Muuttokontti Suomesta Yhdysvaltoihin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jankinnu, 29.11.2014.

  1. jankinnu

    jankinnu 3rd gear

    Olen koittanut saada muuttokonttia Suomesta USA:an, mutta ei ole vielä onnistunut. Ongelmana on kuulemma USA:ssa tapahtuva tuontitullaus ja kontin siirto sisämaassa.

    Lähtökaupunki on Lappeenranta. Saapumispaikka on Michigan, USA. Konttiin tulisi yksi vanha harrasteauto ja omakotitalon/autotallin irtaimistoa. Tavarat pitäs mahtua kevyesti 40 jalkaiseen konttiin. Tavarat on pakattu varastoon laatikoihin ja laatikot on numeroitu ja lisätty sisällön kuvaus, joten pitäs olla melko suorasukaista toimintaa itse konttiin pakkaaminen.

    Osaisko joku heittää yhteystietoja, mistä kysellä huolintaa/muuttopalveluita ja tarjouksia ovelta ovelle periaatteella Suomi-USA välille?

    Oisko joku sattunut tekemään moisen muuton lähiaikoina?
     
  2. ana gto

    ana gto 1st gear

  3. jankinnu

    jankinnu 3rd gear

    Kiitoksia linkeistä ana_gto. Latoin kyselyn molempiin.
     
  4. hla

    hla Gearhead

  5. met59

    met59 Gearhead

  6. Panze

    Panze 3rd gear

  7. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kontin mä pystyisin hoitaa Marskilta, mutta kysy tarjoukset ylläolevilta myöski jenkkien sisäisesta täydestä huolinnasta ja jenkkien sisäisestä kuljetuksesta mikä on yllättävän kallista.
     
  8. tha022

    tha022 Gearhead

  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Just laitoin yhden auton+ muuttotavaraa FL:aan. On tosi että US tullin kanssa voi asioida vain virallinen custom broker mutta se ei ole ongelma. Lista kaikista tavaroista mitä kontissa on pitää olla. Ja nopeita liikkeitä vaaditaan kun tullaus on ajankohtainen, varastovuokrat ovat järkyttäviä jos kontti seisoo satamassa odottamassa tullausta.
     
  10. fe390

    fe390 Gearhead

  11. jankinnu

    jankinnu 3rd gear

    Kiitoksia kaikille linkeistä. Tavarat on pakattuna huolitsijan toimesta ja tavarat pitäisi olla täällä 3 viikon päästä. Jahka tavarat saapuvat perille, niin voin kertoilla lisää miten homma hoitui. Tähän asti hommat ovat hoituneet tosi nopsaan ja järjestelmällisesti.
     
  12. jankinnu

    jankinnu 3rd gear

    Hupsahti vähän aikaa, mutta kirjoitetaan nyt tänne kuitenkin. Käytettiin Grundell muuttopalvelua. Vaimo lenti Suomeen ja lahjoitti osan rojuista, pakkaili loput pienemmistä kamoista ja Grundell hoiti loput huonekalujen paketoinnit. Kaikki oli tosi hyvin pakattu. Grundell käytti sellaista paksua muovia isompiin huonekaluihin. Niitten pahvilaatikot oli myös jotain tuplapaksuisia. Säästettiin niitä iso liuta ja ne tulikin myöhemmin tarpeeseen kun muutettiin omaan taloon vuokra-asunnosta. Kaikki hoitui melko kivuttomasti. Kontti jäi täällä päässä kaniin tulliin kun halusivat jotain tarkastella ja siitä tuli joku $700 lisälasku varastoinnista. Rambleri tuli lopulta pihaan lavetilla ja muut tavarat kontissa. Kotipihassa oli 3 muuttojantteria ja ne kantoi kaikki kamat sisään. Ne ois myös purkanu kaikki tavarat, mut heitettiin niille vähän ruokarahaa ja sanottiin, et myö puretaan kamat.
     
  13. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Nyt kun on homma ns said and done niin tuntuuko että se kannatti, eli oliko rahan ja vaivan arvoista tuoda irtaimisto suomesta? Vai olisiko kannattanut hankkia paikan päältä, kenties jopa harrasteautoa myöten?
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Kiinnostais kanssa ittee, et kannattiko kamat rahdata?

    Jotkut sohvat sun muut kalliit varmaan kannattaakin, mutta mites telkkarit ja muut kodinkoneet nehän ei toimi, "ikea" huonekaluille taitaa löytyä sieltäkin


    Niijjoo ja jostain luin että ois ollu ongelmia saada autoa kilpiin uudestaan kun kerran oli pois viety
    Harrasteautot varmasti ei ole siellä halvempia kuin suomessa saatu ja toimituskulut, eli jos myy suomessa 4000, ja kuluja ois 1000e, niin ei taida samanlaista saada kotipihalle 3000e hinnalla
     
  15. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    En oikeen totakaan jaksa uskoa. Omat sohvat nyt on olleet aina kirpparilta, mutta vaikka ois hienompikin.
    Oikea Ikea muuten löytyy sekä kanadasta että jenkeistä. Anekdoottina kerron että ostin Portlandin Ikeasta tähän uudisrakennukseen kaikki keittiön kalusteet ja koneet. Olen ollut jopa tyytyväinen.

    Niin ja kun itse muutin niin kaikki mitä toin mahtu yhteen lätkäkassiin. Siinäkin puolet turhaa. Visakortti, pari kortsua, ei kai siin muuta.
     
    Muokattu: 15.4.2017
  16. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    :D Onko ollut jo tarvetta välineille?
     
  17. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tarvetta olis ollut mutta päätin jossain vaiheessa että ilmankin pärjää. Helpommalla olis päässyt käyttämällä niitä.
     

Kerro tästä muillekin!