Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    ihme typeryksiä sitten nuo baja/trophy trucks-kisaajat, kun melkeen kaikilla on lisäpitkät katon etuosassa :confused:
     
  2. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    Mulla on lavakaaressa toi led bar. Ja se on lähes katon tasalla. Pelkäsin myös, että katto rajaa valoa liikaa. Näin ei kuitenkaan ole vaan se alkaa valaisemaan jostain 30 metristä eteenpäin. Lyhythyttinen siis kyseessä. Ja lähivalot jää palamaan, kun laittaa pitkät päälle. Jos sen katon etuosaan laittaa niin varmasti se häikäisee tuulilasista ja konepellistä.

    Se hyvä tuossa ledissä on, että se syttyy heti. Ei ole mitään xenonin viivettä. Maskissa on 2x 9" xenonit ja vaikka niissä on nopeat ballastit niin silti menee hetki ennen kun ne on täydessä kirkkaudessa.
     
    Muokattu: 18.8.2016
  3. simu_l

    simu_l Gearhead

    Se voipi olla että se hiekka ei silleen hohda ku märkä tie tai lumi joita suomessa pimeään aikaan piisaa. Sen verran paljon joutunu tienhoitohommissa liikkuun huonossa kelissä että uskallan väittää että on huomattavasti parempi kun lisäpitkät on esim. siinä lavakaaressa kuin mitä keulalla tai katon etureunassa, silmä kun tottuu siihen kirkkaaseen länttiin siinä auton eessä niin se hieman heikompi valo ei tunnu niin tehokkaalta siellä kauempana kuin ilman sitä länttiä siinä edessä. Joo, aina löytyy joku super lamppu tai poikkeus joka ei tee hukkavaloa auton eteen alle 50m, puhun yleisesti.
     
    Saetkae tykkää tästä.
  4. Tanelim

    Tanelim 2nd gear

    Itellä kans valopäivitys menossa niin tarttis vähän jeesiä. Elikkä autossa on tuplavalot. Kun laittaa pitkät päälle niin lyhkäset sammuu ja sumarit. Miten tämä kannattis tehä ettei ne sammus. Suoraan vaan hyppyjohtoa vai kuinka. Kaikissa on senonit ja jokseenki tympiä kun nakkaa pitkät niin on jonkuaikaa pimiää.
     
  5. Rx500

    Rx500 1st gear

    Mikähän dodgelle nyt tuli. Olin tulossa motarille ja polkasin nappi laudassa ramppia alas. Vaihto normaalisti kaikki vaihteet läpi ja laitto lukon päälle. Asetin vakkarin sataseen ja ajelin pari sataa metriä ja sitten putosi lukko pois. Sitten nelosen ja kolmosen välillä rämmppäsi vaihteita. Sain nilkutettua kotia asti pinta kaasulla. Tuntui että välillä veto loppui kokonaan. Kotona auto parkkiin ja tsekkasin nesteet niin normaali rajoissa ja normaalin hajuiset. Annoin olla pihassa tunnin verran ja lähdin sitten lukemaan vikakoodit joita ei ollut. Sitten auto tulille ja menoks niin kaikki pelasi normaalisti. Onko ideoita? Auto siis 2003 5.9 4x4.
     
  6. Tanelim

    Tanelim 2nd gear

    Oiskohan tuolla vakkarilla näppinsä pelissä. Mulla ei anna laittaa päälle yli 90 vaikkei ole rajotettu. Kaverilla rajotettu ja kun nousee vauhti yli 90 niin heittää pois päältä eikä anna laittaa päälle ennenkö sammuttaa.
     
  7. Rx500

    Rx500 1st gear

    Ei ole tuossakaan rajotinta. Tuntuu vaan oudolta että sitten kun se sekoilu laatikon kanssa alkoi niin se kesti koko matkan että kotia pääsin.
     
  8. turbosleeper

    turbosleeper 3rd gear

    Olisko apps mikä reistailee. Vähän siihen viittais.
     
  9. Saetkae

    Saetkae 3rd gear

    Kannatta käydä läpi KAIKKI maadoitus kohteet (akusta moottoriin, vaihteistoon, runkoon ja koriin) Tarkista myös että akut ja laturi on kunnossa (napajännite käydessä 13,8V ja moottori sammuksissa 12,7V) Se paksu ruskea/musta maadoitusjohto mikä kulkee laturin alla kannattaa myös vetää eri kautta http://www.kentsoil.com/dodgebug1.htm Minulla oli samoja ongelmia, tosin vm 2001, ja sain viimeisetkin vaihteistoepämääräisyydet pois kun laitoin uudet akut. Kävin myäs läpi KAIKKI töpselit konehuoneessa ja vaihteistossa. Puhalsin kuiviksi ja laitoin Wurtin kontaktisprayta jokaiseen. Myös APPS:ään. Nämä Rämistimet tuntuu olevan herkkiä vikavirroille... =D
     
  10. simu_l

    simu_l Gearhead

    Jos et oo jo releyttäny niin releytät valot ja sitten laitat pitkiltä herätteen diodilla lyhyvien releelle, toki tarpeeksi tehokkaalla diodilla voi laittaa ilman releitäkin.
     
  11. Rx500

    Rx500 1st gear

    Puhdistin tänään laatikon kaikki liittimet ja katoin releet läpi. Ainakin tämän päivän pelannut sitten moitteettomasti. Onko mitään yleispätevää sääntöä olemassa mistä tunnistaa mitkä vaihdelaatikko näissä on?
     
  12. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    VP 44 juttua tossa vähän,, tai ,, jotain .
     
    jONikk ja Saetkae tykkäävät tästä.
  13. smgt

    smgt 3rd gear

    onko porukalla miten hyvässä muistissa 2korisen 4wd etualatukivarren puslat?
    pitäs löytää nopeeta puslat missä on 14mm reikä.

    moog k80366 on ainaki 16mm.

    rockauto tarjoo moogilaisina myös k3131 mutta ei kummassakaan lue mittoja prkl...

    ps nuita k80366 löytys 2kpl jos jollekki käy :D
     
  14. smgt

    smgt 3rd gear

    8" menee ainaki. Fiksummän näkönen 10" leveellä.
     
  15. persus

    persus 3rd gear

    menee kyllä vakio vanteelle.kaverilla oli joskus 315/75-16 vakio vanteilla,oli ne vähä kapean näköset ja ku et on kans niin onneton vakio vanteissa. itellä on 10 tuumasilla ja sillee näyttää kyllä hyvältä.taitaa vähä huonosti olla vaa noita 10" leveitä saatavilla suomesta tällä pulttijaolla.
     
  16. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

  17. persus

    persus 3rd gear

    taas hörähtää rami herkästi tulille ku vp44 läks vaihtoo:)
     
  18. Rx500

    Rx500 1st gear

    Uskaltaako tuon apps anturin vaan vaihtaa viskaamalla uuden paikalleen? Ei näytä olevan kauhean hintainen ebayssa. Vaatiiko jotain kalibrointia tai vastavaavaa.
     
  19. Ck

    Ck Gearhead

    Kolmoskoppaseen tarvis vaihtaa koko kaasuvaijeriteline appseineen. Pelkkä potikan vaihto on arpapeliä.
     
  20. smgt

    smgt 3rd gear


    joku jos sattuu joskus hakua käyttämään nuilla moog numeroilla niin lisätään tietoa.

    k80366 on vissiin uudemman poikittais tuen pusla?
    k3131 käy alatukivarsiin 4wd ramiin.

    tuli huomattavasti parempi ajaa kun uusi puslat. kahessa puslassa oli pultin holkki liikkunu melkeen sentin matkan keskipisteestä. ei enää jarruttaessa hyökkää vastaantulevalle kaistalle ja pienissä terävissä kuopissa ei hakkaa niin pahasti. :)
     

Kerro tästä muillekin!