Starti pyörii väärinpäin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja PAPH, 4.10.2016.

  1. PAPH

    PAPH Gearhead

    Mikäs tässä nyt mättää? Olen koittanut kasailla Willys Jeepin starttia. Startti on "heittobendixillä" ja neljällä hiilellä. Pyörimissuuntahan pitäisi muuttua kun vaihtaa + hiilien paikat keskenään. Näin ei kuitenkaan tapahdu vaan pyörimissuunta pysyy samana.
     
  2. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    No eipä ihme, ettei muutu. + hiilien paikan vaihto keskenään ei muuta mitään.
    Onko suunta bendixille vai moottorille väärä?
     
  3. PAPH

    PAPH Gearhead

    Bendixille
     
  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Startti taitaa pyöriä samaan suuntaan ihan aina, vaikka pistäis kaapelit "väärinpäin".
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Joskus muinoin oli startteja myös vaihteistossa kiinni, eli pyöritti "väärältä" puolelta jolloin suuntakin piti olla vääräkätinen


    Mut mites plus maadoitettu, kumpaan suuntaan se pyörittää vai onko sama kummalta puoleta virta tulee
     
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Muistelisin, että vanhat Angliaukot laittoivat akun toisinpäin, muuttivat laturin napaisuuden, tai itseasiassa magnetoinnin, ja menox.
     
  7. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jos se suunta on bendixillekin väärä, niin kyse ei ole asennussuunnasta moottoriin. Todennäköisesti hiilisilta ei ole sen startin oikea osa. Maapuolen hiilien toteutuksesta riippuu, pystyykö vaihtamaan suuntaa. Jos ne maadottuu jo pitimenkin kautta, niin eipä tahdo onnistua.
    Jos sitten se silta ei ole päässyt kiertymään väärään asentoon.
     
  8. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jep, sarjamoottori ei vaihda suuntaa napaisuudella, ainostaan hiilien järjestyksen vaihto auttaa, mutta niissäkin hiilen paikka on tarkkaan naimisissa käämityksen rakenteen kanssa, joten esim. väärä hiilisilta voi olla tuhon paikka.
     
    Bukero tykkää tästä.
  9. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Mä vaihdoin ton mun Thamesin + maadoitteisesta - maadoitteiseksi ja niin vaan startti pyöritti oikeinpäin. Puolan piuhat vaihdoin ristiin kun joku on kertonut että kärjet palaa jos on käämitys väärinpäin. Käyntiin se kyllä lähti. Oho :oops: meni taas hieman sivuun tää jutska.
     
  10. PAPH

    PAPH Gearhead

    Kannatti taas nukkua yön yli... Joku oli joskus tehnyt startille jotain ja hiilipäätyä piti kääntää 90 astetta eikä koota ohjeen mukaan...
     

Kerro tästä muillekin!