Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. Ck

    Ck Gearhead

    No sitten, mikä malli tollasilla renkailla oli?
     
  2. freeride

    freeride Gearhead

    Tais olla joku camper package E-luokan renkailla.
     
  3. Swoop

    Swoop 3rd gear

    Ihminen pulassa! Töihin tullessa paukahti turbon ja downpipen välinen v-panta poikki. Mistä tommosta kannattais lähtee metsästämään? Aattelin että olisin Tammer dieselistä käyny kysymässä mut sehän on malmilta lopetettu. :mad:
     
  4. JariV

    JariV 2nd gear

    Juvanmalmilla oli joku kuorma-autojen varaosaliike. Myyvät myös Holsetteja. En muista nimeä.
     
  5. 66monaco

    66monaco Gearhead

    mistän ton todistuksen saa? mulla oli joo viime kesänä vaikeuksia saada 35" otteeseen...lähellä oli etteikö yks puol tuttu katsuri ois laittanu, muttei sit uskoltanu :D mulla juuri tuo 245/75r16 ottees ny :(
     
  6. Swoop

    Swoop 3rd gear

    Trailconhan siellä tosiaan on, tarttee käydä kysäsee. Kiitos!
     
  7. dustez

    dustez Gearhead

  8. Dadda

    Dadda 1st gear

    Gen2 Ram

    Terve. Oma ramissa lukee 285/75 r16 papereissa n2g maastokuormaauto. Eli saanko 315/75 r16 katsauksessa läpi ? Autossa on myös scanian pustyputki :)
    Tarkoitus on mennä Vaasassa kattomaan jos saa tuo vehke läpi, Pietarsaaressa en saa mitään katsastettu. Tulee vaan pitkät vikalistat..
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  9. Jakkehh

    Jakkehh 2nd gear

    Re: Gen2 Ram

    Minkälaisia vikoja inssi on listannut?
     
  10. JuHo^

    JuHo^ 3rd gear

    tarvetta 2gen 6 hengen ohjaamolla, mutta 12v mekaanisella pumpulla,12v sähköpumpulla vai 24v kone. mielipiteitä? muutaman kilsan ajellu P7100 pumpun omaavallaa muista ei kokemuksia.
     
  11. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Seinäjoella Lännen Autokatsastus ja Etelä-Pohjanmaan Katsastus on molemmat harrastajaystävällisiä firmoja, sain ainakin menemään 35" pyörät läpi vaikka hetken ne laskeskeli. Isot ketjut on täälläkin samanlaisia kuin yleensä, keskittyvät lähinnä mielellään uusiin joten ilmapiiri on sen mukainen kun viis vuotta "vanhalla" meet käymään..

    Mulla on muuten samanlainen two-tone smaragdinvihreä 2gen :) nätti on.
     
  12. Dadda

    Dadda 1st gear

    Re: Gen2 Ram

    [/quote]
    Minkälaisia vikoja inssi on listannut?[/quote]

    Ei oo vielä käynyt konttorissa,auto on ollut seisonnassa koko talvi ! Mutta viime vuonna oli pari pieni vikoja. --> Takajarrut,oikea takavalo liian oranssi, matkustajanpuolen ikkunan tummenus piti poistaa. Etuakselin matk.puolen ristikko. Etupään öljyvuoto. Ja oli jotain muuta myös joten en muistaa !? Vanha omistaja luulin että se menee heittämällä läpi,mutta ei. Ostin silti tämä auto ja korjannut viat itse.

    Ja samoin tuli laitettu. Kaikki öljyt/suodattimet, jäh nesteet, KDP blokkaus, Etupää hylsytettu ja uus stefa, siirtopumppu,vesipumppu,hihna,termostaatti, moottori lämmitin, ovien hylsyt/tapit, ja vaihdelaatikko säädetty. Venttiilit tarkistettu. Eli on tehnyt paljon, ja vain omistanut auto 1 vuotta :)

    Olen omistanut 9 autot ja vaan 1 on mennyt katsauksen heittämällä läpi, se oli mk2 escortti "huippuyksilö". Eli katsastusmiehet, ei oo minun paras ystävät :mad:



    "Cumminski"
    Voi olla kokeilen seinajoella myös, kiitos vinkistä. Ja joo nätti tää Gen2 Cummins oot :D
     
  13. Fukov

    Fukov 3rd gear

    Mulla on ollut myös samanvärinen alkujaan kuin Cumminskilla ja Daddalla. Nykyään on kokonaan vihreä, helpompi hävittää se metsään :D Mulla on olettamus että auton täällä Suomessa värjännyt jamppa kirjoittelee tännekin sillointällöin. Että terveiset vaan, hyvin on maalit pääasiassa pysynyt!
     
  14. dustez

    dustez Gearhead

    http://www.nettiauto.com/dodge/ram-2500/7079717 tossa ihan fiksun olonen yksilö, kyllä toi 3 gen järkevin on jos ajaa meinaa, tossa tietty noilla kilsoilla kannattaa kuunnella kuin suuttimet tikusuttaa, itellä 150tml ja vähän jo pitää ääntä.
     
  15. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Kersana kultasepänliikkeessä äireen kanssa käydessä ihastuin miesten kelloon jonka tausta säteili vihreää. Nyt jälkeenpäin oon ymmärtänyt että se on smaragdinvihreä eli Emerald Green niinku englannin kielellä. Sen takia kai ostinkin just ton vaikka usempaa ennen tota katselinkin :)

    Mulla on alkanut se lakkakerros hilseilemään ja katto pitäs maalata, tiedä sitten mitä keksis, ei viittis mettään mitään jalokiveä kuitenkaan viedä :lol:

    tomi fata-foorumilta laittoi linkin mistä saa oman auton build-sheet:n eli mitä autoon on alkujaan haluttu. Toki sen saa myös ilmaiseksi myös merkkiliikkeestä, ainakin seinäjoen käyttöautosta sai.

    juho: 12v mekaanisella pumpulla on hyvä jos luotettavuutta hakee. Uudemmat sähköiset taas sopii ehkä paremmin virivehkeiksi, ellei sitten pidä varapumppuja mukana :) VP44 syöttöpumpulla kyseenalainen maine kestävyyden suhteen..?
     
  16. nakkertton

    nakkertton 3rd gear

    Onko 2 gen 2500 cumminssi ramissa vakiona aina full floater akseli? Vai onko 2500 cummins ramia ollu myös ns light dutynä jossa semi floater akseli ?
     
  17. Erska

    Erska Gearhead

    Aina on full floater akseli. Eli Dana 70.

    2500 94-> manuaaleissa on Dana 80 hybrid. Eli murikka on Dana 80 mutta akseliputket ja vetarit+navat on Dana 70. 3500 94-2002 on AINA Dana 80.
    2003-> vaihtui AAM tuotteisiin. Niistä en tiedä juurikaan mitään.
     
  18. nakkertton

    nakkertton 3rd gear

    Ok kiitos vastauksesta. Mahtaaakohan kardaanin ristikko olla noissa saman kokonen, siis dana 80 vs dana 70? Rock auton sivuilta yritin kattella ristikoiden kokoja mut enpä tullu viisaammaksi sen asian suhteen.
     
  19. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Näihin mulla on hyvä valikoima osia, jopa harvinaisia krymppejä...
     
  20. Dadda

    Dadda 1st gear

    Kastastuksen liittyvän kysymys vielä. 1996 n2g dodge ram on vakio etuvalot eli DOT, ilman korkeudensäätö. Ja jonkinlainen tuning takavalot.
    Paperissa käytönottu 00.00.1996
    Ei mitään poikeusslupa, ja ei mainitettu jotain muu valoista liittyvä !

    Luultavasti ensimmäinen katsastus suomessa oli Heinolan A-katsastus 16.3.2004 Koska siellä runkonumeron stanssaus oli "tarkistettu"

    Eli nämä valot on ollut kiinni 11 vuotta. Saanko veilä olla paikallaan ? :)
     

Kerro tästä muillekin!