Chevy/GMC Subbe/Pickup jutustelua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja kane, 12.8.2007.

  1. ssi

    ssi 2nd gear

    Mulla oli kans älyttömän tiuksassa..
    Lähti irti sellasella "liina" mallisella suodatinavaimella mihin saa räikän kiinni. Sillä sai nylkytettyä sen verta että lähti pyöriin.
     
  2. jermu88

    jermu88 2nd gear

    Ok, tarviipa käyrä huomenna ostamassa tuollainen. Ei ollu tähän hätään ku jeesuksen aikanen kettinki väännin
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Lyö ruuvari kokonaan läpi ja väännä, pitäis löystyä.
     
  4. JePa

    JePa 1st gear

    Mulla oli kans viimeks niin tiukalla että vaikka löi ruuvarin läpi niin metalli vaan antautui. Tein vähä isomman reiän et mahtui räikän jatko sinne ni johan alko kääntymään mutta oli kyl todella tiukka loppuun asti.

    Ps. Leima tuli perjantaina. Just ja just sai auton herätettyä henkiin parin tunnin lämmittämisen ja apuvirtojen kanssa.

    Pakkivaloja en vieläkään saanu toimii oikein ku tulee suora virta jostain ja ei ilmeisesti ollenkaan sieltä rattiputki boksin kautta. Mutta pitää sit tutkia kun on lämmin.
     
  5. jermu88

    jermu88 2nd gear

    Ei sitte niin millään irti, ruuvarinku tökkäs lävitte niin hiukan niinku liikahti sitten alko pettään metalli. Laitoin crc:tä nyt saa taas huomenna koittaa. Onkos tuo kappale mihin suodatin ruuvataan kiinni sillä yhdellä isolla pultilla? Jos vaan ottais koko roskan pöydälle
     
  6. juhis_90

    juhis_90 2nd gear

    Ite sain joskus irtoamaan tiukan suodattimen isoille nipexin cobrilla. Tilaa saa ku irrottaa kardaanin laipastaan. Sen jälkeen laitoin suodattimen siirtosarjan ja nyt suodatin on kone huoneessa.
     
  7. jermu88

    jermu88 2nd gear

    Minkä kokosen hylsyn tuo suodattimen jalka tarttee? Jos nyt huomenna sais tämän (vaihdan pikasesti öljyt lauantaina) homman tehtyä :)
     
  8. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Joku vissiin vetänyt öljynsuodattimen sillä työkalulla kiinnikin? Kiristyshän tehdään käsivoimin, ekaks tiivisteeseen öljyhuntu ja sitten käsin kiinni. Jos vetää työkalulla kiinni niin öljy pakenee o-renkaan ja tiivistepinnan välistä ja kiinni on ja pysyy. :D
    Asiasta kolmanteen onko porukalla kokemusta 5.7 vortec suburbanista? Itsellä kiikarissa moinen. 10th gen eli sitä 2000-->mallia. Onko kellään, miten pärjäilee Suomessa?
     
  9. jermu88

    jermu88 2nd gear

    Juu kyllä on runtattu niin peerkeleen kireelle. Kaks irrotustyökalua saanu jo rikki tuota irrottaes :)
     
  10. juhis_90

    juhis_90 2nd gear

    Oliskohan ollu 32mm.
     
  11. jermu88

    jermu88 2nd gear

    Ei, ittellä oli isoin 32 ja ei sopinu :S voiskoha olla 35mm? Rupes kovasti kiinnostaa tuo siirtosarja, mistä hommasit? Helpottais hommaa kummasti kunnei tallia tai monttua nii tarttoo tua pihalla könnätä
     
  12. Evolution

    Evolution 1st gear

    Mulla oli sama tilanne..ei lähtenyt auki liina mallin suodatin avaimella eikä ketju mallilla. 2 Tuntia tappelin ja tulos oli ruttunen suodatin liikkumatta mihinkään suuntaan. Sitten otin suodatin jalan kanssa irti ja ruuvipenkissä suodatin irti. Sitten löin vanhoilla suodatin jalan o-renkailla nippuun kun oli viikonlopppu eikä saanut uusia o-renkaita mistään.Tuloksena oli öljyä tiputtava suodatin jalka eli meni öljyn vaihto uusiksi :p jos joudut käyttämään suodatin jalan irti, niin vaihda ne 3kpl O-renkaita samalla,niin ei tarvi ottaa hommaa uusiksi :) en tiedä vaikuttiko minun tapauksessa suodattimen tiukkuus sillä, että auto oli seisonut startti vikasena 5 vuotta ennen minulle tuloa eikä edellisestä öljyn vaihdosta mitään tietoa. Onhan se suodatin kyllä niin lähellä pakosarjaa, että saattaa pakosarjan lämpökin tehdä tehtävänsä suodattimelle.
     
  13. jermu88

    jermu88 2nd gear

    Minkäs kokoset o-renkaat sopii? Löytyiskö ihan perusliikkeistä ?
     
  14. Evolution

    Evolution 1st gear

    löytyy varmasti..otin vanhat o-renkaat mukaan malliksi ja niillä hain uudet tilalle...ei tullu kokoja katottua tarkemmin.. 1 o-rengas on siinä suodattimen jalan kiinnitys pultin varressa ja kaksi o-rengasta on suodatin jalassa.
     
  15. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Omassa myös suodatin turkasen tiukassa,sai käyttää kaikkia korjaamolta löytyviä avaimia. Lopulta kahteen mieheen aukesi kun toinen väänsi hihnamallin avaajalla ja toinen vittupihdeillä yhtäaikaa.
    Hienoinen parannus oli kylmäkäynnistyvyyteen kun Eberin pakoputki osoittaa nyt öljypohjan kylkeen,jonkinlainen kotelo pitänee rakennella,sellainen joka loput lämmöt johtaa startille ja ylös ahtoputkille.
     
  16. juhis_90

    juhis_90 2nd gear

    Oiskohan ollut tämä..? Letkut prässäytin hydeliikkeessä, en viittinyt klemmareilla laittaa tuota letkua siihen mikä mukana tuli... Ja sit alkuperäisestä suodattimen jalasta piti se kierre osa siirtää lohkon ja siirtosarjan palikan (se mistä lähtee letkut) väliin. Pikku juttuja joutuu tekemään että saa toimivan. Mistään ei tiennyt mikä suodatin sattuu sopimaan uuteen suodattimen jalkaan, mutta sattui tuurilla löytyyn sopiva. Käyn illalla kattoon mikä filsu siellä autossa on.

    http://www.uspartsperformance.fi/siirtosrj-o-suod-che-v8
    Uusi lokaatio: https://www.dropbox.com/s/uxrred4279ibb13/2014-11-09 14.06.58.jpg?dl=0
    EDIT: Filsu näyttää olevan Hengst h19w06.
    Vertailutaulukon mukaan vastaava suodatin
    M-Filteriltä on MH 3375
    TEHO 4315
    WIX WL7133
    FRAM PH4854
    Mahle OC105
    MANN W950/4


    PS. Hehkut ehkä pitäis vaihtaa kun niin vaivalloisesti lähtee käyntiin. Työntää valkosta ja harmaata putken täydeltä.

    AC DELCO 60G vai Bosch Duraterm?
     
  17. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Mitäs noi ahtoputket joita pitää lämmittää on?
     
  18. jermu88

    jermu88 2nd gear

    Oolrait kiitoksia, tarttee laittaa kesällä työn alle tuo siirtosarja
     
  19. JuHo^

    JuHo^ 3rd gear

    Saako noita boschin duraterm tulppia suomesta jostakin?
     
  20. juhis_90

    juhis_90 2nd gear

    Nyt ei auennut? :)
     

Kerro tästä muillekin!