Saksinosturin saksien leveys asennettaessa (Nussbaum 3500)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Jacka, 5.6.2015.

  1. Jacka

    Jacka Gearhead

    Pitäisi asentaa Nussbaum 3500-saksinosturi autotalliin. Sakset ovat 600 mm leveät ja väliin tulee akselikeventimet. Mille leveydelle sakset kannattaa asentaa, että nosturi palvelisi mahdollisimman useita autoja nykypäivänä (nykypäivän henkilöautot, vanhat jenkkiautot, MB:n Sprintteri ym)...

    Neuvoja kaivataan...
     
  2. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Re: Saksinosturin saksien leveys asennettaessa (Nussbaum 350

    Asensin stenhoj saksinosturini 80 cm leveydelle. Stenhoj nosrurissa saksen leveys on n.52 cm.
    Rungollisia vekottimia nostaessa vois sakset olla kapeammalla ja helmapellin nostokohdasta nostaessa esim
    bmw e61, niinvois sakset olla leveämmällä :eek:
    Kaikki ajoneuvot on jollain konstilla saatu ylös. Apuna olen käytänyt neliöputkipalkista, 100x50x4 mm tehtyjä kahden metrin pätkiä jotka laitan poikittain saksien päälle. Kumipalojen avulla oikea nostokohta löytyy kyllä.
    Putkipalkeista on myös se hyöty esim helmojen tai oven alareunan korjailuissa, että auton voi ajaa nosturille keskilinjasta sivummaksi joten asennustilaa jää enempi. :)
     
  3. Jacka

    Jacka Gearhead

    Re: Saksinosturin saksien leveys asennettaessa (Nussbaum 350

    Nyt ois Nussbaum 3500 Plus-saksinostin hallissa sisällä (lattiatasossa) ja pultattuna 16mm kiilaankkureilla betoniin. Kuinka tarkka saksinostin on kaltevuudestaan (pitkittäis- sekä vaakasuunnassa)? Eli monenko millin sisään se pitää saada vaateriin? Ymmärrän että sivusuunnassa se ainakin olisi tärkeää että aksilat/tapit eivät kuluisi suotta, ja eihän se paljon saa levetä ylhäälle ollessa, koska muutenhan alkaa akselikevennin ahdistamaan jos sillat levenee liikaa? Mutta miten on pituussuunta, kuinka paljon saa heittää?

    Neuvoja kaivataan...
     

Kerro tästä muillekin!