Aavikon autokunkut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja f34, 12.1.2016.

  1. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tollanen olis ihan hieno ohjelma, vielä jos toteutettaisiin dokumentti-tyylillä ja käytäisiin tekniikkaa vähän syvällisemmin läpi mihin mikäkin nokan aste arvo vaikuttaa, miten kaasaria säädetään, miksi perä shimmataan... eikä tolla jenkkitoistolla mistä esimerkiksi tää huutokauppakeisari on hyvä esimerkki: Tinkimistilanteessa keisari sanoo että "voisin noista 50 euroa maksaa" sen jälkeen tulee keisari ruutuun ja sanoo "sanoin sille että voisin siittä 50 euroa maksaa" tän jälkeen kuvataan taas kauppatilannetta ja myyjä sanoo "jaa että 50 euroa, voitaisiin siittä sitten kaupat tehdä" sitten taas keisari tulee ruutuun ja sanoo "tehtiin siittä sitten 50 euron kauppa".
     
  2. max

    max Double Gearhead

    Tähän askeisiin ajatelmaan lisäten kirsikka kakun päälle;Nova lopulta stripille,ja kuinka se säädetään kulkemaan parhaalla mahdollisella tavalla.Raha se varmaan on joka tällaisen torppaa.
    Vois olla moinen ohjelmasarja myös ulkomaille kaupattavissa.
     
  3. coolcarshq

    coolcarshq 2nd gear

    galaxien uudeksi koneeksi mainitttiin 351M, jotain hölinää oli nelisatasesta tai jostain struokkauksesta tms, peitty johonkin tosi tärkeeseen muuhun mölinään....tosi että ei olis pakko kattoo mutta aihes kuitnkin kiinnostaa..käsikirjoituttuahan toi kaikki on.
     
  4. qaw

    qaw 2nd gear

    Olen nyt pari ekaa jaksoa koittanut katsoa ja ne on kyllä ihan pelkkää vouhotusta. Mieluummin katsoo vaikka rods n wheelsiäkin, vaikka se melko perseestä onkin. Fast n loud ja wheeler dealers on jo ihan omassa luokassaan kun tähän vertaa. Eihän tässä juuri ees näy autoja. Paraneeko vielä myöhemmissä jaksoissa?
     
  5. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Voishan tommosta omaa sarjaa tehdä ihan rakkaudesta aiheeseen, kun olisi sitä aikaa. Ei mitään tuotantoyhtiöitä, vähän editointia ja juutuubiin.
    Jo 15 vuotta sitten tuli sellaisesta haaveiltua, ihan arkista autonkorjausta hiukan vinksahtaneella asenteella, ei mitään häröilyä pelkän häröilyn takia.

    Nyttenkin kun tulee päätoimitettua kerholehteä, niin aina on kamera verstaalla ja joka korjaus dokumentoidaan valokuvin mahdollista käyttöä varten.

    Noissa näin teet sen -youtubedokkareissa on kanssa melkoisesti parantamisen varaa. Kuvataan välistä varpaita ja kattoa, puhutaan mumisten ja missataan kaikki oleelliset kohdat.

    Itellä ei vaan oo ketään kaveria kuvaamaan, kun yksinään näitä tekee. Mutta pointti että tartteeko sen olla niin täydellistä, pokkarillakin saa ihan kohtalaista videokuvaa.

    Sen verta on vaan kunnianhimoa, että jos tollaista tekisi niin siinä pitäisi olla jotain jatkuvuutta, ettei homma lopu parin jakson jälkeen.
     
  6. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Ajattelin ihan samaa, ei siinä pitkään menny että joku piti erottaa :rotfl: Ja taas vouhotettiin siitä ettei tule voittoa, alkaa jo toistamaan itseään nää ohjelmat.
     
  7. ata

    ata Gearhead

    History-kanavalta osui silmään digiboksin ohjelmataulukossa ohjelma nimeltä "Pitbull and Leepu" ja pitihän se tallentaa.

    Nyt tuota juuri katselen... ja niinkuin nimestä epäilin, vanha "tuttu" Leepu on nyt siis mennyt Amerikkaan ja customoi jenkkiautoja, tuossa jaksossa tekevät 2-koppaista Camaroa... Leepun tyylillä... vielä en ole katsonut jaksoa loppuun asti, mutta mekatsut ainakin ovat aika yllättyneitä Leepun tyylistä... Onneksi noita Leepuja on kuitenkin vain yksi, vaikka tämä lienee jo ainakin kolmas sarja jossa hän seikkailee, ensin oli kotimaassaan Bangladeshissä, seuraava sarja oli Englannssa ja nyt siis Amerikassa...
     
  8. Ville.

    Ville. 2nd gear

    Jos ei oo merkkifanaattinen ja suomalainen tallipelleily kiinnostaa niin bamses turbounderpants youtubesta on ollu ihan viihdyttävää katsottavaa
     
  9. palontie

    palontie Double Gearhead

    Aavikon autorunkut.
     
  10. ata

    ata Gearhead

    [​IMG]

    Tämmöisen ne siitä tekivät sitten... tekniikaksi laittoivat LS2:n ja T56:n.
     
  11. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    asia joka jäi myös mieleen tosta galaxie jutusta.. heillä kun on tämä kauheen iso ja mahtava romula. ei sitten sieltä löytynyt yhtään toimivaa konetta jonka olisi voinut siihen autoon asentaa. ei.. piti käydä joltain tutulta ostamassa kolaroitu ranchero jonka kone ja vaihteisto on kai ehkä mahdollisesti rempattu juuri (amerikan joen remppa on kovin usein vain uudelleen maalattu kone). ja se että he sanoo autoa "restored" eli restauroiduksi. lähempänä olisi kai kuitenkin "fixed up" termi tai vaikka vähän jopa "hot rodded".

    kaveri mainitti muuten jotain niistä pakoputkista että niitä oli kahdenlaiset siinä "valmiissa" autossa.. sivuputket ja taakse tulevat putket.. eri kuvapätkissä erilaiset. (harmi kun poistin jakson jo etten voi asiaa tarkistaa itse)

    ........

    voileepunleepu. mä niin luulin että se olisi jo lopettanut. hahah googlasin sen 81 camaron jonka teki. ei ihan niin hirveä kötöstys kuin pelkäsin mutta ei se kyllä mikään kauheen kauniskaan ole.

    ........

    ja joo kaunis haavehan se olisi että joku tekisi auto ohjelmaa asiapohjalta ja huolella harkiten. alusta loppuun koko homma. ammattilaiset tekee ja näyttää. ja vaikka amatööritkin myös. opettaen ja näyttäen sekä selittäen kohta kohdalta asiat miksi mitäkin päätettiin tehdä ja miten se vaikuttaa lopputulokseen. kannatan tälläisen tekemistä. jos vaikka sen saisi jotenkin patentoituakin sen idean ja sitten myytyä jenkkikanavillekin. isot provikat kun tekisivät samalla idealla sielläkin päässä kunnon ohjelmia.

    mutta kun aina jossain vaiheessa tuntuu eteen tulevan raha (joko sen puute tai sen tarjoaminen) ja silloin tulee eteen joku tuottaja joka haluaa vääntää idean "sopivammaksi" televisioon. myyvämmäksi ja jännemmäksi. (joku ns madventures pysyi oudon lahjomattoman tuntuisena kai vain siksi että he saivat ihan itse koheltaa ja tehdä mitä halusivat ilman mainostajien budjetti painostusta)

    itsekin yritin ehdottaa aikoinaan kauan sitten eräille opetus hommissa oleville että mitä jos yhdistäisivät voimansa.. toinen tuottaisi autoja tai muita koneita projekteiksi ja mekaanikkoja ja suunnittelijan alkuja kameran eteen tekemään opetusvideoita.. ja toisen opettajan oppilaat saisivat harjoitella elokuvan tai sarjan kuvaamista ja tekoa.. alusta loppuun. ja varmasti löytyisi projekteja tai päättötöitään hakevia rakennuspuolenkin tyyppejä jokka voisivat innostua tekemään lavasteita. sähköpuolelta virran vetäjiä ja atk puolelta räjäytyskuvia, animaatioita sekä grafiikoita tekeviäkin löytyisi ihan yhden koulun sisältä. jokainen osallistuva oppilais voisi tehdä harjotustöitään siellä koululla parin lukukauden ajan näiden projektien keskellä ja sitten seuraavat vuosikurssit jatkaisivat eri projekteissa. kaikki tuotokset olisi dvd/vhs nauhoina (niinpä siitä on jo aikaa) ostettavissa ja voitot siirtyisivät projektirahastoon. (ja tälläisille projekteille olisi kai helposti haettavissa rahoitustakin). osallistuvilla oppilailla olisi tarjolla paljon sopivia oppilastöitä, päätöstöitä ja käytännön kokemustakin.

    ---------
    tuli mieleen että silloin kun JIM kanava oli uusi, silloin sieltä tuli ihan järkeviäkin auton rakentelu ohjelmia vielä (ja muita DIY networkin ohjelmia joissa oli sellasta kotikutoista järkevyyttäkin mukana). oiskos siinä ollu juontajana steve magnante. (ollut ainakin hot rod lehdessä jne) googlasin: Classic Car Restoration oli sen shown nimi.
    ---------

    sarjoja joita ajattelin yrittää seuraavaksi etsiä tai katsoa..

    mighty car mods. käsittääkseni on youtube sarja.. oletettavasti enemmän vapauksia tosiaan tehdä mitä haluaa ja mitä osaa ilman mainosdollarien painostusta.. (asia mikä minua alkaa esim roadkill sarjan kanssa huolettamaan. sponsored by tekstit tuntuvat suurenemaan kokoajan ja sarjan taso ja ideat taantumaan sponsorien haluamaksi.)

    ja sitten tuon corky coker(tires)tyypin back road gold sarjaa ajattelin seuraavaksi etsiä katsottavaksi.. coker kun kuitenkin on ns. old skool tyyppinen tapaus niin jos vaikka ohjelma tosiaan olisi sellainen että se keskittyisi autoihin ja niiden tarinoihin enemmän kuin muuhun hälinään.
    -----

    tämä oli muuten hyvä kirjoitus (englanniksi tosin). http://jalopnik.com/heres-why-car-tv-sh ... 1729572843
     
  12. Karck

    Karck 3rd gear


    Tällästä mä ajattelin että ois kiva tehdä.

    Tai Overdriven oma youtube kanava mussä odlaisten kootut projektit. :rotfl:
     
  13. maddis

    maddis Gearhead

  14. max

    max Double Gearhead

    Ajan kuva ohjelmissa on nykyään,draamaa,selkäänpuukotusta,potkuja,tiukkoja aikatauluja,yksi pelle/kiusattu pitää olla porukassa,pomo käy kuumana koko ajan jne....

    Uusimpana ilmiönä on tämä porukalla vollottaminen,kun joku kertoo sydäntä riipaisevan tarinan.

    Suomalaiset on varmaan kuitenkin niin jäyhää ja faktoista kiinnostunutta porukkaa,että amerikkalainen kermakakku ja feikki ei suomalaiseen pure(useimmiten).
     
  15. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Bamsen turbokalsarit on jees!
     
  16. Jorrma

    Jorrma Gearhead

  17. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Ton project binkyn kaikki jaksot katoin melkein putkeen ku oli niin hyvä ja mielenkiintoinen.Astetta paremmat modifiointi-skillssit kaverilla...huhhuh mitä työnjälkeä.Eikä oo turhaa draamapaskaa,opettavainenkin on ku kattoo miten se kaveri väsää mitä ihmeellisimpiä paneeleita ja osia jnejne.
    Ja bamsen turbokalsarit on kans hyvä ku jannu oikeesti vetää samoilla silmillä läpi vastoinkäymisten hymy suupielessä,ja omilla rahoilla ja kaikki melkein ite tehtynä.Samalla myös kertoilee mitä tehdään ja miksi.Propsit pojille!
     
  18. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ei se fanaattisuuskaan haittaa jos merkki sattuu olemaan Lolvo.
     
  19. GBS

    GBS 3rd gear

    Mutta onpas mahtavaa asiakaspalvelua kavereilla.
    Kysäsin piruuttani osaa sieltä kun näytti olevan listoilla ko. vehkeitä.
    Pahoitteli ettei ole mutta laittoi sitten monen muun firman yhteystietoja missä saattaisi olla.

    Ja vastaus tuli 24h sisällä.
     
  20. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Tohon löyhästi liittyen: Mitä oon kyselly Joelta osia esim. käkkylän jarruvalohässäkkää, Buickin tiivisteitä yms vastaukset ovat tulleet viipymättä. Simple, haluavat tehdä kauppaa, toisin kuin nykyään lähes minkä tahansa alan suomalaiset yritykset. Sorry OT
     

Kerro tästä muillekin!