Previa puhallin ei puhalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Previamiäs, 23.8.2016.

  1. Previamiäs

    Previamiäs 1st gear

    Yritin käyttää hakua ja ettiä googlella jne mutta mun google-fu on liian heikko tähän.
    Elikäs puhallin ei puhalla. Paitsi jos vaimo osaa lyödä pelkääjän oven kiinni oikealla voimalla.
    Rele naksuu kun katkaisijaa liikuttaa mut muuta ei tapahdu.
    Ideoita?
    Missä päin autoa on etuvastus?
    Miltä se näyttää?
    Onko moottorin vaihto todennäkösempi kun etuvastuksen?
    Kiitos etukäteen.
     
  2. karivanner

    karivanner 2nd gear

    En tunne Previaa autona, mutta yleispätevä ohje pätee siihenkin; Kopauta puhaltimenmoottoria ja jos se lähtee pyörimään niin vika on siinä. Kertomasi oven paiskaus viittaa jo siihen.
     
  3. Previamiäs

    Previamiäs 1st gear

    Ensimmäisenä siis lähden metsästämään moottoria.
     
  4. autoilija

    autoilija Gearhead

    En tunne minäkään Previaa.Sen verran opiskelin että puhaltimen moottoreita on mennyt..

    Lisäkysymyksenä voisi esittää kun se joskus puhaltaa,niin puhaltaako ihan normaalisti ja moitteetta seuraavaan virtojen katkaisuun asti ja kaikilla nopeuksilla?
    Jos se toimii oven paukauksen jälkeen ihan normaalisti ongelma voi olla myös ihan vain kontaktihäiriö johdotuksessa/liittimissä.Jokatapauksessa se on kontaktihäiriö joko johdotuksessa tai itse moottorissa,moottorin voi vaihtaa,jos vika ei korjaannu ongelma on johdotuksessa/liittimissä.
    Jos kerran käynnistyessään ei puhalla kuin täysillä on mahdollisuus että myös resistori on vainaa..Siis mahdollisuus.
     
  5. Previamiäs

    Previamiäs 1st gear

    Kun toimii niin toimii kaikilla nopeuksilla. Ekana itelläkin kontaktihäiriö tai etuvastus mielessä mut en oo vielä löytäny kumpaakaan. Vähä vaikeuttaa tietty tätä etsimistä kun en saa vielä polvilleni tai kyykkyyn mennä leikkauksen jäljiltä. Koitan saada moottorin käsiini ni saan sen kyllä mitattua toimiiko. Sähkön peruskoulutus alla niin mittari on tuttu.
     
  6. autoilija

    autoilija Gearhead

    Varmuudella ongelma ei silloin ole etuvastus.
    Jää silloin vain mahdollisuudet itse moottori tai johdotus.Eiköhän se ole sitten moottori.
     
  7. autoilija

    autoilija Gearhead

  8. Previamiäs

    Previamiäs 1st gear

    Moottori löytyi. Siellä se on "konehuoneessa" erittäin vaikeasti saatavilla esiin. Melkein sain purettua esiin mutta pitää nyt lepuuttaa jalkaa.
    Kiitos ohjeista. Tuohon asti pääsin ja löysin moottorin ja todennäköisesti etuvastuksen sieltä moottorin takaa mutta asennot niin hankalia että menee huomiseen jatkaminen.
     
  9. autoilija

    autoilija Gearhead

    Hyvä näin,olin jossain lukenevani että moottori tuli vaihdettua ja sitten paukahti se etuvastus.Sen ehjäämiseksi neuvottu myös juotosten tarkastelua siinä.Jos se hankalassa paikassa ehkä siihen etuvastukseenkin kannattaisi perehtyä samalla ettei tule tehtyä sama työ kahdesti.
     
  10. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Jos on ekan korimallin previa, niin se moottori on siinä "konehuoneessa melkolailla keskellä.
    Se muovihärpäke pois ja se on kyllä melko helposti käsillä.
    Kyllä se varmaan loppu, jos kolauttamalla lähtee pyörimään.
     
  11. OpaS

    OpaS Gearhead

    Eiköhän siellä sitten hiilet ole loppu.
     
  12. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Jos en ihan väärin muista, niin se on muovirunkoinen ja vähän hankala purkaa niin, että hiilien vaihdon jälkeen saisi vielä kasaan.
    Isäukko teki viritelmän ja laittoi corolla puhaltimen (kun sillä oli semmoinen ylimääräisenä) mutta eipä se oikein tahdo jaksaa riittävästi puhaltaa.
     
  13. Previamiäs

    Previamiäs 1st gear

    Joo huomenna meen isäukolle talliin purkamaan moottorin ja katotaa saisko hiilet vaihettua ja vehkeen kasaan. Taitaa olla ekaa koppaa ku vm94.
    Sinänsä hyvä löytö tälleen kuuden hengen perheelle että kahdeksan hengen auto, automaatti, kattoikkunat sähkölasit ja ajettu alle 300t.
     
  14. Previamiäs

    Previamiäs 1st gear

    Hiilet olis oian ollu entiset mutta se ei ollu nyt ongelma, ja esivastus ehjä myös. Tarkistettu virtalähteen ja fluke mittarin avulla. Samoin kun releet ja sulake. Kaikki ehjiä.
    Se mikä tässä on hauskinta on että jos hyppylangalla korvaa joko releen TAI sulakkeen tai molemmat niin toimii normaalisti.
    Eli käytännössä se toimii jos jompikunpi puuttuu mutta ei jos on molemmat paikallaan. Aikani kuluksi sit kasasin konehuoneen loppuun kokeilun jälkeen niin nyt ei tule herätevirta kytkimelle enää. Ideoita? Virtalukon pohja?
     
  15. Previamiäs

    Previamiäs 1st gear

    Laitoin uuden syötön releen plussalle niin nyt se toimii. Edellinenkin on paikallaan edelleen ja plussa siihenkin tulee mutta jostain syystä ei toiminu sillä. Nyt toimii. En ymmärrä. Olkoon noin kunnes jotain muuta hajoaa niin selviää lisää.
     

Kerro tästä muillekin!