G-bodyt Suomessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Supreme, 5.2.2012.

  1. maverick999

    maverick999 Gearhead

    100% agreed!
     
  2. Plymouth\/

    Plymouth\/ 1st gear

    Kaipa sen täytyy, harmi sinäänsä kun on noin 3v vanha :D

    Tämä selvensikin jo, mutta tuo esilämmitys olisi hyvä saada toimimaan, kun joskus voi joutua talvellakin ajamaan. Mihin tuolta ilmanputsarinkotelon termarin alta lähtee se alipaineletku? Kanteen mutta minne??

    tarkotus olisi museorekisteriin laittaa joskus, mutta ihan rekvisiitaksi laittaa nämä lisävarusteet yms saastejutut. Se taisi ollakkin ainoa syy miksi tuo kutonen ei vaihtunut kasiin :D:D

    Vielä olisi yksi tyhmä kysymys
    [​IMG]
    Mikä tuo ilmanputsarin kotelosta ulos tuleva mötikkä/haistelija? Vasemmalle lähtevät alipaineletkujen paikat löysinkin mutta mihin tosta oikealta lähtevä alipaineletku päätyy?
    kuvasta päätellen menevän kaasarin alle
     
  3. maddis

    maddis Gearhead

    Caminon maalausprojekti kärsi pientä tappiota, kun maalikaupassa ei ollutkaan sopivaa maalia. Ei löytynyt koodilla ja katseltiin useampaakin valmista sävyä eikä vain istunut kohdalleen. Täytynee käydä toisesta kaupasta kysäseen jos sieltä löytys koodilla.

    Tuollakin kaupassa oli kyllä GM:n koodeja vaikka kuinka, mutta ei juuri tuota koodia ollut. Noh, pohjia tehdessähän tässä meneekin aika mukavasti.
     
  4. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    saisiko siitä maalista otettua sellasella hienolla värisävykameralla otettua tarkan värisävykuvan? monella maalifirmalla on sellainen laite jolla saa oikeamman sävyn kuluneestakin väristä.

    saisiko vaikka peilin irti jonka kanssa hakisi oikeaa sävyä jos autoa ei saa enää ajettua paikalle?
     
  5. maddis

    maddis Gearhead

    Kävin jo auton kanssa maalikaupan pihassa ja siinä tutkailtiin karttoja auton vieressä eikä sopivaa sävyä löytynyt. En tiedä onko tuo joskus sitten maalattu kokonaan yli ja silloin maalaajalla ei oo ihan sattunut sävy kohdalleen. About tuon värisenä se on tehtaaltakin lähtenyt mutta parista paikkaa näkee että on voitu maalata yli jossain vaiheessa.

    Mutta täytyy käydä toisessa maalikaupassa jos niiden koneelta löytys tuon koodin mukainen väri. Jos ei, niin sitten täytyy miettiä mitä tekee.
     
  6. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ottiko se maalikaupan myyjä sen värikameran mukaansa kun tutki? vai pelkän kuvaston?

    mullehan ei cutlassin kanssa ollu mitään järkee kun silmälläkin näkee ainakin neljää eri väriä autossa. :) myyjä kysyi että minkä värin mukaan haluat että katsotaan.. katto, ovi, takaluukku vai konepelti? hah se väri mikä päätettiin niin eipä sitäkään suoraan saanut koneelta ulos vaikka kuinka sääteli värimassoja lähimpänä olevan vakiovärin kanssa. jäi homma siihen multakin. koska ei oikeen kannata neljättä tai viidettä eri värisävyä autoon laittaa korjausväriksi. joten lopulta en ees korjannutkaan. pitäisi oikeasti korjata kokonaan koko auto ja vetää täysin uusi maalipinta päälle.

    hyvinkin mahdollista että on sinullakin vedetty samantyylisellä värillä vaan yli. esimerkiksi ei ookkaan gm:n harmaa vaan joku passatin hopee. tämä pikku tieto on vain unohtunut kertoa seuraaville omistajille. (ja aurinkokin aina värisävyä muuttaa vanhuuttaan kuitenkin)
     
  7. maddis

    maddis Gearhead

    Ei ollu tuossa kaupassa kameraa vaan ihan kuvaston perusteella tutki. Aiemmat, tuolta haetut värit, on löytyneet koodilla. Tämä oli eka mitä ei löytynyt koodillakaan.

    Mietin kyllä senkin, että kun korin alaosaan noi maalaukset tulee, että ottas ihan rohkeesti hieman tummemman sävyn.
     
  8. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Reilusti tummempi niin että siitä näkee että sen kuuluu olla semmonen kaksivärinen.

    Oon omaanikin vähän miettinyt sit joskus kun maalauksen aika on
     
  9. pataatti

    pataatti Gearhead

    Itellä oman auton kohdalla kans värin valinta mahdollisesti hankalaa ku maalattu helmiäisellä ja ei mitään värikoodia. Maalattu joskus 90 luvulla. Katossa iso läiskä jolle pitäs tehä jotain. Meinasin että olisin teippauttanu katon quarter vinyyli katon mukaiseksi
     
  10. maddis

    maddis Gearhead

    Joo, sen verran tummempi täytyy olla että näkee jotta on tarkoituksella eri sävy ettei käynyt vaan vahinko.

    Tosin, spraymaalilla aattelin turata niin tulee semmonen kuin sattuu tulemaan. Ei ole paikkaa/välineitä/taitoa alkaa nyt maalaileen kunnon ruiskulla ja sitten pitäs tehdä jo paremmat pohjat ja kaikki ja mopo karkais täysin käsistä.
     
    Muokattu: 9.4.2016
  11. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    joo noi vanhat erikoismaalaukset (candyt ja helmiäiset jne) ovat aika jänniä yrittää korjata. pelkästään sen tekeminen uutena vaatii jo taitoa.. paikkamaalauksen onnistuminen vaatii kai jo pienimuotoista voodoo hoodoo loitsujen tekoa.

    jossain vaiheessa kaverin kanssa harkittiin josko maalaisi sen harrasteauton katon mattamustalla kumimaalilla (plasti dip) jotta se näyttäisi hieman vinyylikatolta mutta ei olisi sitä kuitenkaan. saisi revittyä pois jos ei tykkää tai jos haluaakin asentaa oikean vinyylikaton siihen.

    ja minusta kaksväriset maalaukset ovat hyvän näkösiä. tuovat ns ryhtiä tai ainakin on erikoisempi ja rakennellumpi tuntuma.
     
  12. maddis

    maddis Gearhead

    Itse meinasin aluksi tuon listan alapuolelta kaiken maalata mustaksi, mutta jonkin aikaa mietittyäni totesin, että enpäs taidakaan ja nyt kun ei tuota oikeaa väriä tuntunut löytyvän niin taidan maalata sen tummemmalla vihreällä niin tulee 'two-tone' väritys.

    Tänään tallilla projektia jo hieman aloittelin ja otin puskurit pois ja listat ja lokasuojan koristekaaret. Olin positiivisesti yllättynyt, että kaarien takaa löytyi jopa ehjää peltiä. :) Yleensä nuo tuommoset koristejutut lähinnä vaan ruostuttaa takana olevan pellin pilalle. Tietysti tuo ei istu kovin tiukasti peltiä vasten niin ei pysy kosteana kovin pitkään.
     
  13. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    joo tummempi sävy varmaan näyttää hyvältä.

    näytä täällä sitten ennen jälkeen kuvat siitä millaiseksi muuttui. :)

    -----
    mä oon yrittänyt löytää järkevän hintaista ilmanputsarin pohjaa.. sellasta joka sopisi tuon street demonin päälle.. pitäisi olla näes dropped eli syvennetty versio.

    ja olisi hyvä jos saisi kuitenkin pidettyä tuon edelbrock elite sarjan ilmanputsarin päälikannen ..eli olisikos se sitten se 14" myös kooltaan.

    on se hyvä etten sitten lopulta ostanut sellasta ovaalin mallista rivotettua alumiinistä settiä jota himoitsin kauan.. olisi varmaan ollut mahdotonta löytää siihen sopivaa syvennettyä pohjapeltiä kun tähänkin kokoon tuntuu olevan vähän vaikeeta.
     
  14. maddis

    maddis Gearhead

    No nyt viimein sain maalaukset valmiiksi. Hieman tuota rajaa voisi vielä käsitellä, mutta pääpiirteittäin alkais olla valmis. Tietysti tuossa tuli kaikenlaisia muita ideoita mitä vois seuraavaksi maalata, mutta jos ei nyt ihan heti. ;)

    Omaan silmään tuo sävy sattui aika hyvin.

    Tässä kuva näköjään likaisella linssillä olevalla kameralla otettu. Vielä puutuu kylkilista ja kaarien kromit ja hieman mietteissä laittaako niitä takaisin ollenkaan.

    [​IMG]
     
  15. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    minusta ainakin nuo värit sopivat hyvin yhteen.
     
  16. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    On hyvännäkönen camino :) Diggaan kyl ihan täysillä Caminoista.

    Miten geebodis säädetään tota pyyhkijän piiloon menevää liikettä? Mua ei haittais yhtään jos apparin puoli menis edes yhtä paljon piiloon kuin kuskin puoli.
     
  17. maddis

    maddis Gearhead

    Kiitos kiitos. :)

    Tuota liikettä ei kai pysty sen enempää säätään mutta jos puolilla on eroa niin muistaakseni niissä pyyhkijän vivuissa oli spoorit joilla se menee siihen akseliin. Eli irrottaa se pyyhkijän vivun siitä akselista tuulilasin edestä ja kääntää eri spoorille.
     
  18. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Niin joo tottakai pitää tutkia. Noi vaan tuntuu niin hämäriltä vehkeiltä nää amerikkalaisten pyyhkijät etten uskalla koskea jos ne toimii :D
     
  19. maddis

    maddis Gearhead

    Jaa niin ja sen verran pitää vielä korjata, kun muistin, että onhan siellä moottorin päässä sitten säätö jolla saa säädettyä kummankin vivun liikettä. Mutta jos puolilla on eroa niin sitten täytyy siirtää siitä kohden mistä aiemmin mainitsin.

    Itse purin sen koko vivuston pois, kun hitsailin Caminoa viime kesänä joten tuli se puoli tutuksi. Samalla rassasin sitä itse moottoriakin.

    Jos en nyt kauheen väärin muista niin siinä on vain nuo kaksi säätö kohtaa.
     
  20. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    No niin muistelin et siinä on joku muukin säätö, pitää perehtyä :)

    Mulla ei toi tihku toimi, vissiin näissä aika yleinen vika, mietin et saisko ne aikareleellä tai jollain toteutettua?

    Tihkuasennossa menevät siis sitä "norminopeutta"
     

Kerro tästä muillekin!