Karmein ja Paras ajamasi jenkki?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja speedy, 28.9.2004.

  1. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Ai niin olihan tuo meidän Transukin WS6 alustalla. Huonona puolena siinä oli jarrupalojen kova kulutus. Pienissä eurokinnereissäkin on isommat jarupalat :-?
     
  2. Dartsan

    Dartsan Gearhead

    Kyllä huonoin on tähän mennessä ollu kuutoskoneinen viidellä pyörivä Belvedere. Kaupungissa kun illan ajo niin oli niskat jumissa ja hermot kireellä ku ukkönen ei menny koskaan kerralla päälle. Ja jos ykkösen sattu saamaan pöölle niin ei oikein niitä vetoja sit ollu lähtee ku kaasu pohjassa liikkeelle. Vieläkin puistattaa ku miettii. Mut olihan se elämys.

    Ja parhaita on ollu nuo Moparin C-bodyt millä oon kurvaillu. Jos ottaa huomioon auton koon ja käsiteltävyyden niin pieksää vertailussa mennen tullen monta nykyautoa. Jos ei tarvii parkkihalliin lähteä.
    Vaikka eipähän noita vielä oo tullu hirveen montaa kokeiltua. Mutta olihan siinä tämän astisista. Kerkee kait tuota vielä ajella. I hope so!
     
  3. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    '69 Skylark 450+ hv viritetyllä isolohkolla, riittävän leveillä takanakeilla, kiiltävänmustalla maalilla ja valkoisella nahkasisustuksella. Ah sitä voimaa :D Piirsi kahta raitaa milloin vain halusi, ja se kiihtyvyys vaikka maantievauhdista... 8) Ja tietysti täysi poka kyydissä Powerin aikaan.

    Pesee kokonaisuutena '89 Firebirdinkin.

    Lienee turha sanoa ettei kumpikaan olleet omia... :(
     
  4. Jeanie

    Jeanie 1st gear

    Ajo-ominaisuuksiltaan huonoin oli '28 foortti. Fiilispohjalta ehkä paras.. Paras ajettava tais olla Konin '57 linkki ennen rättirenkaita..
     
  5. towncar

    towncar 1st gear

    Karmeimat ajo-ominaisuudet: piti kokeilla paljonko Lincoln towncar 98 kulkee. Ajoin 6 kaistaisella moottoritiellä Tukholman ja Nynäshamnin välillä. 170 km/h nopeudessa auto vaati kaksi kaistaa ja meno oli todella hataraa.
    Parhaimmat ajo-ominaisuudet: sama auto tyhjähkännillä lipua keskikaupungin liikenteessä.
     
  6. Otto

    Otto Gearhead

    Mitään ihan järkyttäviä laitteita ei tuu mieleen, mutta se huonompi pääty taitaa kallistua tonne Mopar-puolelle, sori...
    Paras on ollut 58 Buick avo. Jos siinä jotain sanomista olis jollain kertaa ollut, niin fiilis kompensoi... :lol:
     
  7. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllä karmein on ollut `81 Buick Skylark: 2,8 V6 poikittain ja etuveto. Liian raskas vaunu etuvetoiseksi, ajo-ominaisuudet täysin hanurista ja talviautona täysin mahdoton. Tiessä ei saanut olla mutkia, ja risteyksissä tuppas puskeen suoraan. Ja nämä ajokokemukset uudella autolla, joka lähti vajaassa vuodessa keväällä -82 perheestä. En tykännyt minä eiä auton omistanut faijani.
    Ajo-ominaisuuksiltaan paras lienee 2001 Camaro 350 ruuttakoneella. Hyvä ja miellyttävä ajaa ja ruutiakin riittää nykymittapuun mukaan ihan tarpeeksi.
     
  8. intiaani_chief

    intiaani_chief 3rd gear

    Kokemuksia vain isommista värkeistä... mutta.

    Hirvein ehdottomasto "GM" tuote, Chevy B10 pickup.. kasattu jossain brasiliassa mistä lie osista ???

    seuraavaksi Jeep Cherokee -88

    Sitten 4x4 Dodge Dakota, yllättävän hyvä ajaa.

    Mutta ehdottomasti paras on tuo chvy vani, 5,7 bentzeeni.
     
  9. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Paskin jenkkialuto oli joskus -96 vuonna Herzistä USA:ssa vuokrattu Buick, en edes muista tyyppiä, mutta semmoinen iso lahna. Auto oli uusi muttei sillä voinut 50 mailia kovempaa ajaa kun ei olis kestänyt omalla kaistallaan, kurveissa kallisteli ja niiaili kuin ei olis iskareita ollenkkaan. Yksi kaveri tuli merisairaaksi ja oksenti matkalla Las Vegasiin.
    Silloinen oma 64 Buicki oli paljon parempi ajaa.
    Paras jenkeistä on ollu -97 Stratus Convertible. Kulkee timmisti ja potkuakin löytyy ja mukavuudet ja tyyli pelaa.
    Valitettavasti nykyautoista on todettava, että eurooppalaiset ovat valovuosia jenkkejä edellä ajo-ominaisuuksissa.
     
  10. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    En kyllä voi moittia mitää jenkkiä huonoksi millä oon ajanut (itä-euroopasta ne kauheimmat löytyy, merkkiä katsomatta, ei ole ohjaustehostimia eikä mitään ylellisyyttä paitsi noi etulasien vetävät "karistus lasit" :rotfl: ), Parhaaksi on ainakin mielestäni osoittautunut vani, siis pitkällä matkalla, kaupungissa se on vähä liian kömpelö jos on oikein ahdas paikka.
     
  11. HEMI

    HEMI 1st gear

    Niin tää pitäs olla vaan että että paskin ajamasi auto ja paras ajamasi jenkki :wink:

    No kämäsin auto millä oon ajanut on citroen bx (mistähän se sitikan vastasuus johtus :-? ) murroksennivel paskana ja väljää vähän joka paikassa, kaiken ajettavuuden krunnas kun paino jarrua niin perä tipahti alas karkas vähän paineet muualle :lol:
    Ensi vaikutelmakin oli aika humoristinen kun sinne autoon istu tuli mieleen ensimmäisenä että onkohan tääkin niitä picasson juttuja :odroll: :lol: Olin ajamassa sitä konttorille ja läpi meni (aika uskomatonta eikö)

    No paras jenkki millä ajanut on tietysti oma dartti vaikka etuset on vaan 165 ja etu iskarit on CE säädettävät ja ne on säädetty kaikkee muuta kun kovaksi mutta kyllä sillä selvittää noi mutkat ihan tarpeeksi kovaa kun ei tee äkkipikaisia liikkeitä kaasupolkimella kun tuuppa toi keula siinä vaiheesa kevenemään ja sitten on sen puskemis vaara suurempi. Eikä toi kyllä kampee ajaessakaan mihinkään.
     
  12. Japi

    Japi 1st gear

    Paras ollut ajaa Camaro RS -72 ja kamalin ollut Dartti -63 joskun 70 luvun lopulla, jossa peräpää metrin nostettu, hyvä kun kuskin penkillä pysy. Voi niitä aikoja! :rotfl:
     
  13. rimpula

    rimpula 1st gear

    karmein jenkki on tähän mennessä ollut chevrolet caprice classic vm.87

    ja paras Ford Edsel vm.58
    Edselissä oon sitä vanhan kunnon jenkki auton nostalgiaa ja hienoutta :rotfl:
     
  14. koni

    koni 1st gear

    Voisin muuten yhtyä mielipiteeseesi tuon '28 Fordin osalta! Eikä haitannut yhtään vaikka Tukholman reissun jälkeen olin yli viikon kuumeessa ja flunssassa!
    Parasta on todella vaikea heittää, mutta muuteman hyvän mainitakseni: Kehman ex- '62 Galaxie, ja ex-oma '60 Buick

    P.S. Nyt on muuten Linkissä taas vyörenkaat ja ensikesänä on kaikki uudet puslat & nivelet. Tervetuloa koeajolle! Ja koeajotarjoushan on voimassa kaikille jotka jaksavat ajaa Pe / La -illan kokonaisuudessaan...! ;-)
     
  15. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Mukavin ajamani jenkki on ollut Chevy TransSport.

    Mainittavan huonoa jenkkiä en ole itte vielä ajanut.
    Vierestä katsoen kauhein oli kaverin Musti, jossa tehostettu hammastanko-ohjaus ja ratissa melkein vartti tyhjää liikettä.

    Huonoin itse ajamani auto oli kaverin Amazon, jossa auraus oli ilmeisesti harituksen puolella, ja ohjaus ei itse keskittänyt lainkaan.
     
  16. Ropelihattu

    Ropelihattu 1st gear

    Kehnoin oli tuo oma dodge ram. Siinä alusta on aika pomputteleva maantiellä ja alkujaan oli melko tuntuvat välykset ohjauksessa. Simpukka on nyt säädetty, mutta hyppii se edelleen kuormaamattomana. Laitettava lapin reissulle kaivonrengas tai muu jurikka lavalle, niin ei tule merisairaaksi.

    Uusi vani oli varmaan paras. Eipä niin monia jenkkejä ole tullut kokeiltua.
     
  17. Stone

    Stone 3rd gear

    Karmein jenkki oli oma Dodge ennen alapallojen vaihtoa + aurauskulmien laittoa (aurasi 16 mm). Ehdoton kattonopeus oli 80 km/h, jonka jälkeen tielläpysymistä sai oikein jännittää ja joka töyssyn jälkeen auto meinasi kääntyä poikittain. Tilanne nyt siis korjattu ja kyyti on todella komeaa! :lol:

    Paras ajettava varmaan (ilman pienintäkään omakehua) on Chrysler Saratoga, tai sitten hiljattain koeajamani '91 Chevy Caprice. Oli kuin kotisohvalta olisi katsellut "liikennesolmu" nimistä televisio-ohjelmaa laajakankaalta! :D

    Kun on kerran jenkin makuun päässyt, niin itäautoihin ei ole kertakaikkiaan mitään paluuta. Pelkästään automaatin olemassaolo tekee kepillä hämmentämisestä säälittävää ja turhauttavaa räpeltämistä.
     
  18. Wiikki

    Wiikki 1st gear

    Karmein on ehdottomasti ollu viime kesänä jenkeissä käyttörassina ollut 82 Bronco. Ohjauksessa klappia joku viis senttiä joka helvetin suuntaan sivuttain ja pystyyn, ja alla pyöri ensimmäiset tuhannet mailit jokku tuhat vuotiaat pinnatut, joista sitten yhdestä mokomasta lensi koko pinta helvettiin moottoritie vauhdissa!!
    Paras oma on ollu ´60 Cädi, jos ei välittäny nastakumien rapinasta ja muusta pienestä vatkauksesta. Noin yleisesti ehkä kaverin ´70 440 Satellite.
     
  19. Tarmo

    Tarmo Gearhead

    Ihan kehnolla jenkillä ei ole tullut ajettua... Nyt on vuokralla reissussa allaoleva vekotin, upea laite 8)
    [​IMG]
     
  20. Stone

    Stone 3rd gear

    Miten oletkin saanu kolmesatasen näyttämään noin paksulta punkerolta :D !!!

    Nauti kilometreistä, maistuis kyllä mullekin :pinup:
     

Kerro tästä muillekin!