ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En tiiä mikä kainuun ja lapin tilanne on mutta satakunnassa ym kauppaa tehneenä karjala kyllä surkeeta.

    Mullakin noita voivotteluja matkasta tuli yhteen aikaan, nyt varmaan jää ne soitot soittamatta. Paikallinen väestö taas ei osta kun halpoja farkkupassateita. Ja niidenkin oltava halpoja.
     
    Ana67 tykkää tästä.
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Juu voi jestas. Kaveri myi muumipassattia diisseli ja iso tankki.

    Tinkas ja vänkäs puhelimessa joku karjalan tyyppi, auton olis tarvinnu olla täydellisessä kunnossa, hintaa 100 ja kaverin olis pitänyt maksaa 200 euroa vielä matkakuluja ostajalle...

    Summat oli eri mutta kuitenkin mitä kaveri laskiskeli niin kaikkien erien jälkeen (katsastus,vika kuntoon) mitä myyjä vaati olis jäänyt kaupasta satasen tappiolle, siis olisi maksanut satasen sille ostajalle että se olis vinyt auton pois pihasta...


    Noi ihme arvostajat on kanssa ihan joutavia, mistä 80- luvun puhelinpalstasta ne niitä hintoja kattoo. Mullekkin on tultu tarjoomaan delttasta tyyliin. "Tollanen neliovitolppa, ei noi ole kun tonnin arvosia leimattuna, netistä saa isolohkolla just laitetulla koneella ja laatikolla, maalattuna uusilla renkailla ja täydellisillä sisustoilla ja pisteosilla ht coupeja 1500 euroon." Sit kun niiltä kysyy että mistä, niin sanovat että nettiautosta. Ihmettäkö mulle tulee sitten tarjoomaan, ajais sinne nettiautoon ja hakis sieltä ilmasia tonnin entisöityjä 2d coupe isolohko matching numbers pre-saaste koneet ja pre- turvapuskurit siipimuskeli flat top jenkkejä....
     
  3. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Tein kokeilun tossa kevättalvella, ja laitoin myyntiin todella vähänajetun dieselpakuvolkkarin alle tonnilla, päättäen samalla että en tingi yli viittäkymppiä. Kauheesti soittelijoita, melkein joka päivä, ja välillä monta päivässä. Mutta kauppoja ei tule. Pitäisi tinkiä hirveesti, ja/tai olla tuore leima. Samalla nettiautosta meni kaupaksi kalliimpaa satatuhatta enemmän ajettua ympäriltä. Minulle jäi tuntuma, että tuossa hintaluokassa ostajalle tärkeää on fiilis, että hän saa jotain huippuhalvalla, edullisemmin kuin kukaan muu voisi saada. No, katsastin, heittämällä läpi, ja otin pois myynnistä. Seuraavaksi kokeilen myydä samaa romua 20% kovemmalla pyynnillä, 20% enemmän tinkivaraa.
     
  4. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Helvata että menee hermo noiden katalysaattorikyselijöiden kanssa. Aamuaikasella joku 046- juippi soitti ja kyseli oisko Chrysleriin katalysaattoria, no onhan se ja hintakin löytyy ilmoituksesta. Hinnan kerrottuani tuli luuri korvaan.

    Iltapäivällä sitten soitti 045- juippi ja kyseli toisen auton katalysaattoria. Hinnasta päästiin yhteisymmärrykseen ja ostaja sanoi lähtevänsä kaupungista ajamaan heti ja hakemaan katin (15min ajomatka). Vajaan 2 tuntia odoteltuani olin just lähdössä kauppaan kun juippi soitti uudelleen, sovittiin treffit tohon meidän lähikaupan pihalle.
    Sieltähän 2 tummaa poikaa sitten tulikin kattikaupoille. "Jaa tässä on putkeakin mukana voivoi mitenhän tää mahtuu kyytiin", "voi voi kun helisee ei sais helistä tää on iso riski mulle, ootko varma että tää on alkuperänen ettei oo tarvike", no sullahan se katti siinä käsissä on tutki ite, kenno ainakin näky olevan paikallaan.
    Manne sai putken taiteltua Bemarinsa konttiin ja sitten alkoi uudestaan tinkiminen... "Olet sie tiukka mies kun et yhtään tingi", "no eikös puhelimessa jo tingitty ja hinta sovittu". Viimesin tarjous oli kolikoilla 95 senttiä alle sovitun, meinas jo suuttua kun en tähänkään suostunut, vihdoin sitten kaivoi kuvettaan ja maksoi sovitun hinnan. :D

    Siinä vaiheessa kun puhelin soi ja soittajan tietoja ei näy Fonectan ohjelmalla, voi jo arvata soittajan ihonvärin. Perhana kun nuo nykyään puhuu puhelimeen ihan kun ihminen, äänestä ei tuotakaan manneks erottanu.
     
    NUS-50 tykkää tästä.
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kokemus tyttären polkupyörän myynnistä.

    - Pistin 20 e lähtöhinnalla huuto.nettiin, arvelin että nousee 40-50 euroon, kumminkin laatupyörä. Ei yhtään huutoa 2 viikon aikana.
    - Pistin Toriin 50 e:lla
    - Tuli tekstari "Lähteekö 20 e:lla jos tulee tänään hakemaan?" Oli kyllä nimikin viestissä, siitä pisteet. Arvelin että on näkemykset sen verran kaukana etten hätäillyt vastaamaan
    - Seuraavana aamuna soitti kaveri joka tulikin sitten saman tien pyörän hakemaan. Ei maininnut hinnasta mitään. Kun seteleitä oli jo 45 e edestä kourassa ja alkoi kolikoita kaivamaan sanoin että sait justiin vitosen tingittyä.
    - 5 min päästä tulee toinen tekstari että "Et vastannut viestiini, vieläkö pyörä on myynnissä. Hinnasta voi varmaan neuvotella". Vastasin että justiin lähti. Kevyttä kuittailua tuli takaisin.

    Huokaus. Miksei tavara liiku huuto.netissä edes puoli-ilmaiseksi? Säästäisi niiiiin hermoja, markkinahinta löytyy ilman sitä ah niin ihanaa "hulluhan sitä on jos edes puolet tarjoaa" -vääntöä. Poistivat vielä mahdollisuuden laittaa sekä huuto- että osta heti -vaihtoehdon samanaikaisesti. Tähän sellainen vessapaperihymiö. Hymiö?
     
  6. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Huuto ,net mennyt todella surkeaksi myöskin ostajan puolesta.
    Tori toimii huomattavasti paremmin ja enpä ole mitään Fonectan numero palveluita tarvinnut sähköposti/ puhelin toiminut niin osto kuin myydessäkin ja oma numero saanut näkyä ja en pelästy vaikka soittajan numero ei ole näkyisikään vastatessa (eipä tarvitse vastaan soitella) kun ei aina pysty vastaamaan.
    Vieläkin myyjillä niin vaikeaa laittaa sille oikealle osastolle sitä ilmoitusta , huutiksessa edes viitsi katsella harrastusajoneuvopuolen ilmoja kun myydään ryyppilaseista piippalakkiin tarkistakaa vaikka jos ette usko :)
     
  7. NUS-50

    NUS-50 3rd gear

    Ja niitä helvetin nimettömiä töks töks - tekstareita tulee, yrititpä myydä mitä tahansa. Melkeen jätän sitten myymättä ennemmin kun näihin vastailee.
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Yleisesti nyt ei vaan liiku mikään. Polkupyörätkin polkuhinnoissa ym.
     
  9. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    polkupyörää tarjosin ilmasiks, soittotulva ei ihmetyttäny. Mekkoo möin puol vuotta ja sit ku meni kaupaks alko viestitulva. Mun hinnat on muutenki sellasia et pien sen verran pientä hintaa ettei postikulujen kans oo kauheissa hinnoissa.
     
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Nomuttakun. Torissa meni 50 e:lla parissa päivässä, kun sitä ennen oli huuto.netissä ollut 2 viikkoa 20:llä. Tai no, 1. korotus nostaa hinnan 21:een.
     
  11. mustang66

    mustang66 2nd gear

    Missä hintaluokassa nuo katalysaattorit pyörii jos edellämainitut niitä keräilevät, luultavasti helppoa rahaa niillä saa?
     
  12. Catrik

    Catrik 3rd gear

    Kiinnostais itteäkin, myin joskus pikkusen keulasta kolaroitua muuten hyvää sitikkaa satasella. Joku romu-ukko soitti ja alkoi tinkaamaan hintaa niin mainitsin että mielummin myis vaikka peltoautoksi kun on ihan ajokuntoinen ja ohimennen mainitsin uuden katin. Lopetti tinkaamisen ja lähti heti hakemaan :D Kuormaimella laittoi sitikan kyljelleen, laikkasi katin irti ja sitten nosti lavalle.

    Oli siis ihan kantasuomalaisen oloinen ukko.
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kai jotkut hullut niitäkin ostaa käytettynä uutena vaikka motonetistakin saa tarvikekattia aika edullisesti. Jos ei sitten jotain kierrätysarvoa ole.
     
  14. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Pari vuotta sitten vierailtiin Heinolan Kuusakosken pyhimmässä ton mun luokan kanssa. Näppärän näköinen pr-emäntä kertoili että heiltä sai 50€ per katti. Kuulemma piti maksu lopettaa kun Heinolassa alkoi autojen alta katit häviämään. Mä ymmärsin että niissä on varsin harvinaisia metalleja, tosin erittäin pieniä määriä.
    Pikku ot: Mut onhan tää maailma muutenkin aika outo, kuka kerää käytettyjä kuormalavoja esim? Vanhukset keräilee ainakin Jpää Kerava akselilla, niistä saa 6-8€ per lava. Useimmille silkkaa ongelmajätettä...
     
  15. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Mimmosia lavoja?? Maksaaks ne niistä mitään sitten vai ilmatteeksko pitää antaa??
     
  16. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Niinkuin olen sanonut, tuut tuut tulee korvaan kun käytetystä osasta pyytää 50 euroo ja ostaja tarjoo 20 euroo... Ostaja äsken löi luurin mulle korvaan... Ei oo enään hyllyssä niitä osia, panin romulavalle ja seuraava kun kysyy käytettyä laatikon osaa saa punaista luuria suoraan.... Vittu että on surkeaa käytettyjen osien myynti, ilmatteeks pitäis antaa, romulavalta saa hakea, jos löytää....
     
    Norri tykkää tästä.
  17. mustang66

    mustang66 2nd gear

    Kyllä ja vaikka myyt uutta osaa niin -50% kaupan hinnasta voit saada.
     
  18. NUS-50

    NUS-50 3rd gear

    Mä veikkaan että yksityishenkilöt ei välttämättä niistä mitään saa, pitäis olla yritys?
    En siis tiedä, mutta kuvittelisin että näin koska siellä missä näitä lavoja otetaankin vastaan yleensä ihan raskaalla kalustolla täysiä kuormia tuodaan, ja muutenhan siellä olis kaikki kylän ryyppymiehet tuomassa jotain yksittäisiä lavoja ja firmojen pihoja kohnaamassa.
     
  19. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jää kaupat kyllä sitten tekemättä... Mieluummin jätän kaupan syntymättä, kuin myyn tappiolla, tulee vähemmän takkiin...
     
  20. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Nelssonit soittelee ja tarjoaa 20-25e, kai niistä isompina kasoina saa jonkin verran enemmän kun vie romuttamolle, yksittäisistä ei varmaan juuri tuon enempää saa.

    Ite olen nurkkiin kertyneet katit myynyt yleensä Viron puolelle, saa sen kaksinkertaisen hinnan ja pakettiautomaatista ne on helppo lähettää Eestipojille.
     

Kerro tästä muillekin!