suomi touring club, road-service merkki?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Ii, 23.12.2015.

  1. Ii

    Ii 1st gear

    En tiedä mistä löytäisin tietoa tuollaisesta hopea/sininen kehys leijonan pää merkistä, pistin kyselyn tänne jos joku teistä tietäisi merkistä jotain. Merkin on saanut isäni joskus -60 -70 luvulla kun oli pysähtynyt auttamaan
    jotakin pulaan auton kanssa jäänyttä. En ole löytänyt samanlaisesta kuvaakaan kooklella, vastaavan lainen mutta mustalla kehyksellä ja hieman eri tekstillä oli jossain ulkomaan sivustolla myynnissä.
    Olisi mukava tietää missä tuollaiset merkit on jaettu ja kenelle, millä perusteela sellaisen sai vai oliko se yleisessä myynnissä?
     
  2. spinout

    spinout Gearhead

    En tiedä muuta kuin, että kyseessä on Yleisen Autoliiton (YAL) merkki, jonka sai vain tiepalvelumiehet. YAL oli Suomi Touring Club.

    YAL oli toiminnassa vuodesta 1927 vuoden 1965 loppuun, jolloin se yhdistyi Maaseudun Autoliiton (MAL) kanssa Suomen Autoliitoksi (SAL). SAL yhdistyi 1972 alusta Suomen Autoklubin (AK) kanssa nykyiseksi Autoliitoksi (AL).
     
  3. Ii

    Ii 1st gear

    Kiitoksia vastauksesta. Eli pitäisi näillä näkymin samanlaisia merkkejä olla siis enemmänkin, taitaa olla kirjahyllyssä tai museossa olevissa autoissa kun en ole nähnyt moisia. Omani tulee näkymään liikenteessä, kun joskus on merkin arvoinen auto.
     

Kerro tästä muillekin!