Löpötankki pihaan?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja TopyCa, 21.9.2015.

  1. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Ajattelen ostaa pienen traktorin pilkekoneelle. Haluan oman löpötankin käsipumpulla pihaan.
    Tarvitaanko jotain lupia? Kuinka se täytetään? Tuleeko joku tilauksesta ja tuo p-ainetta? Vai olisko parempi ostaa pienempi tankki, pitää se trailerilla ja käydä tankkaamassa. Myykö ne löpöä "tosta vaan" asemilla?
    Nuo ovat mulle uusia asioita ja netistä ei löydy vastauksia.
    Kiitos etukäteen jos joku osaa vastata.
     
  2. Trallaa

    Trallaa 1st gear

    Kyllähän tuota pystyt tilaamaan netistä säiliön täytön esim teboil, neste, shell ja mitä näitä firmoja onkaan, ja säiliöauto tulee ja tuikkaa säiliön täyteen.

    Muistaakseni pystyt myös päättämään monessa erässä maksat kyseisen löpö lastin
     
  3. hantta

    hantta Double Gearhead

    Joskus ainakin oli kuutio alaraja, kun tuovat.

    Hantta
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tuhat litraa taitaa olla minimi

    Pitää olla valuma-altaallinen versio ja sitten oli jotain säännöksiä millainen kenttä pitää olla jossa sen säiliön pitää


    Ite lähtisin tossa tapauksessa liikeelle vaikka parilla 200L tynnyrillä ja ne mittarilta täyttää, on helpoin ja turvallisin

    Ja jos tuntuu, et jatkuvasti saa olla mittarilla niin sit joko vaihtaa traktoria pienempi ruokaseen tai hommaa sen farmitankin
     
  5. A-Bodycuda

    A-Bodycuda 3rd gear

    Ei löpösäiliölle ainakaan tääl maalla tarvi mitään lupia. Alle 1000 litran tilaukseen tulee pientoimituslisä.
     
  6. voittol

    voittol 2nd gear

    Nyt hyvä hetki hamstrata myös suomi-dieseliä , on meinaan hinta tippunu , ei tartte ryssän dieselistä haaveilla kohta ?
     
  7. Herje

    Herje Double Gearhead

    Juurikin näin.
    Eikä tarvii olla mitään valuma allasta. Tai ei juurikaan oo näkyny kellään. :lol:
    Kyllä tuolla maalla täytellään vaikka minkälaisia kiuluja.
    Tais olla joki astiointilisä jos lirkitään esim 20l kanistereihin.
     
  8. MudMax

    MudMax Gearhead

    Yli 10 kuutiota jos aikoo varastoida, niin sitten yhteys paloviranomaisiin: http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/puu ... t/vpo2.htm
    Muuten eikun pytty tontille ja tilaamaan mopöä (MOottoriPolttoÖljy) vaikkapa tästä: https://www.st1.fi/tuotteet/moottoripolttooljy/tilaa

    Jos et tee pilkettä myyntiin niin polttoainetta menee niin vähän, että nouto pienillä (UN-hyväksytty astia max <60 litraa ja yht. määrä enint. 240 l.) astioilla riittää pitkälle.
    Jos olet metsän osalta verotettu, niin käsittääkseni silloin saat kuljettaa enemmän ja isommilla astioilla kuin yksityishenkilö.

    Lisäksi mopön tolppahinta on yleensä niin lähellä dieselin hintaa, että useimmiten kannattaa pitää dieselit tankissa ettei tarvitse satunnaisten kuljetusten takia 5€ päivämaksujen kanssa pelata.
    Mutta tässäkin metsänomistaja saa ajaa yksit. ajoja mopöllä/löpöllä ja silloin voi ajoakin tulla enemmän, jolloin oma mopöpytty on jo tarpeen.

    Nesteen sivuilla vielä jotain varastoinnista ja kuljetuksesta:
    https://www.neste.fi/artikkeli.aspx?pat ... 395%2C3397

    https://www.neste.fi/artikkeli.aspx?pat ... 246%2c3247
     
  9. umpio

    umpio 3rd gear

    Yksi vaihtoehto on kyttäillä urakoitsijoille/maatiloille myytävien 200 - 300 -litraisten polttoaineen kuljetukseen tarkoitettujen säiliöiden hintoja. Ovat hyväksyttyjä polttoainekäyttöön (säilytys,kuljetus) ja niissä tulee mukana sähköinen pumppu. Virran voi ottaa aina tankatessa traktorista. Toki noihin saa ihan käsipumpunkin. 240 l oli tosiaankin raja tuolle kertakuljetukselle ilman lupia, mutta jos pönttö vetääkin sen 300 litraa, niin tuotakin voi kuljetella, kunhan kirjoittaa säiliön kylkeen 240 l max... Tarjouksista/messujen viimeisenä päivänä noita saa välillä hyvinkin edukkaasti.
     
  10. JKAVS

    JKAVS 1st gear

  11. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Kiitos kaikille!
    Siinä tuli vastaukset, ja enemmän, kaikkiin kysymyksiin.
    Topi
    PS. Luin noita verosääntöjä ja maksuja ja täytyy sanoa; hulluja kaikki pilkun nuzzijat! Pahinta byrokratiaa ja sakot suuremmat kuin Fergusonin arvo jos viet sorakuorman jollekin ja otat vähän naftarahaa.
     
  12. Herje

    Herje Double Gearhead

    Muutamilla tiloilla on ollu myös 1000l ibc kontteja minne purettu.
    Noi on jossain jopa ilmasia.
    Ja kestää varmasti.
    Noissa ibc konteissa kuiteniin kulkee vaikka mitä kemikaalejakin tienpäällä.
     
  13. SamiL

    SamiL Gearhead

    Minulla on pari ylimääräistä farmarisäiliötä, jos on tarvetta. Parin kuution luokkaa tilavuudeltaan.
     
  14. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Kyllähän ibc kontti kestävä on, mutta mahtaako tulla ongelmia, jos jostain syystä palotarkastus tms. yllättää? Löpöpytyn hankinta voi olla aivan järkevää, jos ei viitsi ainetta usein kannuissa kanniskella, mutta mitä tuttujen kanssa jutellut, niin alle kahden motin tilauksista ei rahallista säästöä taida kyllä saada ollenkaan.
    Ps. sit nää verosäännöt, itse työn puolesta olen niihinkin joutunut tutustumaan. Jos ei liikennelupaa löydy ja poliisi yhyttää vaikka naapurin hakkaamia rankoja viemästä, niin sakot tuli ja isot ja muistaakseni samoin myös työn tilaajalle. Toisin taas on asia sitten, jos itse hakkaat rangat omasta metsästä ja viet ne naapurille rahaa vastaan, eli itse valmistettuja tuotteita saa kuljettaa ilman liikennelupaa. On meinaan todella per% $#tä nää säännöt nykyään ja aina vaan vaikeemmaks taitaa mennä :mad:
     

Kerro tästä muillekin!