Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. Hai

    Hai Double Gearhead

    Hazetin "pirkka merkki" on Vigor.
    Otin TT-Toolsilta meille 700-sarjan varustellun vaunun vähän niinkun kokeeksi.
    http://www.vigor-equipment.de/de/produk ... dukt=V1483
    Tämä oli 1400€ esitellyllä sisällöllä

    Varustelusta on aina mielipiteitä, mutta onneks vaunussa on tilaa pari laatikkoa tehdä täydennyksiä.
    Pahimmat puutteet Vigorisa on, että: Pozidriv meisseleitä ei ole koko katalogissa, pihti valikoima on surkea. Mutta niinhän se aina on, että lajitelma on aina kompromissi.
     
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Työkalut voi myös valita tilanteen mukaan,vaikka itselläkin löytyy stahlwilleä hylsyinä ja momenttiavaimina niin kyllä bilteman 3/8 sarja on yks suosikki.toinen mitä käytän jatkuvasti pulttikoneella on ikh perus hylsysarja ja ei oo sellaista paikkaa ollu et ois tarvinnu erimerkkistä sarjaa. Mut Jos ei niin hyvin pysy avaimet käsissä kannattaa ostaa huippulaatuisia.
     
  3. mpg55

    mpg55 2nd gear

    En enää jaksa hankkia työkaluja kun Biltemasta ja joskus Motonetista. Aivan riittäviä harrasteluun ja takuut toimii jos hajoaa. Ammattilaiset on erikseen mutta tavan ruuvaajalle huippukamat on lähinnä elvistelyä... totta tietysti että hyvässä työkalussa ei ole raha hukassa. Akkuvehkeet sitten kylläkin kunnollista, Makitaa, Panasonicia muttei niissäkään ihan kalleimpia. Ei ne työkalut kuitenkaan vielä sitä hommaa tee...
     
  4. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    nyt mulla onkin juuri käynnissä pieni projekti noiden tiettyjen työkalujen vaihto parempiin. ettei sitten ehkä tartte enää "koskaan" ostaa uusia. alkaa vanhat vähän olemaan kadonneita, kuluneita, halpoja sekä takuut jo ummessa.

    pieni budjetti rajoittaa paljon projektin laajuutta, ja käytännön järki loppua.. kaikki välineet ei tarvi olla huippulaatua (etenkään ne joita tarvii vain harvoin). mutta pidän hyvänä ideana ostaa aina parasta mihin on sillä hetkellä varaa. ja mieluiten aina parempaa kuin aiempi.

    mutta kyllä sen eron vain huomaa kun hyvällä työkalulla kokeilee halvemman ja huonomman jälkeen.

    surkeimmat kiinanihmeet yritän poistaa käytöstä ja omistuksestani täysin.. siis jo ennenkuin ne hajoavat, tai oikeastaan hajottavat jotain (tekijää tai työkohdetta). ja siirtää nämä nykyiset ja vielä toimivat vanhemmat työkalut niiden tilalle ns.reservitehtäviin.

    tiettyihin operaatioihin ja paikkoihin on järkevämpää käyttää sitä halvempaa vaihtoehtoa jota ei tarvi sääliä eikä huolehtia. nimimerkillä: joen pohjaan tippunut kallis räikkä muuten vituttaa pitkään.

    ----
    ps. nikuzai: niinpä ;)
     
  5. BBC

    BBC Guest

    En ole koskaan ostanut työkalusarjoja, niissä liikaa semmosta mitä ei tarvi.
    - Tuumaset kiintoavaimet tuumaan saakka
    - milliset kiintoavaimet 30mm saakka
    - 3 jakoavainta
    - ruuvimeisselit, 2t erilaiset ristip. ja tasapäiset
    - pihtejä n. 15kpl (2 sivuleikkurit, 2 Seger, 2 siirtoleuka, 3kärkipihdit, tonget, kuorintapihdit, 2t lukkopihdit
    - 1/4" millinen räikkäsarja
    - 3/8" milli ja tuuma räikkäsarja
    - 1/2" milli ja tuuma räikkäsarja
    - milli ja tuuma kuusiokoloavain sarja
    - 3 vasaraa

    Ei tuohon paljon tarvi lisätä ja on ne mitä tarvii. Loput voi ostaa sitä mukaa kuin tarvetta ilmenee.

    Tuuma/milli kiintoavain sarjoja olen ostanut jenkeistä (18usd) ja toimivat hyvin autoihin tekemissäni työkalupakeissa. Toissatalvena ostin jenkeistä 85usd hintaisen Jengatappi/pakka setin ja aivan käsittämättömän hyvä laatuinen. On kaikki UNC:t ja UNF:t , hinta laatusuhde enemmän kuin kohdallaan.
     
  6. mustang66

    mustang66 2nd gear

    Töissä on ikh:n vaunu, aika lelut työkalut varsinkin meisselit ja tampit sekä vasarat. Kotona on neljä vaunua täynnä parempia työkaluja, ei yhtä merkkiä vaan useampia.
     
  7. unknown

    unknown 3rd gear

    Joo;
    Jos on vielä joku, joka ei tiedä, niin IKH -työkalut on yleisesti todella huonoja.
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ainiin ruuvareissa ei muuten kannata sitä kalleinta ammatti laatua harrastelijan ostaakkaan

    Nimim. en ees vääntäny kun poksahti ruuvari poikki, työnsin sen muovisen koripaneelin väliin ja meinasin kiertää
     
  9. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Niin näillä pärjää jo pitkään,ei nämä hankinnat laadukkaana ketään kaada. Tai sitten niiden huonojen kanssa pulata ja huomata että josko olisi heti hieman sijoittanut..
    Ps. mutterimopolla ei kannata ampua tavallisia hylsyjä ,oletko nähnyt miten räjähtää tavallinen hylsy?

    Ps. Ei tainnut merkkimeisselissä olla merkki sittenkään laadukas?!
     
  10. mustang66

    mustang66 2nd gear

    On tullut tiedostetulla riskillä ammuttua toistakymmentä vuotta tavallisia hylsyjä pulttikoneella, joitakin on haljennut mutta ei mitään vakavempaa. Ainoastaan 1" koneella joka laittaa 3500nm kiinni tulee käytettyä aina voimahylsyjä, 3/4" koneellakin tulee käytettyä normaalihylsyjä välillä, olennaista tässä on että oikea hylsy oikeaan paikkaan ja järki päässä. Eli jos on kovaa hakkaamista niin tietenkin kovempi hylsy siinä tapauksessa.
     
  11. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Ihan huoletta olen paukuttanut mopolla faijan 1970-luvulla ostamia Hazet-hylsyjä. 17 millisessä on särö, kun se vaihtui yhdellä työmaalla korjaamon romukopasta dyykattuun hylkiöön. Sitäkin olen paukuttanut 1/2 tuuman Bahco-mopolla, eikä vaan halkea kokonaan. :eek: Ainoa hylsy minkä minkä olen saanut rikki on 13 mm:n halpis-voimahylsy. Ei sekään haljennut vaan kului pyöreäksi.
     
  12. DX

    DX Double Gearhead

    vuosikaudet olen ampunut puolen tuuman mopolla sakemannin väsäämiä tulppahylsyjä, esmes. 21 mm ahkerassa käytössä rengashommissa, halvat voimahylsyt eivät edes mahdu moniin köykämiinivanteisiin,
    vasta yhden olen halkaissut
     
  13. unknown

    unknown 3rd gear

    Mihin te käytätte noita pulttipyssyjä?
    Eikös se mene vähän niin, että jos ei laita pulttipyssyllä kiinni, ei sitä myöskään tarvitse käyttää avatessa?

    Kerran parissa vuodessa ehkä tulee eteen, jokin vapaastipyörivä kohta, kuten vaikka ilmastoinnin kompressori kytkin, missä pulttimopo on ihan kätevä, mutta muuten olen todennut hyödyttömiksi.
     
  14. urho3

    urho3 Gearhead

    Ei mulla oo aikaa vehata käsin ja paljo on paikkoja et ei käsin aukii. Just purin uudesta crossipyörästä keulan niin ei ietiäkään ilman pulttikonetta. Tietysti jos haluaa kaiken nysvätä niin sitten käsin.
    tulpat vaihoin päivällä autoon kun siinä on tosi pitkät kierteet ni akku piltti mopolla auki ja kiinni. Ostakaa kunnolliset vehkeet ni voi mieli muuttua.
     
  15. Substitute

    Substitute Gearhead

    Kannattaa kokeilla myös pulttikonetta jos on tuollainen asenne. Itse käytän lähes aina kun on enemmän pultteja tai muttereita kierrettävänä, esimerkiksi öljypohjissa ja etenkin silloin jos epäilyttää jumittuneiden pulttien/muttereiden aukeaminen. Pulttikoneen iskutoiminto aluksi pienellä teholla voi auttaa aukeamiseen ilman että pultti katkeaa.
     
  16. DX

    DX Double Gearhead

    ^juu, jos ja kun on tarve saada aikaseksi töissäkin, niin ei kauheesti tee vapaa-ajallakaan mieli "nysvätä" kun paineilmamopoa, -räikkää yms. "turhakettakin" on keksitty,
    miksipäs nuita ei sitten harrastaessakin hyödyntäisi kun ei ne nykypäivänä oo edes hinnankiroissa jotta tarttis ylilyövästi säästellä.

    toki räikällä ja kiintoavainsatsillakin pärjää ihan mainiosti, ei se mullekaan koskaan ole ollut mikään ongelma, mutta yrittäjänä pitää koittaa hankkia kilpailuetuakin, muutenhan se olis sama vaikka jakarilla nylkyttäisi.
     
  17. OpaS

    OpaS Gearhead

    Joopa joo, me ollaan vaan olevinaan harrastajia mutta salaa tehdään vähän töitäkin. Mutterimopo paljastaa...
     
  18. valpas

    valpas Gearhead

    Lähihalliin murtauduttiin päivällä viikkoja sitten, kun ketään ei ollut paikalla, ja vietiin tavaraa. Oli hyvät hälyttimet, ja valvontakamerakuvat. Ulkomaalaistaustaisia, eikä ole saatu kiinni, ainakaan vielä. Tuskin saadaankaan......
    Pari viikkoa sitten vietiin kaikki irtonainen rautaromu naapurista. Tietenkin ilman lupaa.
    Ei noille mitään voi, jos hoksaavat paikan.
     
  19. BBC

    BBC Guest

    Listalta jäi puuttumaan kahdet putkipihdit, pienet ja isot. Iso n. 50cm jakoavain, rekyylivasara.

    Itsellä on BACHO kamat. jonkin verran enemmän kuin listallani, mutta esim. piippuavaimia en ole oppinut käyttämään ja toinen jota ei tule käytettyä kiintoavaimina on räikkäkiintolenkit. Lyöntimeisseliä, jne tulee käytettyä harvoin. Meisselit pitää olla hyvät, samoin kiintoavaimet. Joskus ostin Snap On setin jenkeissä swapista. Tuumaiset 1/4 - 11/16 koot ja vaikka on pirun laadukas niin ovat väärässä kulmassa (lenkkipää), liian pitkiä ja liian painavia. Myöskään varren Pyöristys ei istu käteen.

    Olen joskus 30v sitten ostanut Japsi paineilma jäikkävääntimen ja sitä tulee joskus käytettyä jos purkaa konetta, ajaa kansipultteja kiinni tms. mutta ei tulisi mieleenkään panna rahaa pulttipyssyyn, kun nuo renkaat saa muutamassa minuutissa irti ilmankin ja uudet alle.

    kunnon ulosvetäjäsarja on ollut tarpeen, tosin aika harvoin. pari vuotta sitten ostin +200e jarruputkityökalusetin, aivan ehdoton.

    Aina kalliimpaa settiä, ehtottomasti. 30v sitten ostamani Black&Decker pikkurälläkkä yritti antautua tällä viikolla, sen sain korjattua. Samaan aikaan 15v ostamani Dewalt pikkurälläkkä vaati huoltoa. hiilet ensin ja pari päivää myöhemmin laakerit. jo yli 20v ollut Fein 1200w pikkurälläkkä toimii kuin tauti, toki on vähän turhan raskas ja rouvitekoinen. Olisiko jollain 20-50euron paskarälläköillä nuo määrät ajanut mitä näillä on ajettu? tuskin.

    Köyhällä ei ole vara ostaa halpaa ja toiseksi kyllä niillä halvoilla tekee ne tarvittavat hommat jos niitä vähän tarvii. Itse käytän joka päivä (paitsi su) vähintään 4-5h työkalujani, välillä paljon enemmänkin.
     
  20. solar4

    solar4 2nd gear

    Tuossa kun mutterimopoista puhetta oli, ostin tuollaisen ja ihastuin: http://www.tooloutlet.fi/fi/Tuotteet/Pa ... +7732/3962

    Tähän joku tottakai ensimmäisenä kommentoi miten toi on kiinassa tehty ja esim IR:n QtiMAXit on parempia. Joo, on, mutta hintaa tuplasti ja kokoa enemmän. Toi on niin söpön kokoinen ja kevyt että sitä on ilo käyttää.

    Ei toi kaikkein tehokkain ole, mutta voimaa on silti kivasti vaikka mulla kone on 15 metrin letkun päässä ja paineet säädetty alle 7 bariin. Jos alle parin sadan pyssyä on etsimässä niin kehtaan suositella.
     

Kerro tästä muillekin!