Dolly

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja aksu, 16.1.2005.

  1. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Eikös hinaus ole nykyään laitonta?

    Jos ihan pakko ni muutama metri et saa pois tieltä.

    Mulla semmonen muisti kuva.

    Hinureille lisää työtä
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Eikösse ollu niin, et jos emäntäsi pelastat 5km kotoa, niin liikenneluvan tarttet.
    Ja silloinkaan, et saanu hinata kuin lähimpään turvalliseen paikkaan, eli väärään suuntaan siihen kylmähuoltikselle missä ei tahdo säilyä ees ratakiskot ilman, et joku ne kieroksi vääntelee
     
  3. dr.drunkenstain

    dr.drunkenstain 1st gear

    Ei tarvitse liikennelupaa kun et ota maksua tekemästäsi kuljetuksesta (alle 2000kg kokonaismassalla olevalla pakettiautolla saat jopa harjoittaa tavaran kuljetusta ammattimaisesti ilman lupia).
     
  4. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Hinauskielto ei koskene normaali ihmistä. Liikenneluvaton alan yrittäjä ei saa hinata...
    http://www.iltalehti.fi/autot/2014063018450776_au.shtml
    Vaikka onkin höpölehden artikkeli, lienee kuitenkin joku totuudenperä asiassa?

    Tuohon dolly ja vakuutus asiaan liittyen ifart ohjeen mukaan vakuutuksen ottaminen hinattavaan tiedusteltava vakuutusyhtiöstäsi! Eli kun tuota vakuutusasiaa ei missään? ole virallisesti? määrätty niin periaatteessa sitä vakuutusta ei tarvita siihen raatoon...
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Ja sitten liikennekäyttöpoisto? Puuhakilpiin saa vakuutuksen
     
  6. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Dolly = Eturattaat ilmassa = ei käyttöönottoa,ei puuhalappuja.
    Naru/puomi = käyttöönotto/puuhalaput

    Ja toi on melko selvästi luettavissa ifartin ohjeistuksesta, en nyt löydä tähän hätään linkkiä(on läppärissä linkkinä), oiskohan ollut liikennekäytöstäpoiston ohjeistuksessa
     
  7. valpas

    valpas Gearhead

    Joskus aikoja sitten selvitin vakuutusyhtiöstä, tarviiko Dollyssä hinattavassa olla vakuutus.
    Minulla on mustaa valkoisella, että jos edes yksi pyörä on tiessä kiinni hinattavassa, niin vakuutus pitää olla.
    Sitten myös kauan sitten sain Trafin päällikön puhelimeen liikennekäytöstä poistetun hinauksesta. Hän sanoi, että liikennekäytöstä poistettua saa hinata jos auton etupää on lavetilla. Yritin tätä saada kirjallisena, mutta ei suostunut antamaan! Oli silloin vissiin vasta valmisteluvaiheessa?
     
  8. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Sehän on hyvä että olet vakuutusasian selvittänyt ja niinhänse ohjeistus menikin. pointtihan nyt on se ettei? sitä vakuutuspakkoa mikään lakipykälä määrää? eli riippuen vakuutusyhtiöstä/keneltä/miten kysyt vastaus voi olla kyllä tai ei.
     
  9. valpas

    valpas Gearhead

    If oli vakuutusyhtiö, josta kysyin.
     
  10. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kannattaako riskeerata elämänsä sillä että säästää muutaman euro =puuhakilvet vakuutuksella jos se dollylla hinattava kulkuneuvo esim irtoaa ja aiheuttaa onnettomuuden? Vakuutus oli se sitten hinattavan tai hinaajan vakuutus korvaa (jos korvaa) taloudellisen menetyksen.
     
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Mitenhän kävisi jos puuhalaputettu auto tipahtaisi trailerilta ja ottaisi pari kuperkeikkaa ojan varressa
    Ja olisi todistaja valalla, et kärrystä tippui
     
  12. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Tiesikö joku, mitä esim. kärryn vakuutus ylipäätään korvaa? Kun on sanottu, että vaikka kärry irtoaa ja törmää itekseen jonnekin, niin vetoauton vakuutus on se josta korvataan.
     
  13. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Tietää, ei korvaa mitään, menee vetoauton vakuutuksen piikkiin mikäli vetoautossa on vakuutus, oli se sitten kuorma kärrynpäällä tai kärry itse syyllinen niin veturin vakuutus on se mikä korvaa.

    Ja tämä oli entinen lähivakuutus ja tapaus muutaman vuoden takaa...
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mihin se kärryn vakuutus sitten on?
    Ja paljon auto trailerissa esim. 3500kg on vakuutus, asuntovaunut on eriasia
     
  15. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kaverit lainas yhtenä talvena mun peräkärryjä eivätkä tarkistaneet oliko kärry kunnolla kiinni (oli lunta lukkolaitteessa) poijat lähti pihasta ja kas puhelin soi lähes samantein. Mun peräkärry oli muutaman talon päästä irronnut ja siinähän se nökötti siististi mersun kyljessä. Soittivat poliisit paikalle ja ne tuumas että selvä keissi. Onneksi eivät antaneet poijille sakkoja. Kaiken huippuna vielä että vetoautokin oli lainassa. Reilun kuukauden TAPIOLA pallotteli mikä vakuutus korvaa ja lopulta auton vakuutus oli se jota käytettiin. Naapurin mersu sai kunnon mällin kylkeensä sillä aisa sukelti auton alle ja kärryn kulma iski kyljen sisään.
     
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Trafilta tuli mustaa valkoisella, että hinausapuvaunulla voi hinata liikennekäytöstä poistettua autoa niin, että kaksi rengasta on vaunun päällä. Se, että tuleeko siittä se noin tonnin sanktio, niin siitä ei kerrottu mitään (voi, ja saa, on eri asia ;)). Eivät tienneet, mitä Dolly tarkoittaa. Kertoivat vain hinattavasta laitteesta, tai hinausapuvaunusta. Pyysivät kääntymään jonkun katsastuskonttorin puoleen, että kertovat kumpaa laitetta Dolly tarkoittaa! Dolly on vain kansankielessä.
    Hinausasioissa pyysivät kääntymään poliisin puoleen.......
    Niin monta kertaa olen heitä joutunut neuvomaan, että näissä erikoisasioissa ei kaikkien poliisien tiedot ole minun mielestäni ajan tasalla.
    Pistin vähän tarkennuspyyntöä Trafille sähköpostilla.
    Viikko taas odotellaan vastausta.
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tosta ois kovasana saada ihan paperilla faktaa trafilta, et miten se nyt sitten menee

    Niin vois virkaintoisempaa koppalakkia neuvoa ratsiassa
     
  18. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    xarper tykkää tästä.
  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Tossa tulee se ongelma kun joidenkin virkaintojen mielestä se akseli ei ole ilmassa/kohotettuna vaan siinä dollyn päällä ja osaltaan oikeassahan ne on

    Jos tarkalleen tulkitaan istut tuolilla olet ilmassa jos nostat jalat ylös, mutta oletko sittenkään ilmassa vai siinä tuolilla
     
  20. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Tämäkään asia ei taida täällä paskaa jauhamalla tulla sen virallisemmaksi, sun kannattaa niku käydä näitten virkaintojen päälliköltä ottaan joku lausunto asiaan liittyen niin saat nukuttua yösi rauhassa...
     

Kerro tästä muillekin!