Kuomukärrin kuomun korjaus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja wili, 28.2.2016.

  1. wili

    wili 3rd gear

    Sulo Vilen ostaa kun halvalla saa. Muulin kuomukärry, -94 kilvitetty. Kuomu halki paristakin kohtaa. Saako tuota mitenkään parsittua (muuten kuin reikänauha taakse ja ruuveilla kiinni)? Mitä materiaalia tuon ajan kuomut on, uusi maksaa enemmän kuin kärry...
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tuttu korjasi auton puskurin hiomalla oikeen karkeaksi ja ihan lasikuidulla kuidutti kasaan

    94- muulissa taitaa olla lasikuitua se kuomu, etenkin jos on sellainen likaisen valkoinen jossa pieniä kuoppia ja sisäpinta on sellainen kuin maalin alla olisi narunpätkiä
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kai se lasikuitu ihan muovisessakin kuomussa pysyy edellämainituin ohjein?
     
  4. AnttiJ

    AnttiJ 3rd gear

    Pysyy ainakin abs-muovisessa. Ite korjasin siten, että porasin ensin reiät halkeamien päihin. Hioin halkeamia hiukan ohuemmiksi ja lasikuidulla päälle, molemmilta puolilta. Hyvä karhennus on tärkeää, jotta tarttuu ja kestää. Lopuksi laitoin auton värisen maalin päälle :)
     
    peltsi tykkää tästä.
  5. wili

    wili 3rd gear

    Harmaa kuomu eli ilmeisesti materiaalina ABS-muovi. No huomenna tuo kotiutuu joten ihmetellään sitten mitä tehdään.
     
  6. kuutio

    kuutio Gearhead

    Pystyyköhän sen kuomun muovilaatua muovihitsaan..?
     
  7. wili

    wili 3rd gear

    Sama kävi mielessä.
     
  8. jusssi

    jusssi Gearhead

    ABS on kestomuovi jota kyl pystyy hitsaamaan. Se on myös muovi, joka liukenee asetoniin, joten liuottaa asetoniin sitä muovia ja sillä korjaa. Samaan tapaan toimii myös terhi veneiden "terhi fix" korjausaine.
     
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Kynsilakan poisto aineessa on sit öljyjä ja hoitoaineita, ettei välttämättä onnistu sillä
     
  10. voittol

    voittol 2nd gear

    Hyvä keino kuomun särkemiseen ittellä , kun pidin kärryä yhden talven ulkona, aina ohi kulkeissa kattelin jotta kuomu on vaki korkeudessa , varmaankin lumet itsestään lakoavat pois kuomun päältä , kevät puolella menin pöyhimään kärryä ja yllätys oli iso , kun kuomu oli varmaan metrin lommolla sisään päin ja lunta kuutio pari päällä , pari pientä halkeamaa oli tuloksena . Isolla kolvilla sulattelin rakoja kiinni ja jotakin harmaata akryyli? massaa päälle , ei mikään kaksinen korjaus eikä kestävä , mutta vähän kumminki auttaa .
     
  11. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Legopalikoita tullut käytettyä raaka- aineena. Ainakin vanhat ovat ABS:ia ja värivalikoima on aika hyvä.
     

Kerro tästä muillekin!