sitten onkaan) oli ennen yrityksen pakettiautoissa n. 100eur/auto/v. Sitten tuli joku muotoseikkamuutos, millä ei pitänyt olla paljon vaikutusta… Seuraavana vuonna vero oli 500eur/auto/v. Kyllä se ainakin pk-yritykselle on paljon tyhjästä!

    6. Ylevero yrityksille? Siis mitä? Ylehän on julkisen sektorin selkääntaputusfoorumi.. maksakoon ken tarvitsee selkääntaputuksia!

    7. Suomen ”oikeuslaitos” on niin kieroutunut byrokratian kehto, ettei yrityksen tai yksityisen henkilön kannata lähteä peräämään oikeuksiaan oli kyseessä sitten mikä tahansa julkisen sektorin tai vakuutusyhtiön taho. Vaikka tilanne olisi kuinka selkeä, niin yksikään homma ei ratkea ilman vuosien taistelua ja jos julkinen sektori häviääkin, niin kukaan ei joudu vastuuseen mistään. Näin toimii koneisto, jonka pitäisi palvella kansaa ja jolle rahamme annamme rahamme!

    8. Eduskunta kannattaa vapaata kilpailua mikä tarkoittaa IHAN SUORAAN ETTÄ OSTA TYÖT MUUALTA NIIN SAA HALVEMMALLA! Tälläkö tavalla niitä työpaikkoja (veroeuroja ) luodaan?

    9. Rakennusmääräykset ovat niin älyttömiä, että kustannukset ovat karanneet käsistä ja kenelläkään ei ole varaa rakentaa enää mitään. Esimerkki 1: Uudisomakotitalo/kerrostalo: joka huonessa pitää olla antenni ja atk-piste mukaan lukien keittiö/khh/takkahuone yms. Kuitenkin nykyisin kaikilla on langattomat laitteet. Puhumattakaan energiatodistuksista ja energialuokista, joita nykyisin vaaditaan! Esimerkki 2: Intoa puhkuva nuori haluaa perustaa kahvion Ullanlinnaan vanhan kioskin paikalle. Ensin hän joutuu hakemaan rakennusluvan toimenpiteelle (koska kyseessä on tilanmuutos). Tämä kestää 2 kuukautta (ellei lomat osu just siihen, sitten +2kk). Luvassa vaaditaan koneellinen ilmanvaihto, paloilmoitinjärjestelmä, hygieniatilat ja työntekijöille sosiaalitilat (vaikka vaan itse on siellä + joskus apulainen). Loppujen lopuksi remontti maksaa enemmän kuin edes 10 vuoden tuotto! Lopputuloksena on, ettei kahvioon sisälle mahdu, kun siellä on vessat/suihkut, iv-konehuone, kylmiöt yms. vaaditut tilat. Kadulle ei terassia saa laittaa ellei maksa 100 euroa per neliö kuukaudessa vuokraa ja siinäkin saa olla ainoastaan valkoisia tuoleja/pöytiä ilman mainoksia. Eli tässä käy niin kuin monelle muullekin, joka tässä maassa yrittää jotain; byrokratia tekee yrittämisen mahdottomaksi. Jos kuitenkin taistelet tuulimyllyjä vastaan niin on tulos rupia käsissä ja velkataakka loppuelämän! EDUSKUNNAN TYÖTTÖMYYSOHJELMA!

    Holhousvaltio Suomi!

    Kansanedustajien tapa pitää kansalaisia ihan urpoina sylettää aivan suunnattomasti, nykyisin aikuinen ihminen ei enää saa päättää mistään vaan joku hihhuli kertoo miten pitää elää ja toimia! Ja hyvinhän on toiminut!
    Muutamat esimerkit:

    1. Poliisin valtuuksia lisätään jatkuvasti esimerkiksi telekuuntelua voidaan nykyisin suorittaa, jos epäillään, että on yhteyksiä johonkin tai tuntee jonkun jostain?! Missä on syytön kunnes syylliseksi todistetaan? Nykyisin syyllinen joutuu Suomessa todistamaan syyttömyytensä (varsinainen oikeusvaltion tunnusmerkki). Onko poliisit niin ylijumalia, etteivät he ikinä käytä väärin näitä tietoja rehellisistäkin ihmisistä?

    2. Eduskunnan on pakko ohjailla kauppojen aukioloaikoja? Perusteena on ollut, että työntekijät saavat lepoaikaa?! Onko palokuntakin kiinni pyhäinmiestenpäivänä? Jos kauppa käy niin kaikki vaan auki vaikka 24/7. Jos ei niin yrittäjähän pitää auki silloin kun on kannattavaa (markkinatalous)!

    3. Ravintoloiden aukioloaikojen rajoittaminen! Jos joku kansanedustaja nyt ei jaksa valvoa kello 02.00 niin ei se nyt tarkoita, että muidenkin olisi mentävä nukkumaan silloin! Perusteet tällekin ovat olleet seuraavia 1. Poliisi tehtävät vähentyy kello 03.30-04.00. (Todellisuus: lisääntyy koska ollaan jatkoilla eikä ole mitään järjestyksenvalvontaa) 2. Tullaan aikaisemmin ravintoloihin ja ravintoloitsijat hyötyvät ( todellisuus= ei tulla ravintolaan enää ollenkaan ”koska kohtahan ne menee kuitenkin kiinni ja taksitkin maksaa”). Alkoholi- ja työverotuksen takia ravintoloihin ei mennä aikaisemmin, koska Suomesta ajettu lava kaljaa maksaa saman verran kuin 0,4L tuoppi ravintolassa. Lisäksi salakapakat lisääntyvät mistä verohyöty on puhdas nolla.

    4. Alkoholimainonta! Peruste: Etteivät nuoret saa huonoja mielikuvia! ( Todellisuus: Monet tapahtumat loppuvat, kun ei ole sponsoreita. Nuorilla on liian paljon yksinäisyyttä ja tekemisen puutetta, joka johtaa väistämättä ylilyönteihin. Tänä päivänä kuitenkin netistä löytyy vaikka mitä tahansa pahempaa kuin kolmosolut!

    Ilmastopolitiikka ja haittaverot!

    Kuinka tyhminä ihmisiä oikeen pidetään?

    Muutama esimerkki:

    1. Joka kerta puhutaan ilmastonpuolesta ja että haittavero on nimenomaan ilmaston tai henkilön ohjaamista! Miksi kuitenkin esim. 8/2014 budjettiesityksessä on laskelmat, kuinka paljon energia/polttoaineveron yms. nosto tulee euroina olemaan, jos kuitenkin veron tarkoitus on vähentää ilmaston saasteita? Eli silloin haluttaisiin pienentää kulutusta, joka oikeasti johtaa verotulon vähenemiseen. (todellinen vaikutus: Loputkin kuljetukset tulevat tekemään ulkomaalaiset, jotka tankkaavat ulkomailla. Verotulot laskevat sekä työpaikkoja menetetään)

    2. Alkoholivero! Sitähän nostetaan jotta suomalaiset eivät joisi liikaa!? Kuitenkin joka noston yhteydessä puhutaan, kuinka paljon lisää veroeuroja Suomelle tulee. Eli lasketaan että kulutus pysyy samana ja saadaan X määrää lisää rahaa? ( Todellisuus: Alkoholit haetaan Virosta ja verot menee Viroon )

    3. Tupakkavero! Sama asia: Miten voidaan saada lisää verotuloa, jos halutaan että kansalaiset lopettavat tupakoinnin?

    Politiikka Suomessa!

    Täysin munatonta porukkaa jotka hukuttaa Suomen!

    Muutama esimerkki:

    1. Venäjäpakotteet! Annetaan saksalaisten yms. tökkiä Venäjää ja ainoa maa, jonka talouteen se vaikuttaa on Suomi?

    2. Suomen talouden elvytyspaketti! Piti sisältää leikkauksia ja veronkorotuksia,jotka tulevat koskemaan kaikkia!?! ( Todellisuus: Nostettiin polttoaine/energia-, makeis- ja tupakkaveroa eli siinä veronkorotukset! Todellisuudessa leikattiin asuntovelallisen korkovähennystä sekä nostettiin omavastuuta työmatkakulusta, eli vaikutus koskee ainoastaan työtätekevään (lue: nettoveronmaksaja) Molemmat on pelkkiä veronkorotuksia; mitään leikkauksia ei ole tehty!)

    3. Ostovoiman lisäys. Korotetaan eläkkeitä 10euroa kuussa (todellisuus: EI MITÄÄN VAIKUTUSTA YHTÄÄN MIHINKÄÄN).

    Muuttoterveisin:

    Tuusulassa 8.8.2014
    ___________________________________________________________________
    Entinen suomalainen/Yrittäjä Tero Salo
     
  18. pequli

    pequli Gearhead

    Kyllä täysillä komppaan RIVIERA 56:n ajatuksia. Oma yrittäjyys vain on maahan sidottua, eli sitä on helppo rankaista. Jos et viihdy, niin rullaa peltosi ja hedelmätarhasi matkatavaroihin ja muuta muualle, tämähän EI onnistu.
     
  19. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    vuokrafirmat työntää ulkolaisia esim maalareiksi. Yks pomo sano että 3 maalaria oli samasta firmasta eikä homma sujunu. Nää meni sit putkimiehiks. Vuokrafirmasta sanottiin että tiedä vaikka oppis sen homman. Samoilla henkilökorteilla kulkee eri ukkelit.

    vr cargo ajaa venäläisillä kuskeilla venäläisillä autoilla ja työlainsäädännön mukaan. Käyvät välillä tallinnan lautalla viipurissa tai norjan puolella. Rekkaparkit täynnä bg ja pl est rus rekkoja. Samat rekat montakertaa viikossa samassa parkissa. Monikohan ajaa kabotaasinsa niinku kuuluu.
    Monikohan virolainen puolalainen saku jugo venäläinen ym ajelee vuosia omanmaankilpisellä autolla täällä työmatkat ja mahdollisesti ei parkki eikä ylinopeussakkoja tartte maksaa. Entäs verot ja katsastukset.
    Puolalaiset maalarit vetää 8000e kuussa tiesi mujja kun oli pankissa viereisellä luukulla kun kysyttiin paljonko tilille tulee rahaa.
    Sit kun homma loppuu niin soomepoek maksaa 2 vuotta kotimaahansa liiton rahat ja elatustuet vaikka ois toisessa maassa työssä
     
  20. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Näinpä. Nuorten pitäisi miettiä mitä tehdä isona, mihin kouluttautua? Onko kellään enää ehdotuksia?
    Suomalainen osaaminen ja sen arvostaminen on enää vitsi. Joka alalla tuntuu tulevan seinä vastaan.
     

Kerro tästä muillekin!