Uusi Spinneri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja cabin, 31.8.2005.

  1. Zege

    Zege 3rd gear

    Lehtien levikit tosiaan laskee ja sitä kautta kaikenlaista pitää yrittää. Ei käy kiistäminen. Aika jyrkkiä laskuja esim. TM:llä jolta on tainnut hävitä muutamassa vuodessa yhtä paljon levikkiä,kun useimmilla ns. autolehdillä on yhteensä.

    Se miksi minä tuohon nyt jotenkin tartuin oli juuri se, että lähdin tulkitsemaan tuota kustantajan heittoa:

    SPINNERI KIRJOITTI:
    Lisäksi hinnoittelua sotkee suomalaisten asennoituminen siten, että tilattuna lehden tulee olla edullisempi kuin irtonumeroin ostettuna.


    Jonka siis voisi vaikka tulkita niin, että lehden tekijä nimenomaan pitää nurinkurisena tilannetta jossa tilaaja haluaa lehden halvemmalla, kun irtonumeron ostaja.

    Siitä sitten päästiinkin jo maitolitroihin :D

    Mutta pointtini oli olevinaan, että noin lähtökohtaisesti tuollainen ajattelumalli hinnoittelussa tuntuu aika oudolta. Se mielestäni vain ruokkii kehitystä väärään suuntaan.

    Minä en kuitenkaan Spinnerinkään hinnoittelu tai muista stregioista vastaa, joten se oli vain normikuluttajan, vieläpä lehtialaa tuntemattoman mielipide.

    Eräs toinen lehtihän lähti joku vuosi sitten siihen, että tilaaja saa kotiinkannettuna enemmän sivuja lehdessään, kun irtonumeron ostaja.
    Tosin sekin menee oikeastaan vähän hassusti niin, että jos menet kirjastoon lukemaan sen lehden, niin siellä on kaikki sivut, mutta pistät rahaa tiskiin ja osta irtonumeron niin ei :lol:

    No anyway, siinä on yksi tapa pyrkiä palkitsemaan tilaajia, samoin kun taitaa olla niin, että lehti tilaajille toimitetaan ennen kuin se on kaupoissa.

    Näkisinkin niin, että lähtökohtaisesti pitäisi joillain keinoin pyrkiä tarjoamaan tilaajalle jotain etua siitä, että pistää fyrkat tulemaan ennen kun lehteä edes nähnyt.

    Mutta lopunkaiken se sisältöhän sen menestyksen ratkaisee. Eli kuten Challenger-70 tuossa toi esille, niin jossain tietysti menee se raja mitä ollaan valmiita maksamaan. Toisesta lehdestä voidaan maksaa enemmänkin jos koetaan sisältö enemmän itselleen sopivaksi.

    En minäkään vaikkapa Kodin Pellervoa osta vaikka se olisi vain 4,90.

    Mutta vilpittömästi kaikkea menestystä Spinnerille toivottaen.
    Minusta on ollut myös positiivista, että päätoimittaja on täällä itse omissa nimissään kirjoittelemassa ja välillä tiukempaakin palautetta vastaanottamassa.

    En ole oikein havainnut muiden pystyvän samaan.
     
  2. fossiili

    fossiili Gearhead

    Neljälle polkimet ja pari vaihtopolkijaa mahtuu perälle.

    -Dilpo's garage
     
  3. Putte

    Putte 1st gear

    Muistaakseni tuossa oli polkimet neljälle.
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    Rautakirjan kanssa tehdyissä sopimuksissa ainakin ennen oli pykälä, jok kielsi lehden toimittamisen tilaajille ennen kuin se on irtonumeromyynnissä. Street & Racessä saimme asiasta huomautuksen ja sen jälkeen tavara lähti painosta samana päivänä sekä postin että Rautakirjaan.
     
  5. f34

    f34 Double Gearhead

    Hyvä lehti, täydentää mukavasti V8 ja mobilistin välimaastoa.
    Sopii sekakäyttäjille, samassa lehdessä rättisitikka, rodi ja tojota, hienoa. Ei ole ison lehtitalon pakottavaa formaattia, pienen autoharrastajan asialla. Jätetään yksi kalja kuukaudessa juomatta ja käytetään rahat lehtiin.
    Ei suomen markkinoilla voi ylihinnoitella tai rikastua harrastelehdillä.
     
  6. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead


    Näppärää... Ilmeisesti saa pikku röhnössäkin ajella?
    Saiskos tuohon sähkökevennyksen vielä, ois kyllä baarista kotiin päin ajellessa erittäin kätevä kampe.

    Sori lehteen liittymättömästä kommentoinnista.
     
  7. elcamino0365

    elcamino0365 3rd gear

    Hyvä pointti tuo kaljan juomatta jättäminen. Välillä ihmettelen kun kaverit tarvis autoon osia ja sit pillitetään osan hinnasta ja samalla nortti palaa huulessa ja hetken päästä seuraava ja sit taas seuraava.... Aika turha on jostain lehden 9 euron hinnasta valittaa kun savuna menee useita kymppejä kuussa savuna ilmaan useimmilla täällä.... Ja ei, itse en polta. :)
     
  8. starcraft

    starcraft Gearhead

    Pahasti menee aiheesta sivuun mutta noinhan usein menee eli tietyt halvatkin asiat ovat liian kalliita ja jonnekkin muualle voi tuhlata mielin määrin. Parhaat esimerkit omasta mielestä vaikka uuden talon rakentajat, jotka kehuu kuinka vähän menee energiaa varsinkin kun takalla lämmittää taloa ja 300 000 euron laina takataskussa... Tai uuden auton ostaja, joka kehuu kuinka uusi vie litran vähemmän /100km kuin vanha.

    Noihin verrattuna 10 euroa jokatoinen kk ei ole oikein mitään lehdestä josta saa luettavaa parhaimmillaan useaksi illaksi.
     
  9. spinneri

    spinneri Gearhead

    Spinneri Magazinella ei tänä vuonna ole osastoa American Car Show:ssa, mutta ei hätää – pääsiäistarjouksen olemme silti tehneet! Katso lisätietoja verkkosivuiltamme.

    Hauskaa pääsiäistä niin entisille, nykyisille kuin tuleville asiakkaillemme!
     
  10. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ei se mitään, mä kävelin eilen toista tuntia siellä uusin Spinneri kädessä :rotfl: :rotfl: , eiks se riitä osastoks :wink: :wink:

    Ja Hyvää Pääsisäistä kaimalle!!
     
  11. Fukov

    Fukov 3rd gear

    No se näemmä sitten "amerikan meininki" iski Suomeenki. Tätä nyt en välttämättä olisi itse halunnut, että Spinneri olisi ollut lopettamassa, mutta toisaalta sanotaanhan sitä että kaikki hyvä loppuu aikanaan.

    Kiitokset päätoimittajalle hyvästä lehdestä ja onnea tulevaan!
     
  12. challenger-70

    challenger-70 Gearhead

    Mitähän tämä meinaa?
     
  13. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Se meinaa sitä, että yksi luku suomalaisen harrasteautolehdistön historiassa tulee päätökseen tämän vuoden lopussa, kun Spinneri Magazinen 100. numero ilmestyy.

    Lehden kustantaja, päätoimittaja, toimituspäällikkö, tilaajapalvelu, laskutus ja yleismies eli yrittäjä Jari Sjöman, joka on lehteä luotsannut ainoana työntekijänä aina vuosituhannen alusta on siis tehnyt raskaan päätöksen lehden lakkauttamisesta tuohon 100. ilmestyvään numeroon.

    Spinneri jättää jälkeensä aukon lehtitarjonnassa. Se on harmillista, mutta näin pienyrittäjänä itsekin ymmärrän hyvin syyt päätöksen taustalla. Viime vuosina ei ole ollut todellakaan helppoa pyörittää harrasteautomediaa, sillä ilmoitustulot ovat yleisen taloustilanteen vuoksi tiukassa ja yksityisenä pienenä yrittäjänä on haasteellista luovia isojen mediakonsernien hallitsemassa maailmassa. Spinneri oli niitä harvoja alan lehtiä, joita tehtiin harrastajavoimin ja harrastajien kustantamana - ilman että taustavoimissa olisi ollut isomman lehtitalon bisnes-intressejä.

    Iso hatunnosto Jarille ja Spinnerin vakituisille avustajille vuosien varrella tehdystä työstä, jota monet jäävät kaipaamaan.

    Arvostusta lisää se, että Spinneri ei lopu yhtäkkiä vaan jokainen tilaaja tulee ilmoituksen mukaan saamaan kaikki maksamansa lehdet - tilaajia ei ole laskutettu 100. numeroa pidemmälle.

    Kiitos Jari & co.
     
  14. spinneri

    spinneri Gearhead

    Monien silmien ohi tuntuu sujahtaneen tieto Spinneri Magazinen matkan (tulevasta) päättymisestä, joten kerrattakoon tässä että...

    Spinneri Magazinen julkaisu päättyy numeroon 6/2014. Tällä hetkellä viimeisin julkaistu numero on 4/2014. Numeron 5/2014 toimitus- ja taittotyöt etenevät hyvää vauhtia.

    Monet tilaajamme ovat saaneet hiljaittain laskun, jonka alhainen loppusumma ja lyhyt tilauskausi ovat herättäneet kysymyksiä. Kyseinen lasku koskee vain numeroita 5/2014 ja 6/2014.

    Lisätietoja aiheesta löydätte lehtemme FB-sivuilta, osoitteesta https://www.facebook.com/pages/Spinneri ... 1866973508


    Tietoiskun nettiin töräytti

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  15. vw79

    vw79 3rd gear

    Harvinaisen vähän aiheuttanut keskustelua lehden lopetus, aivan kuin kukaan ei olis ko lehden lukija/tilaaja.

    Nyt tulee tokaviimeinen nro ja sen jälkeen viimeinen. En tiedä mitä viimeiseen numeroon tarkoitus laittaa, mutta olis kyllä aika hieno lopetus jos lehdessä olis koottu lehden tarina yksiin kansiin, tulis lopetukselle ja 100 numerolle arvoisensa päätös.
     
  16. JariV

    JariV 2nd gear

    Iso sääli. Minulla vain hyvää sanottavaa lehdestä ja sen päätoimittajasta.
     
  17. ata

    ata Gearhead

    Hyvä lehti on kyllä ollut, mielellään sitä on lueskellut, olisi lueskellut pidempäänkin, joskus sinne itsekin olen kirjoittanut ja omakin auto lehdessä on esitelty joten kyllähän Spinneri Magazinea ikävä jää kun se loppuu.

    Onko lehtiä sitten nykyisin liikaa, kuitenkin uusiakin ilmaantuu aina vähän väliä, kaikkia ei pysty lukemaan eikä kaikille välttämättä riitä tilaajia kun kaupallisista lehdistä puhutaan. Sitten niiden lisäksi on vielä talkoovoimin tehtyjä kerhojen julkaisemia jäsenlehtiä, niiden parissa sitä on itsekin tullut toimittua eniten, ensin yli 10 vuotta Opel-kerhon lehden parissa ja nyt viime vuodet GM-Cruisers-kerhon lehden parissa. Ajatellut usein, että jos nykyinen päivätyö loppuu, niin lehdentekokokemusta voisi käyttää hyväksi, mutta eipä taida sillä(kään) alalla olla liikaa töitä tarjolla tänä päivänä.
     
  18. bathory

    bathory Gearhead

    Jääkö nettisivuille vielä vanhojen numeroiden tilausmahdollisuus? Parit siellä meinaan olisi mitä en ole aikaiseksi vielä saanut tilata.
     
  19. spinneri

    spinneri Gearhead

    Ensinnäkin... Spinnerin julkaisu ei ole vielä päättynyt, vaan päättyy vasta numeroon 6/2014. Joka julkaistaan näillä näkymin pian vuodenvaihteen jälkeen.

    Aiemmin ilmestyneitä numeroita voi tilata ainakin siihen asti. Spinneri Shopissa on tälläkin hetkellä hyviä tarjouksia...


    Infoa tuuttasi

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  20. jknR

    jknR Gearhead

    No hiljaiseksihan tää vetää kun maan paras harrasteautolehti häviää markkinoilta.

    No, pari numeroa onneks vielä tulossa!
    Kiitokset kaikille lehden tekoon osallistuneille!
     

Kerro tästä muillekin!