FHRA ja tulevaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TA/FCAartomaa, 5.10.2015.

  1. TA/FCAartomaa

    TA/FCAartomaa 1st gear

    FHRA 2015-16
    Esitykset vuosikokouksen muihin esille tuleviin asioihin:
    Kauden 2016 toimintarunko

    Yhteiskunnallinen asema, valtakunnallinen toimija, vai paikallinen kerho.
    Fhra on tehnyt aivan loistavan aluevaltauksen kehittämällä Pre Cruising tapahtuman ja jatkanut menestyksellistä dialogia mm. katsastussäädöksistä.
    Nyt meidän pitää jatkaa toimia ja esitellä lisää kerhon toimintaa SWAP, Cruising ja ACS sekä Pick Nick ovat esittelylle sopivia paikkoja. Näihin tapahtumiin pitää kutsua poliitikkoja ja kaupungin päättäjiä paneelikeskusteluun nuorten moottoriharrastajien tiloista. Lounais-Suomessa on kerho, joka on jo vuosia tehnyt hedelmällistä yhteistyötä kaupungin kanssa. FHRA ja jäsenkerhot ovat oikeutettuja saamaan tukea nuorisotiloihin ja toimintaan. FHRA: lla on myös oikeus saada osuus AKK:n ja Moottoriliiton valtionavusta.

    Valtakunnallinen mielenilmaus
    Moottoriharrastajien yhteinen mielenosoitus kesäkuun ensimmäisenä perjantaina iltapäivällä 3.6.2016 klo 13.00, ennen Stadin Pre Cruisingin alkua. Samaan aikaa kaikkialla Suomessa, jäsenkerhot ja myös muut moottoriharrastajat mukaan. Kaikilla kaupungeilla on tyhjiä tiloja, varastoja, teollisuushalleja ym. joihin saisi talvisäilytys- ja rakentelutiloja. Samalla paikallinen kerho voisi työllistämistuella työllistää vetäjän ko. tilaan.

    FHRA:n imago on rapautunut
    Vuonna 2014 Drag Racingin suosio ja tunnettavuus on selvästi heikompi, kuin 1980 -luvulla. Julkisuuden uudelleen rakentamisessa ensimmäinen osio on jäsenistölle tiedottaminen. Takaluukusta -lehden sähköinen versio pitää tehdä. E-lehdessä, voi kertoa jäsenistölle ja asiaa seuraaville toimittajille kuvineen mitä aktiiviset toimitsijat tekevät keskellä talvea ja kisoja varten. Toimittajat odottavat valmiin jutun "ilmestymistä jostain" ja voileipäkakkua päälle. Julkisuussuhteet jakautuvat selkeästi eri ryhmiin: minne mennä tänään ja muut viikonlopun tapahtumia käsittelevät ennakkojutut, varsinaiset tapahtumapäivän uutiset, ja nopea nettijulkisuus, sekä juttu kuvineen varsinaisesta tapahtumasta on seuraavan tapahtuman puffaamista.
    Toinen ryhmä pitää sisällään aktiivisen markkinoinnin varsinaisia kisoja varten. Hot Rodding ja Drag Racing on perinteisesti levinnyt lännestä itään. Motoparkin suhteen yhteistyö Pietarin alueen kanssa on mahdollista toteuttaa parissa vuodessa, sisältäen Miss Motopark Pietarista, ym, ja majoitusmahdollisuuden. Yksi lippu sisältää junan, bussin ja pääsylipun.

    Mediasuhteet
    Kerhon (lehdistövastaava?) on puhelimitse yhteydessä varsinaisiin urheilutoimittajiin ja yrittää sopia käynneistä radoilla ja perehdyttämisestä lajiin. Nitrokisan mediatilaisuus oli askel oikeaan suuntaan, ennakolta tohistiin, mutta kisapäivistä ei tullut yhtään tiedotetta, eikä kuvaa. Resurssit oli jaettu huonosti, eikä pätevä henkilökunta voinut keskittyä tiedottamiseen.
    Meidän tulee tuottaa oma suoraan Suomeksi toteutettu osuus Podin ja Tierpin tapahtumista ja tunnelmista. Se luo pohjaa laajemmalle kiinnostukselle Alastaron kilpailua kohtaan. Päivittäin kuvatut ja leikatut jutut you tubesta / kerhon sivujen kautta Suomeksi ja helpot linkit kaikkien kisojen live stream-lähetyksiin.
    Tämä vaatii aktiivista työtä ja rahaa. FHRA voi työllistää työllistämistuella ihmisiä tekemään tätä työtä. Samalla ko henkilö voi kerätä kerhon historiaa digi -muotoon.
    Timo Aartomaa
     
  2. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Edelliseen liittyen, markkinointia edes jäsenistölle, itse jäsenkerhon kautta "jäsen" ja itselle tuli yllätyksenä, että Vermossa oli lauantaina ilmeisesti Swap. Ohi ajoin Jeeppi-kerhon johtokunnankokoukseen Pitskuun ja opasteet oli kyllä, mutta enpä ole missään nähnyt mainontaa (ehkä Tapahtumat-osiossa on, mutta ei sitä kerkeä lukea, kun ei mitään tapahtumaa etsi, kotona on ihan tarpeeksi tapahtumaa). Miten sinne kukaan tulee tutustumaan tapahtumaan, jos ei sitä markkinoida, vai onko oikeasti tarkoitus, että kyseessä on vain myyjien kohtaaminen toistensa kanssa??
     
  3. TA/FCAartomaa

    TA/FCAartomaa 1st gear

    Keskustelin asiasta kevät Swapin aikaan. FHRA:n tiedotusta hoitava Lusperi Luoso ei pitänyt asiaa tarpeellisena. Tulee kuka tulee, kyllä kaikki tietää, että keväällä ja syksyllä on Swappi.
    Toinen vakava ongelma on 5 € sisäänpääsymaksu, kirpputorille, hei haloo vit.u. Miten saat perheet pikku päiväkäynnille?
     
  4. Jenkkiauto

    Jenkkiauto 1st gear

    Lähes kaikki FHRA- aiheinen info löytyy kootusti osoitteesta
    http://www.fhra.fi

    Esimerkkinä Swap-info 3.10.2015:
    http://www.fhra.fi/tapahtumat/fhra-swap/

    Keskustelupalsta FHRA:n jäsenille osoitteessa
    http://www.fhra.fi/keskustelu

    FHRA:n jäseneksi voi liittyä osoitteessa
    http://jasenet.fhra.fi/newmember

    FHRA:n tapahtumia yms. näkyy myös seuraavilla sivustoilla:
    FHRA Facebook https://www.facebook.com/fhrary
    FHRA Twitter https://twitter.com/FHRAry
    FHRA Instagram http://instagram.com/fhrary
    FHRA Vimeo https://vimeo.com/fhrary
    FHRA ry YouTube https://www.youtube.com/channel/UCiWd2E ... mpEpclLGwg
    FHRA Pinterest https://www.pinterest.com/fhrary/

    Edellämainittujen lisäksi FHRA informoi jäseniään ajoittain myös sähköpostitse.
     
  5. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ihan tarpeeksi sivuja jo nyt luettavaksi, ei vaan enään jaksa opetella uusia sivuja. Kyllä se tieto pitäis jotain muuta reittiä nykypäivänä tulla. Sähköposti ryhmäviestinä on ihan helppo toteuttaa... Kun joku vaan tekee sen.
     
  6. max

    max Double Gearhead

    Hei haloo,eikä tarvitse edes sanoa rumaa sanaa.Jos on tästä jenkkiauto touhusta kiinnostunut,niin kyllä tietoa ja infoa tapahtumista löytyy varmasti riittävästi täältä internetistä.Tottakai jos kotosalla tai naapurissa on pelkästään lankapuhelin käytössä,niin sitten voi jäädä jotain tapahtumia katveeseen.

    5 euroa törkeä hinta swapissa käyntiin?! No kävin itse lauantaina Vermon swapissa,ja tein kyllä tosi hyviä löytöjä ja halvalla(kiitos vaikkapa Vanhasen Pekalle),ja näin tuntui visiitti pelkältä voitolta.

    Ei kannata kiukutella kiukuttelemisen takia.
     
  7. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Swappi juu. Mitäänhän mä en mennyt sinne ostamaan, mutta äh...kaupanteoksihan se päivä sitten kääntyi kuitenkin kun laskeskelin säästäväni.

    Ja olisinhan minä toki säästänyt vielä paljon enemmänkin, mutta kun rahat loppu...
     
  8. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Tapahtumista löytyy myöskin ylläpitämäni goolgen kalenterista.

    Kaikkia siellä ei välttämättä ole, mutta niin paljon kun bongailen ja mulle ilmoitetaan niin mä niitä pistän ylös. Tuo on ainakin kahdella saitilla käytössä.
     
  9. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Tässä mennään nyt sivuraiteille keskustelussa alkuperäisen viestin tärkeimmän ajatuksen suhteen. Ei se ollut se ydinasia että maksaako sisäänpääsy swappiin vai ei. Tai että löytyykö netistä tietoa tapahtumista riittävästi vai ei.

    Vaan se mikä on FHRA/lajin julkisuuskuva ja tapa toimia mediassa.

    Ei tänä päivänä enää riitä että on tietoa passiivisesti esillä Facessa, Twitterissa jne. Vaan se, kuinka aktiivisesti sitä omaa asiaa tuodaan esille. Kuinka houkuttelevaksi laji tehdään.

    Jokun Motoparkin kisan informaatio kuin kuin neuvostoajalta. Mainostetaan kisaa ennakkoon..tulokset tulee muutaman päivän päästä viikolla sitten. HEI HALOO?? Ollaanko 2010-luvun digi aikakaudella vai telefaksien keksimistä vielä odottamassa... Minkälaisen kuvan tuo antaa suurelle yleisölle lajista? Ei tuolaisella toimintatavalla saada julkisuuskuvaa ainakaan mielenkiintoa herättäväksi. Esimerkiksi tällaiseen ydinongelmaan mielestäni avausviesti viittasi.
     
  10. TA/FCAartomaa

    TA/FCAartomaa 1st gear

    :eek: Kiitos hyvästä kommentistasi! Asioita, joita esitin, pitää tarkastella laajempana kokonaisuutena. Tilaisuudet, joihin viittasin ovat oivallisia paikkoja harrastuksen esittelemiselle. Itse kävin Vantaan cruisingissa ilmaisjakelulehden artikkelin vuoksi. Se oli ensimmäinen cruising, jonne läksin varta vasten. Edellisestä oli ehkä 30 vuotta. Keväällä -14 kävin ensimmäistä kertaa Vermon Swapissa ja näin onglmakohdat. Toisaalta tehtävä työ tulee olemaan helppo, koska huonommin sitä ei voi tehdä.
     
  11. jaketin

    jaketin Gearhead

    Itse kävin jenkeissä swapissa, parkkimaksu 10 $, sisäänpääsy 10$ + verot. Tiloista pitänee maksaa vuokraa.

    Fhran swappiin pääsi lapset ilmaiseksi.
     
  12. max

    max Double Gearhead

    Olen käynyt Californiassa Long Beachin "Hi-Performance Swapissa" sekä Pomonan Swapissa,ja erona Vermoon ne ovat tottakai isompia,kalliimpia ja ainakin Pomonassa oli kaljateltta.
    Mitähän sen Swapin sitten pitäisi oikein käsittää,että se ei olisi niin huono?
     
  13. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Ainakin kahvia ja makkaraa ;)

    En löytänyt niitä Vermosta, mutta oonkin maalta enkä välttämättä osannut etsiä oikeista paikoista.

    Hyvässä swapissa vois olla myös myyjiä vaikka kahden käden sormien verran. Mutta sehän on taas kiinni vain meistä itsestä.
     
  14. jaketin

    jaketin Gearhead

    Vermon edustaja oli unohtanut kertoa tiloissa toimivalle ravintolanpitäjälle swapista. Siksi ei ollut ravintola auki.
     
  15. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Myyjiäkin tulis enemmän, jos markkinoitaisiin paremmin, kun eihän ne tule, jos ei ne tiedä, että ko. tapahtumaa edes järjestetään...
     
  16. max

    max Double Gearhead

    Makkara ja kahvi ihan hyvä lisä,ja taitaa tulevassa Teivon swapissa olla näiden lisäksi virkistysjuomia.
    Varmaan siitäkin kiinni onko swappi itselle sosiaalinen tilaus,jonne tulla turisemaan tuttujen kanssa kahvin kera ,vai oletko etsimässä tarvittavia osia ja tekemässä hullunkauppoja.
    Ajattelin Teivoon ottaa termariin kahvia ja voileivät,ja saada jotain kaupaksi.
    Mut joo,en varmaan näe isompaa kuvaa,kun en ole FHRA:n touhuun suuremmin perehtynyt.
     
  17. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Ja se mikä varmaan verotti hieman tuota viime lauantaista oli se että Samaan aikaan isompi tapahtuma Lahdessa. Eiks noi swapit oo aiemmin olleet sunnuntaisin???
     
  18. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jaa, no minä en ollut Lahdessa!! Olisin voinut mennä swappiin ja sitten johtokunnan kokoukseen, mutta en tiennyt koko häppeningistä... Ja ihan turha tulla kertomaan että etsisit sen ajan. No en etsi, kun se mainonnan tarkoitus on että se löytää kohdehenkilöt!! Ja ei siellä olis mulla mitään ollut ostettavaa, mutta olisin mielellään maksanut sen vitosen ja moikkaillut tuttuja...
     
  19. *mape*

    *mape* 1st gear

    Voi tsiisus, noinko harmittaa ny yks swappi ?
    Kyllä tietoa löytyy pilvinpimein alan tapahtumista, jos niihin haluaa mennä ja osaa tän sivun muutenkin aukasta- nillitystä varten !
     
  20. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jaa, no jää sitten se vitonen seuraavallakin kerralla taskuun, pitäkööt swappinsa...
     

Kerro tästä muillekin!