Reality tv => autojen hinnat ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Bluestone, 28.4.2016.

  1. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    http://www.jalopyjournal.com/forum/threads/are-old-car-high-prices-here-to-stay.1017498/

    Jenkeissä on vanhojen autojen hinnat nousseet viime vuosina osittain ehkä noiden reality tv sarjojen takia; nyt monet luulee että heidän tontillaan oleva ennen max 500$ romu onkin nyt 5000$ "barn find"....
    Mutta mikä on noiden tv sarjojen takana? Onko niille asiakaslähtöistä kysyntää?? Nuoretko haluaa tv yhtiöiltä autosarjoja....??... vai onko tv yhtiöt itse löytäneet markkinaraon??
    Sekä jenkeissä että euroopassa yleisesti (myös suomessa) on suuntaus, missä autoilu ja siihen liittyvä harrastaminen ei ole enää houkuttelevaa; ei se mummopyöräilevä pipopäinen hipsteri ole yhtään kiinnostunut autoista, luomulattea ryystäessään ja somessa sen makua päivittäessään ...... monet nuoret ei enää hanki edes ajokorttia, saati omaa autoa.
    Vai onko noiden autoaiheisten jenkkien reality-tv sarjojen yleisyyden takana SEMA? Yhdistys on huomannut että sen jäsenfirmojen liikevaihto laskee, jotain on tehtävä....saatava autoharrasteesta taas "coolia". Toimitaan tuottajina ja rahoitetaan tv yhtiöille noita sarjoja. Saadaan ensin nuori kiinnostumaan autoista, hankkimaan kortti, virittämään aluksi sitä civic:kiä.....eli kyse on vaan mainonnasta??o_O
     
  2. 12345678910

    12345678910 Gearhead

    ^Mielenkiintoinen ajatus, voi olla jopa ihan totta!
    Itellä vaan on niin etten pysty seuraamaan noit sarjoja kahdesta syystä:
    * Ne on niin ärsyttävän käsikirjoitettua huttua
    * Meillä ei näy maksulliset TV-kanavat

    :)
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Saattaa tapahtua ja osin olla jo tapahtunutkin kahtiajako sijoitusautoihin, joiden nousulle ei ole mitään rajaa ja sitten niihin muihin, joita tulee markkinoille pilvin pimein suurten ikäluokkien perikunnilta. Ensimmäisiä hankkii myös ja ehkä ennen kaikkea ei-autoharrastajat ja jälkimmäisille ei ole tarjontaa vastaavaa kysyntää kun nuoriso ei halua harrastaa tai autoharrastus ei ole yleisesti hyväksyttyä, että ei kehtaa vaikka haluaisikin.
     
  4. coolcarshq

    coolcarshq 2nd gear

    Autoaiheisten sarjojen määrän takana on se että ne myyvät hyvin juuri nyt eli tuottavat tuotantoyhtiöille hyvin, aivan kuin meilläkin oli yhteen aikaan tietovisoja joka kanavalla tai kokkausohjelmat nyt, ei siinä sen suurempaa salaliittoa ole.
     
  5. speedwheel

    speedwheel 1st gear

    Se liittyy siihen että kaikki asiat tässä maailmassa jossa on jollekin edes vähän tuloa käytetään hyväksi kunnes viimeisetkin tipat on puristettu ulos. Mediassa niin kauan kunnes ihmiset ovat saaneet tarpeekseen, ja yleensä sekin aikamoisella viiveellä. Kaikki reality paska on vaan peilaus tän päivän idiootti-mentaliteetista. Eri skeneiden totaalinen raiskaus on ehkä lähin mitä tulee mieleen. Ei siihen liity mitkään konspiraatiot. Alkuperäinen (ehkä silloin vielä hyvä ajatus) vain jatkojalostetaan tappiin asti kunnes ei tuota mitään enää.
     
  6. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Noi on kyllä niin ärsyttäviä, aina sama käsikirjotus eli kauhee romu- joku "ylitsepääsemätön" ongelma- sitten valmistuu v...u 15 minuutissa.....ja eläintenkuljetusautoistakin "vahingossa" pääsee elukat karkuun. Kyllä mä uskon että jenkit pääsääntöisesti markkinoi melkeimpä kaikilla tekemisillään aina jotain. Ja uskon senkin että nuorison kiinnostus moottorivehkeitä kohtaan on romahtanu verrattuna omaan teini-ikään. Jos kylmän esimerkin ottaa omasta ympäristöstä niin jos meitä oli teininä yli kolme jätkää paikalla niin voi sanoa että vähintään yks oli hurahtanu moottorivehkeisiin,ja mopo löyty lähes jokaiselta ennen 15 vuoden ikää. Nyt itellä murrosikäinen julli joka käyny kahta suht isoa koulua ja iso kaveripiiri,joskus haastatellu että onkos teillä kukaan kiinnostunu moottorivehkeistä niin eipä juurikaan ole. Ja eikä käy pelivehkeetkään selityksenä, itelläkin oli penskana tietokoneet jotka oli sillon vieläpä todella kalliita,esim. joku amiga500 paketti oli jotain 5 tonnia markoissa eli sen kun laskee euroiks ja miettii vielä sen kuinka paljon rahan arvo on muuttunu yli 20 vuoden aikana niin noi oli moninkertasesti kalliimpiakin kun vaikkapa pleikkarit nykyään. Silti jäivät useimmiten nurkkaan pölyttymään kun koneet kiinnosti porukkaa enemmän. Eli oli sitä valinnanvaraa ennenkin mitä halus tehdä ja mitä ei, sinänsä ei siis löydy mitään oikein järkevää syytä miks ei noi moottorivehkeet enää nuoria niin kiinnosta.
     
  7. BBC

    BBC Guest

    Las Vegas NHRA kisassa juttelin GasMonkey Aaronin kanssa ja hän sanoi että heitä on yli 2 x se määrä töissä mitä TV:ssä näkyy. TV juttuun valittu henkilöt ulkonäön ja muun hulluuden tai erilaisuuden takia, toiset tekee töitä lähellä ei kameroiden edessä. Hän sanoi että osto ja myyntihinnat pitää välillä paikkaansa, välillä väritetty aika rajusti juttuja.

    Saavat tuotantoyhtiöltä 7numeroisen summan rahaa vuodessa, onko se 1llä alkava, 2lla alkava,...sitä ei sanonut. Tuolla summalla kattavat mahdoll. myyntitappiot, maksavat palkat ja palkkiot,....niin ja saavat paljon ilman tai "ulosheittohintaan" kamaa piilomainoksina näkyviltä firmoilta. Välillä niitä firmojen nimiä vilisee heidän puheessa aika paljonkin, on lakanaa seinällä, paffilooraa jne.

    Se on vain katsojien vika jos menevät vipuun ja uskovat sen mitä näkevät TV:ssä. Ei siinä Titanic elokuvassakaan mitään laivoja uponnut,.... ja naapurin Elli ei ollut 40kymppisenä impi,...
     
    raaseriruiseri tykkää tästä.
  8. jpe

    jpe 3rd gear

    Sama juttu kun tuli käytyä Counting Cars sarjaa jo usean vuoden tehneen Count's Customssin pajalla niin tosi paljon oli henkilökuntaa jo pelkästään niiden näyttelytilaa ja krääsämyyntiä hoitamassa. Ja kyllä sieltä pajan puoleltakin ihan työn äänet kantautui ja sarjassa näkymätöntä asentajaa meni ja tuli verstaan puolelta jatkuvasti. Tuo TV puoli on sitä nimen esille tuontia ja kustannusten maksua. Tekevät varmasti juuri sitä mitä tv kanava haluaa heiltä ostaa ja höttö sarjat myy niin sellaista tehdään.

    Suosittelen muuten paikkaa, siellä on oikeasti hienosti tehtyjä autoja esillä, mm edellisen Sema shown "paras maalaus" Riviera. Muutenkin tätä sarjaa pidän nykyisestä todella suuresta tarjonnasta sieltä paremmasta päästä olevana.
     
  9. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Sen enempiä noita erihajuisia pökäleitä vertailematta;mua suorastaan kyrpii nykyään kun joku puolituttu hippiäinen hokaa että päräytin avoPonulla vaikkapa kaffelle. Jutuntynkä alkaa siitä,kun ko.hippi kysyy" että katoikko eilen sen vääständshithedin vaimikäsenyoli??" Vastaan kuitenkin totuudenmukaisesti etten katsele tv:tä juuri ollenkaan,joten en tiedä asiasta.Lätinä jatkuu yleensä" Siin oli niin hiano puikki vai mikäsenyoli,vai oliks se jenkki?""Makso markan ja sit ne sai siitä kai miltsin!" No wau.Just ja aha.
    Voi nyt V! Ei kai se automaattisesti sitä tarkoita, että katsoo joka ikisen kotirouvien tositv-skeidan vaikka ajaakin vanhalla jenkillä?!? Toiset vaan ajelee näillä ihan livenä päivittäin,toiset on sit soffapäälliköitä ja hc-harrastajia.
    Kiitos ja hei,sain purkauduttua...
     
    Saetkae tykkää tästä.
  10. pantera

    pantera Double Gearhead

    Mun mielestä nää "reality" autoaiheiset sarjat on hyvää viihdettä. Jotku sarjat ei kiinnosta ja en niitä juurikaan katso, mutta aika paljon ihmiset noita kattoo kun kääsmankikin pyörii yli sadassa maassa. Realityteeveen juttuhan on katsojan mahdollinen samaistuminen sarjan henkilöihin ja siksi käsikirjottajilla ja päähenkilöiden karaktäärillä on ratkaiseva merkitys samaistumisen onnistumiseen ja edelleen katsojalukuihin ja mainos-slottien sekunttihintoihin.
    t. leepu takas..
     
  11. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    No joo, viihdettä ja viihdettä. On noi viihdettä ku kattoo pari jaksoa, mutta jos noita alkaa urakalla tuijottaa, niin kyllä mulla ainakin nousee patukka otsaan ja loppuviimein pistän jo ennemmin nauloja varpaan kynnen väliin ja potkin seiniä...

    Ai miksi, no kun tuntuu että autonrakennuksessa on likimain aina sama konsepti; purkamisen jälkeen kehitellään jotain "awesomea", joka tarkoittaa pomppupusseja joka kulmaan, 39" kromivanteita, pintaan joku kärpänpimppihelmiäisväri, takakoppa täyteen jumputtimia. Tekniikasta ei muuten sanota pihaustakaan, paitsi että sokeakin näkee että siihen nokalle ruuvataan aina letukan crate-kone.

    No kai joku tommosistakin tykkää, kun kerran niitä tehdään ja ollaan ainakin myyvinään sarjoissa.

    -JJ-
     
  12. FF62

    FF62 3rd gear

    eihän noissa ole mitään väärää pisnes on pisnestä. ja jos sen avulla saa noita koteloita myytyä mikä ettei.
    tänä paivänä vaan vähän varakkaampi väki elää uutta nuoruutta.
    ja esim autoon ei tarvii tulla tarinaa mukana vaan ostetaan/teetetään saman laista mitä nuorena oli mut nyky mausteilla.
    ja toi tv sohw on parasta mainosta. ja mikä siisteinta jos siinä pääsee olemaan mukana .niin voi vaikka maksaakkin liikaa.
    ni totta hitossa ne tekee tollasia ohjelmia.
    saman lailla suomessakin kyläkappias ja huutokeisari ohjelmat vetää porukkaaa paikalle.
    ja oheis rääsää myydään.ja tv yhtiö maksaa näyttelemisestä palkkaa.
     
  13. pantera

    pantera Double Gearhead

    Ei näitä sarjoja saa kattoo puritaanin silmin, aivot narikkaan ja kylmä miller lite ... ei ku MGD kaapista.
    Mulle on ihana sama miten vessansa ostavat / tuunaavat/ myyvät, pääasia on että tarina on viihdyttävä ja hauska. Jos tarina on kökkö, vaihdan kanavaa
     
    Saetkae tykkää tästä.
  14. JP-350

    JP-350 Gearhead

    "vääständshithead"...toi oli hyvä. Erityisesti rupes ittee vituttamaan just tuo yks mikälie ohjelman jakso missä tosiaan elikot "karkas" lavalta ja niitäkin sitten jahtailtiin ympäri katuja,tuli ihan katsojalle semmonen nolo ja samalla paska fiilis että näinkö tyhminä ne ihmisiä pitää? Ja koomistahan siinä on se että jotkut oikeasti uskoo että näin siellä vaan sattuu kaikkee tuommosta hassunhauskaa...ja niinkauan kun niitä katsojia löytyy niin löytyy myös noita realityjä. Ja yleensäkkin toi reality-touhu menee koko ajan vaan pitemmälle älyttömyyksiin,nythän pettäminenkin on julkista viihdettä joten ei paljon sairaammaks voi mennä! Ja eihän noista voi tekijöitä syyttää,ei se oo tyhmä joka pyytää vaan ne jotka ostaa. Mutta tokihan sitä pitää vaan enempi extremempään suuntaan mennä koko ajan joten mikä on seuraava kuningasidea,jotain hostel-elokuvista tuttua? Vai lieneekö sarjan kuvaukset jo alotettu kun katoaahan noita ihmisiä koko ajan.....meni nyt loppu vähän aiheen ohi mutta sieppaa otsaluusta niin pahasti tää nykyinen meininki.
     
    Muokattu: 28.4.2016
  15. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Ei ehdi telkkaa paljoa katsomaan. Mut satuin näkemään jonkun tällaisen ohjelman mainoksen, nauratti.

    -"So, how much do you want for this 900$ car?"
     
  16. pantera

    pantera Double Gearhead

  17. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

  18. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Joo kyllä tolla liksalla paatuneempikin rasvanäppi suostuu tekemään itsestään pellen teeveessä:D
     
    jake81 ja jaketin tykkäävät tästä.
  19. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Aina tämä sama valitus ärsyttävistä ohjelmista... mikä ihmeen pakko niitä sitten on kattoa? En minäkään kato salattujaeläimiä tai bigprothereita, mutta kylläkin noita fastandlaudeja ja wheelerdealereita, paitsi ehkä kolmatta uusintaa. Ja tuo käsikirjoitettua huttua, no totta hitossa se on käsikirjoitettu jotenkin, tuskin sitä kukaan muuten jaksais kattoa viittä minuuttia jos vaan kamera viedään jonkun duunipaikalle kuvaamaan perusduunia. Aika naivia vaatia että kaiken telkkarista tulevan "realityn" pitäisi olla ihan totta...

    Mitä tulee mainontaan niin sehän on (mainos- )TV :n ainut tarkoitus, pakkosyöttää mainoksia katsojille! Varsinkin jenkeissä jossa mainoksia on varmaan puolet ohjelma-ajasta. Mainokset maksaa sen koko homman. Onko yllätys jollekin?

    Vanhan auton hinta sitten on varmaan aina kysynnän ja tarjonnan määräämä, ostajan ja myyjän sopimus.

    On muuten tuo GasMonkeyn paja luonnossa paljon pienemmän ja ruppasemman näkönen kun telkkarissa. Meitä on petetty! Ja Richardillekin maksetaan siitä että se patsastelee telkkarissa, jumalauta. Pois kaikki auto-ohjelmat telkkarista, tilalle vaikka vanhoja A-studioita uusintoina. Niissä on sentään vaan asiaa!
     
    sectoid, jaketin, Catiska ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Eipä niitten vanhojen autojen hinnat kysynnän ja tarjonnan mukaan mene kun suomessakin samat paskat pyörii nettiautossa vuodesta toiseen silmittömästi ylihinnoteltuna...

    Oikeestaan en enää edes kato tota nettiautoa hirveesti. Suomen hintataso karannut ihan pilviin. Täällä saa jotain paskoja mattamustia suomikustomeita tuhoutineella sisustalla ja sellasessa kunnossa että ehkä uskaltaa kerran kylällä käydä kesässä ilman pelkoa että kartaani tulee takapenkin läpi. Hemmingssi sivustolla on ainakin ulkopuolisesti paremman näkösiä autoja, sisustat on edes vähän ehjiä ja ei kukaan paikallinen big daddy ole niitä kustomoinut päin persettä. Ja hinta sama mitä täällä mutta vaan dollareissa...tarjonta on kanssa totta kai suurempi.

    Itteä ei huvita noita realityjä kattoa. Jos niin kauheesti alkaa innostamaan niin voin mennä talliin puuhaamaan, tälläkin hetkellä neljä projektia sillasessa vaiheessa että vaan tekee.
     

Kerro tästä muillekin!