Katkennut kierretappi pois?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Kossi, 22.10.2004.

  1. Kossi

    Kossi 1st gear

    Mitenkäs tuollainen alumiiniin jumittunut ja katkennut kierretappi saadaan pois? Taitaa olla hankala homma, kun tuo on m4 kokoa ja vieläpä niin kovaa ainetta, että meikäläisen porat ei edes pystynyt siihen. :-?
     
  2. bbford

    bbford Gearhead

    Voi voi,kovin on ankeaa hommaa.Onko se läpireikä? Eli voisko sitä lyödä pois sieltä? Ja onko sen kierteen pakko olla M4 vai voisko vaan porata isommaksi ja tehdä isompi kierre? Ne tapit on kovia joo,meillä töissä on ihan kovametalliporat tohon hommaan,maksaa vaan pirusti eikä onnistu kuin koneella tehden,eli ei käsiporalla.

    Tuli vielä mieleen että mikä osa se on? Voisko vaan leikata rälläkällä palan pois ja hitsillä täyttää se kohta ja ottaa alusta? Onnistuu noinkin.
     
  3. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

    ihan vaan naputtelemalla se palasiks esim. toisella kierretapilla..jos ei oo liian syvällä.
     
  4. pena

    pena 1st gear

    Jos kanta ei ole kovin syvällä,niin laita 6mm. mutteri päälle hitsaa keskusta täyteen(kiinni kierretappiin)ja väännä auki,jos ei ekalla lähde toista muutama kerta.
     
  5. Kossi

    Kossi 1st gear

    Taitaa tappi jäädä sittenkin reikään on sen verran syvällä ja eikä sitä voi poiskaan lyödä :odroll: Pitää vielä kokeilla mutterin hitsaamista, jos se vaikka onnistuisi. Onneksi tuo ei katkennut mihinkään tärkeään paikkaan :)
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jos mikään muu kikka ei auta, kannattaa kysellä saako tapin poistettua kipinätyöstöllä.
    Tarkemmin tekniikasta en tiedä, mutta yhden vastaavan tapauksen sain sillä kuntoon.
    Ihan halpaa huvia se ei ole, mutta jos muuta keinoa ei ole niin sitten.
     
  7. B 50

    B 50 Gearhead

    Kipinätyöstökoneita on esim. aikuiskoulutuskeskuksillakin, ainakin täkäläisellä. Ei varmaan sikahintasta. Kovametalliporaa siihen on turha rikkoa, ellei sitten kyse ollu just näistä katkenneen tapin pois poraamiseen tarkotetuista spelisaaliporista(suora, ei lastun nosto uria). Hyviä kapistuksia, saattais pelittää käsiporallakin, hinnasta ei tietoa.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Halpa ja hyvä konsti on, teroita tavallinen kiviporanterä lastuavaksi.
    Teroitukseen käytettävä hienoakiveä tai lamellia ja jäähdyteltävä kunnolla, ettei juotos irtoa. Kulmat samat kuin lasille.
     
  9. timuli

    timuli Gearhead

    siellä on ja pysyy sano spitaalinen vaimolleen :lol:
     
  10. rt68

    rt68 1st gear

    Certaniumin korjauspuikolla saa "kasvatettua" tappia vaikka olisi katkennut syvemmällekin, eli ohkasella puikolla vaan painaa pystysuoraan kierretappia vasten ja kasvattaa tappia niin että tulee pinnan yläpuolelle ja hitsaa mutterin kiinni tai kiertää tongeilla irti. Puikko on siitä hyvä että kuona ei johda virtaa ja näin ollen suojaa reiän kierrettä valokaarelta ja lisäksi puikko on erittäin sitkeä eli kestää vääntää aika paljon, ainut huonopuoli on että puikkoja ei myydä yksittäin mutta korjauspajoilta voi kysellä niitä, myyvät varmaan yksittäinkin. Ovat kyllä ihmepuikkoja, voi hitsata öljyisiä osia puhdistamatta ja jopa öljyn sisällä!! :odroll: Edustaja ja maahantuoja Jasper oy http://www.certanium.fi/
     
  11. Kossi

    Kossi 1st gear

    Perskule... tappi saa jäädä nyt reikään. Kokeilin tuota mutterin hitsaamista, mutta tappi tais olla pikkasen liian syvällä :-? Luulishan tuon pysyvän kiinni vaikki yksi ruuvi puuttuukin, tosin vähän ruman näköinenhän siitä tulee. Tai voishan sitä liimata ruuvinkannan reiän peitoksi niin ei ota silmään niin kovin :) Kiitos kuitenkin kaikille vastanneille :D
     

Kerro tästä muillekin!