Ebay:stä tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja fb67, 2.12.2003.

  1. 400 cid

    400 cid Gearhead

    Just tossa tilasin lämppärin kennon Pontiac Trans Sporttiin...
    Eikä paljon ollut vaihtoehtoja kun kaikilla sellaista kauppaavilla oli tuo Global Shipping System, tai sit hinta oli ihan älytön...
    No kohta sen näkee miten systeemi toimii... :odroll:
     
  2. jarkko359

    jarkko359 3rd gear

    Onko tuo sitä , että "Suomen / junttilan " tullit/ Alvit sisältyvät maksuun ? Itekin ihmetellyt tuota maksukäytäntöä .
     
  3. Degenerated

    Degenerated Gearhead

  4. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Itse en tykkää uudesta systeemistä sitten ollenkaan. Minä kun ostelen vähempiarvoista kirjallisuutta niin postikulut viiden taalan nelisivuisella esitteellä voivat olla 26 taalaa. USPS on toki muutenkin nostanut rahtihintoja aivan poskettomasti mutta jotain rajaa. Eipä siinä mitään, pitää vaan valkata ne myyjät jotka pystyvät tarjoamaan jotakuinkin järkevämmänhintaisia rahteja.
     
  5. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Tuo GSP systeemi haiskahtaa yrittäjän näkökulmasta tosi paljon.

    Joskus tuli systeemin kautta tavaraa ja en saanut tullauspäätöstä kirjanpitoon.
    Väänsin kuljetusfirman ja Pitney Powesin kanssa asiaa muutaman viikon ja loppujen lopuksi mulle ilmoitettiin, että tavarassa "ei ole ALV:tä" koska tuli Saksasta.
    Joo, eli tavara tuli jenkeistä Saksaan jossa se tullattiin ja verotettiin, sitten Suomeen "ilman alvia". P..kele, maksut kyllä perittiin multa, eli ALV ja tulli.
    Eli jos myisin tavaran, ostaja maksaa tupla alv:n

    Never again, en osta mitään myyjältä joka on tuossa GSP.ssä mukana.
     
  6. Quest

    Quest Gearhead

    Ryhmäkannetta peliin :mad:
    Estää vapaata kilpailua -> myyjiä ohjataan käyttämään tuota.
    Hidastuttaa helvetisti, nostaa kuluja hitoksee, Kentucky-Saksa-Suomi väli ei seurattavissa jne... Ei hyvä.
     
  7. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Joo, tuorein tapaus oli kun kyselin yhdeltä myyjältä, että onko GSP ainoa vaihtoehto, vastaus oli:

    That I know of I have nothing voluntarily put in any shipping program .E bay has one going on but I know nothing about it.


    Taitaa olla oletuksena jossakin ebayn syövereissä rasti ruudussa ja jos ei myyjäksi rekisteröitynyt huomaa ottaa ruksia pois....
     
  8. Timmo

    Timmo 1st gear

    Tuohan meinaa sitä että nuo tekee rahaa välistä.

    Ne veloittaa Suomen ALV:n mutta tullaavat sen Saksaan, missä on pienempi ALV ja pitävät välirahan itsellään.
     
  9. Kimmo

    Kimmo Gearhead

    + ottavat rahdista enemmän, kuin se oikeasti maksaa...
     
  10. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Minusta taas toi GSP System vai mikä se nyt oli on ihan loistava.

    Painavien pakettien postikulut muutamia kymppejä ja kotia kannetaan. Esim. Dusteriin eteen levyjarrusatsi spindeleineen päivineen, niin oisko ollut postikulu 35€ tai jotain sieltä isoltakirkolta. Toki sitten tulee ne custom-kulut, mutta tullihan maksettas joka tapauksessa ja jos ne jotenkin "keplottelevat" itelle siivua niistä, niin ihan sama. Mua kiinnostaa vain se summa mitä ite joutuu maksamaa.

    Tietysti jos pikkukilkkeille postikulut tulee tollai isoksi niin sit ei hyvä. mut ite olen kampiakselia, vetoakseleita, jarrukamoja yms. painavaa tollai tilannut eikä närästä. Ilman tota systeemiä olisivat sen 100-200€ vailla postikuluja noista painavista osista.

    Ton yrittäjänäkökulman kyllä ymmärrän, jos tulli papruja ei saa niin ei oikein nappaa.
     
  11. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Juu, tämä Global Shitting Program kannattaa kiertää kaukaa... :wc: ...voivat torpata ostamasi tuotteen matkan millon huvittaa sen paremmin sinulta tai myyjältä kysymättä...yhtäkkiä tulee ilmoitus että maksamiesi tavaroiden matka on päättynyt :eek: , rahat onneksi palautuvat nopeasti tilillesi, jopa peritty tullimaksu.

    Seuraavaksi saat Ebay:lta tyytyväisyys kyselyn, jossa he haluavat tietää kuinka tyytyväinen olet heidän loistavaan toimintaansa ja lisääkö tämä mahdollisesti kuinka paljon ostohalukkuustasi Ebay:sta ??!!! :eek: :mad: :mad: :wc: :wc:

    Ostan todella paljon ulkomailta ja Ebay:sta, mutta en enää ikinä mitään tuon järjestelmän kautta !
     
  12. Ck

    Ck Gearhead


    Sama täällä, hyvin on toiminut noiden vähän isompien tai painavien tavaroiden kanssa. Mulle on aina tullu tracking koodi jolla näkee liikkeet usan sisällä, sitten kun se lähtee jenkeistä niin on pari päivää katveessa jonka jälkeen tulee ebay trackingiin toinen koodi jonka perusteella selviää tähän mennessä kaikista paketeista tracking UPS firman kautta. Viimesen viiden paketin kokemuksella mulla on ollut fedex amerikan päässä ja ups euroopan puolella paketin siirtäjänä.

    Ainoo miinus mitä olen huomannut on hitaus.
     
  13. kippis

    kippis Gearhead

    mullakin tyssäs paketti erlangeriin kentuckyyn :mad: nyt ollu muutaman (4) päivää siellä... mitähän seuraavaks tapahtuu :rotfl:
    onko kellään tietoa miltä sivuilta vois seurata UPAAB - alkuista paketin kulkua ?

    edittiä...
    nää tulee kai tämmösen kautta, tää ei taida olla toi global juttu , vai ?
    International Priority Shipping :
    Estimated delivery: Sat. Oct. 18 - Sat. Oct. 25
     
  14. Ck

    Ck Gearhead

    Sitä UBAAB koodia voi seurata sieltä ebayn oman sivun kautta. Sen jälkeen kun se edellinen seurantakoodi on loppunut sinne Kentuckyyn niin on kestänyt 2-4päivää että sieltä ebaystä näkyy sillä ubaab koodilla että missä se paketti menee.

    international prority shipping viittaa kyllä USPS ja niillä taitaa tracking loppua usan rajalle.
     
  15. kippis

    kippis Gearhead

    no sieltähän se tulla tussahti. käkkylään sarja ikkuna/ovilistoja...
     
  16. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Hyvin toimi. Viikko sitten sunnuntai-iltana ostin ohjausakselin Dodgeen. Maksu Paypallilla, toimitus UPS:n kautta. Toimitus luvattiin 22-27.10. Viime viikon keskiviikkona UPS otti yhteyttä, sanoivat notta 28.10 akseli olisi mulla. Vaan olikin jo eilen 27.10 kuten alkujaan oli luvattu :) Toimituskulut Kaliforniasta 50 taalaa.
     
  17. 400 cid

    400 cid Gearhead

    Ja tänään posti toi ovelle. Että ainakin tällä kertaa toimi hyvin ja minusta ihan kohtalaisen nopeastikin.
    8)
    Et tällä yhden kerran kokemuksella tosta Global Shippingistä 100% tyytyväisyys... :)
    (Ei tietty poissulje sitä, että ens kerralla menee vituralleen...) :rotfl:
     
  18. TransSami

    TransSami Gearhead

    Kuin myös perjantaina tuli paketti jonka myyjä oli pistänyt tulemaan 18.10, eli tasan viikossa tuli. Seurannan mukaan se on tosin edelleen USA:ssa :lol:

    Oliskohan ollut neljäs paketti tuon Global Shippingin kautta. Seuranta on surkea, mutta lähetyskulut noilla tuotteilla mitä mulle on tullut selvästi USPS:n hintoja alemmat.

    -Sami
     
  19. stroker56

    stroker56 Gearhead

    Californiasta USPS sän tuomana, 6 päivässä himassa.
     
  20. linhorn

    linhorn 1st gear

    Kannattaa suhtautua varauksella tuohon Global Shipping Programiin. Tilasin autoon matot ja myyjä käytti tuota lähetysohjelmaa ja paketti hävisi, seurantakoodit loppuu tuonne jenkkilään Erlangeriin jossa on heidän lähettämönsä, muutamia viikkoja status oli N/A = tuntematon. Aloin kyselemään paketin perään ebayltä koska myyjähän oli toimittanut paketin heille. Sain yhden vastauksen jossa kehoitettiin ottamaan yhteyttä myyjään ja olemaan huolestumatta tilanteesta. Myyjäkään ei saanut muuta vastausta omiin kyselyihin´. Tässä vaiheessa omilta sivuilta en saanut enää "valituslinkkiä" tälle tuotteelle, laitoin 6 postia ja näihin ei enää vastattu ebaystä vaikka lupaavat vastata 2 vrk:n kuluessa. Vastausta odotellessa ja asiaa selvitellessä meni sitten tuo 30 vrk umpeen ja kas tuotteen lähetystiedot aukesivat ja status oli TOIMITETTU, että näin. Eli ei enää mahdollista saada rahoja takaisin. Oma luottamus meni kyllä täysin tuohon ja en tilaa mitään myyjiltä jotka käyttävät tuota systeemiä lähetystapana.
     

Kerro tästä muillekin!