Uusi vakio teräs bensatankki a-body mopar

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja busgods, 30.7.2015.

  1. busgods

    busgods Gearhead

    Tankin vaihtohommat käynnissä. Vanha alkoi vuotamaan nähtävästi saumasta viime syksynä ja tilasin uuden Canadalaisen lukemieni juttujen perusteella. Samalla tuli uusi anturi ja tiivisteet. Tiivarit otin varmuuden vuoksi Steele&rubberilta kun näissäkin voisi kuvitella olevan laatueroja. Anturin lukitusrenkaan otin vanhasta kun nämä reprot ei yleensä sovi eikä pidä.

    Pintakäsittely jäi tankissa mietityttämään. Tuoreessa tankissa kai on joku sinkitys pinnassa tehtaalta. Kuvien perusteella, ainakin a-mallin mopareissa hienojen entisointien tankit on jätetty tehdaspinnalle ulkoisesti. Vanha takki oli reilusti massattu alta yläpuolelta oli pinnoittamaton ja aika pahasti hapettunut. Varmaa tietoa ei ole oliko tankkia jossain vaiheessa uusittu vaiko ei. Tuumalin kuitenkin että joku ruostetta ehkäisevä maalipinnoite ainakin tankin päälle olisi paikallaan? Pohjaankin voisi vetäistä mutta ei sen jälkeen tietty näytä samalta kuin nämä paremmat entisöinnit. Se nyt tietty ei ole prioriteetti 1 jos pinnoittamalla tankki kestäisi paremmin käytössä. Sisäpinnoitustakin mietin tovin, tuotteita tähän aika hintsusti saatavilla eikä päteviä käyttöraportteja. Jos aiheesta tulee mieleen jotain fiksuja kokemuksia tai kuultuja faktoja niin laittakaa ketjuun. Lupaan raportoida miten saan oman vaihtoprogigsen nippuun.
     
  2. busgods

    busgods Gearhead

    Lisänä nyt tähän orkkistankin tilaan josta lähdetttiin liikkeelle: yläpuolinen ruoste oli todennäköisimmin tulosta väärästä välimateriaalista. Jotain huokoista hivenen huovan tms. tyyppistä matskua johon kosteutta oli kondensoitunut ja ruoste sitten sitä kautta iskenyt tankin pintaan. Voisi olla fiksumpaa käyttää välissä jotain vähemmän huokoista matskua, ilmeisesti bitumi,kumi tms. on tähän aika suosittua. Tuli mieleen valmiilla tarrapinnalla varustettu äänenvaimennuskäyttöön suunniteltu bitumi.
     
  3. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Vetää jonkin epoksin pintaan vaikka. Pitäisi kesäautossa kyllä kestää...Jos ei talvehdi ulkona tms..
     
  4. three hundred

    three hundred Gearhead

    Pensselillä vaan vetää peltikatto maalia.... Mukana ruosteenestoa ja kulutuskestävyyttä.. Ja voi sävyttää mieleiseksi..
     
  5. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Laitoin AMC Eagleen uuden tankin taannoin ja koetin kysellä Ameriikan Foorumeilta alkuperäistä pintakäsittelyä. Kuulemma ei mitään...

    Vetäisin mustan Hammeriten pintaan ja siihen sitten yläosaan kiveniskumassaa ja yläpuolelle kotelosuojaa reilusti ja jätin sieltä ne viltin palaset pois pari kumin palaa laitoin kun otti kiinni tavaratilanpohjaan. Tuohon alaosaan pitäisi kai vetäistä sitten jotakin kimmoisaa mustaa massaa... kait?

    http://i6.photobucket.com/albums/y228/J ... /005-5.jpg
     
  6. busgods

    busgods Gearhead

    Kiitokset kommenteista ja ajatuksista.

    Jätin nyt sitten tankin alapuolelta "as is" tyyppiseksi. Nähtävästi american joe on jättänyt myös pannat käsittelemättä noissa näyttelyvehkeissä, ellei sitten ole kirkaslakat laitettu molempiin päälle tms. No, laitoin tankin yläpuolelle ja pantoihin Zink182 siveltävää jonka olen havainnut kestävän kuivuttuaan melko hyvin liuottimia ja mukavan tahmea ja tarttuva se on muutenkin. Välimateriaaliksi pistin bitumipohjaista eristemattoa jonka sai melko hyvin muotoutumaan tankin pintaan. Leikkuumallina käytin orkkis "tar paper" palaa ja lämäytin suunnilleen samaan kohtaan. Asennuksen jälkeen tuntuma on että ei kolise ja sopii paikalleen. Ulkonäöllisesti vähän huono nyt kun muu prosessi auton kanssa on pahasti vaiheessa, tankin vaihto ei ollut tässä välissä vielä suunnitelmissa. Mutta eiköhän tämäkin korjaannu myöhemmin.

    Jäin siinä miettimään vielä että mitenköhän nämä mustat täyttöputken ja anturin tiivisteet mahtaa kestää näitä Etanolilla sekoitettuja nykybensoja. Pelkän bensaletkun hankkiminen tuntui mutkikkaalta kun hyviksi havaittuja versioita on vähän myynnissä. Satunnaisia mutuja luin että anturin tiiviste ei pitäisi vaikka lock ring pelaisi normisti. Permatexia on jouduttu käyttämään välissä ym. No, pitää katsoa nyt kun saa tankkiin nesteet että pitääkö vai ei.

    Ohessa pari projektikuvaa aiheen tiimoita.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  7. ViLU

    ViLU Gearhead

    Sattuu olemaan yksi Impalan tankin anturintiiviste tossa pöydällä ja siinä paketissa lukee, että Spectra Premium takaa, että kestää bensaa jossa on 20% etanolia.
     
  8. busgods

    busgods Gearhead

    Hyvä tieto. Oma anturi tulikin toimittajalta tankkiin kiinnitettynä ilman boxeja tms ohjeita...
     
  9. artz

    artz Gearhead

    Hieman aiheen ohi, mutta tuosta Spectrasta tuli kamalat vilunväreet tänne. Tilasin joskus Spectran tankin joissa keskustelupalstojen mukaan oli ollut ongelmia tankkaillessa/ilman saannissa. (Siitä tännekin kirjoitellut..) Tehtaan mukaan ongelmat oli korjattu joten luottavaisena laitoin tankin vaan paikalleen. Oli kuitenkin täyttöputken ilmaputki keskeltä katki ja pistoolilla tankatessa puolitankista täyteen vei vartin kun aina sylki ulos vaikka miten varovaisesti yritti.. Ongelma tuli korjattua ja sitten möinkin jo auton pois mutta muistakaahan muut varmistaa kunnon ilmansaanti ennen tankin asennusta. Tulee muuten turhauttavaa jumppaamista edestakas.
     
  10. busgods

    busgods Gearhead

    Oma Spectran tankkini vastaa kyllä hyvinkin alkuperäistä asetelmaa, tosin 69 a-bodyn tankissa ei ole vent putkia tai muita ylimääräisiä tankkausta avittavia systeemejä. Jännä juttu ettei sieltä mitään ole tankatessa kengille lorahtanut, kaikki sinne on löytänyt tiensä tankkiin toistaiseksi >> tuntuu myös häviävän mystisesti jonnekin. :D
     

Kerro tästä muillekin!