Lastuttamisesta laitonta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Benqvist, 28.4.2015.

  1. Benqvist

    Benqvist 1st gear

    Nykyautoissa alkaa olla softapuoli aika hallitsevassa osassa. Autovalmistajat on herännyt siihen että ohjelmia suojaa tekijänoikeuslaki. Nyt ne :mad: yrittävät kikkailla autojen korjaamista ja virittelyä saman lain alle. Näin siis jenkeissä, mutta jos ja kun TTIP-sopimus tulee voimaan niin sama homma voipi tulla eteen täälläkin. Tässä linkkejä aiheeseen, tuo ainoa suomenkielinen käsittelee jostain syystä lähinnä John Deere-traktoreita mutta sama periaate autovalmistajilla.
    Linkki 1
    Linkki 2
    Linkki 3
     
  2. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Enpä tiijä tuollasesta. Ittellä lastu. Eipä ttiijä konttori. Vissiin kiinnostakkaan.
     
  3. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Nykyään kuulemma kattovat öljyn moottorista tikulla?!!!!
     
  4. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Itsellä juuri katsoivat! Onneksi oli kunnossa :D saa kait valmistajat luoda suljetun boksin jos haluaa, sillä ne kuitenkin suojaa omaa vastuutaan. Mut ei kait se ongelma ole sit vaihtaa koko boksia jatkossa?
     
  5. Benqvist

    Benqvist 1st gear

    Jos nyt oikein maalailee piruja seinille niin aftermarket boksien tekeminen kallistuu kun autovalmistaja voi syyttää tekijänoikeusrikoksesta boksin tekijää. Tuskin tulee menemään läpi, jenkeissä on vissiin joku ennakkotapaus aiheeseen liittyen mikä pitäis ensin kumota. Hyvä tietää silti mitä kaikkea "kivaa" suunnittelevat tuolla isossa maailmassa.
     
  6. Benqvist

    Benqvist 1st gear

    Ai niin, on mullakin viriboksi käyttökulkineessa. Lojuu takakontissa. Pitäisköhän kokeilla asentaa, kuulemma lisää kulutusta ja savutusta mutta persdyno ei erota tehomuutoksia. :poff:
     
  7. plagu

    plagu Gearhead

    Niin katto mullaki ekaa kertaa joku kuukaus sitte olin ihan huuli pyöreänä.

    Mut "laitontahan" tuo lastutus on jo nykymuodossaankin koska auto ei enää täytä tyyppihyväksynnän vaatimuksia kun sitä on muokattu.

    Toki nuo tekijänoikeus diipadaapat luo ihan oman aspektinsa tuohon, nyt herää vain kysymys että mihin vedetään rajaa, johan joka ainoassa helvetin aparaatissa pyörii softa pätkä, oli sitten kyse telkkarista, astianpesukoneesta kännykästä, rannekellosta, nykyään melkeinpä jos siinä on sähkö niin siellä on joku lutikka ja softan pätkäkin.
     
  8. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Mikäs tää juttu on??? Funktio???
     
  9. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Varmaan ennen päästömittausta varmistavat että ON öljyä, se kun ei nykyhuolloilla ole niin varmaa että edes tikku kastuu.....
     
  10. pile

    pile Gearhead

    Mulla jaguar XF 3,0 diesel siitä on katsurin hyvä alaata katseleen tikusta öljyjä ku ei oo tikkua eikä edes sille paikkaa.
     
  11. Benqvist

    Benqvist 1st gear

    Rouvalla oli Renault Grand Scenic, siitä ei katsuri viimeksi katsonut edes konepellin alle kun ei osannut avata eikä kehdannut kysyä neuvoa... Tästä on pari vuotta aikaa.
     
  12. pas2

    pas2 Gearhead

    Jep eli ei kun lappu lattiaan ja jysähtää jos jysähtää :poff:
     
  13. DX

    DX Double Gearhead

    Kyllä kai lastut tyyppihyväksytettyjä voi olla.

    jos toi menee läpi, että omistusoikeus softaan säilyy kaikissa tapauksissa valmistajalla, niin henkilöautopuolella se tarkoittanee bye bye useimmille monimerkkihuolloille, isommat ketjut jäänevät henkiin, mutta hinnan nousevat merkkihuoltojen tasolle.

    Tämmöset pähkäilyt vaikutti jo vuosia sitten ja päätin painottaa oman suulin touhuja enempi pelti ja maalaushommiin,

    virkaheittokuntakaan ei ole vielä tehnyt hommasta liian hankalaa kun toistaiseksi niille riittänyt pintakäsittelytuotteiden asteittainen huonontaminen,
    toki se on vaan ajan kysymys kun pitää alkaa vahtimaan jätemaalien kuivumista, tehdä testimittauksia ja raportoida tulokset viikoittain ympäristöhallintoon tai jotain muuta turhaa lapsellista.
     
  14. smuige

    smuige Gearhead


    Myyvät nääs öljyä useimmilla asemilla...
     
  15. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Hyvähän toi on, et on tullut sitä tarviketta myyntiin, vituttaa se ajella 10km, ostaa se parkin lamppu joka siihen konttorin pihaan paloi ja sit maksaa jälkkäri tai ottaa otteeseen merkintä ja sakot jos ja kun se seuraavan kerran ratsiassa pimenee
    Kun voi maksaa siitä lampusta 10c-1e enemmän ja saada leiman samointein
     
  16. mopperi1970

    mopperi1970 3rd gear

    Akun kiinnityksen tarkastaminen voi myös olla katsoukolle ylivoimaista,kun ei löydä akkua. Ehkä se öljytikku on vähän helpompi löytää. Samalla voi varmistua että akku ei ainakaan ole konepellinalla. Asiakkaalta ei akun paikkaa missään nimessä voi tiedustella.
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead



    Onko niitä muuten missään muualla kuin konepellin alla, apparin takapenkin alla ja takakontissa oikealla puolella
    ja sit joissain bemareissa takasiiven sisällä, mut sinne menee sellainen kasetti jota ei voi väärin asentaan kun navat on edessä
     
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Kyllä mun mielestäni jos traktorin ostaa, saa vapaasti muokata sitä. Oli kyseessä sitten rivipumppu tai tietokone. Sama asia jos joku tulisi nurisemaan jos vaihdan kaasarin autooni ja pukumiehet tulisi ovelle sanomaan että me kun periaatteessa omistetaan nää kaikki tän kaasarin säätöarvot, että meillä on niihin tekijänoikeudet.

    Näemmä toi tekijänoikeussonta levittäytyy vähän joka paikkaan mihin ei se lainkaan kuulu ja tekee ihmisten elämästä vaikeempaa...
     
  19. Vilu_86

    Vilu_86 3rd gear


    On niitä myös kuskin penkin alla ja varapyöräkotelossa joissain vehkeissä. Luultavasti muuallakin.
    On muuten hanurista vaihtaa akkukaapeli tollaseen audiin missä on akku kontissa.
     
  20. Vilu_86

    Vilu_86 3rd gear

    Hitusen verran ollaan näköjään taas poikettu otsikon aiheesta :)
     

Kerro tästä muillekin!