Lahden Jenkkiautonäyttely

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja KirsiX, 1.9.2013.

  1. RAIVO

    RAIVO Gearhead

  2. oolanti

    oolanti Gearhead

    Tapahtuman ennakkomarkkinointia sen enempää seuranneena voisin todeta vielä, että jos on tosiaan mainostettu Drive-In -näyttelyä osana näyttelyä, niin silloin syyttävä sormi pitääkin luonnollisesti kohdistaa tapahtuman järjestäjiin. Mutta siitä huolimatta pitäisin tärkeämpänä asiana kuitenkin varsinaista näyttelyä. Vielä tuosta pysäköintiasiasta eli oliko varsinainen harrasteparkkialue lähinnä se pienehkö alue ison parkkialueen laidalla (lähimpänä messuhalleja), vaiko koko pysäköintialue ylipäätään? Sille isolle parkkialueellehan pysäköi ilmeisesti myös näyttelyasettajat eli siitä syystä on kait alueella kaikenmaailman nipponeja ja muita kinnereitä, lehdistön kulkupeleistä puhumattakaan - hekään kun eivät aina tule paikalle harrasteajoveuvoilla, vaikka niitäkin vehkeitä on ainakin meillä vesvii kasvisin avustajilla kymmenittäin - itsekin olin tällä erää liikkeellä emännän vähäkulutteisella Puntolla, jihaaaa :p:p:p Thanks to my darling!

    PS. Unohdin edellisessä kehua vielä cruisingia, joten kehut siis sille! Oli mukavasti kalustoa liikkeellä ja itsellä oli kunnia olla tiettävästi ainoan ruotsalaisrekkarisen kiesin kyydissä. So thank´s to my dearest brother from Eskilstuna...

    PSS. Kaikki mitä vuodatan täällä, on vain ja ainoastaan omia mielipiteitäni, eivätkä näin edusta avustamieni lehtien mielipiteitä :)
     
    Muokattu: 2.10.2016
  3. Zejk1

    Zejk1 3rd gear

    Tämä on tätäpäivää...ihme nillitystä ja itkua kun vääränmäen pelejä parkissa tai cruisingeissa. vanhanliiton miehet vanhenee kuten itsekkin..ja nuoria harrastajia pitäisi tukea kaikinkeinoin..töitä ei tahdo löytyä, rahaa vähän käytettävissä...jos jonkinlaisen auton saa hommattua ja sitä rakentelee pikkubudjetilla niin hieno homma ! rahamiehet ostaa kalliin 3o.ooo ameerikan auton ja patsastelee sillä...kuvatkaa mun autoa parkissa...vittu mitä touhua..ajatelkaa ! markan ladakin johon on laitettu tunnetta ja intoa on parempi kuin eldorado..
    .esim, meilläkin v8 sierra jota mahtava kruisinkin keksijä katsoo ylen...ei ole sinne asiaa. tosin ei mennäkkään. pitkää peltiäkin löytyy kaksin kappalein ...ei vaan ole tarvetta mennä mennä niitä esittelemään...eikä sitä yhtäkään ;) ps..eihän tämä tänne varsinaisesti kuulu...kunhan avauduin ;)
     
    Muokattu: 2.10.2016
  4. lucky74

    lucky74 3rd gear

    Kyllä oli hieno tapahtuma päättää ajokausi! Hienoa kalustoa ja sanotaan ny vaikka atmösfääri. Loppuillan notkuminen Acella kylmästä kelistä huolimatta kruunas kokopäivän. Sitten niihin negatiivisiin juttuihin. Pelipaikalle saavuttiin 60-luvun tötterön kans puolenpäivän aikaan ja harrasteparkki ja oikeastaan koko helvetin liikenteenohjaus oli päin mäntyä. Molemmilta puolilta tunki ohi stressi erkkejä asenteella "mul on kiire,teen mitä huvittaa". Liikenneympyrässä huitoo keltaliivinen joka ilmansuuntaan, jengillä ei ollut välistä selvillä että onko kyseessä joku rituaali vai mikä on vartaloakrobatian viesti, kaukana kumminkin siitä ohjauksesta? No päästiin kohille niin edestä sukelsi sellanen, yllätys yllätys,harrastefocus kohti "harrasteparkkia" ja jamppa sitten meiän kohdalla huusi ilmeisesti portinvartijalle risteykseen et "onks tää joku harrasteauto,päästänkö?" Ihme kyllä päästi. Mulle ois ollu ihan sama vaikka ois ohjannu sivummalle, vielä jalat jaksaa kantaa. Mutta pirusti oli tyhjiä ruutuja ja seassa ei niin harrasteautoja siinä sisäänkäynnin lähellä. Kaikinpuolin kumminkin hieno tapahtuma. Ehkä jo ens kerralla epäkohdat on korjattu ja ei edes pummita 7 euroa lähtiessä "kun nyt sait noin hyvän parkkiruudun niin maksat siitä vähän extraa" :)
     
    eilhik ja Inlinee tykkäävät tästä.
  5. BBC

    BBC Guest

    Kato halvalla ei saa hyvää työvoimaa, senhän jokainen tietää.
    Ja ei jää itselle niin paljon, jos maksaa osaaville ammattilaisille. Tätä kutsuvat Laihialla normaaliksi, muualla ylinuukuudeksi.
     
  6. T.

    T. 3rd gear

    Hyviä kuvia! Viimeksi olen käynyt eräässä toisessa usa-autoihin keskittyneessä näyttelyssä varmaan vuosikymmen sitten, ja silloin käveltiin näyttely tyyliin "tunnissa läpi" ja ihmeteltiin että "tässäkö tää oli?" Nyt oli kyllä mielessä että lähtisinkö käymään Lahdessa, ja ilmeisesti olisi pitänyt. Kovatasoiselta näyttää kalusto ainakin minun silmiin.
     
  7. dundar

    dundar Gearhead

    Tulipahan tuolla käytyä ja pirun tyytyväinen olin (ja olen edelleen). Kalusto oli aivan huippua ja jostain syystä ilmapiiri todella letkeä. Tämä oli kolmas kerta, kun näissä kinkereissä kävin ja varmasti taas ensi vuonna uudestaan. Kiitokset taas järjestäjille.
    Pientä kritiikkiä kyllä tulee noista parkki järjestelyistä, koska tässä harraste parkissa oli mukava käydä välillä haukkaamassa happea (eli röökillä) ja ihastella siellä vaihtuvaa kalustoa. Vaan eipä se mun maailmaani kaatanut. Kiitokset vielä kerran.
     
  8. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Totta la tuli käytyä ja rehellisesti sitten yli 20v kulahtanut viime autonäyttelykäynnistä.
    Pysäköinninohjaaja vai mikäköhän olisi virallisempi titteli ei todellakaan ollut kartalla ikävä tosiasia eleet kuin laivaston lippumiehellä mutta tieliikenteessä vääriä kumminkin ajatti valittaen muualle ja ajoin kanssa mielelläni , kylän tuntien pääsin jopa noin 500m kävelymatkan päähän täysin tyhjälle parkkipaikalle.(lahdessa niitä on vielä)
    Harrasteparkki oli tai missä sen piti olla fyysisesti ja parhaimmat autot löytyi ihan muualta kuin siitä sisäänkäynnin edestä ja pientä kritiikkiä sen tiimoilta.
    Muuten kokonaisuutena ihan kelvollista katsottavaa ja kaikille ei voi olla kaikkea.
     
  9. MK1

    MK1 Gearhead

    Olipa hyvä sessio,liikenteenohjaus oli kohallaan,lipun hinta ooli kohillaa,parkkimaksu oli kohillaan,eikä siinä vielä kaikki,seurakin oli kohillaan,ei paskempi tapa viettää sunnuntaita
     
    Rockmaple tykkää tästä.
  10. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Katsoja ei yleensä tiedä minkälaisia uhrauksia Eldoradon, Ladan tai Sierran omistaja on autonsa eteen tehnyt, niin helppo arvata mikä noista esimerkeistä kiinnittää huomion.

    Sitten kun katsoo vaikkapa Lahden Cruising-mestan tapahtumakalenteria, niin siellä lukee joka kuukauden toisen lauantain kohdalla "Jenkkiautocruising". Ei kannata kovin paljon vedellä herneitä nenään, jos muut harrasteautot ohjataan sivummalle.

    Itekään en käy Jenkkiautonäyttelyissä enkä cruisingeissa, vaikka muun maalaisten kulkuneuvojen lisäksi jenkkiautojakin harrastan.

    Sitten takaisin aiheeseen...
     
    Muokattu: 2.10.2016
  11. renezz

    renezz 1st gear

  12. menu*

    menu* Gearhead

    Näyttely itsessään minust hieno ja oikein hyvä viikonloppu itellä. Mielestäni järjestäjän kyllä kannattais ottaa tuo parkkihomma vielä mietintään, hukattua potentiaalia tapahtumalta. Esimerkkinä vaikka ihan samalla tontilla keväisin pidettävä Classic Motorshow, jossa piha on kiinteä osa tapahtumaa, vaikka sitten olis maksullisenakin.
     
    Muokattu: 2.10.2016
  13. MustangSally

    MustangSally Gearhead

  14. ata

    ata Gearhead

    Tässä omia kuvia Lahden näyttelystä, jolla on monia nimiä sekä lopussa muutama kuva vielä cruisingeista sieltä ace cornerilta.
    http://ata1.kuvat.fi/kuvat/2016/Lahti+1.10.2016/

    Näyttely oli ihan tasokas ja etenkin muutamat somistukset tosiaan olivat sellaisia joita olen näynyt aiemmin esim. jossain Detroit Autoramassa. Siitä pointsit, että näihin panostetaan.

    Parkkihommaa täytyy kyllä myös kommentoida. Itse tulimme paikalle 70-mallisella Pontiacilla puolen päivän aikoihin ja siinä kaikki autot käännytettiin pois liikenneympyrän kohdalla viittoilevien liikenteenohjaajien toimesta. Selvät harrasteautot sekä tavalliset autot. Sitten tuli pyörittyä pitkin Lahtea etsien parkkipaikkaa, kadunvarsilla ja muilla parkkipaikoilla oli todella paljon todella kovatasoisiakin harrasteautoja. No sitten löydettiin yksi sellainen vähän epäilyttävä parkkipaikka, josta tosin siitäkin meinasi tulla känää yhden Mersukuskin kanssa joka mielestään oli aikonut tulla toisesta suunnasta samaan paikkaan... No sitten käveltiin sinne kohti messukeskusta ja huomattiin kun liikenneympyrästä pääsikin alueelle ihan kaikenlaisia autoja. Kysyin sitten niiltä liikenteenohjaajilta että pääseekö sinne parkkiin nyt kuitenkin. Kuulemma juuri sillä hetkellä pääsi. No kävin hakemassa Pontiacin sieltä lähistöltä ja ajoin sisään, sitten minut ohjattiin pysäköimään sinne junaradan varteen. Siellä oli todella paljon ihan tavallisia käyttöautoja. Sitten kaveri joka jatkoi kävellen siitä liikenneympyrältä soitti että siellä hallin edessäkin oli runsaasti vapaita paikkoja, mutta olin jo parkkeerannut sinne radan varteen. No sitten kun itsekin pääsin siihen "drive in autonäyttelyyn" eli "harrasteparkkiin", niin siellä n. puolet autoista oli harrasteauton näköisiä ja n. puolet oli ihan tavallisia käyttöautoja, ei siis mitään euro/japsiharrasteitakaan, vaan ihan vakiokuntoisia perusautoja. Kyseessä oli siis ihan vain parkkis, jonne pääsi harraste- tai käyttöautoilla ilman minkäänlaista sääntöä. Paitsi, että sitten jollain randomilla sinne ei päästetty ajamaan monia selvästi harrasteautoja, vaikka kenttä ei täydeltä vaikuttanut.

    Kyllä sitä parkkihommaa pitäisi kehittää, olla selvät sävelet, että jos joku parkkialue on ns. harrasteparkki tai drive in näyttely, niin sinne sitten ajettaisiin vain harrasteautoja, oli ne sitten jenkkejä tai minkämaalaisia tai ikäisiä tahansa. Niitä harrasteautoja kun olisi kiva katsella siinä pihallakin, niin ettei siellä väleissä ole niitä ihan tavallisia peruskäyttiksiä ja että suuri osa harrasteautoista onkin siellä pitkin kaupungin kadunvarsia liikenteenohjaajien ohjauksen takia kun niitä ei ole päästetty edes alueelle.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  15. rb

    rb Double Gearhead

    OT:

    Monesti saanut tällä foorumilla lueskella, ettei noi harrasteparkit, kauniista ajatuksesta huolimatta, ole oikein onnistuneet.

    Onko päinvastaisia esimerkkejä, joissa homma olisi sujunut mallikkaasti?

    Itse en juuri tapahtumissa ole käynyt ja siksi kysyn............ nii...paitsi viime kesänä Haapsalussa ja siellä se tytön tyllerö sai mielestäni varsin ansiokkaasti valkattua, mitkä autot pääsee alueelle ja mitkä se käännytti tylysti pois...
     
  16. ata

    ata Gearhead

    No jos ei liian kauas mennä Lahden messukeskuksesta jossa tämä näyttely pidettiin, niin mainitaan nyt sitten vaikka Classic Motor Show samassa paikassa keväisin...
     
    Inlinee ja eilhik tykkäävät tästä.
  17. Fileeraus

    Fileeraus 3rd gear

    Cruisingin loputtua pyörähdettiin parkkiksella ja juuri sopivasti tultiin kadottamaan kuuloaisti :cool::D
    [​IMG]
     
  18. jaketin

    jaketin Gearhead

    Kuvista päätellen siellä oli tyhmiä ja rumia autoja, onneksi en lähtenyt paikanpäälle....Näin itseäni huijaan :D
    Kuvista päätellen komeata ja mielenkiintoista kalustoa. Työvelvollisuus iski sen verran päälle, että jäi näyttely väliin :(
    Tuosta parkkihommasta. Itse messukeskus on laajentunut ja omaa enemmän yleisökapasiteettia. Olen katsonut, että parkkialue liian pieni verrattuna tarpeeseen. Sinne pitäis parkkitalo rakentaa..
     
  19. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    "Onko päinvastaisia esimerkkejä, joissa homma olisi sujunut mallikkaasti?"

    Kangasalan Restauranta-päivät.
    Hieman pienempi mittakaava, muttei ihan nappikauppaakaan.
    Pitäisköhän ottaa nuo Tampereen Mobilistien ukot ottaa muuallekin hommiin, koska heillä on silmää harrasteautoille: alkuperäiset ja rakennetut harrastepelit osuvat oikeaan osastoon.
     
  20. litres

    litres Gearhead

    Voi perse mikä näyttely:mad: huonot parkkis tilat, en päässy omalla 02 astralla harraste
    parkkiin:mad: ja saakeli sisäänpääsy oli 25e, jumpsjumps tilan meteli häiritsi:mad:
    Muualla oli liikaa gm mopar ford tuotteita,missä ramblerit?:mad: ja vielä, porukkaa oli aivan liikaa:mad:

    Mutta ...tulen ens vuonna uudestaan:):):)
     

Kerro tästä muillekin!