vm 75 360 cid sbm MSD ongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Smokend, 15.7.2015.

  1. C-barge

    C-barge Gearhead

    Joo, eikä ole yhtä tehokas kipinä, siin on jotain jättökulma juttuja eli signaali on erilainen. Aika kaukaa haettuja tollaset nostaja-asiat, kun on bensaaa, ilmaa ja kipunaa oikeella hetkellä ni se käy melkeen vaikka ilman nostajia. Oothan tosiaan tarkistanut sen ettei jakaja ole 180 astetta pielessä? Mul kans yks murheenryyni tossa työn alla, samat kamat kun sulla, välil toimii välil ei. Virtavuotoa ainakin triggerin johdoissa, niit ku heiluttelee virta päällä mut ei kone käynnissä ni boksi tykkää et sen pitää antaa kipunoita. Vaihdoin liittimet normiapikoiks ja jos viel jatkuu ni heitän mopsin oranssiboksin tilalle. Ite laitan ton perusennakon sillee et laitan kampuran asentoon about 35 astetta (about 57mm dampperin kehällä) ennen ykk:ta ja sit keskipakoennakko esijännittäen triggerin nastat kohalleen. Yks juttu tietysti kans mahollinen, pitääks dampperin ykk merkki paikkaansa?
     
  2. Incidious

    Incidious 3rd gear

    Tarkasta ja kokeile varmuuden vuoksi muitakin sytkäjärjestyksiä mitä kyseiselle merkille ikinä löytyy. meinaan tappelin yhden mercury cougarin kanssa joka 351:llä jossa oli joku aivan neekerimallin sytkäjärjestys joka ei ollut kumpikaan mikä niissä pitäsi olla. käyttäytyi molemmilla sen sytkäjärjestyksillä juurikin samanlailla. eli paukkui putkeen ja kaasariin vuorotellen.
     
  3. C-barge

    C-barge Gearhead

    Ei oo foordi, ei oo muita kasivadeissa.
     
  4. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Siirrä sitä ykköspytyn piuhan paikkaayks eteenpäin ja ne loput piuhat tietty peräs. Jatka niin kauan kunnes se lähtee käyntiin.
     
  5. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Mutta varmista nyt ensin, et se sytytysjärjestys on nimenomaan myötäpäivään, jos se on vastapäivään nih ei onnaa.
     
  6. Smokend

    Smokend 3rd gear

    joo toi triggerin piuha voi olla tosiaan se ongelma koska sitä ei ole tarkistettu. kokeilin jo kaikkia piuhoja ympäri koneen ja ei vaikutusta. Ajoituslampulla katsottiin ajoituskohdilleen eli kipinä hiukan ennen kuin mäntä ylhäällä niin tästä pisteestä kun siirteli suuntaan tai toiseen ennakkoa niin kaasarista pakosarjaan ampuu. Voisi tosiaan olla mahdollista tuo triggerin johdot väärin.

    Mikäli tämä ei nyt onnistu niin olisiko joku mahdollisesti rauman lähistöllä +-100km jonka luona voisi noita sytkän vehkeitä tarkistaa?

    Eikun tallille ja ihmettelemään... ai, että muuten voi sitten ottaa päähän.
     
  7. fury poika

    fury poika 3rd gear

    No jos ei ala pelaa, niin voin tulla vilasee kummonen laitos sul. Mää asustan eurajoel.
     
  8. Smokend

    Smokend 3rd gear

    Triggeri piuhaa kokeilin kumminkin päin ilman tulosta. kaikki piuhat kävin erijärjestyksessä läpi ei tulosta. Katosoin ennakon lampulla ja oli 12 astetta. Tästä kun käynnisti niin yski pakosarjaan. Joko A: se ei saa bensaa B: kipinä ei ole riittävä: C sähköt on päin ...... D: jokin muu.
     
  9. ViLU

    ViLU Gearhead

    Miten ennakon pystyy katsomaan jos kone ei käy? Jos yskii pakosarjaan niin liian vähän ennakkoa. Ruuvaa jakajaa toiseen suuntaan ja unohda numerot. Kun kone käy niin voi alkaa arpomaan oikeita ennakoita lampulla.
     
  10. maddis

    maddis Gearhead

    Startillahan kone pyörii ja jakaja iskee kipinää siinä missä koneen käydessänkin.
     
  11. ViLU

    ViLU Gearhead

    Kai lamppu on sitten MSD yhteensopiva? Normilamppu ei välttämättä toimi/näytä oikein...
     
  12. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Jos on joutilas jakajankansi, poraa sen päälliosaan ykkösen nastan kohdalle 15-20mm reikä, kansi ja johdot paikalleen.
    Pyöritä startilla ja katso lampulla onko pyörijä suunnilleen kohdillaan kun kipinä lyö.

    Joku perusongelma tuossa on, bensanpuutteen voit testata lorauttamalla bensaa kurkkuihin reilun lorauksen.
     
  13. maddis

    maddis Gearhead

    Anteeksi nyt topickin sotkeminen ja täydellinen tietämättömyys MSD-jakajasta mutta miten se sit eroaa normaalista jakajasta? Iskeekö se useamman kipinän vai miten se normaalin ajoituslampun, joka triggaa jännitepulssiin, toiminnan sotkisi ?

    Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun en ole koskaan moiseen törmännyt.
     
  14. ViLU

    ViLU Gearhead

    Ei jakaja vaan se MSD:n syttyboksi. Lue MSD:n sivuilta...
     
  15. maddis

    maddis Gearhead

    Kyllähän siellä jakaja on edelleen. MSD boksi vain ohjaa puolaa. Tai sitten on kyseessä joku muu MSD boksi kuin mitä katselin.

    Noh, kuitenkin. Lueskelin että digitaalisten valojen kanssa on ollut ongelmaa varsinkin korkeilla kierroksilla.

    Onneksi on tämä 'halpa' korjaus siihen: http://www.amazon.com/MSD-8991-Timing-Light/dp/B00062ZH00

    edit. Katselin lisää ja on siellä näemmä jakajattomiakin malleja olemassa.
     
  16. ViLU

    ViLU Gearhead

    Se on vaan se boksi mikä sotkee digilamput. Boksi kun antaa monta kipunaa niin lamppu voi ottaa joko sen ensimmäisen tai sitten jonkun muun niistä satunnaisesti. Analogi lamppu pitäis myös toimia.
     
  17. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Onhan siinä jakopää/nokka OK???

    Meinaan jos johdot oikein kyl sen käymään pitäs lähtä vähän enemmänkin pielessä olevalla sytkällä... Ainakin ennakoilla 0-25 eykk käynnistyy todistetusti yskimäti.

    Ja bensaahan se sai jos kerran tulpat kastuu??? Mites tulpat? Vaihda uudet.

    Ohan se piru jos "maatalousmotti" EI herää henkiin :rotfl:
     
  18. Smokend

    Smokend 3rd gear

    ajosta se on jätetty seisomaan, joten olettamus on, että nokka ja ajoitus olisivat paikallaa. En ole tarkistanut asiaa. Uudet tulpat on koneessa
     
  19. ViLU

    ViLU Gearhead

    Onko akku kunnossa eli pysyykö jännite tarpeeksi korkeana startatessa?
     
  20. Smokend

    Smokend 3rd gear

    Akku on ollut latauksessa jokakerta starttiyritysten jälkeen ja pitäisi olla kunnossa. Toki optima yellowtop oli kanssa kiinni ja ei vaikutusta
     

Kerro tästä muillekin!