Kaksi loukkaantui Asikkalassa...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja slant six, 20.8.2016.

  1. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Mutta muistakaa millä vauhdilla liikutaan maalissa. 7-10sekunnin aivopieru ja se on jo myöhäistä sen jälkeen.
     
  2. Weijari

    Weijari Gearhead

    Veikkaan että tässä on vähän kyse sellaisesta perussuomalaisesta asenteesta, että on automaattisesti jonkun syy, jos jotain asiaa ei ole jo valmiiksi tehty paremmin ja jotain pääsee tapahtumaan.

    Vanha sanonta sanoo että ei voi tehdä idioottivarmaa systeemiä, kun idiootit ovat luovia ja fiksuja.

    Maalin paremmin merkkaamiseen ei kannata ainakaan mitään ns. virallista kantaa ottaa kenenkään joka sellaisen voi ottaa, niin kauan kun poliisitutkinta on kesken, koska siitä seuraa tuolla ensimmäisellä logiikalla helposti jonkun silmissä syyllisyys.

    Jos halutaan Maali vielä paremmin näkyväksi, keinoja on useita. Voin vaikka avustaa asiassa jos joku YV:llä niin pyytää.
     
  3. pile

    pile Gearhead

    jos et ole noin sanonut niin ota yhteyttä toimittajaan ja vaari oikaisua
     
    Crash_ ja Pate-68 tykkäävät tästä.
  4. MaxDura

    MaxDura Gearhead

    Sinänsähän YLE:n korjattu uutinen piti paikkansa, että kisailua jatkettiin maaliviivan jälkeen. Uutisessa vain unohdettiin mainita että kisailun jatkuminen oli vahinko eikä tarkoituksellinen teko.
     
  5. Granaatu

    Granaatu Gearhead

    Olin iltapäivällä puhelimitse yhteydessä toimittajaan, jonka jälkeen hän korjasi artikkelia huomattavasti asiallisemmaksi. Päivällä alkup. artikkelin nähtyäni olin täysin raivona. Teille, jotka ette nähneet artikkelia alkuperäisessä muodossaan, siinä sanottiin mm. : Toinen kuljettajista (eli minä) olisin väittänyt kuljettajien sopineen yhteisymmärryksessä jatkavamme kisaa maalin jälkeen! Kuka, muu kuin vakavasti elämäänsä kyllästynyt haluaisi jatkaa ajoa tietäen sen johtavan varmaan tuhoon??. Toimittaja sanoi saaneensa tiedot poliisin tutkinnanjohtajalta.
     
    pile tykkää tästä.
  6. Masa71

    Masa71 Gearhead

    Jos toimittaja oli lainaavinaan tutkinnanjohtajaa niin suosittelen että otat hemmetin äkkiä yhteyttä tuohon tutkinnanjohtajaan jotta asia saadaan oikealle mallille myös virallisissa papereissa.
     
  7. Granaatu

    Granaatu Gearhead

    Kyllä, aion olla huomenna yhteydessä tutkinnanjohtajaan!! Sain toimittajalta tutkinnanjohtajan nimen, asia on selvitettävä.
     
    Muokattu: 23.8.2016
  8. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Nauhoita myös se keskustelu. sinulla on täysioikeus nauhoittaa puhelusi viranomaisen kanssa asioidessa. Jos tulee syytteitä yms paskaa, niin voit jo varautua etukäteen.
     
    Crash_ ja Fileeraus tykkäävät tästä.
  9. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Toimittajat nyt keskimäärin kirjoittaa puutaheinää, mutta toi poliisien toiminta kyllä ihmetyttää. Ulosajot ja onnettomuudet ei moottoriurheilutapahtumissa oo mitenkään harvinaisia, oli sitten testiä, harjoittelua tai kisaa.
     
  10. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    mutta, Poliisi tutkii kaikki onnettomuudet. Eli kyse ei välttämättä ole rikostutkinnasta, vaan onnettomuus. Eikös ne ole tutkinut ralli yms onnettomuuksia missä on loukkaantunut/kuolut porukkaa?
     
  11. DX

    DX Double Gearhead

    neljätuhatkolmesataaviiskymmentä :D

    muta se on tosiasia, että parina ekana kesänä jännäs ennen ekaa lähtöä, että misä vitusa on maali, sittemmin se on painunut selkärankaan, semminkin kun samalla koslalla on huitonut menemään.

    mut ymmärrän et keskittynyt putkikatse ei välttis havaitse helvetin kapeen tarkan näkemisen ulkoa, semminkin jos varsinaiset merkit on vähänkään ajolinjasta sivulla,
    siin ei auta vähääkään "saalistajan moodista" havauttamiseen vaikka vielä sivumpana olis kerrostalio merkkinä, siks maalitolpat pitäis olla mieluummin ratojen välissä jos nyt yleensäkään valita pitää, siinä kelpa vaatimattomapikin koska katse todnäk on keskittynyt sille puolen.

    lähinnä ihmettelen et ihmetellään

    sit tuota et suljetussa tapahtumassa viedään kilvet, vittuakos se poliisille kuuluu?
    se on järjestäjän moraalisella ja kuskin laillisella vastuulla tarkistaa et jäikö kosla liikennekuntoon ja jos on tuotu trailerilla ja sillä viedään pois niin sillä ei ole edes mitään merkitystä,
    poliisin tehtävä on valvoa katuliikenteen tapahtumia eikä käydä kisojen tia muiden tieliikenteen ulkopuolisten paikkojen kuten autokorjaamojen pihassa nuuskimassa ja nyhtämässä kilpiä irti,
    ei kuulu poliisin toimenkuvaan viedä niitä mukanaan vaikka siellä ei olis ku ne kilvet jäljellä.
     
    Muokattu: 24.8.2016
  12. C-barge

    C-barge Gearhead

    Poliisin kanssa muutaman kerran tekemisissä olleena..., jos niillä on joku ennakkokäsitys asiasta niin se pysyy, sanot mitä tahansa. Jos haluat vaikka kuulustelupöytäkirjaan saada sen asian mitä tarkoitat ja sanot, niin saat situa kuulusteluissa viikon että se tulee sinne raapustetuks.
     
  13. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Aika omituinen käsitys jos homma on menny niinku toinen osallinen on täällä kertonut?
     
  14. Granaatu

    Granaatu Gearhead

    Soitin aamulla klo 08:10 poliisin tutkinnanjohtajalle selventääkseni asiaa, tuo YLEn toimittaja oli ehtinyt jo soittaa ennen sitä...
     
  15. arskazone

    arskazone Double Gearhead

    Kyllähän kissalanpoikia aina on nuo rekkarikilvet kiinnostaneet,liekkö kun ovat valtion
    omaisuutta,vaikka olis tonnin maksanut niistä...
     
  16. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Ajoneuvolaki 10 luku (copy-paste)
    84 § (2.3.2007/233)
    Ajokieltoon määrääminen

    Jos teknisessä tienvarsitarkastuksessa tai muutoin todetaan, ettei ajoneuvo rakenteeltaan, varusteiltaan tai kunnoltaan täytä säädettyjä tai määrättyjä vaatimuksia, jos ajoneuvo on käyttökiellossa taikka jos ajoneuvoa on käytetty rekisteröintiä tai rekisteröimättömän ajoneuvon väliaikaista tai tilapäistä käyttöä liikenteessä koskevien säännösten tai määräysten vastaisesti, poliisimies, tullimies tai rajavartiomies voi estää ajoneuvon käyttämisen liikenteessä tai muualla ja määrätä ajoneuvon ajokieltoon ottamalla pois rekisterikilvet, siirtomerkit, rekisteröinnistä annetun todistuksen, koenumerotodistuksen, siirtoluvan taikka käyttämällä muunlaisia tarvittavia keinoja...


    Lisäksi kun toisella kuskilla oli hengen lähtö lähellä niin tämä kilpijuttu ei mielestäni niitä suurimpia epäkohtia.
     
  17. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    No oletko sä poliisin mielestä rikollinen metsäänajon suunnittelija? :)
     
  18. C-barge

    C-barge Gearhead

    Eli ns ovrout-mies!
     
  19. Jza

    Jza Double Gearhead

    Enpä itse ole radalla/rallissa vielä poliiseja tavannut onnettomuuden vuoksi, vaikka kalustoa on mennyt rusinaksi ja porukalta mitälie kättäjalkaa poikki ja palovammoja.
    Kuolintapaukset sitten tietty ihan eri planeetalta.
     
  20. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Juu ei ole Alastarollakaan paljon polliiseja näkyny kun autoja on rytätty aika rusinaksi. Olis kiva kuulla järjestäjän kertomana mikä oli polliisin perustelu, siis "kisan" peruuttamiseen?
     

Kerro tästä muillekin!