Työsuorituksia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja JP-350, 21.7.2014.

  1. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Kokeillaan onko korrekti aihe,käsittääkseni täysin laillista kuitenkin tehdä sivutyötä kunhan maksaa verokortin mukaisen 4-50 voltin veron...ihan kokeen vuoks että minkälaista se olis,noin ammatikseen..? Täällä on varmaan muitakin joilla on tilat ja välineet muttei suuremmin omaa projektia seuraavalle talvelle,eli ihan siltä pohjalta että saa jotain kuitenkin värkätä ja pieni korvaus siihen päälle. Toimisko tämmöinen?
     
  2. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Tarkoitan siis lähinnä harrastevehkeitä,ja kyseessä olis justiin tietynlainen "testaus".
     
  3. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Siis itsellesi vaiko saako tähän topikkiin tunkea muutkin?! ;)
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Siis oisko kyseessä sellainen "minä voin kasata koneen kotosalla lisäverokortilla, kun noi vehkeetkin on tullut aikanaan hankittua" tyylinen ehdotelma?

    Varmasti on monia joilla olisi jotain pikku homma esim. koneen vaihto ja vastaavaa, mutta pohjolan talli ainoana tilana ja hobbyhall työkalupakki.
     
  5. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Kaikille tarkotettu tietysti,se oli aiheen idea.Meinasin vaan että mun kohdalla puhuttais tietynlaisesta testauksesta,prototyypistä miten vaan.siis vierasta autoa ajatellen,omia tehtyjä ei oo kun se 4 mutta 10 vuotta kuiten noitakin hinkattu yhteensä.Eihän se paljon vielä ole kokemuksena mutta uskosin että jotain voitais saada aikaan. Ja kaikki joilla on ylimäärästä tilaa ja näpräysintoa niin liittykää ketjuun niin ihmetellään porukalla.
     
  6. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Liitytään että korihommia osataan tehdä ,alueena Pirkanmaa(Tampere),toki määränä se mihin ehtii ja jaksaa.Pientä kiirettä kun pitää perheen kanssa...
    Suorituspaikkana voisi toimia asiakkaan tila kun oman harrastetilan täyttää tuo oma projekti.Toki pieni talli on vapaana mutta siellä tehdään pienenpuoleisia hommia. Myös konsultointi korihommissa ,korimestarina jokin näkemys on. Työkokemusta 13v ja jotain on tullut joskus tehtyä...

    Ville
     
  7. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Villen kädenjälkiä taitaa joku olla jo liikenteessäkin?
     
  8. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Toki,mutta eipä ole tullut tallennettua niitä. :) Harrastemielessä on tullut tehtyä kaikenlaista ja onpa työn kuvakin harrastetta sivuava. Mutta tosiaan myös konsultointia,moni kuitenkin kaipaa myös neuvoja projektin suhteen. Rakkaudesta lajiin. :D
     
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Paljos tunti on ihan rehellisesti jankkaamisesta?
     
  10. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Töissä taitaa olla tunnin hinta nyt noin 110e/h. Harrasteet katsotaan tapauskohtaisesti. ;)
     
  11. Norri

    Norri Gearhead

  12. DX

    DX Double Gearhead

    Saattaapi toimia tai saattaapi olla että ei.

    Itellä siirtymä tapahtui kans pikkuhiljaa,
    reilu 15 vuotta varsinaisen yritystoimintani sivutoimena ja nyt päätoimisesti muutaman vuoden puuhastellut, ei tätä kultakaivokseksi voi sanoa, sitä enempi on hommia mitä halvemmalla teet, laatukin toki vaikuttaa,
    mutta sitten on jonoksi asti täystyöllisyys kun itelle ei pyydä mitn. aivan sama vaikka tekisit millaista rytöpaskaa.

    pelti- ja maalaustyöt nykyjään noin läpitte 40 kymppiä sis alv, voin mie koslan sähköt, mosan, aksilan tai toosankin tietyin rajoituksin värkätä ja vaihtaa, että melkiin kaikki tarjotut duunit käy,
    paitsi verhoiluja en oo opetellut tekemään, jotain pieniä korjauksia vaan.

    pelkkiä tiloja en ihan herkästi luovuta, mutta kyllä ton viikonlopuksi voin vuokrata työkaluineen ettei nyt sentään pohjolan tallissa tarvi vaikkapa maalata.

    porissa
     
  13. rb

    rb Double Gearhead

    Toiminnan kannalta on hyvä, jos pystyy tekemään laajalla sektorilla.

    Mä olen hyvin kapealla alalla harrastanut yrittämistä sivutoimena jo muutaman vuoden mutta toiminta on tosi haavoittuvaa, eli toisinaan on duunia ja sitten toisinaan taas ei.

    Eli jos teillä on jotain prätkän kansia pitoja vailla, niin tapauskohtaisesti hiljaisempana aikana voisin koittaa niitä pyörittää...
     
  14. NUS-50

    NUS-50 3rd gear

    Tämähän on hieno idea. Täälläkin varmaan on niitä b-luokan harrastajia, jotka ei pysty tekemään autoa tyhjästä pölykapselin ympärille :wink:
    Itsekin kuulun tuohon porukkaan, jos on joku vähän haastavampi nosturia, hyviä työkaluja ja vehkeitä yms vaativa homma niin on kyllä melko tekemätön paikka itselle, kun tallikin vaan soveltuu lähinnä säilytykseen ja kevyeen nykertelyyn.
     
  15. T5

    T5 Gearhead

    Muutama hitsari on jo kieltäytynyt (näkemättä työmaata :poff: ) hommasta, joten kysytääs täällä.
    Eli, hitsaaja autolle olisi hakusessa. Työnlaatuun olen tyytyväinen, jos insinöörikin hyväksyy sen. Kaikki hitsattava on auton pohjassa.
    Hommaa ei tarvitse tehdä saludo-paketti korvauksella, vaan olen valmis maksamaan ihan hyvän korvauksen. Auton voin toimittaa kohtuullisen (200km?) päähän Jyväskylästä.

    Tosin jos nyt joku tuon saa tehtyä ennen ensilumia, niin voi sen myös tuolla minun tallissa hitsata.
     
  16. Dna Kerma

    Dna Kerma Gearhead

    http://www.autoparsinta.fi , eli 230km tulisi matkaa tänne kiuruvedelle.
    Mikäs auto olisi kyseessä?
     
  17. NUS-50

    NUS-50 3rd gear

    Onko ajatus jo kuollut. No herätellään.
    Olisko Turun lähistöltä jotain suht maltillisen peltityön tekijää joka vielä maalin saisi vetästyä paikkojen päälle? Ulkopelleissä muutama korjaustarve.
     
  18. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Peltiseppää pääkaupunkiseudulta joka vaihtaisi Moparin b-bodyyn AMD lattiapellit urakkatyönä? Selkeä keikka. Ei "parsi sieltä ja täältä vähäsen"... Koppa on rullaava, valmiiksi sisusta irroitettu.

    Yhteydenotot 050-4134 200 tai yv
     
  19. BigBlock-V8

    BigBlock-V8 3rd gear

  20. speedy

    speedy Double Gearhead

    Keskipohjanmaan seudulla: Hiekkapuhalluksia (ei suuria kokonaisuuksia) sekä maalausta, Myös pintavärin ruiskausta, esim luukkuja yms. Autetaan myös korjaushommissa :) Hommat tehdään ihan harrastepohjalla :)
     

Kerro tästä muillekin!