Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. urho3

    urho3 Gearhead

    Työn määrä kasvaa mutta ei toki lähellekään samassa suhteessa. Just laskeskelin et jos 100m2 talliin tarvikkeet tekee noin 25000e niin se seuraava 50m2 siihen päälle joku 8000e. Yleensä se työ vaiheen aloitus vie aikaa vaikkapa nyt harkkojen muuraus. 4vihjettä pitää nurkkiin tehdä olipa se alle tai yli 100m2. Kannattaa oikeasti miettiä,se 80m2 on kohta pieni ja saman verran laajentaminen maksaa jälkeenpäin paljon,samalla kerralla tehtynä se menee siinä ohessa.
     
  2. jenkula

    jenkula Gearhead

    Tietenkin että tontilla on jäljellä oikeutta rakentaa ja soveltuuko ympärillä olevaan rakennuskantaan.Naapureiden kanssa olis parempi ettei heti tarvis kättä pitempää hakea.
     
  3. rb

    rb Double Gearhead

    / \ Pitkälti urhon kanssa samaa mieltä.

    80m2 > 100m2........ käytännössä sama vaiva, mutta 60m2 > 120m2 vaatii jo helvetisti enempi hartioita..
     
  4. urho3

    urho3 Gearhead

    Tallia tehdessä se korkeus hidastaa paljon enemmän kun se koko. Aika paljon neljästä metristä kun viiteen metriin tekee saa telineillä ravata. Sitäkin kannattaa miettiä että on se 80m2 nopeampi tehdä kun vaikka 120m2 mutta jos se loppuelämä menee niitä tavaroita ees taas roudatessa niin sekin aika on poissa muusta harrastuksesta. Kyllä talliin kannattaa satsata että ne työkalut on omilla paikoillaan ja nopeasti käytettävissä,tekee vaikka oman varaston siihen yhteyteen.
     
  5. Hai

    Hai Double Gearhead

    maverick999 ja GBS tykkäävät tästä.
  6. jenkula

    jenkula Gearhead

    Hienot tsydeemit sulla,tykkään kovasti tyylistä.
     
  7. GBS

    GBS 3rd gear

    Milläs ootte tiivistäneet lattian ja harkon välisen sauman?
    Jos vaikka sattuis vedellä lotraamaan niin toi irroituskaistakin jollain tapaa tuossa pelaa mutta ajattelin oisko porukka laittanu siihen jotain lisää? Siis jotain mikä pysyy.
     
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Liimasin sellaisen kumisen jalkalistan kontaktiliimalla. Asennuksen aikana oli todella kuuma ja kostea ilma, kosteutta kondensoitui lattian pintaan ja kontaktiliima reagoi kosteuden kanssa jotenkin oudosti ja pilasi lattiapinnoitteen siitä kohti. Kosmeettinen juttu tosin vain.

    On nyt ainakin tämän 6 v pysynyt no proplemos.
     
  9. GBS

    GBS 3rd gear

    Sulla vissiin joku epoxi lattiassa?
    Mulla sirotelattia ja slammattu/maalattu harkko.

    Eiku joo.. Mä oonkin nähny jossain just sellasta Muovi/ Kumilistaa.
    Jossain julkisissa tiloissa paljon käytetty.
     
    Muokattu: 22.7.2016
  10. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Jos se vesitiiveys on pääasia niin kosteantilan vesieristysainetta ja nauhaa lattia ja seinän kulmaan. Mie tein sillä, seinään tuli 100cm pelti ja lattian ja pellin kulman tiivistin vielä kosteantilan saumamassalla, ilmeisesti joku PU-pohjainen. Nyt pystyy lotraamaan vedelläkin, ei se tosin kovin järkevää ole, kosteutta tulee tajuttomasti jos pesee auton sisällä.
     
  11. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Katselin Tallinnan Bauhausissa uutta rakennusmateriaalia ja se näyttää mielenkiintoiselta itse rakentajille. On kevyttä, kuin styroksi. Siitä tehdään taloja ja suuriakin rakennuksia. On palamatonta. Paloja on eri paksuutta ja kokoja. Voisi sopia tallin materiaaliksi.

    http://www.aircrete-europe.com/en/
     
  12. valpas

    valpas Gearhead

    Jotain ilmabetonia? Pitääpä tutustua tarkemmin.
     
  13. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

  14. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Se voi olla saman tapaista kuin Siporex mutta sileää ja valmista katsella. Pinta kuin Italian marmoria! Väri puhtaan valkoinen. Mielestäni myös paljon kevyempää.
     
  15. Make500

    Make500 Gearhead

  16. HV

    HV Gearhead

    Vanhaa kauppaa olen tyhjentänyt ois Tallibaariin varattuja juttuja myynissä. Pari vanhaa jääkaappia, kunto ??? Ei kaikkea voi säilöä, nyt on jo luovuttava välillä. Tarjouksien perusteella luovun, jos jollekin ois vähä projektia näistä.

    [​IMG]
    Tee uudet sisukset ja säilö vaikka viinaa näissä tai jotain...

    Ois tuolainen vanha kylmätiskikin kerhotilaan rakenna jotain...

    [​IMG]

    katso kuvia tuolta:http://aijaa.com/a/BE2de7

    YV:llä tavoittaa jos kiinostaa Joensuusta löytyy
     
  17. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Eikös nää ole pitkälti kaatikselle joutavaa kamaa? Ja varmaan sielä haettukin.
    Liian uusia harrastajille?

    En tosin sitä sano, etteikö kaatikselta löytäisi hyvääkin tavaraa, ja välillä oikein löytöjäkin, mutta nämä olisin kyllä jättänyt...

    Ja olen siis itse useamman kerran dyykannut roskalavoja ym.
     
    Muokattu: 24.8.2016
  18. HV

    HV Gearhead

    Ei ole haettu kaatikselta, 1930-luvun lopulla rakennettu hirsirunkoinen kauppa jossa toimintaa ollut 1970 luvun alkuun, sitten tuli uusi kauppa viereen myyjien työtakitkin jäi naulaan. Sitä olen tyhjentänyt yli 5000 kg metallia olen pistänyt kierätykseen tähän mennessä, on ollut uutta ja vanhaa, arvelin tarjota jos jollain olis ollut tarvetta näille. Ensi viikolla on tarkoitus pistää puisia myyntitiskejä, pöytiä ja hyllyjä yms. puutavaraa murskaan.
     
  19. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Tollasta on varmaan ollu ihan mielenkiintoista tyhjentää. Voi tehdä löytöjäkin.
     
  20. Pitu

    Pitu Gearhead

    Tuohon lattiapinnoitteesseen, alkaa itsellä olla ajankohtaista..

    Ykkösvaihtoehto oli Mastertop, mutta muutama mutta on ilmaantunut..
    - Vaatii enemmän lattian tekijältä, Eli pitäisi löytää firma, mikä varmudella osaisi tuon tehdä. Pelkän valun ilman pinnoitusta saisi tehtyä itsekin.. (Vinkkejä tekijästä Satakunnassa)
    - Tallin lattiaan tulleiden paikkojen korjaus (kipinät, ym) Maalatussa lattiassa onnistuu..
    - Lattian teko vielä tänä syksynä, katto on päällä ovet ja osa seinistä puuttuu. ->pelko pinnoitteen epäonnistunisesta. maalaus sitten keväällä..
     

Kerro tästä muillekin!