Vakuutuksista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jublomb, 17.11.2009.

  1. jublomb

    jublomb 1st gear

    Minkäslaista vakuutusta täältä löytyy ihmisten harrastelaitteista,ja mistä yhtiöistä?

    Oman nykyisen yhtiön tarkastaja kävi katsomassa -69 coronettiä kototallissani viime perjantaina,ja tänään vakuutusvirkailijaa välikätenä käyttäen ilmoitti,että halutunlaista täyskaskoa ei autoon voida myöntää.

    Tämä tieto tietysti sai mielessä aikaan kysymyksen miksi vitussa muka ei?!!,joka taas suun kautta ulos tullessaan muotoutui sivistyneesen "ja miksiköhän ei?"muotoon.

    Vastauksena Tädin hämmentynyt vastaus "Emmä oikein näistä mitään ymmärrä,mutta jotain koneeseen liittyvää se oli,mut tehtäiskö kuitenki tää osakasko?"

    Minäpä tästä suivaantuneena en ottanu sitä osaakaan,vaan lupasin olla yhteyksissä suoraan tarkastajan,kuullakseni miten auton moottori vaikuttaa ko.asiaan,tarkastajaa en vielä kiinni saanut,jotenka avaudun siis täällä,teidän kaikkien iloksi... :D

    Ja sitte asiaan,eli onko jollain ns.täyskaskoa harrasteautossaan,ja jos on,niin missä yhtiössä...,saatanpa harkita yhtiön vaihtoa,semmoseen jossa ei podeta "pumppu vaivoja" koneen suhteen.
     
  2. iak

    iak Gearhead

    8) Meillä vakuutukset Iffissä ja saa vaikka huippukaskon.
    ----- -61 letukka -----
     
  3. A.X.U.

    A.X.U. 3rd gear

    Tapiolasta saa harrasteajoneuvovakuutuksen jolloin autoon tulee myös täyskasko. Eli homma toimi mun autossa silleen että itse arvioin autoni arvon ja vakuutusmaksu määräytyy auton arvon mukaan.Mutta toki siinä arvioinnissa pitää olla suunnilleen se reaaliarvo, ei ne kaikkee hyväksy.Ja ehtona myös että auto pitää olla 5 kuukautta vuoden aikana seisonnassa tai siis nykyisin liikenteestä poisto. Se mikä tässä on mun mielestä hyvä juttu on se että autolle määrätään hinta ennenku tapahtuu eikä vasta sen jälkeen ku auto on paskana ni sit tulee salkkumies sanoo et saat kolmesataa ku toi oli noin vanhakin...
     
  4. cuda69

    cuda69 Gearhead

    ei saa ifistä enää osakaskoa yli 40 vuotta vanhaan autoon,kysytty pari viikkoa sitten.
     
  5. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -enää- Onneks sain muistaakseni 2007. Tuli jo "mällättyä", korvasi.... :oops:
     
  6. tyly

    tyly Gearhead

    muutama vuosi sitten pyysin tarjousta monesta eri yhtiöstä, ja kerroin että siirrän kaikki firman ja omat vakuutukset sinne mistä saa parhaimmat vakuutukset harrasteautoon ja silloin kyllä tapiola oli ykkönen.

    Korvaustilanteessakin homma toimi, kun parin vuoden ikäinen poika sai istuimestansa vedettyä vaihteen päälle ja -69 charger tärähti nokka edellä seinään, tarkastaja tuli paikalle,ihmetteli auton siistiä kuntoa ja pahoitteli että ei voida korvata talosta paria ulkovuorilautaa, mutta auto korjataan kuntoon. Tosin auto oli MR-kilvissä, ja Tapiolalla on oma MR-vakuutus.

    Nyt tasan vuosi sitten saapu superbird Kotkan satamaan, soitin Tapiolan harrasteautomiehelle, että haluaisin ajaa auton Kotkasta Huittisiin, mutta en ilman vakuutusta oikein uskaltais, lähetin sähköpostilla autosta useempia kuvia, kauppahinnan, NADAquide hinnan sekä VINnumeron, niin sain täydestä arvosta vakuutuksen autoon, vaikka ei ollu edes suomen kilvissä viä.

    Hyvin on toiminu Tapiolassa autovakuutukset,mutta töllin vesivahingon kans tappelin 4kk, ja nyt viime viikolla tuli päätös että korvataan :D

    Tietysti virimoottorit,erikoismaalaukset, hifi, yms. on asia erikseen, mutta tarkastajan voi pyytää käymään tsekkaamaan auton, ja tehdä lisävarustevakuutus, harrastevakuutuksen rinnalle.
     
  7. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Liikennevakuutukset Aktiassa (moneen kertaan kilpailutettu ja aina halvin). Kaskot sukan varressa.

    Kun ekan kerran olisin korvauksia tarvinut, niin piti 6 kk tapella että sai omansa pois Vakuutuslautakunnan kautta, joten lopetin kaskot turhana. Enempi otti tuo tappelu pattiin kun itse vahinko. Tonni per vuosi on kertynyt sinne sukan varteen, kohta jo vaikka "lunastaa" koko auton.
     
  8. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Pohjolassa on "harrasteitten" liikenne ja osakaskot, LT:n kävi tarkastaja tutkimassa voiko osakaskon myöntää ja Mustihan sen verran "uusi" ettei ongelmia.
    Volovoos pelkkä liikenne Pohjolassa.

    Ja :pinup: Renu Ifissä liikenne ja täyskasko (osamaksu).

    Ja Pohjolassa siksi kun kokonaisuutena halvin...
     
  9. Substitute

    Substitute Gearhead

    Irlannin konttorilla töissä aloittanut työkaveri hämmästeli Irlannin byrokratiaa verrattuna Suomeen.
    Ajokortti piti vaihtaa paikalliseen, 55€, että voisi hakea ajoneuvovakuutuksen. Nyt se sentään on jo muovikortti, muutama vuosi sitten se suomalainen muovikorti piti vaihtaa pahviseen kokoon taiteltavaan malliin.
    Ajoneuvovakuutuksen saamiseksi täytyy suomalaisesta vakuutusyhtiöstä saada vakuutushistoria englanninkielisenä. On kuulemma aika vaikea saada.

    Pakollinen liikennevakuutus maksaa 3000€/v.
     
  10. Crash_

    Crash_ 3rd gear

    Vissii käytäntö muuttunu ku mä sain aikoinaa irkuissa vakuutuksen ja ne ei ees kysyny et mikä ajokortti sul on saati et onko edes korttia.
    Silloisena autona honda integra -96. Liikennevakuutus karvan yli 1500 O.O ja verot oli 666e ja jokunen sentti päälle.

    (Asuin tuolla 06-09)

    Lupasin et ikinä en valita suomen hinnoista enää....
     
  11. sectoid

    sectoid Gearhead

    LähiTapiola tarjoaa jonkinmoista harrasteautovakuutusta. Onko muilla yhtiöillä jotain vastaavia? Tällä hetkellä vakuutukset Ifissä.
     
  12. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Mihinkään rahalla rakennettuun autoon ei ainakaan täyskaskoa kannata ottaa, vaikka saisikin.
    ELLEI ole vakuutustarkastaja käynyt arvioimassa. Silloinkin se on max. summa, mitä voidaan korvata.
    Käytännössä se ei ikinä ole sitä.

    Yhden harrasteauton kohdalla n.15v. sitten tuli todettua, ettei kaskolla ole juuri merkitystä, jos auto on vanha. Liian pitkä stoori näpyteltäväksi mun 2 sormijärjestelmällä.:rolleyes:

    Sen jälkeen vaihdoin vak.yhtiötä, ja ottanut aina ainoastaan pakollisen liikennevakuutuksen.
     
  13. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    IF:istä saa täydet vakuutukset vanhaankin autoon. -67 Camaroon otin juuri täyskaskon. Ei se halpaa ole mutta ei enää tunnu kalliilta jos joku käy vaikka linna cruisingissa naarmuttamassa kyljet.
     
  14. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Onko tässä joku koko rajoitus, kun juuri tarkistin olisiko -67 Impalankin vakuutuksen saanut päivitettyä kattavammaksi, eikä IF edelleenkään tarjoa tuohon kuin liikennevakuutusta...:(
     
  15. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Pohjolasta saa täyskaskoa sekä museoauto-, että harrasteautoversiona. Sitä en tiedä, onko se parempi vai huonompi, kuin muiden yhtiöiden, mutta otin omaan kiesiini tuolta koska muutkin vakuutukset on samassa lafkassa.

    Museoauton määritelmä on simppeli, kun tarttee olla MR-rekisterissä, mutta harrastekaskoa Pohjola sanoo myöntävänsä seuraavanlaiseen autoon: "Harrasteajoneuvolla tarkoitamme vähintään 20 vuoden ikäistä ajoneuvoa, jossa vaihdettuja osia enintään 35 % ja joka on suuren osan vuodesta poistettu liikennekäytöstä käyttötarkoituksensa takia.". Eli aika laveasti menee. Bonarit näkyy kertyvät täyskaskoon, kunhan auto on liikenteessä 120 vrk/vuosi.

    Hinnasta en osaa sanoa, muihin verrattuna. Mutta en kuitenkaan pidä hirveen kalliina kun mulla vuoden toteutuneet maksut oli jämpti 500e (liikenne + kasko), liikennevak. Bonarit tosin on vaan 30% kun täydet bonarit pidän käyttiksessä. Käyttöaika n. 150vrk, loput 215vrk kaudesta auto oli liikennekäytöstäpoistossa.

    -JJ-
     
  16. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    op pohjolalla saa kaskon myös yli 25% muutettuun,meillä 38% ja vakuutus arvoksi määritetty 20000e,niin kasko(sisältää hinauksen) n 300e vuosi ja sen saa seisontaajaksi muutettua palo7varkaus versioksi.Lähitapiola ei edes myöntäny 29 aakkoseen kaskoa ja eivät kyllä mielellään ois antaneet edes liikennevakuutusta,tosin pakkohan niitten ois ollu jos oisin ottanut sen,hinta oli kyllä "ylä"kanttiin siinäkin.
     
  17. Turnn

    Turnn Gearhead

    kesällä sain mukisematta If:stä osakaskon (hinausturvalla) -68 skylarkiin. Nyt kun se mr rekisterissä niin pitää lähetellä kuvia ensin! Jos se vaikka palaisi niin tuskin enempää korvataan oli mr tai ei?
     
  18. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    Ei kai tuossa mitään rajoitusta ole. Netissä voi olla ettei pysty ottamaan kaskoa mutta vanhanaikasesti puhelimitse ainakin onnistui. Tai oikeastaan kaskoa tarjottiin ennen kuin ehdin edes kysyä.
     
  19. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Kolaroitteko te oikeasti noita vehkeitänne niin paljon, että tarviitte jonkun isomman vakuutuksen?
    Ite asun Helsingissä, missä liikennettä on satoja prosentteja enemmän kun pienemmissä pitäjissä.
    Mulla on kaikissa ainoastaan pakollinen liikennevakuutus. Se on riittänyt ainakin mulle.
     
  20. BBC

    BBC Guest

    Minulla oli 5vuotta 32 5w coupessa kasko tapiolasta. tarkasti kaikki ylös mitä autossa on, kuvat ja kysyivät asioita ulkopuolisiltakin. Määriteltiin auton arvo jne. Oli vaan turhan kallis pitää (6kk yli 500e) , joten nyt on ollut kaikki autot pelkällä liikennevakuutuksella.

    500-600eurolla ostaa vain aika paljon bensaa,.... ja jos sattuu niin sattuu , ei niitä kannata ainakaan alkaa miettimään ja märehtimään etukäteen. Shit happens.
     
    viikinki75 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!