Poliisi alkaa valvomaan autoharrastajien kokoontumisia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 1purehell, 15.8.2014.

  1. fishbone

    fishbone Gearhead

    olihan siellä Picknikissä poliisipartio joka jalkaisin kiersi koko raviradan.
     
  2. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Multa ei ole pois, jos joku päätön kuminpolttaja menettää korttinsa tai linttaseurueen rehvakkain perseennäyttäjä saa sakot. Tyhmyydestä sakotetaan.

    Mutta entä jos sen kuminpolttajan auto karkaakin kadun varressa siideriä särpivän teinin päälle, tai perseennäyttäjä tipahtaa sen mattamustan piilofarkun katolta tonttiin taittaen niskansa - se saattaa haitata myös minun harrastetoimintaani ja sitten vituttaa. Myös muitakin.

    Ei ennenkään ole koskaan mitään tapahtunut ennen kuin jotain on lopulta tapahtunut.
     
  3. fishbone

    fishbone Gearhead

    Juurikin näin.
     
  4. peltsi

    peltsi Gearhead

    noissa cruisingeissa ei mun tietääkseni ole pahemmin porukkaa vammautunu saatika kuollu niin noi perustelut poliisin valvonnan lisäämisen tarpeesta voi tunkee sinne mihin aurinko ei paista.

    ku laittaa mielikuvituksen laukkaamaan niin ainahan noita jeesusteluja voi keksiä ja ennemmin tai myöhemmin vedetään mukaan lapset, vanhukset, mamut ja muut vähäosaiset.
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    :mad: :mad: Onko tää nuorempi harrastajakunta tosiaan tälläistä...... Onko tosiaan mahdotonta käyttäytyä kuin ihmiset vai kuvitellaanko tosiaan että MINÄ voin tehdä ihan mitä huvittaa? Yhteen hiipuvaan hiileen voi puhaltaa montakin harrastajaa mutta kusta siihen ei voi sillä silloin sammuu se pienikin liekki mitä me harrastajat tarvitaan. Yksikin MÄ TEEN MITÄ huvittaa ja MINÄ en aiheuta ongelmia ajamalla kännissä,polttamalla palloa,kusemalla jonkun tontilla tai lipsauttamalla auton jonkun päälle VAIKKA HALLITSEN kaikki pilaa koko homman ja sitä ei saa sata asiallista harrastajaa palautettua.
    Noi provot poliisien kyttäämisistä ja kyyläämisistä voi pistää sinne minne ei aurinko paista. Ne miehet ja naiset tekee työtään. Jos käyttäydyt normi kansalaisen tavoin ei virkavallalla ole sanomista mutta jos teet "omien lakiesi mukaan" saat palutteen kuin peilistä.
    Aikoinaan kun menin armeijaan -80 luvun alussa piti komppanian päällikkö ensimmäisen puhuttelun komppanialle ja tämä tarina on tosi (nyky juipit tusin kestää armeijaa :odroll: ). Komppanian päällikon lause oli seuraavanlainen: Täälä ei kannata kusta vastatuuleen sillä silimille roiskuu :eek: Oli hyvä opetuspuhe se!
    Lapua vaikenee tästä topiikista nyt.
     
  6. kapa73

    kapa73 2nd gear

    Olipa mukava Tikkurilan cruisinki niin kun 90 luvulla semmonen rauhallinen mukava auto tapahtuma ilman minkään laista ylimäärästä häiriökäyttäytymistä. Lapsillekkin sopiva tapahtuma näkivät että aikuiset osaa myös käyttäytä.
     
  7. Crash_

    Crash_ 3rd gear

    Kuulemma mukaan ois sattunu pahasti. Tippunu selällee katuun ja murtannu selkänsä. 100% varma en ole, toisen asteen tieto kaveri oli nähny tapahtuneen ja kerto
     
  8. peltsi

    peltsi Gearhead

    kuka täällä on väittänyt että saa tehdä mitä huvittaa ja saa ajaa kännissä ja saa lipsauttaa auton jonkun päälle?

    onko joku sanonut että poliisit kyylää tällähetkellä liikaa?

    Lueppa noi kommentit toiseen kertaan.

    Ja oletko sitä mieltä että cruisingit joissa olet ollut niin ihmiset käyttäytyvät vaarallisesti ja vaarantavat toisten hengen?
    Oletko kokenut olosi turvattomaksi ja haluat paikalle lisää poliiseja?
     
  9. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Eikös nuo perseilyt ja karmilla istumiset oo sitä raggari-meininkiä??? Ja Ruotsissahan se on yhä suosittua... Suomessa niihin vaan yhdistyy yleensä minimi pari promillee päässä ja sitä myötä riski pudota.

    On sitä itsekkin tullut nuorena harrastettua, mutta se oli silloin kun Sleepy Sleepers vielä oli voimissaan :rotfl:

    Mitä kuminpolttoon tulee niin onhan siinä aina riski että se kosla lähtee lapasesta... Toiset kun ei tunnu tajuavan että esim. Kauppatorilla EI polteta yleisön/autojen keskellä.
     
  10. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Onhan siitäkin ollut aikoinaan juttuja täällä OD:llakin, että joku/jotkut olisivat loukkaantuneet kuminpoltosta lentäneistä renkaan palasista.
     
  11. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    ehkäpä jopa kun gummi vinhasti sutii, ja auto liikkuu eteenpäin, voi vaikkapa joku kivi menne hetkeks renkaseen kii, ja sitten siitä ampaisee ties mihin suuntaa 1000 km/h, silmään kun osuu, uppoaa syvälle aivoihin, ja noutaja tulee?
     
  12. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Mulla on napsahtanut pikkukivi suoraan silmäkulmaan, kun eräs Olds lähti kumit savuten risteyksestä ja satuin olemaan sopivasti taustalla ehkä 15m etäisyydellä.

    Sinkosi muuten aikas lujaa.
     
  13. Fargo

    Fargo Gearhead

    Kun ite rikoin tallin pihalla sudittelemalla maskin toisesta autostani niin opin etten ole takana kun joku suddailee.
    Jos mua häiritsis suddailu ni en menis sellaseen mestaan. Sama periaate miksen mee cheekin keikalle vaikka ois lippuki saatu ilman.
     
  14. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    minäkin saavuin linnacruisingiin, sen jälkeen kun sudittelut oli ohi, varmuuden maksmointia. Pää siitä alkaa särkeeä kun kumi sauhuaa, ja joskus vielä tiisselin voimalla huh huh...
     
  15. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Alkaa vissiin ikä tehdä tehtävänsä ja kukkahattu ilmestyä yhä useemmin orastavan kaljun päälle - mutta todettakoon nyt, Vermon tapaukseen viitaten, että oiskin oma valinta toi "mestaan meno". Mutta kun siinä sattuu asumaan n. puolen kilsan päässä, niin asiaan vaikuttaminen on vähän hankalampaa. Sitäpaitsi, se nupin kiristäminen alkaa sillä hetkellä, kun just kun saa mukavan asennon parvekkeen sohvalla ja rouvan toplessina tarjoileman Caipirinhan nenän eteen, niin jotkut vatipäät alkaa lähistöllä vinguttamaan joillain paskakasoilla oikein olan takaa.

    Okei, vähän ääntä, nou hätä. Odotanpa 10 minuuttia ja se vatullisen kokoinen gummisavu-pilvi leijailee suoraan meikäläisen asuinalueen ylle. Oikeasti alkaa se Caipirinha maistua aika paskalta, kun nenään tunkee sinistä savua...

    -JJ-
     
  16. umpio

    umpio 3rd gear

    :eek:

    1) Ihanko vapaaehtoisesti tuo?

    2) Onko sun rouvalla vapaata siskoa?

    :poff:
     
  17. peltsi

    peltsi Gearhead

    Olisko kuvaa?
     
  18. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Topiikin otsikkoon viitaten, eikös ne poliisit ole ollu Vantaallakin valvomassa jo useampana vuotena, joten eihän tuosta kenellekään osallistujalle mitään haittaakaan ole. Eikä se suditteluakaan estä jos on pakkaa kestää seuraukset. Toki perjantaina ei monikaan sutassu, kun oli virkavalta näkyvästi paikalla heti alkuillasta asti. Vettäkin satoi aika ajoin.

    Mä en ihan heti usko siihen, että poliisit alkais vakiintuneita parking-tapahtumia kieltämään, johan se sanoo terve järkikin. Ei tullu Tiksiin puomeja ja betoniporsaita, eikä nykymenolla tulekaan, jos ei aleta aiheuttamaan vahinkoa alueen omistajalle/omaisuudelle. Lähinnä tuon valvovan partion vois päästää siitä kadunvarresta vaikka rikoksia selvittelemään.

    Tietyt riskit hommassa on ja niiden realisoitumista sitten pitää nyt veronmaksajien kustannuksella ehkäistä, kun toiset tykkää siitä riskin otosta niin paljon. Mitä nyt sitten vaikka toisaalla joku ajaa suojatiellä joku toisen yli tai kännipäissään hajottaa tukun autoja kadunvarresta ja pääsee karkuun, kun se lähin partio olikin kiinni autokokoontumista valvomassa.

    Lähinnä mieleen tulee kunkin osallistujan arvomaailma, mihin ne virkavallan resurssit haluaa omalla toiminnallaan ohjata.
     

Kerro tästä muillekin!