Runkojen yhdistäminen.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja kotr, 5.6.2015.

  1. kotr

    kotr 3rd gear

    Hmm.. moparistahan siis on kyse ja etu ja takarungon yhdistys palkilla aiheena. Kaikki muu kyllä on hanskassa ja tiedän miten haluan homman toteuttaa mutta miten sais kopioitua pohjanmuodon? Haluan yhdistys palkin mukailevan lattiapeltiä. hitsuu ja muutenki metalli hommat kyllä sujuu mutta tuo muotojen siirtäminen palkkiin vähä mietityttää.

    Ehkä jollain sopivalla rautalangalla?
     
  2. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Ei ne yleensä lattiapellin muotojen mukaan kirjaimellisesti mene...Miksi niiden palkkien pitäisi mukailla jokaista kohdalle osuvaa lattiapellin muotoa? :eek:
     
  3. kotr

    kotr 3rd gear

    No mun mielestä se ois fiksumman näkönen,ku että vedetään irrallaan oleva rhs ja hitsataan vaan päistä kii. Ja ehkä mää vähä kaipaan nysvättävää :D
     
  4. W201

    W201 3rd gear

  5. Gottlieb

    Gottlieb 3rd gear

  6. RB-440

    RB-440 1st gear

  7. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    itte tehny näin, ei tosin liity mopariin mitenkään.
    -ota alupeltiä tms. ohkasta helposti muokattavaa ja leikkaa suunnilleen muotoon.
    -puristele lukkopihteillä tms. kiinni lattiaan.
    -laita tönäriin joku sopiva mitta lukkoon esm.100mm
    -kuljeta tönärin piikkiä lattia pintaa vasten ja merkkaa tussilla peltiin 100mm kohdalle merkit.
    -leikkaa, koesovita ja kun passaa niin sulla on sopiva sapluuna.
    -....
     
  8. kotr

    kotr 3rd gear

    No perskele! kyllähän tää vielä onnistuu.En ala tilaileen mitään,koska palkki on varmaan ilmasta ja oon ammatiltani levyseppähitsaaja.Mukava vaan touhuta.

    Hiekkapuhallan palkin kohdan aluksi auki,sitte muotojen kopiointi. Palkin muottoilu.Mitähän myrkkyä laittas pallkin sisälle ja lattiapeltiin.ettei pala hitsatesa pois? kesäautohan tästä on tulosa mutta vois sinne jotaki ruostesuojaa laittaa.
     
  9. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    mä oon vedettyt kilikali sinkkiä alle, kuivuu äkkiä kun ei oo yleensä aikaa päiväkaupalla ootella ja on läpihitsattavissa. jos tekkee palkkiin sopivasti (vesi)reikiä pohjaan ja ruutaa niistä jotain jotain maalia sisään (pohja + pinta) ja kotelosuojaa (ml tms.) perään. maalia vaikka spraynä tai soveltaa massaruiskuun maalille sopivan suuttimen letkun nokkaan... << jatkaa ikää huomattavasti kun ei ole heti huomenna ruskiana.
     
  10. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Jos joltain paikalliselta konepajalta tai maalaamolta saisit jämä purkin jotain konepajapohjamaalia, esim Teknoksen Korro, se ainakin kestää hitsaamisen.
     
  11. kotr

    kotr 3rd gear

    Miten tuo sinkkiepoksi? Sitä ois. Sisäpohja on tarkotus puhaltaa palkkien hitsaamisen jälkeen ja ruiskuttaa tuo sinkki sinne. Tuo koteloauoja aine varmaan kans hyvä reijistä ruutailla sinne!!
     
  12. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Noissa hitsauksen kestävissä maaleissa on vaan se ongelma että ne ovat myös hyviä vastustamaan hitsaustapahtumaa.. Eli kun olet vetänyt reilusti maalia niin koitappa hitsata.. Ollaan töissä todettu että tuollainen sinkkispray hitsattaville pinnoille ja kotelosuojaa perään. Jos haluaa että maalit mahdollisimman vähän käryää sieltä peltien välistä niin täytyisi olla vastushitsauskone..
     
  13. jusssi

    jusssi Gearhead

    Ja eikä niitä kannata mistään putkipalkista tai paksusta levystä tehdä. Jos 2mm levystä särmää u:ta ja hitsaa koko matkalta, ni varmasti jäykistää sen mitä tarvii.
     
  14. valpas

    valpas Gearhead

  15. kotr

    kotr 3rd gear

    Hyvä! Kiitos paljon! Kyllä tää nyt tästä.
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ny ku kammoista oli puhetta löytyykö mistää sellaista jolla sais 90 asteen kulma pohjan muotoja mitattua, esim. käsin tehdyssä talossa katon kulmiin jos kotelointia tekee, niin ei menis niin sovita ja sorvaa tekemiseksi, kun vois kammalla ottaa kulman ja sen jäljentää levyyn ja leikata kerrasta muotoon


    Samalla kammalla sais sitten helmakotelon sisä pintoja mittailtua et sais suoraan muotoon pokata kulman



    Eli piikkien pitäis olla pidemmät äärimitassa kuin kammanleveys
     
  17. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    kammasta mitään osaa sanoa mutta helman muodon saa nättiin kopsattua kun vääntelee parin mm rautalangasta mallin
     
  18. unknown

    unknown 3rd gear

    Kori menee samalla vauhdilla.

    [​IMG]

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!