Takavalojen linssien korjaaminen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Rivieraruisaaja, 29.12.2015.

  1. Rivieraruisaaja

    Rivieraruisaaja 1st gear

    No, kaikki on tietysti suhteellista rahasta ja harrasteesta puhuttaessa. Jotenkin sitä koittaa suhteuttaa kustannuksen ja rahareiän luonteen, kriittisistä osista ja sellaisista hommista joissa omat kyvyt loppuu voi kuvetta kaivaa helpostikin. 500 euroa muovinpalasta jonka merkitys on lähinnä kosmeettinen on mulle liian kovaa rokkia, siksipä jeesiä kyselen.

    Kiitoksia kaikille tähän astisista, kyllä tämä jalalle saadaan!
     
  2. unknown

    unknown 3rd gear

    Onhan se näin, osa on muodoltaan sellainen, että olettaisi jokaisessa autossa olevan rikki, siksi hinta ja onneksi katsastus ei enää nykyään ole niin kammottavaa, kuin ennen.
     
  3. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Miksei tuota valoa voi muka tulostaa?

    Mitä kuvia katellut niin hyvinkin siistiä jälkeä niillä saa ja vesihiomalla ja lakalla luulisi saavan muovinkin sileeksi ja jossei palikka mahdu kokonaisena niin tekee vaikka kehykset ylä-alapuolikkaina ja dremelillä noi valo osat hioo irti vanhoista kehyksistä
    siten, et jää ruuville korvakkeet ja niihin tulostettuihin reunuksiin tekee vasta kappaleet ruuveille tai reunuksen josta saa lamppuosat liimalla kiinni
     
  4. peltsi

    peltsi Gearhead

    Montakos palaa olet tulostellu ja ruuvannu autoon kiinni?
    Mitä ne makso?
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    En yhtään, mutta osa kommenteista oli niin kieltäviä, et laatu on surkeaa ja maksaa hirveitä, enemmän kuin tehdas uudet valot

    Ja jos se teidän duunipaikan kone on prototyyppi 90 luvulta niin voi olla, et uudella vuosituhannella laatukin on parantunut



    Jos osa keillä on kopiokoneet tulostelee itelleen iloksi maljakoita ja nallekarhuja niin ei luulisi hinnan olevan mahdoton
    Ja mitä kuvia tulosteista nähnyt niin melkosen sileää pintaa saa tehtyä


    Täytyy kysästä paikalliselta joka firman on perustanut kun muutama muukin osa pitää kysästä, et paljonko pitäisi hintana noille valoille
     
  6. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Juu ei. Niinkuin edellisellä sivulla kirjoitin, plastic padding ja araldit eivät ole lainkaan kelvollisia aineita tämmöiseen paikkaan. 1) Eivät ole työstettävissä (vapaasti muotoutunut liimapinta ei ole koskaan siisti/katsottava)
    2) kellastuvat UV-vaikutuksesta 3) Eivät ole värjättävissä

    Erikoisliikkeistä ja netistä on saatavilla kirkasta valettavaa epoksihartsia. Se kovettuu läpeensä kuten vastaavat värilliset.
    On täysin työstettävissä, oikeilla aineilla läpivärjättävissäkin, mutta (kuten myös tässä ketjussa on jo pariin otteeseen neuvottu) kannattaa rakentaa muodot , hioa ja kiillottaa osa ensin ja lakata se vasta lopuksi candy lakalla tai sävytetyllä akryylilakalla.
     
  7. peltsi

    peltsi Gearhead

    Viimeiset koneet on hankittu tänä vuonna ja kappalehinta vajaat 100k€. Metallitulostin taitaa maksaa lähemmäs 400k€.
    Ja olen teettänyt kappaleita työkäyttöön ja tiedän suurinpiirtein mitä ne maksaa.
    Mutta jos lompsa on kunnossa niin ei muuta ko teettämään niitä nallekarhuja.
     
  8. Rivieraruisaaja

    Rivieraruisaaja 1st gear

    Edit: Kuvat näkyviin prkl...

    Hommat kehittyy, ajattelin että laitan pienen välirapsan. Sain ostettua Amerikan Joelta parin linssejä jotka olivat pykälän paremmassa kuosissa kuin omani, joskin reikää ja halkeamaa niissäkin. Mutta ajattelin että kahdesta paskasta sais harsittua yhden hyvän, reiät kun oli eri kohdilla. Dremelillä palasiksi, pikaliimaa ja plastic pattinkia perään sekä hionta. Nyt vetelin ne metallikiiltohopealla ja päälle vedän metallipunaista ja lakan. Ans kattoo. Ei niistä nyt uuden veroiset tule mutta välttänee...

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
    Muokattu: 10.3.2016
  9. Mustarauta

    Mustarauta 2nd gear

    Löytyykö noista kehyksen jämistä mitään merkkiä mitä muovia ne on ?Jos niissä löytyy ABS merkintä niin jos löydät ABS muovia joka on punaista pistä sopivia paloja apteekin asetooniin vuorikaudeksi.Abs liukenee asetooniin ja se on kuin liimaa joka toimii korjauksessa.Kokeiltu on ja toimii.
     
    Rivieraruisaaja tykkää tästä.
  10. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    hyviä ideoita tässä ketjussa korjaamista varten.. pitää lukea uudemmankin kerran jokupäivä.

    hiusmurtumia on omankin auton takavaloissa ja niiden korjailua olisi hyvä harjoitella.. joskus luin jostain aineesta joka oli asetoonia vahvempaa muovinsulattajaa, metyyli jotain, jolla täyttäisi näitä murtumakohtia.
     
  11. EVO X

    EVO X Gearhead

    Nyt vaan tosi tumman punaista Candyä lakan sekaan tai vaihtoehtoisesti liukkariohenteista massaa. Sitten niin monta kerrosta ton hopeen päälle että alkaa väri vastata oikeeta takavaloa. Toki toimii se metallipunainenkin ja lakka päälle, mutta siinä tapauksessa tosta hopeasta ei ole mitään hyötyä.
     
    Rivieraruisaaja tykkää tästä.
  12. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Mulla tulee ekana mieleen MEK eli metyylietyyliketoni - sitä ainakin käytetään pienoismallihommissa ihan yleisesti ja on aika hyvää tavaraa just muovin kanssa.

    -JJ-
     
  13. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    joo kuulostaisi jotenkin oikealta aineelta toi MEKki.

    varaosalamput saapuivat ja taitavat olla paremmissa muoveissa kuin aiemmat, niissä kun oli muistaakseni noita hiussäröjä paljon enemmän kuin näissä "uusissa."

    näille uusille riittäisi kai se muovien kiillotus ja toisessa on vain pari halkeemaa,. pitää käydä nämä kädessä tuimasti tuijottamassa auton vieressä että näkee kummat ovat parhaimmat joita alkaa entraamaan maalilla ja kiillotuksella.. ja ehkä sitten vielä jollain särön täyttäjällä/feikkaajalla niinkuin tuo mek tai joku liima tms.

    mitäs tollanen kändy maali maksaa.. ja kuinka pienissä satseissa sitä on myynnissä? ei taida olla spray purkissa saatavana vaan pitäisi ostaa ruisku (vähintään siis airbrush tyyppinen).
     
  14. EVO X

    EVO X Gearhead

    Eipä se Candy (läpikuultava massa) nyt hirveitä maksa kun sitä ei kovin paljoa tartte. Automaalikaupoista saa yleensä vaikka 1dl tai joskus jopa 1/2dl. Riippuen nyt ostaako mistäpäin suomea ja miltä brandiltä niin luulisin että 10-25e/dl. Ja kylläpä se ihan lopputuloksen kannalta kannattaa aina ruiskulla tehdä nämä maalaushommat. Lakan sekaan kun tuon värin lisää, niin lakka vaatii kuitenkin kovetteen, joten eivät ala näitä spraykannuissa myymään.

    Itse käytin Caddyn takaheijastimissa House of colorin viininpunaista Candya.
    http://garage59.blogspot.fi/2013/09/peruutusvalot-ja-heijastimet.html
    Sekoitus suhde on luokkaa 5-10% lakan määrästä, eli puhutaan hyvin pienestä määrästä. Lakkaa tollasiin valoihin varmaan saa menemään jonkun 1dl riippuen nyt montako kerrosta ruiskuttelee. Väri tummuu joka kerralla. Yleensä olen vetäissyt osittaisissa tummennushomissa koko valon sitten lopuksi kirkkaalla lakalla, niin ei tule mitään eri kiiltoasteita.
     
    Muokattu: 14.3.2016
  15. soppa79

    soppa79 Gearhead

    Mistäs noita tähän soveltuvia hartseja olette hankkineet tai kertokaa merkkejä jotta pystyisi itse etsimään. Myös noi kirkkaat valuhartsit kiinnostaa
     
  16. EVO X

    EVO X Gearhead

    http://www.hobbypoint.fi/valuaineet

    Tuolta ainkin oon itse ostanut kirkasta hartsia ja valusilikonia muottiin kun tein vanteiden keskimerkit.
     
  17. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Varmaan kannattaa kiinnittää huomiota aineiden UV-suojaukseenkin. Muuten voi kellastua nopeasti.
     
  18. soppa79

    soppa79 Gearhead

    Auttaako jos lakkaa yli?
     
  19. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Tuskin ainakaan pahentaa tilannetta. Autolakoissa pitäs ainakin jonkunlainen UV-suoja olla nykyään.
     
  20. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Ei mitään tietoa. Voisin arvata, että ainakin hidastaa kellastumista. Noita aineita saa kyllä UV-suojattunakin.
     

Kerro tästä muillekin!