Chevrolet 350 TBI Imusarjantiivisten vaihto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja coupedeville, 23.5.2016.

  1. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Moro,

    Eli tarkoitus vaihtaa imusarjantiivisteet jäähdytysneste vuodon takia.

    Kannattaako laittaa silikonia/liimaa myös jäähdytyskanavien kohdille/ympärille että ei vuoda enää uudestaan koskaan?

    Onko aiheellista tarkistaa esim imusarja ettei siinä itsessään ole halkeamaa tai muuta vikaa että vuotaa siksi öljyn sekaan?

    Toki huonolla tuurillahan vuoto voi tulla myös kansipulteilta mutta ei ole niitä tietääkseni auottu ainakaan minulla olo aikana.
     
  2. maddis

    maddis Gearhead

    Itse just laitoin 350TBI koneen yläkerran kasaan viikonloppuna ja kasasin samalla tavalla kuin edelliselläkin kerralla. Eli Felpron imusarjan tiivisteet(http://www.summitracing.com/int/parts/fel-1205/overview/). Hylonmaria laitoin kannen ja tiivisteen väliin ohuen kerroksen lähinnä siksi että tiivisteet pysyi paikallaan asennuksen ajan. Silikonia käytin vain imusarjan päädyissä, kun felpron sarjassa niihin oli tarkoitettu korkkitiivisteet.

    Ainakaan itsellä ei ole mennyt nesteet sekaisin.
     
  3. G20

    G20 Gearhead

    Kyllä se on hyvä pyyhkäistä moottorisilikonia imusarjantiivisteen molemmin puolin päätyjen vesikanavien ympäri. Auttaa jopa imusarjan asennusta kun tiivisteet pysyy paikoillaan. Monasti juuri noista alkaa vuotamaan vanhemmiten kun tiiviste hapertuu ja vuotaa nesteet joko siististi ulospäin tai sitten nostajalaaksoon.
     
  4. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Tuota millä tai miten kannattais pesätä moottori niinkuin sisältä kun on nestettä öljyn seassa? muutama öljynvaihto vai joku muu kikka?

    Toinen juttu laitetaanko imusarjan pultteihin silikoni vai jotain kierrelimaa? Paras aine tähän?
     
    Muokattu: 24.5.2016
  5. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Ja Fel-Pro Professional tiivisteet on mullakin menossa paikoilleen...
     

Kerro tästä muillekin!