Kummat pakkasnesteet...?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja markoyt, 29.9.2014.

  1. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Eli vihreät vai punaiset chevyn pikkulohko alukansilla VM 95.....mikä noissa punaisissa on se juttu ja kummathan tossa uutena on...sekoittaahan noita EI saa...
     
  2. Ck

    Ck Gearhead

    Laita sellaset kun siellä on ollutkin.
     
  3. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Punaset alumiiniosille, mut nykyisissä vihreissäkin ainakin zerossa ollut jo alumiinin suoja-aineet ainakin 10v.
    Punaset on hienomman väriset säiliössä. :D
     
  4. belair66

    belair66 Gearhead

    Jos on epäilystä niin huuhtele vedellä + lohkonpuhdistuslitkulla järjestelmä ja sitten nesteet sisään vaan. Tosin nuo litkut vaatii yleensä sen, että moottori käytetään lämpimäksi. Kyllä vihreät nesteet käy varmasti sinne, joskus kuullut, että punaisissa nesteissä olisi jotain ainetta, joka "suojaa" alumiinisia osia paremmin. Tiedä sitten onko sillä sen seksuaalisempaa merkitystä. Ainakin punaiset nesteet on kalliimpia kuin vihreät.
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kestäähän se punanen neste vähän paremmin ainakin omien tutkimusten mukaan. Onhan nykyään esim valvolinella kaikkiin käypä neste mitä ajattelin itse kokeilla seuraavaksi.
     
  6. lärpäke

    lärpäke 3rd gear

    Punainen neste pitkäikäisempi, uusin VAG:n punainen G13 kuulema "ikuinen". Käytännössä olen myös huomannut että punaisesta nesteestä se hyöty jos mahdollisia vuotoja esiintyy, niin jää selkeä punertava jälki mistä vuotanut. Mutta kalliimpaa on kuin tavan vihreä.
     
  7. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Juu....selvensi kummasti...kiitos vastauksista taas.
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    On varmaan uudessa vagissa ikuinen, kestää auton elinijän eli ei montaa vuotta :poff:
     
  9. Caideman

    Caideman 1st gear

    Juu, Valvolinen aidot Amerikan-nesteet (Zerex ja Dexcool) pieksee normaaleissa varaosaliikkeissä myytävät vaihtoehdot ruostesuojauksessa mennen tullen. Suosittelen.
     
  10. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Tuo hintaero on vähän toinen kyllä nykyään. Ainakin viime syksynä kun motonetsitä Zeroa ostin niin punainen oli halvempaa kun vihreä.
     
  11. Dna Kerma

    Dna Kerma Gearhead

    Tarvikeliikkeet myyvät myös verrattain kallista kaikkien kanssa sekotettavaa jäähynestettä, väritöntä, ja valmiiksi lantrattua. Ite oon ostanu semmosen purkin kans varalle, jos tulee tilanne ettei tiiä mitä laittaa. Oliskohan ollu 30e/10L, kun saman verran saa maksaa tiivisteestäkin.
     
  12. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Puurot ja vellit hieman sekaisin, Zerex on valmistaja eli merkki ja Dexcool tietyn tyyppinen neste. Pidetään ne Dexcoolit oikeista jäähynesteistä erillään, kirjaimellisesti.

    Edit, selaa kuvahaun tuloksia niin selviää miksi:
    https://www.google.ca/search?q=dexcool& ... CAYQ_AUoAQ
     
  13. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Tossa sulla on aika selkeä vastaus.
    Jos siellä on vihreetä osta esim. Motonetseissä myytävää Zero HD vihreetä.
    Jos punaista ostat (en ole Motonetissä työssä) edelleen esim. Motonetseissä myytävää Zero punaista.
    Jos ostat punaista, katso purkista vielä varmuudeksi että on monoetyleeniglykolia EIKÄ esim. VAG-tuotteissa käytettyä propyleeniglykolia.

    Tällä pitäisi pärjätä. Ei sekoiteta tähän nyt amerikan joen salaliittoteoriointia onko vika Dex-Coolin vai GM:n tiippareitten kun auto ei rullaa.

    Edit. Omana mielipiteenä ei testattuna tietona ainakin maun ja tuotetietojen mukaan toi vihreä Zero HD ja punainen Zero monokokkelisglykoleeni on niin lähellä toisiaan että en usko puurojen vellien menevän sekaisin vaikka noita sotkis keskenään.
     
  14. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kyllä toi punanen jättää lumihankeen hienomman jäljen.
     
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ja motonetin litkujen kanssa pakkasmittarilla varmistus, muutaman kerran ollut ihan paskaa (kyllä, tyhmä ei kerrasta usko).
     
  16. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Toi on vissiin ihan normaalia kun antoivat kiltisti uuden 10litran törpön kun edellinen ei kestäny 50% seoksella kuin -5°. Litku oli vihreetä, punasella ei ole ollut tota ongelmaa tai ei ole osunu kohdalle.
     
  17. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Oliko pakkasmittarikin motonetistä? :rotfl:

    Meinaan onko ominaispainomittaus 100% varma koskaan.
     
  18. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Siitä tulikin mieleen et täytyy ottaa joka autosta näyte pieneen purkkiin ja laittaa pakastimeen, se on 100% varma mittaus.
     
  19. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Samalla mittarilla uus litku kesti -40° :odroll: .
     
  20. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ping-pong pojat valmistaa halvalla sen viimeisen tilatun tonnin vaikka lientä ei ollut kuin 300L, eihän sitä kukaan huomaa :poff:
     

Kerro tästä muillekin!