vm 75 360 cid sbm MSD ongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Smokend, 15.7.2015.

  1. Smokend

    Smokend 3rd gear

    Hääautoa olen tässä rakennellut ja sain niputettua auton moottorin joka siis ei ole alkuperäinen siksi vain moottorin statsit. Konetta ei ole avattu, mutta siihen on melkein kaikki ulkopuoliset osat vaihdettu. 2 päivää olen koittanut konetta startata tuloksetta. Tänään tsekkasin, että kone saa bensaa ja ohitin kaikki alkuperäiset johdot eli on kytketty vain msd:n ohjeiden mukaan auton ulkopuolelta tosin. kipinä tulee, mutta kone ei käynnisty. Bensaa on tulpilla asti. Välillä syttyy kaasarissa ja välillä pakosarjassa. ennakot on katottu moneen kertaan.

    Sytkänä mulla on MSD 6al, blaster 2, msd johdot, MSD 8534 VIRRANJAKAJA. Kaikki sopii hyvin yhteen. Katsoin jopa MSD:n asennusvideon =). yritettiin kääntää 180 astetta sytkä kanssa, mutta oireet pysyy samana.

    moottori kävi ennen uudelleen muokkausta kärjellisellä sytkäjärjestelmällä. Nyt on vain vaihdettu perustarpeet (öljyt, tulpat, ) sytkä kärjettömäksi... ajatuksia?
     
  2. Lintta cruiser

    Lintta cruiser Gearhead

    tulpanjohdot väärässä järjestyksessä
     
  3. Ei olis eka kerta kun paketista otettu jakaja tai boxi ei toimi.Laita kärjellinen jakaja takas ja kokeile sillä.
     
  4. Smokend

    Smokend 3rd gear

    ei millään haluaisi... kärjetön olisi kuitenkin tällä investoinnilla se "oikea" vaihtoehto
     
  5. Smokend

    Smokend 3rd gear

    18436572 on johdot ... ja tosiaan kipinä tulee.
     
  6. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Jakajan pyörimis suunta on myötäpäivään pikkuriikkisis lohkois, kun taas isojen poikien mosis vastapäivään. Onko nää reeras, joskus törmänny jenkkien sellaseen ohjeeseen mis kummaski lohkos pyöris myötäpäivään.
     
  7. pagi

    pagi Gearhead

    Varmista vielä että sulla tosiaan on sytysjärjestys oikein? Pistä dampperin merkki nolla kohtaan ja tarkista 1 pytyn kohta jakajasta.. Ihan vain varmuudeksi..
    Edit. Onhan sulla nyt ne sytkävehkeet niin kytketty että virtaa tulee myös starttauksen jälkeen? Että ei pelkästään niin että kun startti pyörii niin kipuna tulee ja kun starttauksen lopettaa virtakin loppuu?
     
  8. Smokend

    Smokend 3rd gear

    Hetkinen.... miten puolan kanssa. Pitäisikö siellä olla kokoajan virtaa vaikkei starttaa? 6al saa kokoajan virtaa samoin startti.
     
  9. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Tuskin tulee puolaan kokoajan virtaa koska puola saa virran MSD boksin kautta sinnehän tulee yli 500volttia

    Jos on ajoituslamppu käytössä kannattaa kattoa sillä vielä ennakko startatessa samalla varmistuu että tulee kipinä oikeaan aikaan ykkös pyttyyn eikä kutoseen
     
  10. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Eikös puolan toiseen napaan tule akkujännite ja toiseen boksista signaali joka tuskin on 500V?

    Sytkäjärjestys luultavasti sekaisin.
     
  11. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Because the MSD is a Capacitive Discharge ignition and it receives a direct 12 volt source from the battery, there will not be any voltage
    at the Coil Positive (+) terminal even with the key turned On. During cranking or while the engine is running, VERY HIGH voltage will be present and no test equipment should be connected.

    WARNING: Do not touch the coil terminals during cranking or while the engine is running. Tuon tekstin mukaan ei pitäisi tulla virtaa puolan ensiökäämille muuten kuin startilla tai käydessä

    Syttyjärjestys vialta kyllä kuulostaa jos kaasaris ja pakaris poksahtelee
     
  12. Smokend

    Smokend 3rd gear

    Hemmetin omituista. Sytytys järjestys on johdoissa takuuvarmasti oikein. Voiko tuon msd jakajan asentaa väärinpäin? Videolla sanottiin ettei sillä ole väliä mutta nyt tuntuu olevan
     
  13. F-body

    F-body Gearhead

    Jakaja taitaa olla 180 astetta pielessä. Ei olis ekakerta. Kuskinpuoleine venakoppa auki ja katsot et ykkösen keinut on levossa ja jakaja ykkösen kohdalla. Olisko noin helppoo?
     
  14. Smokend

    Smokend 3rd gear

    Mjoo, itsekkin olen sitä mieltä, että ajoituksessa vika. Pitää ottaa lisää selvää tuosta jakajasta.
     
  15. Smokend

    Smokend 3rd gear

    mahtaako puristukset vaikuttaa tuossa jakalassa? sen mukana tuli jousia mutta en tehnyt sille mitään vaan meinasin sen starttaavan ihan "perus" mallina. Mulla on 10:5:1 ruttua koneessa
     
  16. Smokend

    Smokend 3rd gear

  17. Smokend

    Smokend 3rd gear

    He said the real problem was that the lifters were not bleeding down and that maybe increasing the timing compensated. He replaced all the lifters and tested the engine on a stand. He was having timing problems of all things during his first attempts. Murphy was there and it ends up his professional quality light was giving him reading that were off by 6 degrees. His assistant brought out his Walmart light and another to verify.
    In the end I to the shop and heard it run on the stand to my satisfaction. There was no charge for anything.

    Installed the motor in the car with timing set at 12 BTDC and it's running great. In time I may try tweaking it a little more for performance but for now I just want to drive and enjoy for a while.

    Kone on tosiaan maannut 3 vuotta ennen uudelleen rakennusta. Kone kävi jotenkin noin 2 min kunnes sammui ennen pois nostamista. eli onko vika sittenkin nostajissa? mitä jos bensa ei kuitenkaan pääse riittävästi koneeseen?
     
  18. Smokend

    Smokend 3rd gear

    Olen koittanut netistä kaivaa kärjellisen jakajan johtodiagrammia. En ole onnistunut löytämään. Voisiko joku kenties linkata?
     
  19. 440

    440 Gearhead

    8) Ei ole eka kerta kun jakajalle tulevat 2 piuhaa väärinpäin (violetti+vihreä)pyrkii lähtee käyntiin mutta paukkuu siellä täällä... :eek:
     
  20. sbm396

    sbm396 Gearhead

    MSD jakajas ne piuhat voi olla kumminpäin vaan mutta vaikuttaa muistaakseni ennakkoon 20 astetta
     

Kerro tästä muillekin!