Chevy/GMC Subbe/Pickup jutustelua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja kane, 12.8.2007.

  1. Roju

    Roju 3rd gear

    Saas ny nähä...
     
  2. ViLU

    ViLU Gearhead

    Ihan niitä halvimpia perinteisiä ilman elektroniikkaa.
     
  3. Tuomo_

    Tuomo_ 1st gear

    Oletan että katoin aamulla samaa autoa ja meinasin että iltapäivällä lähen sitä kattomaan/ostamaan kun hinta oli aika sopiva... joskus kahen aikoihin ku katoin uudestaan niin kas, eipä ollut enää... Eli tavallaan astuin ohi miinasta (jälleen kerran :rotfl: ), huonompi homma toki Rojun kannalta. Onko mitään hajua mitä laatikosta hajos? Kertalaakista mykäksi?
     
  4. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Löytyykö vastaavia kokemuksia surkubanin keskuslukosta:

    Oven keskuslukitusnapista painamalla yrittää lukita ovet, samoin "yrittää" avaussuuntaan painettaessa. Mikään ovi ei kuitenkaan lukkiudu, tai aukea.
    Lukitusnuppi yrittää siis liikkua pyydettyyn suuntaan joka ovessa.

    Releen toimintaa jo testailin ja kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Jännite kuskin oven johtosarjalla on lukkoja käytettäessä auton käydessä 14.0V ja sammuksissa käytettäessä akkujännite, eli sinne tulee virta ihan ok.

    Oma oletus oli tietty että releen kontaktit olis olleet hapettuneet, eikä siksi pelittäisi, but no luck.. :mad:
    Seuraavaksi koitin kattoa jännitehäviötä releen ja maan väliltä, mutta ihan milliVolttiluokkaa oli sekin..

    Voiko nuo ovisolenoidit muka olla kaikki viisi ihan kypsiä?!? Luulis niistä jonkun ainakin pelittävän.. :poff: :webmaster:

    Lukkotankoa koitin myös oven sisällä liikutella, eikä se mitenkään ihmeellistä voimaa vaatinut, eli tuskin on kyse jäykistä lukoistakaan. :eek: :argue:
    Ei vaan tajua.. :eek: :cry:

    Seuraavaksi purettava joku ovi ja katsottava pelaako solkku ilman kuormaa.. Ja saattaa tuolta tallin Caprice-osastolta joku irtosolkkukin löytyä testaamiseen.. :eek:
     
  5. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    ..Ja lisäyksenä edelliseen:

    Tuo keskuslukko ei ole pelannut koko auton minulla oloaikana, niin en osaa sanoa onko vika tullut yhtäkkiä, vai ovi kerrallaan..
     
  6. kapa73

    kapa73 2nd gear

    Kokeile irrottaa piuha kerrallaan lukoista jos joku lukko viallinen hörppää virtaa niin paljon ettei muutkaan jaksa aukasta
     
  7. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Jees.. Ihan hyvä vinkki. 8)
     
  8. palontie

    palontie Double Gearhead

    Löytyiskö siltä caprice osastolta kuskin oveen kahvaa(ulko)ja vaikka pehmyttä takapenkkiä?

    Ja mulla teki kuskin ovi ettei aunnut aina ja näki että vähän liikkui ja actuaattori piti hiukka rouheempaa ääntä,muut ovet pelas ok.Actuaattorin vaihto auttoi.
     
  9. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Minkäikäinen Capriisi?
    Saattais tuolla kahva ollakin, mutta uusikaan ei ole hirveässä hinnankirossa:
    http://www.nippelit.fi/1st/html/default ... e=showprod

    Kaipailetko Farkkuun penkkiä? Mulla on vaan sedaneita.. :eek: :wc: Oon rajoittunut.. Enkä taida niiden sohvista vielä luopua. Jos vielä joku :pinup: vaikka sinne heittäis pitkäkseen.. :rotfl:

    Tuolla laillahan nuo surkubanin lukot nyt käyttäytyy.. Kaikki.
    Sehän tuossa on ihmetyttänyt. Kun olis ollut vaan yks tai kaksi, niin oisin heti epäilly noita actuaattoreita.. :wc: No, jos tänään sais aikaseksi avata jonkun oven ja kiskoa se nikale pihalle sieltä..

    EDIT!!
    Tulipas vahingossa väärä kahva tohon linkkiin. Oikea nyt vaihdettu.. :eek: :rotfl:
     
  10. palontie

    palontie Double Gearhead

    -90, vanha ruumisauto:)
     
  11. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Hehheh.. :mad: :argue: :argue:
    Selkis Surkubanin keskuslukituksen viat sitten kerralla, kun temmoin takaovien paneelit irti ja tutkailin niiden actuaattorit.

    Alotin kuskinpuolelta ja siellähän roikkui lukkotangossa irtonainen kuollut lukkomoottori. Kuolleisuuden asteen tarkistin vielä pöydällä tuikkaamalla akusta suoraan napojen väliin jännitettä, eikä liikahdustakaan. :odroll:

    Purinpa sitten vittuunnuksissani apparin takaovenkin ja :wc: :wc: Siellä oli pelkkä liitin tyhjänä. Se lukkotankoa liikutteleva mustapintainen kaveri oli siirtynyt actuaattorien taivaaseen jo jollain aiemmalla omistajalla ja kiskottu pois oven sisältä. :poff:

    Etuoven mötikät on ainakin 99% varmuudella näillä näytöillä myös jo kaiken avun tuolla puolen. Takaluukun lukkohan ei ole missään vaiheessa minkäänlaisia elonmerkkejä osoittanutkaan, niin siltä suunnalta en odota suuria.. :eek: :wc:

    Nyt on Surkuun tulossa sitten jälkiasennus keskuslukkosysteemi kauko-ohjattuna.. Yhden orgastisen "Made in China"-actuaattorin hinnalla.. :mad:
     
  12. Tuomo_

    Tuomo_ 1st gear

    No mitäs sellanen kiinalainen setti oikein maksaa ? Olishan on hyviä, käytettyjä Orginal-actuaattoreitakin ollu vaikka useampaan autoon :rotfl: :rotfl:
     
  13. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Niin arvelinkin, mutta 49€ tarjous oli vaan liian houkutteleva.. :poff:
     
  14. PikkuNiksu

    PikkuNiksu 1st gear

    Semmoinen ahaa elämys onkohan jollakin palstalaisella meikän entinen Suburban vielä hengissä rekkari JSK-7 :)
     
  15. fdeadly

    fdeadly 1st gear

    Juuri hankkimani subbe alkoi vihoitella välittömästi. Oire ilmaantui parin tunnin ajon jälkeen ensin nykimällä vähän ja sitten käynti huononi koko ajan enemmän. Ensi toimi vain veto päällä, sitten ei oikein mitenkään. Kerää kierroksia ja hukkaportti tuhahtaa ja savua tulee paljon. Pyörii siis rynkyttämällä tosi huonosti. Arvelin ensin että pmd/fsb olisi vialla koska se on alkuperäisellä paikallaan. Kokeilin sitten uudella dtech boxilla mutta ei vaikutusta. Tosin resistori ei ollut paikallaan. Vika koodit ovat 35,68,78 ja 84. Voiko tuo hukkaportin solenoidi vika aiheuttaa tuon huonosti käymisen. Ilmeisesti tuo 68 on aika yleinen turbiinin lukitukseen liittyvä? Entäs 35 ja 84? Onko kaasupoljin kenties rikki ja mitä on tehtävissä? Olisiko Kojolla tai Panzella apua ja osia?

    Kiitos jo etukäteen!!
     
  16. äs-pee

    äs-pee 3rd gear

    Pitääkös kojo tai panze minkäänlaista listaa itsellään yllä esim. rek/valmistenumeron perusteella, mitä vehkeitä on jo lastuteltu? Emännälle tuli subbe hommattua ja oma käyttövanikin vaihtui jo alkukesästä toiseen. Olis kiva tietää että onkohan noille jo uus ohjelma tyrkätty sisään vai ei :O ???
     
  17. palontie

    palontie Double Gearhead

    oiskos näistä apuloisia?
    http://www.troublecodes.net/GM/96_65/
     
  18. El 60

    El 60 Gearhead

  19. kojo

    kojo Gearhead

    Eipä noista oo listoja pidetty, mutta kyllähän eron vakioon pitäs tuntua..
     
  20. kojo

    kojo Gearhead

    Ei se hukkaportin koodi huonoa käyntiä aiheuta, 35 vois kyllä aiheuttaakin. Kerääkö se siis paikallaan itekseen kierroksia vai mitenkä? ja mitense hukkaportti tuhahtelee, mistä kohtaa tuhaus kuuluu?
     

Kerro tästä muillekin!