FHRA ja tulevaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TA/FCAartomaa, 5.10.2015.

  1. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Positiivista välillä.

    Muutosta on tapahtunut ja mun mielestä johonkin suuntaan, positiivisempaan.
    Sen tietää varmaksi vasta kun on numerot näytetty, toivottavasti ne kerrotaan avoimemmin kuin aiempien toimesta.

    Fyyra on jalkautunut enemmän kadulle mikä on hyvä asia.
    Mitäs muuta?
     
  2. voittol

    voittol 2nd gear

    Niin tiivistän nyt vielä , kun ei tuo sana oikeen hallussa , niin seniori ikäiset rakentelija ukot nyt ehkä rahakkaampia kuin koskaan , eli niiltä löysä raha pois , sitten ne rahat voipi käydä kippaamassa vaikka venäjälle!
     
  3. C-barge

    C-barge Gearhead

    Tohon voi sanoo suoraan et venäläisii ei paljon finskien kolikot taida kiinnostaa, siel on resurssit ihan eri planeetalta.
     
  4. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Kyllähän tosta FHRA:n swapista todella huonosti mainosta oli, puskaradiosta
    itsekin kuulin.
    Olisihan tosta voinut ilmoittaa vaikkapa facen ryhmissä, ei maksa edes mitään.
    Edes Stadin Cruising sivulla ei ollut mainosta.

    Ihmetyttää muutenkin miksi kaikki nämä kolme swappia on buukattu melkein
    perä perää, kun kuitenkin moni joka harrastaa autoja, harrastaa myös prätkiä.
    Enkä yhtään ihmettele myyjien vähyyttä swapeissa, jos normi romupöytä paikasta
    saa maksaa tuollaisen hinnan. Saa euron kauppaa tehdä kovasti että saa edes pöytämaksun kasaan.
    En ole nytkään tulevasta Håkanin Swapista nähnyt yhtään mainosta.

    Nuorissa tämänkin harrastusalan tulevaisuus on eikä ukkoontuvissa äijissä,
    siihen pitäisi Fyyrankin panostaa jos mihin. Mutta ehkäpä jotkut harrastajat aikookin mennä ht kainalossa multiin tai krempsuun 8)
     
  5. C-barge

    C-barge Gearhead

    Kyl ainakin mä kuulun fyyran postituslistaan ja on tullut postit niin swapista kun muistakin tapahtumista. Veikkaan et yhteystiedot antamalla siihen pääsee kuka tahansa. Nettisivujen anti on kyl aika kehno jos sitä kautta koittaa ajantasalla pysyä. Samoin voi olla vaikee hahmottaa mikä on kenenkin järjestämä swappi tms., välttämäti ne ei fyyraan liity mitenkään tai löyhästi. Esimerkiks Håkanin swapin Suomenpään hoito on vissiin ollut Puten harteilla ja yksityistoimintaa, ja sattuneesta syystä Putte ei vissiin oo paljon järjestelyihin nyt osallistunut.
     
  6. galaxie347

    galaxie347 1st gear

    Håkanin swapista tais olla täällä juttua, mutta olisko putte poistanut ketjun kun en enään löydä sitä. Fhran swapista oli täällä kanssa ketju jota Luppe tais uppaillakkin satunnaisesti ja sitten Facebookissa näkyi tieto swapista myös. Eli onhan noista nyt ollut tietoa saatavilla jos kiinnostusta yhtään on ollut. Vaikee noita varmaan on mainostaa 0 budjetilla?
     
  7. Putte

    Putte 1st gear

    Em ole ketjua poistanut, mutta upannut huonosti. täytyykin heti kätdä uppaamassa, vaikka tällä kertaa olenkin järjestelyistä sivussa.
     
  8. galaxie347

    galaxie347 1st gear

    Enpä siis vaan löytänyt sitä :) mutta nythän sekin on taas näkyvillä.
     
  9. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Re: Drag Race Life - TV-Ohjelma

    Viime sivun katsojien puutteeseen vielä omat henkilökohtaset mielipiteet. En mistään tiiä, en ole koko lajia paria kisaa enempää seurannut paikan päältä ja telkkarista katson aina jos sellasta tulee siihen aikaan kun mulla sattuu olemaan TV auki.

    Mun mielestäni Drag Racingissa on pari ongelmaa. EKa on se, että miksei siellä näy japanilaista, eurooppalaista tai minkään muunmaalaista kalustoa kuin amerikkalaista? Onko todella niin että amerikkalaiset on ainuita jotka pärjää vai onko kyseessä joku sääntötekninen juttu ettei muilla voi ajaa? Esim. Autossa on pakko olla runko tai vastaavaa? Tämä on huonoa kun tietyn harrastajaryhmän autot rajataan aika selvästi valmistusmaan perusteella pois.

    Toinen on se, että luokkia on ihan törkeesti. Helpompaa on lähestyä vaikka formuloita missä yhdessä lähetyksessä ajetaan yhtä luokkaa, tai rallia missä sama asia. Kiihdytysautoilussa ajetaan miljoonaa eri luokkaa samassa TV lähetyksessä tai paikanpäällä. Tämä voi olla plussaa alan miehille mutta miinusta näin ulkopuoliselle, ja varmasti myös 100% sen aiheuttamaa ettei yksinkertasesti yhden luokan autoja ole koko päiväksi asti.

    Kolmas oma henkilökohtainen ongelmani on se, että noihin isompiin kisoihin ei viitsi mennä koska autot vaan kulkee liikaa. Autoa ei kerkeä katsomaan, ei kuuntelemaan tai mitään muutakaan. Se topfuelin aiheuttama tärinä ja meteli on yksittäisenä kokemuksena hieno mutta ei sitä kauaa jaksa. Myös järkevyys on yksi mikä mulla pistää hanttiin noissa tehoimmissa autoissa. Mun mielestäni ei ole hienoa että kone on joka lähdön jälkeen tuhannen paskana. Menenkin mieluummin kattomaan noita katuautojen kisoja missä on joku järkevyys mukana tossa hommassa, niitä kerkeää kattomaan ja kuuntelemaankin kun eivät kulje niin kovaa ja on hienoa että niillä voi ajaa myös kadulla. Myös kalusto on vaihtelevampaa, näkee myös japseja ja eurokippoja.

    Edit:
    Siirretty tämä ja tästä seuraavat viestit sopivamman otsikon alle televisio-ohjelman topikista.
    YP
     
  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Re: Drag Race Life - TV-Ohjelma

    Onhan formuloissa sekä ralleissakin monta eri luokkaa.
    Ne vaan eivät pysty ajamaan samana päivänä samaan aikaan.

    Katso kisoja niin ettet seuraa muita luokkia kuin yhtä kerrallaan, pitkään saa olla silmät kiinni.
    Äkkilähtökilpailu vaan on tuollaista että pariin päivään saa mahdutettua useamman luokan edustajat, kuten myös ralliin.
    Eikö rallissa jäiritse ännälläisten ajelu äffäläisten kanssa samalla radalla?

    Jos haluat pitkään seurata rauhallista kilpailua, voin keväällä tehdä parin dieselfarkun edesottamuksista videon, varmasti ehtii rouskutella popkornia ja ottamaan olutta ennen kuin kumpikaan on maalissa.
    Lajin luonteeseen kuuluu olla nopein, tai no voi siinä olla hitainkin jos haluaa.

    Ehkei se laji vain ole sulle sopivin? Peräkkäin pari tuntia ajavien formuloiden katselu on kuin kattois salkkareita, tuntuu kuin olis jo nähty tuokin jakso.
     
  11. peltsi

    peltsi Gearhead

    Re: Drag Race Life - TV-Ohjelma

    Kannatta mennä kisoihin paikan päälle niin voi todeta että japsi ja euroautoja on melkein puolet kalustosta.jos se on kiinnostuksen kriteeri.
    Ja tarkka kaveri huomaa että yli puolet kuskeista ajaa luokissa missä nopein ei voita.
     
  12. nikkezz

    nikkezz 1st gear

    Re: Drag Race Life - TV-Ohjelma

    Kyllä sieltä löytyy muitaki ku jenkkejä ja tänä vuonna ahdettujen streettien mestaruuden voitti toyota supra :odroll:
    https://youtu.be/skXEnqL1t_c
     
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Re: Drag Race Life - TV-Ohjelma

    En nyt totakaan tarkottanut. Mun mielestä niissä isoimmissa autoissa ei vaan ole kauheesti kattottavaa kun koko homma on parissa sekunnissa ohi.

    Formuloita ei jaksa katsoa, eikä oikeen ralliakaan. RAllissa olisi jotain, mutta kun toi mm- ralli on ihan paskaa nykysin. Joo o, autot on nopeempia mitä b-ryhmän tai niitä edeltäneet autot mutta ei kuulosta miltään, eikä ajo näytä miltään, joten ei siinä mitään kattottavaakaan ole.

    Mieluiten kyllä jos pitäisi jotain seurata, niin seuraisin kiihdytysajoa, en kyllä tällä hetkellä seuraa mitään lajia.

    Täytyy mennä tästä joskus, sillon kun viimeksi kävin ei paljoa muita kun amerikkalaisia näkynyt. Mua se ei haittaa, mutta toisi se vaihtelua.


    Nämä mun kokemukset siis ihan "tyhmänä" katsojana tehtyjä
     
  14. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Re: Drag Race Life - TV-Ohjelma

    Mielestäni -sdfsd- nimimerkin kommentti kannattaa lukea ajatuksella, miten ulkopuolinen näkee lajin. Eikä alkaa viisastelemaan ettei rallissakaan ole vaan yhtä luokkaa tai että on siellä japseja..tule vaikka katsomaan. Jos kommentoija(t) olisi lukeneet viestin tarkkaan, niin siitä kyllä kävi ilmi että viestin kirjoittaja oli käynyt Nitrokisoissa. Tuollainen itseriittoisa viisastelu antaa kuvan hyvin sisäpiirin toiminnasta -me tiedetään miten nämä jutut menee..-. Sitten ihmetellään kun katsomot ammottaa tyhjyttään Suomessa.

    Itse olen käynyt vapaalipun saatuani viimeksi pari-kolme vuotta sitten Nitrokisoissa. Sen jälkeen ei ole ollut vaikeutta "keksiä" parempaa tekemistä ko ajankohtaan.

    Tunnin verran kun siinä katselee niitä B&B moottorilla papattavia laitteita ja jotain ihme reaktioaika kilpailijoita jotka ajoivat 1/8 matkaa. Niin kyllä suoraan sanottuna aika tuli todella pitkäksi. Varikolla oli sitä ennen tullut vietettyä aikaa kohtuullinen määrä. Auto ja prätkä luokkien läpiajattaminen tuntui ainakin hitaalta. Kun lopulta oli TF luokka ajanut yhden kerran, niin olin aivan valmis lähtemään kotiin. 3-4h riitti ihan hyvin näkemään kaiken.

    Huom! Ylläkerrottu oli myös vain oma kokemukseni. Moni alan harrastaja näkee ja kokee varmaan eri lailla.
     
  15. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Re: Drag Race Life - TV-Ohjelma

    Tarkoitus ei ollut itseriittoisesti viisastella, sfsd:n kommentti siihen kuinka nopeimmat luokat ovat tylsiä kuulosti ja kuulostaa edelleenkin omituiselta.
    Itse kun "harrastan" juuri niitä nopeimpia luokkia tuntuu oudolta että se on tylsää jonkun mielestä, samalla kun hitaat luokat ovat mielenkiintoisia.

    No en ymmärrä häntä, joten kirjoitin hieman kärjistetyn kommentin hänelle.

    Ps. Nitroihin jengiä jaksaa onneksi vuodesta toiseen valua ja mielellämme tarjoamme heille nautintoa nähdä äärimmäisen nopeita ajosuorituksia.
    Jos se on jonkun mielestä turhauttavaa ja tylsää, laji ei varmaan siltä osin ole hänelle paras seurattava.
     
  16. Rolssi62

    Rolssi62 1st gear

    Re: Drag Race Life - TV-Ohjelma

    Dragrace lajina ei ole sieltä helpoimmasta päästa ymmärtää. Tämä vuosi oli kilpailijamääriltään pienin vuosikausiin. Myös katsojia oli vähiten EM-kisassa miesmuistiin, arvio paljon alle 10000. Hyvä keskustelu ja mietteet menevät hukkaan DRAG RACE LIFE - TV-OHJELMA otsikon alla.
     
  17. peltsi

    peltsi Gearhead

    Re: Drag Race Life - TV-Ohjelma

    Mullaki on hiukan ongelmia ymmärtää kummanki herran mielikuvia dragracingista. Jos kumpikin on käynyt nitroissa ja sm kisoissa niin ei pitäis olla kovin vaikee hahmottaa että kummat kiinnostaa kansaa enemmän, nopeat vai hitaat autot. Toisaalta jos näki vain pelkkiä jenkkejä niin ei varmaan seurannut kovinkaan terävänä kisoja.
    Toisaalta jos ei kiinnosta formulat ja ralliautot on liian hitaita niin aika paha on löytää sopivaa lajia seurattavaksi, ainakaan autojen nopeuslajeista.
    Ainahan siellä radan varressa roikkuu niitä joilla on naama norsunvitulla ja armoton rutina jos jollakin menee burnis yli 2 metrin.

    Mutta joo, onneks joku on nähnyt vaivaa tekemällä tämän hienon ohjelman ja ennen kaikkea valinnut hyvin ne ketä haastattelevat ja seuraavat.
    Hyviä teameja ja hyvä pössis äijillä vaikka välillä hommassa onki hiukan tekemisen tuskaa ku laitteet ei pysy nipussa.
     
  18. Zege

    Zege 3rd gear

    Re: Drag Race Life - TV-Ohjelma

    Tässä varmaan on sen monen satunnaisen kävijän yksi isoja haasteita. Siis lähinnä siitä näkökulmasta, että voi olla vähän hankala hahmottaa millä säännöillä mennään milloinkin. Menee se tapahtuman seuraaminen helposti sellaiseksi, että tosta ne nyt lähti ja tonne ne meni ja sitten jompikumpi niistä voitti jollain perusteella.

    Ehkä yksi niitä isoja haasteita millä pitää se katsojien mielenkiintoyllä ja sitä kautta saada ne tulemaan sinne paikanpäälle uudestaankin,
     
  19. Zege

    Zege 3rd gear

    Re: Drag Race Life - TV-Ohjelma

    Ehkä tuohon katsojamäärään tulee jotain tarkennusta syyskokouksessa, mutta tuo alle 10 000 katsojaa kuulostaa hieman erikoiselta. Puhutaanko nyt jostain tietystä päivästä. Ei kai nyt sentään koko session katsojamäärästä?

    Tai jos se on maksaneiden katsojien määrä, niin sitten alue vuotaa aikalailla.

    En minä siellä mitään laskentaa tehnyt, mutta jos Big Wheelsin kävijämäärä arvio oli 18 000 yhdeltä päivältä, niin noin silmämääräisesti arvioiden tuntuisi aika oudolta että EM kisoissa ei päästy eden 10 000. Olin siis molemissa paikalla.
     
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ratin takana on varmasti erilaista mitä näin puhtaan katsojan näkökulmasta kattottuna.

    Puhuin omista kokemuksistani, en kansan suulla.

    Ralliautot ei sinällään ole liian hitaita, ne on vaan tylsiä katsottavia nykyisin.

    Vähän sama kun menisi pendoliinoradan varteen. Kyllähän siinäkin nopeutta on, mutta ei siinä kyllä mitään kattomista ole.

    MUlla ei ole ollut naama norsunvitulla, olen mennyt tonne, nauttinut sen päivän ja lähtenyt kotiin.

    Joo tämä on vaikeasti lähestyttävä laji, eritoten se, juuri että menee helposti tohon mainitsemaasi "nyt noi lähtee ja toi toinen voitti jollain perusteella, koittaako ne nyt ajaa siihen sanomaansa aikaan vai mitäs tää nyt oli?"

    Josnyt verrataan siihen huippusuosittuun salkkarit-formuloihin niin se on paljon helpommin seurattavissa kun ne ajaa sitä rinkiä tunnin ja se kuka on ekana voittaa.

    Näkisin että tämä vaikea lähestyttävyys ja ehkä lyhkänen historia on yksi syy miksei lajista ole tullut isoa täälläpäin. Jääkiekosta ja jalkapallosta iso osa tietää jonkunverran sääntöjä, formuloistakin tiedetään aika paljon kuten myös rallista. Jos joltain menee kysymään kiihdytysajojen sääntöjä, ei kukaan tiiä oikeen mitään. Varmaan kaikilta tulee että "eka ne polttaa kumia ja sitten ne ajaa ja kattoo kuka on nopein". Myös luokkien nimistä ei kovin moni kerro oikeen mitään. Pro Stock...stock on vakio, olisko jotain vakioautoja, super gas...gas eli varmaan bensalla ajetaan vai olisiko superbensalla eli nitrolla?...Super Comp...ööööö???Pro modified...varmaan jotain paljon modattuja autoja...Top Methanol...bensana on varmaan metanoli




    Näin aihetta sivuten, mikä on se kappale mikä soi siinä tunnarissa mikä oli joskus 2000-luvun alussa siinä kiihdytysajojen TV-lähetyksessä?
     

Kerro tästä muillekin!