Ilmalämpöpumppu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Deltapete, 2.11.2011.

  1. rakkari

    rakkari 3rd gear

    toshiba daiseikai pelaa kelillä kuin kelillä,, puhaltaa yhtä lämmintä vaikka olis yli 30astetta pakkasta.. hankinta hinta oli kyllä viitisen vuotta sitten suolanen 2500e asennettuna mutta sanoin myyjälle että haluan kunnon koneen enkä mitään pilipali pöhöttimiä mitkä hyytyy kunnon pakkasella,, eikä ole tarvinnut katua ostosta..:)
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Kohta tulee kymmenen vuotta täyteen oman Daiseikain (arctic) kanssa ja ei ole kertaakaan hyytynyt. 28 ollut maksimissaan pakkasta ja lämmintä tuli silloinkin (joskaan hyötysuhde ei enää liene järkevä sitä pyörittää). Ainut miinus vehkeessä on ollut korkanneet sisäyksikön laakerit tuossa viitisen vuotta takaperin. No huomenna se varmaan poksahtaa koko härveli kun alkaa kehumaan :D
     
  3. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Kertokaapa viisaammat tyhmälle miten tuo ns ylläpitolämpö (8/10 ast) ilpissä toimii verrattuna normaaliin lämmitykseen? Ulkoyksikköhän pyörii tasaisesti sulattelematta ja sisäyksikkö toimii jatkuvasti kovalla puhalluksella. Mulla tallin lämmittäjänä Panasonicin peruspumppu missä tuo toiminto. Kuinka paljon se haukkaa energiaa verrattuna normaaliin? Ts kannattaako kohtuupakkasella kun pumppu vielä tuottaa lämpöä pitää mieluummin normilämmityksellä 16 ast vai ylläpidolla 10?
     
  4. valpas

    valpas Gearhead

    Kyllä se ulkoyksikkö sillä ylläpitolämpötilallakin sulattelee. Sulatusteho taitaa olla vähän huonompi (eli halvemmissa tahtoo tulla niitä jääpuikkoja metallikuoriosien lähelle), koska sisällä on matala lämpötila. Iso jääpaakku on jo ulkoyksikön alla tältäkin talvelta.
    Sillä sulatustoiminnolla se ottaa sisältä sen lämmön, joka kannattaa ottaa itse huomioon sitä lämmityskykyä pakkasella arvioitaessa.
    Sitten on se pohjan lämmitysvastus (hukkaa energiaa), joka pitää pohjan lämpösenä, että se sulatusvesi ei jäädy siihen (auttais, kun ei sitä pohjapeltiä olis.....).

    Itsellä on kokemusta kolmesta Ultin laitteeesta. Kaks pelaa, kuten olen kuvitellutkin, mutta yhden asennuksessa meni jotain pieleen.
    900 euroa ovat kaikki kolme tulleet yhteensä maksamaan (eli niitä halvimpia tarjouslaitteita).

    Vertailin hallissani olevaa ILPU:a (Ultin 12:nen), ja 5 kW:n puhallinta puolella teholla. Hallissa oli lämmintä 5 astetta. Ulkolämpö noin -13 astetta:
    Ilpu tuuppas 20 asteen ilmaa (poistoritilän lämpötila) suht min. virtauksella. Ottoteho noin 1,5 kW. (kyllä se ilmaa lämmittää 5--->20 asteeseen).
    Puhallin tuuppas 65 asteista varmaan 5 kertaisella virtauksella. Termostaatti katkoi varmaan puolet ajasta. Ottoteho max. noin 2,5 kW.

    Halli lämpiää noin 1kW/h kuluilla.

    Jätin vain puhaltimen pelaamaan 6 Asteelle, ja sammutin ILPU:n, nyt pakkasten ajaksi.

    Pitää sitten vielä vertailla kulutuslukemia.
     
  5. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Mikäli se on invertteri Pana,kannattaa kovalla pakkasella olla reippaasti pyyntiä että kompressori käy "täysillä". Ylläpidoilla saattaa yllättäen jäätyäkin kun käy osateholla, ja lämpö tallista ei riitä sulatukseen.

    Panassa Nordic mallisessa ei yleensä ole kotelossa lämmitysvastuksia; isot vedenpoistoaukot pysyvät sulina ilmankin. kompressorilla sen sijaan on.
     
  6. 3964

    3964 3rd gear

    2007 vuodesta on Mitsubishi hurissut -25 jälkeen alkaa hyytymään lämmön tuotto mutta jotain se tuottaa vielä -30.ssä
    Huoleton peli sisäyksikön suodattimet puhdistaa sillon tällöin.
    Saa kesällä kylmää ja talvella lämmintä,voin suositella.
     
  7. rb

    rb Double Gearhead

    ##¤¤##¤# 2500:- kahdeksan kilowatin mitsu seinälle ripustettuna!!!

    Mut en nyt taida itse sitä alkaa dusaamaan, koska jos takuuaikana tulee ongelmia niin luulisin, että nykyään ne on kiinnostuneita asentajan kuitista.
     
  8. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Toshiba daiseikai ras10-nd täällä, ollut n. 10 vuotta, ei oo muuta tehty kuin napista päälle syksyllä ja keväällä pois ja helteillä viilennykselle tarpeen mukaan. Suodattimia putsailtu kun muistettu. Käy ja kukkuu ja lämpöä lykkää vielä 27-asteen kelillä. Ostan samanmoisen tulevaan 70m2 talliin. Kaveri osti samaan aikaan Daikinin Ururu Saharan, ei ainuttakaan vikaa siinäkään.
     
  9. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Meillä taitaa olla tuo sama talossa muuten mut 35 malli. Kävin tallissa ja katsoin honkkarin energia mittaria joka on onnline pumpussa kiinni. 190 tuntia ja 100kw ylläpidolla +10 ja josta ensimmäiset 24 tuntia 20kw lämmityksellä +17. Laitoin ylläpidolle kun pumppu kävi koko ajan sen ensimmäiset 24 tuntia.

    En kyllä ole tyytyväinen tuohon onnlinen pumppuun. Puhallus täysillä niin 2-3 metrin päähän vaan tuntee puhalluksen ja taitaa nyt -10 pakkasilla sulatella itseään vähän väliä ja talli siis 35m2. Talli rakennettu joskus 2010.

    Mitsussa taas ei ole mielestäni mitään vikaa ollut ikinä. En kyllä paljon seurailekaan sitä. Ulkoyksikkö hiljainen ja sisäyksikön olen pitänyt automaatti puhalluksella enkä ole huomannut että sulattelisi itseään. Ei ainakaan ole jäätä ulkoyksikön alla toisin kun onnlinessä.

    Nytkin onnlinessä 50mm jää rengas kiertää puolelta toiselle. :oops:
     
  10. paja1

    paja1 Double Gearhead

    mulla talossa kans toi mitsun fd35 ja se on kyllä ollu hämmästyttävän hyvä. ei sammuile eikä sulattele,mistään hyötysuhteista mitää tiiä,mut lämmintä sieltä tulee ja siihen hommaan sen olen ostanutkin :rotfl: osassa taloa on lattialämmitys joka tietysti antaa jelppiä tolle pumpulle. täytyy olla siihen tyytyväinen kun kuuntelee minkälaisia ongelmia muilla on ollu noidenkanssa.
     
  11. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    ^ No meillä ei ole lattia lämmöt päällä kun pesutiloissa ja tossa kun tuli -27 pakkaset niin laittelin parista huoneesta lämmöt niihin. Tosin termarit on tosi pienellä ja haistelee vaan laatan lämpöä.

    Tosin takkaakin lämmitetään. Kämpän koko 135m2 yhdessä tasossa ja rakennettu 2006.
     
  12. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Asensin Onnisen Midea 12 E Premier -ilpin siinä lapsellisessa uskossa että
    sillä voisi lämmittää mummonmökkiä...mitä sitä tyhjää !
    Täysin kelvoton tai sitten siinä on tekovika. Ulospuhalluslämpö on
    vaivaiset 26 astetta imuilman ollessa 13 astetta. Ulkolämpö -13.
    Kylmämies mittasi paineet : Kompura pukkasi 17 bar lämmityksellä,
    ja kun sen pakotti jäähdytykselle, niin imupaine oli 4 bar.
    Laite otti virtaa 4 amp, kulutusmittari näytti noin 800-900 W kuormaa.
    Onko kellään ajatuksia missä vika ? Pitänee laittaa reklamaatiota meneen Onniselle....
    ps, ulospuhalluslämpötila on samaa 26 asteen luokkaa -24 kelilläkin :eek:
     
  13. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Eikös Ultimaten pumput olleet myös Mideoita? Siitä voi päätellä "vian"...

    Laatu vaihtelee ja enempi suunniteltu lämpöisiin oloihin ilmastointilaitteeksi.
     
  14. valpas

    valpas Gearhead

    Näyttää noissa Mitsuissa olevan se sulanapitovastus 130W.
    Sulatustoiminto kestää ohjekirjan mukaan 10min!
    Onko vastus päällä kokoajan kylmillä ilmoilla, vai vain sulatuksen aikana?
    Sulatus noissa kaikissa ILPUI:ssa on, muuten ne ei toimi (silloin kun ilmasta otetaan energiaa).
    Mitsu on satsannut sulatukseen, joka tekee sen, että ei tarvitse jääpuikkoja sulatella. Verkosta, tai sisäilmasta tuo sulatustehokin pitää ottaa.
    Lueskelin, että siellä on lisäksi joku 50W:n lämmitys kompressorilla, joka varmaankin liittyy siihen, että pelaa pakkasillakin.

    Itsellä Ultin 12:nen (350 euron laite) pystyi eilen nostamaan hallin (82,5m2, 4m korkea) lämpötilan 5--->8 Asteeseen 5 tunnin aikana, ulkolämpötilan ollessa noin 13 astetta. Ei hassummin.....
    Oli muita laitteita toiminnassa, niin sähkönkulutuksesta en varmuutta tiedä, mutta uskoisin, että ehkä se sen 1,5kW otti koko ajan. 11kwh meni sähköä päivän aikana. Ei toimintaongelmia. Sammutin tuon yöksi.
    Katson, mitä puhallin on saanut yön aikana sähköllä aikaiseksi?

    Nyt näin eläkeläisenä pitää alkaa kulujakin katsomaan, että mihin ne vähät rahat kannattaa tuupata. Aikaa tarkkailuun on..... :D
     
  15. impala-63

    impala-63 Double Gearhead


    En ole mittaillut puhallus tai imulämpöjä, mutta tuntuu se onnline käy koko ajan jo -13 pakkasilla. Jos ei lämmitä niin se sulattelee. Mulla ottaa n. 950-1150 W kun käy ja n. 500W kun sulattelee ja on siis se pienempi onnline oliko 9. Ostettu joku 4 vuotta sitten mutta vasta pari talvea ollut käytössä.

    Ei kyllä voi sanoa olevansa tyytyväinen. Onnlinen puhallus 5/5 on heikompi kun mitsun 2/4.
     
  16. flw-65

    flw-65 3rd gear

    http://www.onninen.com/SiteCollectionDo ... 9-2014.pdf

    Tuossa Midean mainoksessa sanotaan että ylittää odotuksesi... :eek:
    Ei valehtele mainos ollenkaan, ylitti kyllä täydellisesti :mad:
    En voi uskoa että on niin surkea ettei 26 astetta kuumempaa
    puhaltasi, sehän on kylmempi kuin lehmän henkäys :poff:
     
  17. three hundred

    three hundred Gearhead

    Daikin idässä myydyin merkki ja itellä kaks kpl. Toinen 12v. vanha ja näillä pakkasilla toimii hyvin... En voi kun suositella!!!
     
  18. valpas

    valpas Gearhead

    Olen nyt vähän vertaillut 5kW:n puhallinta (puoliteholla) / Ultin 12:sta.
    2.1-7.1.2016 meni sähköä Ultilla 62kWh/69h. siinä on muutakin sähkönkulua (hitsailuja, ja rälläköintiä). Ei paha. -30 Astetta oli sitten pakkasta, ja pysäytin Ultin.
    Puhaltimella 7.1-14.1.2016, 248kWh/166h. Pakkasta oli suunnilleen vastaavasti, kuin ed. osiossa.
    Kovin suurta eroa ei loppujen lopuksi ole, mutta alle 15 asteen ulkolämpötilassa kannattas Ultia käyttää.
    14.1 Lämmitin Ultilla 11kWh/5,5h, ja hallin lämpö nousi 1,9 astetta. Ulkona oli -12 astetta.
    14-15.1 puhaltimella 24kWh/18h, ja hallin lämpö laski 0,9 astetta. Ulkona oli -12 astetta.
    15.1 Lämmitin Ultilla 11kWh/6,5h, ja hallin lämpö nousi 1,7 astetta. Ulkona noin -9 astetta.
    Noilla tiedoilla näyttäs Ulti vielä päihittävän tuon puhaltimen -15 asteen pakkasille asti.
    Näillä keleillä 2-15.1.2016 kulutus 378kwh/311h, elikkä 3,50 euroa/vuorokausi, ja 105 euroa/kk. Saa kumminkin hallin jonkin verran lämpösen puolelle. Minun rahapussille riittää noin 8 astetta.
    Nyt on Ulti pöhöttämässä ylläpidolla. selviää mitä vie tasalämmöllä.
    Kohtahan alkaa aurinko paistamaan seinälle (nytkin jo paistoi hetken aikaa), ja talvi on silloin ohi. :D
     
  19. linc-77

    linc-77 Gearhead

    Mulla kans autotallissa tommonen Onnellinen... Nyt pakkasilla ulkoyksikkö aivan umpijäässä. Ei tuo kallis ollut, vaan eipä se pakkasella toimi. En suosittele
     
  20. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Olisit vielä valpas laittanut kw/h tiedon niin olisi helpompi saada ero selvälle.
    Nyt joutuu itse laskemaan :poff: :D
    Onhan tossa ultimalle etua vielä -30 pakkasessa n. 600w/tunti, ei huono. Tämä siis tuossa ensimmäisessä jaksossa. Ultima n. 900w/h ja puhallin 1500w/h. Oliko minkälainen pyynti lämpö?

    Mulla vie toi epä Onninen n.900w tunnissa +17 pyynnillä ja 35m2 sisäkorkeus n.2.6m. Taitaa olla ihan sama kulutus -10 jälkeen jo. :oops:
     

Kerro tästä muillekin!