taas palaa jonkun talli

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 843, 21.4.2009.

  1. Qjet

    Qjet 1st gear

  2. T5

    T5 Gearhead

    Meinas oma talli päästä tähän joukkoon.
    Lähdettiin 2 viikon reissulle ja sovin veljen kaverin kans et sillä aikaa hitsaa auton kuntoon.
    Äsken tuli soitto, että "vähä pääs auto palamaan..." Onneks oli iso jauhesammutin ja useampi pienempi tallissa, joten palo kuulemma rajoittui vain auton sisätiloihin.

    Huomenna pitäisi palata Suomeen, niin pääsee samalla tutkimaan vauriot.
     
  3. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Voisko joku pipipää käydä sytyttelemässä noita talleja? Kun ei kait normaali oloissakaan tallit/tilat syttyile??


    Onnettomuuksia sattuu aina, mutta eikait ny itsekseen oleskeleva talli voi syttyä tuleen vaikka patterista joka on ollut seinällä viimeset 8 vuotta

    Tutun hevostallia siivottiin niin käytin patterin auki ja oli sen näköinen takaa, ettei ole kuin uutena viimeksi ollut irti, eikä sekään ollut mihinkään syttynyt
     
  5. Dna Kerma

    Dna Kerma Gearhead

    Vanhat sähköjohdot yms, sähköpatteri joka on ollut vuosikaudet seinällä kerää sekin pölyä, kylmemmällä ilmalla lämpenee enemmän, lämmittää myöskin sitä pölyä enemmän.. Tämmöiset nyt ainakin itsellä juolahti mieleen. 16A sulake jos on niin 16A X 230V = 3680W, kyllä yli kolmella kilowatilla jo lämmittää vaikka mitä, sillähän vaikka hitsailee :)
     
  6. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Akkukaapelin irroittamisellakin saattaa olla paloturvallisuutta kasvattava vaikutus.

    En tosin tiedä liittyykö tähän nimenomaiseen tapaukseen.
     
  7. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kyllä se vanhakin sähkölaite voi leimahtaa, ei ole mikään tae, että tuossa se on pörissyt 50 vuotta, eikä ennen ole syttynyt. Oli aikoinaan kimppatalli vr:n varikolla, kokonaan puinen lato, ja seinässä neliömetrin kokoinen sulaketaulu, joka oli ihan helvetin kuuma, ja eristepiki oli valunut lattialle. Vieressä ukko laminoi 28 jalkaista paattia.

    Hantta
     
  8. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Ois semmonen tuntuma että juuri se vanha sähkölaite se syttyykin. Ja vanhat sähköasennukset ylikuormittuu kun väkisin yritetään saada lämpöä johonkin vanhaan ja hataraan latoon.

    Vielä jos vaihdellaan omatoimisesti sulakepohjia isommiksi tajuamatta asiasta mitään niin varma tulipalohan se on. Saati jatkojohdot jotka halvinta Kiinan laatua 1.5mm piuhalla ja siihen isolämmitin perään...

    Ja ei kai nyt kukaan enää jätä akunkaapeleita kiinni säilytyksen ajaksi???

    Vähän kun älliä käytettäisiin niin ainakin osa talleista jäisi palamatta 8)
     
  9. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kertomus siitä, miten ei tulisi toimia: Meillä Turun seudun harrastajilla oli kimppatalli Maariassa, Turun kupeessa, , joka ei välttämättä olisi mennyt läpi mistään palotarkastuksesta. Rikos on vanhentunut, ja talo maan tasalla, ja yllätys yllätys,- se ei palanut. Pitkän navetan toisessa päässä oli kalasavustamo, seinän takana Lada- harrastaja, jolla oli itse rakennettu lämmityslaite, öljykamina, joka poltti jäteöljyä valuttaen astiasta putkea pitkin tuota kierrätyshyödykettä. Hänen seinän takana kaksi juoppoa automaalaria, jotka kännipäissään käyttivät myös laikkakonetta avonaisten maalipurkkien ja liuotintörppöjen keskellä. Meillä oli omalla puolella perusjärki käytössä, joskin keskuslämmityskattila voisi olla nykyään Bonk- museossa, paitsi, että se toimi. Yläkerrassa oli sirkkeli, jossa oli tehty lastulevykalusteita, ja purua oli satoja kiloja pitkin puurakenteista vinttiä, ja lautojen raosta näkyi, kun maalarit leikkasivat laikkarilla metallipalikoita. Ystäväni Amazon maalattiin siellä, mutta työ meni hiukan vituralleen, kun toinen mestari sammui vastamaalatun takakontin päälle. Hitsauskonetta käytettäessä kävi hitsaajan läpi pieni virta, joka piti harrastajan hereillä, ja kun tätä vikaa alettiin etsiä, päätettiin avata sähköpäätaulu. Kannen alta ryöpsähti kymmeniä metrejä johtoa, joka muistutti spagettikeittoa, ja oli täysi työ saada kansi mahtumaan takaisin kiinni. Uskoisin, että jokin korkeampi taho suojeli meitä harrastajia, niin hurjaa meininki oli.

    Hantta
     
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    On kai niistä tähänkin saakka osa jäänyt palamatta. Hehheh.

    Mutta kyllä se vaan noin on, ennemmin kuin vakuutusturvasta, huolehtisin paloturvallisuudesta. Vakuutuskaan ei välttämättä korvaa jos huolimattomuus on syynä.

    Eikä niitä akunkenkiäkään tarvi irrtoella jos hankkii tuollaisen:
    [​IMG]
    Kun kaikkiin autoihin ei tehdas ole ymmärtänyt moista laittaa heti alunperin.
     
  11. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Onkohan sivunapa-akkuihin saatavilla vastaavaa?
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Katoppa hotrod carage;n viimenen jakso siin saatto olla
     
  13. pulttirengas

    pulttirengas 3rd gear


    Onneksi tehtaan insinöörit on viisaita.
    Meillä on on ollut pari tuommoista ja toinen oli paskana jo paketista otettaessa ja toinen ei aina toiminut ja lopulta meni roskiin sekin kun virta kulki vaikka oli ruuvattu auki. Aika epäluotettava viritelmä kun se aukesi joskus itsekseen tärinästä ja auto ei lähteny enää käyntiin. Tää pidempään kestänyt oli kai joku Volvolta tilattu, en oo varma kuitenkaan.
     
  14. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Mulla on Americanissa melkein samanlaiset pikalukot kuin kuvassa. Ostettu 80-luvulla puimuriin kun piti 6V akkua vaihtaa lennossa... On myynnissä nykyisinkin.

    [​IMG]
     
  15. Putte

    Putte 1st gear

    Kaverin tallin palo Järvenpäässä muutama vuosi sitten lähti valokatkaisjaan tulleesta oikosulusta. Mitään ennakkovaroitusta hommasta ei ollut eli voi tapahtua ihan koska vaan vanhojen sähkölaitteiden kanssa.
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Hevostallilla muistaakseni on loisteputki lamput kytketty max4/katkaisija

    Mites monellako koti tallissa on vaikka 6 tai seitsemän pitkänmallista loisteputki valaisinta katossa ja kaikki sillä oven pielessä olevalla yhdellä katkaisijalla :eek:


    Oompahan sellaisessakin tallissa käynyt missä piti valokatkaisijaa lyödä, et valot meni päälle, nyt ajatellessa tuli mieleen ei tainnut riittää virran kesto siinäkään katkaisijassa :odroll:
     
  17. jallu81

    jallu81 3rd gear

    Turun Kärsämäessä paloi tänään useampi pienempi talli, osassa oli harrasteajoneuvoja sisällä. en tiedä mistä syttyi, mutta samassa pihassa jonkun rakennus/saneerausliikkeen pihavarasto, ja siellä kuulemma roskia polttivat aika usein...
     
  18. hantta

    hantta Double Gearhead

    Netin mukaan Heikki Huhtamäenkadulla palanut autokorjaamo, palo alkanut autosta, ja siirtynyt rengaskasaan.

    Hantta
     
  19. signet

    signet Gearhead

    Aika isoja rengaskasoja sijaitsee harrastetallien sekä korjaamoiden pihoissa.Tänä päivänä kun ei ole mikään ongelma päästä romurenkaista eroon,viitseliäisyyttä se vaan vaatii.
     
  20. Gerball

    Gerball Gearhead

    Tuoolla Kärsämäen tallin nurkilla oli romua kuin kaatiksella, jotain uretaanilevyjä ym sontaa.
    Tulee tuosta ohi käveltyä iltaisin koirankusetuslenkillä, saattaap olla että tarvii uusi reitti tänään keksiä kun lienee edlleen suljettuna tuo pätkä. Vasta hetki sitten avattiin tuo isompi tie, pääsee taas kotiin ilman selittelyjä virkavallalle.
     

Kerro tästä muillekin!