SBC ennakko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja El C, 27.4.2015.

  1. El C

    El C 3rd gear

    Tilanne on siis tämä.
    305, peltisarjat, hei-jakaja, Edelin Performer imari ja kaasari (ehkä nokkakin, ei oo tietoa mutta kaveri oli sitä mieltä, että hyvinkin saattaa olla).
    Tavallisella lampulla säädetty tyhjäkäynti, ennakkoa -10 astetta, mikä on kaiketi aika oikea, ainakin käy mielestäni niinkuin pitää.
    Jakajassa Mr Gasketin jousipaketin löysimmät jouset.
    Nyt pitäis saada säädettyä normaali "total" kohdilleen.
    Tietääkseni normaalikäytössä ennakon pitäisi olla noin 35 astetta kun kierroksia nostaa tonne 2500-3000.
    Moottorissa oleva asteikkohan loppuu siis -12 asteeseen (?). Kierroslukumittaria ei oo ja lamppukin siis ihan perusmallia, ei mitään lampun ajastusmahdollisuuksia.

    Miten helpoiten saan tuon total ennakon säädettyä?
    Saanko näillä vermeillä tehtyä säädöt oikein vai pitääkö etsiä parempi lamppu?

    Vois tietysti laskea matikkaa ja merkitä sen 35 astetta mutta en kyllä luota matikkapäähäni niin paljoa, että tietäisin menevän oikeaan kohtaan...

    Ja juu, tiedän että pitäis tietty ensin aina malttaa kokeilla hakua, varmasti tähänkin on vastattu monta kertaa.
    Itse asiassa, juuri kyllä löysinkin aiheeseen sopivan topicin ja laskukaavan merkin tekemiseen.
     
  2. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Paras vaihtoehto olis se ennakkosäädöllä varustettu lamppu. Jos kuitenkin haluat pärjätä olemassaolevalla, pitäis tietää, onko 6,5" vai 8" dampperi... 36 asteen merkki on aika helppo laskea: 36 astetta on 1/10 dampperin kehämitasta toisin sanoen 8" kehämitta on 8x25,4x3,14159=638mm joten 36 astetta on 63,8mm päässä nollamerkistä. 6,5" dampperilla kehä on 519mm > 36 astetta on 51,9mm nollamerkistä. Uskoisin näillä tiedoilla päästävän riittävään tarkkuuteen tässä tapauksessa?
     
  3. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mä oon tehnyt näin, otat vaikka hopeatussin ja käännät damperin merkin siihen 12 asteen kohdalle ja piirrät tussilla tarkkaan uuden viivan damperiin 0 kohdalle, kun tämä uusi viiva on 12 asteen kohdalle onkin asteita 24.
    Vielä kun uuden viivan laittaa 12 kohdalle ja piirtää toisen viivan 0 kohdalle, niin tämä toinen uusi viiva kun on 12 kohdalla on asteita 36.
     
  4. Mika.V

    Mika.V Gearhead

  5. El C

    El C 3rd gear

    Tattis, hyvät vinkit kaikilta.
    Jos en noilla pärjää niin taitaa olla parempi lopettaa sohlaaminen kokonaan.
     
  6. ASaari

    ASaari 3rd gear

    Ratrod34:lta aika yksinkertainen, mutta harvinaisen pätevä keino.
     

Kerro tästä muillekin!