Seat leon 1.8t välijäähdytin hylky.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja MrTemz, 20.9.2016.

  1. MrTemz

    MrTemz 1st gear

    Kävin tossa katsastamassa tuon autoni johon on vaihdettu välijäähdytin ja lastutettu vuonna 2006, ja tuli hylky sillä perusteella että välijäähdytin on vaihdettu. Kysyi onko ja sanoin joo kun en uskonut sen mitään vaikuttavan asiaan. Sanoi että melkein mahdoton saada sillä rekisteriin että tarvisi jonkun kansainvälisen päästömittauksen(?) Ja maksaa tonnin luokkaa. Pitääkö paikkaansa? Olen tässä muutamia vaihtoehtoja miettinyt mikä olisi järkevin?

    Menenkö toiseen katsastuspaikkaan kokeilemaan onneani ja tarvittaessa vähän huijaamaan(sanon ei jos kysytään ja toivon ettei väitä vastaan) toimiiko enään?

    Ostanko vakio välijäähyn hinta 85€ +liittimet ja vaihdan katsastuksen ajaksi?

    Vai vienkö dynolle ja paperien kanssa muutoskatsastukseen(a-katsastuksen jätkä sanoi että onnistuisi sillaiten, kävin katsastamassa paikallisessa yrityksessä pienemmän hylkymahdollisuuden toivossa)

    Onnistuuko ylempi kun lastutettu ja ahtopaineet 1.5bar ja tehoja vesiruiskun kanssa merkattu 235(ilman kai 205 tai jtn)

    Kehtasi vielä valittaa päästöistä, jotka menivät alitse sen, mitä rekisteriotteessa luki, valitti ettei ole tehdasnormit tai jtn.(putki vaihdettu ainakin kaikki pakosarjaa myöten paitsi tietääkseni katti)
     
  2. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Minkä päästönormin mukainen? jos euro2 tai vanhempi niin nykyään onnistuu dyno lapulla ja pelkällä konttorin päästömittauksella muutoskatsastus. Jos euro3 (lambda myös katin jälkeen) niin järkevintä palauttaa vakioksi (tai sen näköiseksi) 2001 eteenpäin varmasti euro3, 1996 euro2 ja välissä voi olla molempia.
     
  3. MrTemz

    MrTemz 1st gear

    Juu no lambda siellä on kun on 2001
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Joo ja toinen konttori näkee hylyn syyn joten ei auta. Vakioksi vaan ja sitten uusi jemmaan tai raakasti aina vaihto leimalle.
     
  5. MrTemz

    MrTemz 1st gear

    Täytyykö noihi kun ostaa vakio jäähyn niin ostaa itse noi putket yleensä? Pärjäiskö jos pistäisi ruiskun päälle ja suoran putken välijäähyttimen tilalle siksi aikaa kun katsastaa? Ärsyttää pirusti kun a-katsastuksen mies sanoi kun kysyin että olisin tullut niille niin olisivat päästäneet läpi ongelmitta:mad:
     
  6. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Yhtä lailla pitää päästöt ja tehot todistaa siltikin. Periaatteessa mitään ei saisi muuttaa ahdetussa väliltä ilmamassamittari katalysaattori. Aika harvoin noihin puututaan jos ei mitään räikeästi silmään pistävää ole. Kiiltävät ahtoputket ja siniset letkun on pahasta jos on katsastamassa tuollaista lievästi laitonta. Coolerikin kannattaa maalata mustaksi niin ei herätä huomiota.
     
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Jos otat välijäähyn pois, on sekin päästönormien vastaista.
    Laita vaan ne kaikki orkkisosat takas, tai sitten käytät pussitestissä sen vessan.
     
  8. MrTemz

    MrTemz 1st gear

    Niin helpompi vain olisi jos olis orkkisosato_O ostin tyhmänä ilman. täytyykö cuulerin ja vesiruiskun poiskytkemisen lisäksi tehdä muuta? Eikai nyt sentään lastutusta ja ahtopaineita ruveta takaisin ohjelmoimaan?:eek:
     
  9. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Lastua on lähes mahdoton konttorilla havaita joten jos et sitäkin ole mennyt möläyttämään niin ei aiheuttane ongelmia, vaikka laitonhan sekin on.
     
  10. MrTemz

    MrTemz 1st gear

    Ei ole onneksi tullut sanottua:D
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tossa varmaan sama puskurinnurkkacooler kuin muissa vageissa? Niitä saa melkein joka kylältä ja torilta.
     
  12. MrTemz

    MrTemz 1st gear

    Haluisin vielä kysyä että tietäisikö joku, että jääkö nämä hylkytiedot näkyviin sillain, että ne näkee vielä ensi vuonnakin? Ajattelin maalata jäähyn mustaksi ettei huomaisi niin helposti mutta tietysti huomaavat jos se siellä lukee.
     
  13. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Duunikaverilla '99 kolopallossa tarvikevälijäähy ja isompi turbo, eikä oo leimalla valitettu, ja käyttääkin aina samaa konttoria sen takia. Ja sai eilen pajalta takas ku siihen tehtiin muutos E85:lle. Potkii eilisen testin perusteella kuulemma ihan kivasti. :rolleyes:
     
  14. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Ja en oo ihan satavarma, mut duunikaverilla pitäis olla orkkishimmelit vielä tallessa, jos ny leiman ajaks meinaa heittää semmosen. Jos aloittajaa kiinnostaa, niin voin kysästä onko ja luopuuko.

    Sijainti vantaalla, mikäli löytyy.
     
  15. GULF

    GULF Gearhead

    Ihan mielenkiinnosta kyselen että missä kohtaa rekisteriotetta lukee päästöt?
     
  16. MrTemz

    MrTemz 1st gear

    [QUOTE ] Ihan mielenkiinnosta kyselen että missä kohtaa rekisteriotetta lukee päästöt?[/QUOTE]
    Trafista kun tunnistautuu ja katsoo rekisteritiedot, muistaakseni kulutus ja päästlt- osio
     
  17. MrTemz

    MrTemz 1st gear

    Voit kyllä kysyä, katsoin kyllä sitä jäähyäni eikä ole muutakun pari kolme kertaa isompi kun vakio ja maalasin mattamustaksikin että jos viittisi vielä kk päästä kokeilla siellä konttorilla jossa sanoi päästävänsä läpi. Aikaa on kun kortti tulee vasta päälle kk päästä:D
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Trafista kun tunnistautuu ja katsoo rekisteritiedot, muistaakseni kulutus ja päästlt- osio[/QUOTE]
    Kyse on co2 päästöistä esin 200g?

    Kun nehän mittaa katsastuksessa vähän eri yksiköillä?
     
  19. MrTemz

    MrTemz 1st gear

    Juu niissä näyttää olevan grammoina en tiedä niistä.
     
  20. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Kysäsin duunikaverilta, ja sano et jäähy löytyy, mut ei oo varma onko kaikki putket tallella.

    Ja sano et jos ite hakee ja palauttaa ni saa lainata leiman ajaks.

    Jos kiinnostaa ni pukkaan kaverin yhteystiedot yv:llä ni saatte keskenään sopia hommelit.
     

Kerro tästä muillekin!