Kaasulämmittimen käytöstä kysymys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja katsastusonperseestä, 24.3.2012.

  1. Voiko esim linkin mukaista lämmitintä http://www.motonet.fi/motonet/tuotteet/384458/0 käyttää vaakatasossa vai onko pakko olla pystyssä?

    Löytyykö jyväskylästä liikettä josta saisi nestekaasu tarvikkeita? Tarttis jakotukin ja letkua?

    Onko muuten joku raja kuinka pitkästi voi letkulla vetää pullon ja grillin välin??
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mä epäilisin ettei tollasta voi käyttää kuin suunnitellussa asennossa. Se liekki nousee muuten väärään suuntaan ja saattaa kuori lämmetä liikaa. Ton rakenteesta ei kyllä oo mitään hajua.

    Maahantuoja/jälleenmyyjä varmaan paremmin kertoo voiko kääntää.


    Motonet, honkkari, huoltsikat, mitkä vaan myy sulle sitä letkua. T-haaran tekee vaikka kupariputkesta jos ei sopivaa löydy. Noissa järjestelmissä taitaa paine olla aika alhainen?

    Ei kait siinä mitään rajaa oo kuinka pitkälle letkun vie, sillä varmaan on merkitystä missä se letku kulkee.
     
  3. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Tuo malli ei toimi kuin yhdessä asennossa. Liekinvarmistin ei todennäköisesti toimi muissa asennoissa, eikä lämmityselementtikään lämpene tarkoitetulla tavalla vaakasuorassa. Letku saa olla korkeintaan 1.2 metriä pitkä eikä letkua saa haaroittaa.

    http://www.tukes.fi/Tiedostot/vaarallis ... n_opas.pdf
     
  4. C '70

    C '70 3rd gear

    Ittellä tommonen lämmitin alakerrassa.Jos liekki sammuu tai kaatuu jostain syystä,niin laittaa ittekseen kaasun kiinni eli pystyssä pitää olla.Yllättävän tehokas paketti eikä vie kaasuakaan hirveesti.
     
  5. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kannattaa huolehtia tuuletuksesta, kun on kaasulämmitin. Se syö aika lailla happea ilmasta ja työntää ilmaan kosteutta, ellei sitä tuuleteta ulos.
     
  6. ama

    ama 3rd gear

  7. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

  8. Lohkoneuvos

    Lohkoneuvos 1st gear

    Mitkäs ovat viimeisimmät kokemukset kaasulämmittimistä? 100m2 ja 3m korkeaan kimppatalliin pitäisi lämmitys kehittää talveksi. 9kw sähkölämmitin löytyy, mutta sulake ei kestä lämmitystä ja agressiivista hitsausta samaan aikaan. Kaasulämmitin voisi olla kustannustehokkaampi ja tarkoituksenmukaisempi.

    Bauhausissa oli 30kw lämmitin 179 EUR. 5v rajoitettu Bauhaus-takuu. IKH:n 30kw on noin 270 EUR ja Master 30kw 375 EUR. Harrastekäytössä ei ehkä synny sen enempää rahalla vastinetta verrattuna Bauhausin malliin?

    Bauhausin 60kw/279 EUR malli saattaa liian järeä tuollaiseen koppiin eikä ole fiksu sammutella ja käynnistellä sitä erikseen - en tosin huomannut katsoa onko noissa joku termostaatti. Enempi on näyttänyt, että termarin on joutunut ostamaan erikseen.

    Kaasulämmitin olisi PÖ-lämmitintä nopeampi, tehokkaampi(?) ja pystyy käyttämään sisätiloissa. PÖ-lämmitin pakoputkella karkaa hinnaltaan järjettömyyksiin yhteistallissa. Jäteöljypoltin olisi polttoaineeltaan fiksu, mutta kertakuluna kaamea.
     
  9. voittol

    voittol 2nd gear

    Mites noita kaasupulloja , saako säilytellä autotallissa kuinka monta kg ? Itte kallistuisin pö-lämmittimen kannalle ja siihen termostaatti ?
     
  10. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Mielestäni ei termaria kaasulämppäriin tarvita, itselläni on noin 40 neliön talli ja lämmityksenä 60 kw:n kaasulämppäri. Olen tehnyt kaasulämmittimellä peruslämmityksen ovi hieman raollaan ja sitten pienentänyt lämppärin takapaneelissa olevasta kaasunsäätöruuvista kaasuvirtauksen sopivaksi, että tarkenee. Viime talvi oli lauha, kaasua ei kulunut edes 11 kg:n pulloa. Jos kaasun säätöä lämmittimessä ei ole voi pulloon ostaa esim. kaasutohon kanssa käytettävän pullosäätimen.
     
  11. Doorslammers

    Doorslammers 3rd gear

    Mulla on ollu vuosia käytössä kaasulämmitin jossa liekkipalaa ja sähköpuhallin työntää lämmön talliin. Täydellä teholla käyttäessä nostaa tallin lämpöä 4° n. viidessä minuutissa. Tallin koko 60 neliötä. Itse tehny niin että täydellä teholla tallin lämpö 18° ja sit pienentäny minimiin tai sammuttanut pois. Ei vie kertalämmityksellä paljon kaasua. Syö kylläkin kamalasti ilmaa tallista. Hinta tais olla 150€ ja kilowatteja en muista nyt tähän hätään mutta suosittelen nopeaan lämmitykseen.
     
  12. B68

    B68 1st gear

    Meneekö "savut" ulos. Olisko valokuvaa?
     
  13. Lohkoneuvos

    Lohkoneuvos 1st gear

    Bauhausin kaasulämmittimen tyyppikilvessä lukee "MSC Italy", joka internetissä tutkattuna johtaa Masterin sivuille.

    Masterilla on kolmea 33kw lämmitintä, joiden ainoat erot vaikuttaisi olevan:
    MASTER BLP 33 M = manuaali sytkä, 0,26A
    MASTER BLP 33 ET = automaattisytytys, optio termostaatille, 0,32A
    MASTER BLP 33 E = automaattisytytys, optio termostaatille, pieni ero tuotossa

    Tuotot, paineet yms. ovat samat (M ja ET) kuin Bauhausin myymän Hercules 33M kanssa.Jos kerran tuotto ja kulutus ovat samat, niin kalliimmalle hinnalle ei meidän tapauksessamme löydy perusteita. Masterin termostaatti Master TH 5 maksaa 78 euroa mikäli sellaisen haluaisi lisänä malliin, jossa sille on liitäntäpaikka.

    BLP 33M: http://www.mcsworld.com/master-blp-33-m ... r,113.html
    BLP 33ET: http://www.mcsworld.com/master-blp-33-e ... r,116.html
    BLP 33E: http://www.kiertokanki.com/verkkokauppa ... ts_id=6231
    ITM\IKH\KÄFER180: http://www.ikh.fi/Tekniset_koneet_ja_la ... 76_tid6161

    [​IMG]
     
  14. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    Heittää yv:tä jos on talliin lämmittimiä vailla, löytyy käytettyjä polttoöljylämmittimiä pakokaasunpoistolla, käytettyjä nestekaasu ja sähkölämmittimiä on myös.
     

Kerro tästä muillekin!