Tuontiautojen veropäätökset

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja dodge, 7.1.2006.

  1. jusku1

    jusku1 3rd gear

    Re: Re:

    Niin, mikäs tämän tapauksen^^ tilanne tällä hetkellä on?
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Re: Re:

    Tuo EU-päätös kumoutui, kun veroperuste muutettiin päästöpohjaiseksi verotukseksi. Vastaava tapahtui ennen Suomea Unkarissa ja siellä vastaava käytös valtion taholta sai EU:n hyväksynnän.
     
  3. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Re: Re:

    Niin, 2008 ja uudemmat autot voidaan verottaa päästöjen mukaan, mutta vanhempia ei, kun EU:n mukaan veroa ei saa periä enempää kuin vastaavassa suomi-autossa on jäljellä. Ja tuo asia on käsittelyssä tällä hetkellä KHO:ssa, kuulemma päätös voi tulla syksyllä. Hallinto-oikeudethan on jo pariin otteeseen todenneet, että tulli verottaa väärin.
     
  4. kippo761

    kippo761 3rd gear

    Re: Re:

    Juurikin näin.

    Ja aikataulut ovat valitettavasti edelleen yhtä epäselviä kuin ennenkin.

    Huhu kertoo että 30.9. saattaa (ehkä) tapahtua jotain, mutta voi olla että se liittyy enemmän tähän edelliseen alv/elv-caseen http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/aut ... 082013.jsp
     
  5. jusku1

    jusku1 3rd gear

    Kiitos Mopuristille ja kipolle.
    Oma kosla on 2002 eli se kuuluu tuon casen piiriin.

    Katsotaan tuoko syksy jotain uusia uutisia...
     
  6. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    ´49 Oldsmobilen läsnäoloa rankaistiin huikealla 5,26 €:n veropäätöksellä, eli valtio ei siis rikastu laskutoimitukseen uhratusta työpanoksesta senttiäkään. Täytyy varmaan valittaa päätöksestä, ettei virkailijat pääse liian helpolla... :lol:
    Vertailuautona on yllättäen taas käytetty 428i TwinPower Turbo Coupe-Bemaria, minkä perusteella Oldsille on saatu 19 euron yleinen myyntihinta... Aikaa rekisteröintikatsastustodistuksen toimittamisesta vierähti 10 päivää.
     
  7. kippis

    kippis Gearhead

    -72 jorkkerin verot 187,05e ja vastaavana autona yllätys yllätys sama pemari. oliko sun -69 tuolla orimattilan cruising tapahtumas viime viikolla ? vihreä ?
     
  8. three hundred

    three hundred Gearhead

    Juu siellä tuli poikettua rysyllä! :odroll:
     
  9. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Hienoja noi vertailuajoneuvo laskelmat ja "yleiset myynti- ja pyyntihinnat".. :rotfl: Halpojahan noi vanhojen verot on mutta kallis systeemi verovaroin pyörittää tollanen tullilaitos jonka veropäätökset ja laskelmat on kuitenkin ihan huuhaata. :wc:
     
  10. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Ihan varmasti olis yhteiskunnalle halvempi, jos yli 15 vuotiailta autoilta ei perittäisi autoveroa. Enkä tarkoita mitään 0-veropäätöksiä vaan, ettei niille haettaisi eikä tehtäisi ollenkaan veropäätöstä.
     
  11. kippo761

    kippo761 3rd gear

    Tuulilasin palstalta bongattuna Kouvola-casen KHO-aikatauluun liittyvä pieni päivitys. Ketään tuskin yllättää että projekti venyy edelleen - aihetta aletaan pohtia aikaisintaan loka-marraskuussa.
     
  12. newpo62

    newpo62 1st gear

    1978 camaro (350) 333,60 €
     
  13. Holley

    Holley Gearhead

    Buick LeSabre coupen 1978 verot 390 euron kieppeillä, näyttää olevan linjassaan tuon Camaron kanssa, olihan Buick uutena kalliimpi.
     
  14. Bat ass

    Bat ass Gearhead

    Pontiac Firebird 1978, vero 327,09€. Vertailuautona BMW 435i coupe 2d twinpower turbo aut 225 kw, myyntihinta 70973.41€. :)
     
  15. linc-77

    linc-77 Gearhead

    Mitähän tommoselle 5ht-gen V8 El Caminolle ropsahtais veroja, kokemuksia?
     
  16. Jenkkiauto

    Jenkkiauto 1st gear

  17. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

    Ompas hieno auto. Onnittelut !!!
     
  18. Sundat

    Sundat 1st gear

    Dodge Charger Super Bee 1971 autovero 143,32 euroa.
     
  19. ramtouch

    ramtouch 3rd gear

    Desoto 4d HT 1961, autovero 47.20€
    [​IMG]
     
  20. Holley

    Holley Gearhead

    Onpa hieno sivuprofiili, hieno on auto ja on muuten hieno kuvakin!
    Kun on tuo ykkönen vuosimallin perässä, ei enää olekaan ihan niitä yleisimpiä autoja missään. Hyvä, että välillä neliovinenkin auto tuodaan!
     

Kerro tästä muillekin!