Camaron tuulilasin vaihto.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja max, 5.8.2015.

  1. max

    max Double Gearhead

    Auto olis -79 Camaro johon viikonlopulla ajattelin tuulilasin vaihtaa.Mistähän vois ostaa sopivaa kittiä/RTV:tä jolla uusi lasi liimataan kiinni?
    Mitä olette tässä operaatiossa käyttäneet.

    Toinen juttu olis se,että en pidä orgiksista kiiltävistä koristelistoista jotka kiertävät tuulilasia.Ajattelin että löytyiskö tähän metallilistan sijaan jotain kumista matalampaa,vaikkapa metrikamaa.Siis ajatuksena,että korin ja lasin reunan saisi matalammaksi/virtaviivaisemmaksi,ja ehkä myös paremman näköiseksi.
     
  2. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Kun itse vaihdoin lasin Camaroon, niin hain tuulilasiliikkeestä rullan butyylinauhaa - eli sitä "lakua" jolla alunperinkin on lasi ollut kiinni.

    Edit: Ja sit kun lasi oli paikallaan niin vedin paksun kuormaliinan keskeltä lasin poikki ja jätin kevyen vedon päälle yöksi, jotta lasi ja massa asettuvat hyvin paikalleen ja tuli tiivis.
     
  3. M

    M Gearhead

    Käyttäkää hyvät ihmiset tuulilasin liimaamiseen ihan siihen tarkoitettuja aineita niin kuin Jakulepi sanoi.
     
  4. PauliR

    PauliR 3rd gear

    Jos oot niistä listoista luopumassa, niin mulle kelpaa.
    Ja Etrasta löytyy kaikennäköisiä listoja -> http://www.etra.fi/
     
  5. jalluvaari

    jalluvaari Gearhead

  6. max

    max Double Gearhead

    Joo,kävinkin tänään Motonetissa,ja sieltä tosiaankin löytyi tätä Sika täkkiä.PauliR olet paalupaikalla listojen saannissa,mikäli ja kun päädyn erilaisiin listoihin.Koitan irroitella ne tärvelemättä(saas nähdä).
     
  7. PauliR

    PauliR 3rd gear

    No sit täytyy laittaa irrotusohjetta -> https://www.youtube.com/watch?v=63nXHjemRZk
     
  8. max

    max Double Gearhead

    Tiedät varmaan,että suomalainen mies ei tarvitse ohjeita.......
     
  9. PauliR

    PauliR 3rd gear

    Ei niin, mutta ihan vaan siks laitoin, ku mun camaron listat on joku rikkonut irrottaessa.
    Mut se on varmaan ollu joku hurri ku ruotsista tuotu auto kyseessä :rotfl:
     
  10. Mustarauta

    Mustarauta 2nd gear

    Jos lasi on liimalasi irroitukseen on omat laitteet samoin listoihin.3m liima toimi helvetin hyvin ainakin gm vekeiden lasien liimauksessa.Liima lasin irroituksesta sen verran että kannattaa jättää lasiaukkoon hieman vanhaa liimaa tartunnaksi uudelle.Primeri on myös kelpo kamaa jos on kertynyt ruostetta pahimmat pois ja primeriä päälle.Myös puhtaus on tärkeää lasissa ja korin puolella.Butyylinauhaa ei aina ole saatavilla ja sen tuoreudesta ei aina ole varmuutta .Liimahan kuivuu mutta butyylinauha ei.
    Jos lasin haluaa hieman korkeammalle voi liimalasin kyseessä ollessa käyttää kumisia korotus paloja lasin ja korin välissä tai vanhasta liimasta leikattuja paloja jotka voi liimata vaikka pikaliimalla paikalleen.Sitten koesovittaa lasia paikalleen ennen liimausta.Jenkkien lasithan on aika suuria kooltaan joten kaveri on hyvä apu.Lisaksi aina ei riitä se yksi tuubi joten kannattaa varautua ainakin toiseen.Liimahan on myös oivaa jälkitiivistykseen jos jostain sattuu vuotamaan.
     
  11. max

    max Double Gearhead

    Noniin,tuli tuulilasi vaihdettua Camaroon,ja pysyi uusi jopa täysin ehjänä ähellyksen ajan.
    Monille tämä operaatio varmaan täysin rutiinia,mutta itse olin ensikertalainen ja tyytyväinen tulokseen.
    Kuvassa auto ilman lasia karmi putsattuna ja maalattuna,sekä lasi asennettuna vielä imukupit kiinni.Uskon että ilman imukuppeja lasi olisi rikkoontunut.
    Maksavat Motonetissa kympin kipale.

    PauliR, listat irtosivat ilman väkivaltaa ja pysyivät ehjänä.

    [​IMG]
    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!