Minkälaiset sanktiot tulee tienpäällä katsastamattomasta/vakuutus sekä ajoneuvo verot maksamatta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja iso_arska, 30.3.2016.

  1. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Se on joku liikennevakuutusrahasto tjsp mistä ne silloin korvataan
     
  2. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Aikanaan yksi tuttava ajeli katsastamattomalla autolla pitkän tovin, laski, että halvempaa on ajaa auto näin loppuun, kun ruveta korjauttamaan, sakot olivat suhteessa pienet siihen nähden, kuinka paljon korjauksiin olisi mennyt rahaa, verot ja vakuutukset kyllä hoiti ajallaan. Idean tämä tyyppi oli saanut kaveriltaan, joka ajeli vuosia katsastamattomalla autollaan poliisin asiaan puuttumatta, tämä kaveri suhtautui autoihin välttämättömänä pahana eikä halunnut laittaa yhtään ylimääräistä rahaa autoonsa, hänen autossaan esimerkiksi pakki oli rikki ja tyyliin kuului työntää auto parkkiruudusta tielle and on the road :D
     
  3. soppa79

    soppa79 Gearhead

    Aivan liian vähän! Tonnilla ei tänäpäivänä korjata mitään missä kaksi autoa kolhii toisiaan. Noissa tapauksissa syytön jää aina maksajaksi joten kölin ali vakuuttamattomilla ajelevat!
     
  4. moor

    moor 1st gear

    Jos huono tuuri käy voi sakkoa tulla ihan kivasti. Toki pitää olla niitä tulojakin mistä sakottaa. Seuraavassa tapauksessa oli kyseessä sopivasti kolmen vuoden ikään päässyt 530 bemu. Eli ensimmäinen katsastus unohtui.

    http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812198807338_uu.shtml
     
  5. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Ei jää syytön maksajaksi, syyllisen omia henkilövahinkoja tuo liikennevakuutuskeskus ei korvaa

    10 § (16.4.1993/361)
    Jos liikennevahingon sattuessa moottoriajoneuvoa varten ei ollut säädettyä vakuutusta tai jos ei ole saatu selville, mikä ajoneuvo vahingon on aiheuttanut, vahingosta vastaa Liikennevakuutuskeskus niin kuin se olisi myöntänyt liikennevakuutuksen. Tuntemattoman ajoneuvon aiheuttaman vahingon korvaa Liikennevakuutuskeskus kuitenkin vain, jos vahinko on henkilövahinko taikka vahinko on omaisuusvahinko, joka on aiheutunut merkittävän henkilövahingon yhteydessä, tai on kohdistunut kavio- tai sorkkaeläimeen. (29.6.2007/742)
     
  6. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Näin on. On nimittäin melko yleistä, että joku sekakäyttäjä aiheuttaa onnettomuuden, eikä tietenkään ole maksanut vakuutusmaksuja. Toisaalta ei vakuutusyhtiö muutenkaan korvaa rattijuoppojen/narkkien aiheuttamia vahinkoja, vaikka olisi vakuutukset kunnossa.

    USA:ssa joissakin osavaltioissa tuollaiset persreijät lähtee istumaan pidemmäksi aikaa, kuin Suomessa saa taposta.
     
  7. linis51

    linis51 3rd gear

    Kyllä se liikennevakuutus joka päivä korvaa rattijuoppajen/pöllyssä ajavien aiheuttamia vahinkoja vahinko kärsineille. ( ulkopuolisille )
     
  8. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Mutta perii ne sitten takaisin kusipäältä, jos on mitä periä.
     
    Karpov tykkää tästä.
  9. linis51

    linis51 3rd gear

    Näin juuri. Vakuutusyhtiö korvaa ja perii vahingonaiheuttajalta takaisin. ( rattijuopolta )
     
  10. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Tolladet persereiät jotka ajaa vakuuttamattomilla, katsastamattomilla autoilla, eikä maksa verojaan tai käyttömaksujaan yms. joutaa saunan taakse :mad:
    On taysin väärin että muut jotka hoitavat asiansa kuten pitää joutuvat lopulta maksumiehiksi jos ei muuten niin maksujen nousun myötä
    Narautan kyllä armotta ja JOKAISEN joka ajaa kyseiset asiat rempallaan...sama koskee witun rattijuoppoja ja kaman käyttäjiä !!
     
    Inlinee, Nikuzai ja Lyijykelkka tykkäävät tästä.
  11. Lyijykelkka

    Lyijykelkka 2nd gear

    Capricella? Siitä pitäis antaa 50€ bensarahaa!
     
  12. soppa79

    soppa79 Gearhead

    Eikös tuossa aika selkeästi sanota jotta ei korvaa peltikolareita jos ei ole henkilävahinkoja tms. Eli kaskosta tai kukkarosta jotuu syytön maksumieheksi.
     
  13. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Tuntematon ajoneuvo tarkoittanee, että pakenee paikalta tai on yöllä töytässyt takakulmaan eikä kukaan nähny. Eli kun aamulla on ovi kasassa, sitä ei korvata. Jollet nukkunut autossasi ja joutunut teholle. Mutta jos narkki jää poliisin kynsiin tai muuten saadaan vakuuttamaton auto ja kuljettaja tunnistettua, niin silloin korvataan.

    Kö?

    Mitenköhän jos näkee rekkarin, mutta ei kuskia. Tai kun kilvet on pöllitty. Jälkimmäinen ainakin lienee "tuntematon ajoneuvo".

    Ajatus kai on, että pitää tietää keneltä niitä maksuja koitetaan periä takaisin. Sinänsä ymmärrettävää, ettei kaikkia parkkipaikkakolhuja tms voi rahastaa tuota kautta.

    Oma lukunsa on sitten syyllisen löytäminen. Onko näissä yhtä vaikea vai vielä vaikeampi saada syyllistä esiin, tyyliin "vaikka toinen tulikin vastaan 1-suuntaisella kadulla, olisit pystynyt tekemään sekunnissa 180 astetta käännöksen ja väistämään 24 metriä sivusuunnassa, ei korvauksia."
     
  14. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Juu jos ei syyllinen oo tiedossa niin silloinhan on ihan sama onko sillä ollut vakuutusta vai ei
     
  15. jenkula

    jenkula Gearhead

    Mulle liikennevakuutuskeskus maksoin aikoinaan korvausta kun jäin suojatiellä auton alle.Auto lähti karkuun,enkä kerennyt tarkasti näkemään rekisterikilpeä.Poliisit ei löytänyt yliajajaa koskaan,eli tiedossa ei ollut vahingon aiheuttajaa.Maksoivat palkanmenetykset,lääkärit,lääkkeet ymym.
     
  16. xarper

    xarper Gearhead

    Kyllähän tommonen sedani sutii heleposti :) Kaks omistanu, yks 4.3L V6 ja toinen 305 ja kummatki suti kahella.
     
  17. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ei sudi jos on 307, 2.41 perä ja lukko:mad:
     
  18. xarper

    xarper Gearhead

    Ei oo tainnu sedaneita edes olla 307?
     
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Noita vastaavia tuotteita eri merkillä varustettuna on saanu
     
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Itse tullut ajettua yhteensä yli vuosi katsastamattomalla autolla inhimillisen erehdyksen vuoksi eikä pysäytetty. Sitten kerran kun Audin parasta ennen päiväys oli mennyt parilla päivällä yli, niin heti toppasivat kaupungilla. Oli kuitenkin ajoissa haettu hylsypaperi mukana ja 30 lisäpäivää plakkarissa, niin no problemos.
     

Kerro tästä muillekin!