67 Galaxien etujarru pulma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja jakemon, 18.6.2015.

  1. jakemon

    jakemon 1st gear

    Elikkä kävin alkuviikosta ostamassa ensimmäisen jenkin tähän talouteen. Myyjä kertoi että etujarruissa on sellainen ongelma että apukuskin puoleinen jarru ajallaan jumii/jättää paineen jarrusylinteriin ja se laukeaa vaan ilmaruuvia löysäämällä. Tänään ajellessa rupesi polin vaipumaan lattiaa kohti syvemmälle ja sitten olikin enää takajarrut elossa, näytti tiputtavan eturummusta nestettä jonkin verran ja myös säiliöltä oli nostanut nestettä kannen välistä pihalle.
    Löytyisikö hyviä ideoita mistä lähteä tuota jumitus ongelmaa ratkomaan, illalla oli meininki ottaa auto talliin ja avata nyt alkuun tuo vuotava jarru ja tutkia mikä siellä on meininki.
     
  2. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    jarruletku luultavasti tukossa, sisäosa siis irti ja menee tulpaksi paineen avulla.
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Ja jos nestettä valuu, on siellä sylinteri paskana.
    Noi on niin edullisia osia, uudet letkut, sylinterit, kengät ja pääsylinterille korjaussarja vielä.
    Alkaa jarrut toimimaan taas.
     
  4. jakemon

    jakemon 1st gear

    No sylinterihän se kusi ihan kunnolla. Minun ymmärryksen mukaan molempien mäntien takana pitäs olla ne kumiset tiivisteet, toinen näkyi olevan kokonaan hukan tiellä, sylinterille tuleva letku ainakin oli uusittu.

    Löytyneekö noita suomesta vai meneekö jenkki tilaukseen?
     
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Löytyy.
     
  6. jakemon

    jakemon 1st gear

    Tässä nyt hetken netistä selailtua ei ainakaan suoraan löytyny 100% varmuudella käypästä osaa. Mistä SUOMI kaupoista kannattaa lähteä kyselemään osia, jossa olisi hyvä ja kattava valikoima. Hyvä palvelu on iso plussa :)

    Tahtoo olla vielä hakusessa käykö mistä muusta autosta osat keskenään tähän mun autoon, ei oo kerenny vielä syventymään kaikkeen. Aika tahtonu mennä tallissa purkaessa ja keriessä tuota peliä.

    Harmittaa kun jäi tältä juhannukselta ajot vähiin kun puolet jarruista pelistä poissa ja takaikkunankin nappasin pois melko vahvan vesivuodon takia :)
     
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Usparts, South West Trade, Racers Place.

    Nuo nyt ainakin, Googlella löytyy lisää.

    Sopivuudesta en osaa sanoa, mutta mittaa mitkä jarrut sulla on ja sen perusteella etsimään, luulis olevan suht yleiset jarrut Fordeissa.
     
  8. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

  9. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

  10. litres

    litres Gearhead

  11. jakemon

    jakemon 1st gear

    Jatketaas sen verran vielä että nyt on oikealla puolella uusi sylinteri, molemmilla puolilla uudet letkut ja silti jatkaa vielä tuota oikean puolen jumittamista/jättää paineen päälle. Entinen omistaja putsannut pääsylinterin, mutta tuskin vika siellä asti kun herjaa vaan toista etusta... Minkälainen sielunelämä on sillä venttiilillä joka jakaa jarrut eteen/taakse?
     
  12. jakemon

    jakemon 1st gear

    Itse itselleni vastaten... Tehostimen ja pääsylinterin välinen tanko kantoi noin 5mm, nyt sitten ei ainakaan koeajolla jarru juminut, mutta sitten rupes takajarrut lyömään melko herkästi lukkoon... Voiko tuon tangon säätö lyhyemmäksi aiheuttaa tuon takajarrujen lukkoon menon?
     

Kerro tästä muillekin!